Za one smjelije(da ne kažem luđe), preporučio bih da igraju X na Žalgiris - Partizan. Ok, gosti nisu uigrani, te se čini kako će ih lakoćom dobiti Žalgiris, ali sjetimo se prošle sezone(pa čak i 2 utakmice ove sezone). Šta želim reći? Činjenica je da je ekipa Partizana prošle godine na Final Fouru odigrala oba meča neriješeno(no izgubili su u produžecoma), a tu je i finale NLB lige (bilo je X/X), te po "običaju" loše prvo kolo NLB lige(sada su zijanili od Budućnosti). Dakle, ukoliko postoji košarkaški meč koji bi se dao namjestiti, to je ovaj između Žalgirisa i Partizana(uostalom, kvota od 1.25 na domaće je ipak podcijenjivanje beogradske ekipe, u kakvoj god da se formi nalaze).
Koeficijent na ovaj tip je 16.00.
Što se tiče ostalih mečeva Eurolige, mislim da će Barcelona uništiti Cibonu, te ju poslati u Zagreb sa barem 30 poena razlike. Caja Laboral bi trebao biti kec, ali vrlo je lako da bude i više od 158 koševa. Pamesa i Panathinaikos igraju jednu od zanimljivijih utakmica prvog kola. Panata je ostala bez Jasikevičiusa(nisu mu produžili ugovor), otišao je Spanoulis u Olympisakos, a Peković u Minnesotu. Došli su Sato(Montepaschi), Marić(Partizan) i Kaimakoglou. Možda se može reći i da su oslabljeni u odnu na prošlu sezonu, ali i dalje su jedni od favorita za visok plasman. Kada su domaćini u pitanju, njihov roster je dobar, ali za pobjedu protiv Panate morate imati savršeno ukomponovanu mašinu, jer ćete "fasovati" od Obradovićeve ekipe. Doveli su bivšeg igrača Zvezde, Omara Cooka, a na jedinici je i Nando de Colo. Tu je i Savanović(joker reprezentacije Srbije koji je pružao odlične partije na prvenstvu), a i odlični Javtokas te kapiten Claver. No, nekako mi se čini da oni nisu dovoljni da bi skinuli skalp grčkog tima. No, poznavajući atmosferu u Španiji, može se očekivati utakmica "pod nož", dakle sa malom razlikom za pobjednika(u ovom slučaju bi to bila Panata). Ja sam odigrao u sistemu 1/2(publika u prvom poluvremenu bi mogla biti dovoljan poticaj za Valenciu, ali je pitanje mogu li to i zadržati do kraja).
Koeficijent 5.70 (1/2), a čista 2 na Panatu je 1.6
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”