Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
1
11%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
3
33%
4) St.Pauli
1
11%
5) Mainz
2
22%
6) Augsburg
2
22%
7) Union Berlin
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 9

tm84
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la tm84 » 18 okt 2010, 22:53

amerosm je napisao/la:
tm84 je napisao/la:amere

nema potrebe da pises evo ja cu ;)

igrale su se oberlige po oblastima (sjever, jug, jugozapad, zapad, i grad berlin) i na kraju dva prvoplasirana tima su se plasirali u finalnu rundu... igrale su dvije skupine i na kraju su pobjednici igrali finale...
Hvala ti. S tim sto u nekim regijama konkurencija nije bila velika. Npr. regija sjever je imala samo HSV i Werder, koji su svake godine izmedju sebe odlucivali ko ce igrati finalni krug, a ostale protivnike u toj regiji su nabijali po sest ili sedam golova razlike. Takodjer u gradu Berlinu glavnu rijec je vodio BFC Dynamo, na jugu "Club", na zapadu Schalke, i svake sezone se otprilike znalo koje ce ekipe igrati zavrsni turnir. Naravno bilo je sezona gdje pomenuti timovi nisu se uspjeli kvalifikovati na zavrsni turnir, ali se to rijetko kad desavalo.
u gradu berlinu BFC Dynamo nije mogao voditi glavnu rijec jer se takmicio u DDR-u... Hertha je bila manje vise glavna u Berlinu (govorim o zapadnom Berlinu)... Bayern nije bio toliko jak na jugu... cak sta vise... nurnberg je bio u to vrijeme sve do sredine 60ih glavni tim na jugu uz Stuttgart... na zapadu su se mjenjali cas Dortmund, cas Schalke itd...
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 18 okt 2010, 23:41

Ooo, dobili smo pojačanje na našem topicu. :P
Ako se ne varam, to je onaj Čeh koji je bodrio Pancere tokom svjetskog prvenstva.
Usput, po toj staroj tabeli Nurnberg je još uvijek prva pratilja Bayernu, sa osvojenih (ukupno) 9 meisterschafta.
Vom Jäger zum Gejagten

maestro<
Kontakt:

Post Postao/la maestro< » 18 okt 2010, 23:49

@ tm84, svaka čast na znanju, izgleda da si ti baš iskusan (lijan) sto se tice Bundeslige :P

@ brazzo, gostovanje UF97 je bilo super, al nista kakvo zna da bude, sami ste se uvjerili kad se tribina trese 8-)

Ovaj Nurnberg mi je vazda bio gotiva ekipa, iako su su jedva opstali, nekako su mi bas gigantski tim, kao sto i realno jesu sa svojom historijom. Poznato mi je da imaju strasno dobar fan club u Velikoj Britaniji, jako poznat, sto je dokaz da imaju navijace širom Europe, pa možda i svijeta.
>Vamos Sevilla<

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 19 okt 2010, 00:48

amerosm je napisao/la:@ Zdena

lijepo se drzati za svaku slamku spasa. Sto se Vas tice, Vi sigurno gledate fudbal samo do 1963.godine. Ja se samo drzim pravila DFL-a i DFB-a, koji dodjeljuju zvijezdice iznad grba samo za rezultate postignute od 1963.godine, da je druga situacija i Vi bi takodjer imali tzv. Meisterstern iznad grba. :D :D Hebo ga ti ni DFL ni DFB ne cijene rezultate koje su prije postignuti. :D :D
Kada budem imao vremena napisat cu kako se prvak odlucivao prije 1963.godine.
LOL. Ne moraš ti meni ništa objašnjavati, moje znanje o BL je veće nego što ti misliš. Ne znam zašto si isprovociran toliko ccc. Volio bih i ja tebe malo provocirati ali ne znam na osnovu kojeg kluba. HSV, Mainz, BVB, Barcelona? Možda ima još koji klub. Jbg, ne možemo svi biti pravi navijači.

P.S. Zar su te zvjezdice bitne? Ako jesu, da ti proširim znanje. :mrgreen:
Od juna ove godine nekoliko klubova, među njima i Schalke, imaju pravo nositi jednu zvijezdu u utakmicama izvan BL.
Jah kako mi je lijepo odgovoriti ovom dijasporcu. :mrgreen:

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 19 okt 2010, 00:56

tm84 je napisao/la: u gradu berlinu BFC Dynamo nije mogao voditi glavnu rijec jer se takmicio u DDR-u... Hertha je bila manje vise glavna u Berlinu (govorim o zapadnom Berlinu)... Bayern nije bio toliko jak na jugu... cak sta vise... nurnberg je bio u to vrijeme sve do sredine 60ih glavni tim na jugu uz Stuttgart... na zapadu su se mjenjali cas Dortmund, cas Schalke itd...
Hertha je tamo bila glavna. Na zapadu je i Köln igrao značajnu ulogu.

P.S. Pozdrav za kolegu Mersada :D

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 19 okt 2010, 01:42

Zdena04 je napisao/la:
amerosm je napisao/la:@ Zdena

lijepo se drzati za svaku slamku spasa. Sto se Vas tice, Vi sigurno gledate fudbal samo do 1963.godine. Ja se samo drzim pravila DFL-a i DFB-a, koji dodjeljuju zvijezdice iznad grba samo za rezultate postignute od 1963.godine, da je druga situacija i Vi bi takodjer imali tzv. Meisterstern iznad grba. :D :D Hebo ga ti ni DFL ni DFB ne cijene rezultate koje su prije postignuti. :D :D
Kada budem imao vremena napisat cu kako se prvak odlucivao prije 1963.godine.
LOL. Ne moraš ti meni ništa objašnjavati, moje znanje o BL je veće nego što ti misliš. Ne znam zašto si isprovociran toliko ccc. Volio bih i ja tebe malo provocirati ali ne znam na osnovu kojeg kluba. HSV, Mainz, BVB, Barcelona? Možda ima još koji klub. Jbg, ne možemo svi biti pravi navijači.

P.S. Zar su te zvjezdice bitne? Ako jesu, da ti proširim znanje. :mrgreen:
Od juna ove godine nekoliko klubova, među njima i Schalke, imaju pravo nositi jednu zvijezdu u utakmicama izvan BL.
Jah kako mi je lijepo odgovoriti ovom dijasporcu. :mrgreen:
1. Ja nigdje kako znam nisam napisao da ti nemas pojma vezano za Bundesligu, ako jesam ja se tebi izvinjavam.
2. Nisam isprovociran. Mene je tesko isprovocirati.
3. Za mene postoji samo jedan klub a to je HSV.

- Mainz - cijenim taj klub iz razloga sto u sebi imaju ono sto fudbal treba da predstavlja
- BVB - cijenim klub zato sto su navijaci u prijateljskim odnosima, znaci po tebi onda niko od navijaca HSV nije pravi navijac, onda niste ni Vi jer ste u prijateljskim odnosima s navijacima "Cluba"
- Barcelona - cijenim klub radi njegove politike

Dakle kada cijenis i postujes odredjenu klub ne znaci automatski da si navijac tog kluba.

4. Nije izvan Bundeslige, nego na zvanicnim utakmicama.
5. Necu komentarisati i spustati se na tvoj nivo. Kao prvo ne znas gdje zivim, i ne znam odkud tebi pravo da komentarises sta sam ja. To prepusti osobama koje me poznaju.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 19 okt 2010, 01:58

Spuštati na moj nivo? Ma daj. Ti si taj koji je meni "žustro" odgovorio. Ja sam svoj komentar napiso iz razloga što je prethodni forumaš naveo dva prvaka prije 1963. godine.

Ovo ostalo nemam šta komentarisati jer si, kao i u prvom komentaru, dosta toga pogrešno shvatio.

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 19 okt 2010, 03:34

Zdena04 je napisao/la: P.S. Pozdrav za kolegu Mersada :D
:shock: Jel' ovo meni upućeno ?!
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 19 okt 2010, 09:01

geronimo je napisao/la:Ooo, dobili smo pojačanje na našem topicu. :P
Ako se ne varam, to je onaj Čeh koji je bodrio Pancere tokom svjetskog prvenstva.
Usput, po toj staroj tabeli Nurnberg je još uvijek prva pratilja Bayernu, sa osvojenih (ukupno) 9 meisterschafta.
ceh, polupoljak, balkanac (bosanac) ali i nekako njemac ;)... sve sam kad se gleda... njemacku pratim od 1994. odkad zivim tamo, sada sam u ceskoj tako da i cesku manje vise bodrim, mada su kanta iskreno ;)

uistinu, trudim se da saznam sto vise o BL ali i o staroj DDR ligi gdje je uistinu BFC Dynamo (mada mnogi kazu da su im titule poklonjene) imao glavnu rijec...

btw... nijedan istocnonjemacki klub se nakon 1990. i ujedinjenja nije uspio plasirati u jedan od evropskih kupova :D
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 19 okt 2010, 11:41

tm84 je napisao/la: btw... nijedan istocnonjemacki klub se nakon 1990. i ujedinjenja nije uspio plasirati u jedan od evropskih kupova :D
Istina, meni ti klubovi nisu dragi, tako da mi nije žao zbog toga. :mrgreen: Dinamo Dresden, Leipzig (koji je ima/o najveći stadion u čitavoj Njemačkoj), Karl Zeiss Jena...su sve nekadašnji velikani. U novijoj historiji Hansa se držala najbolje, ali evo vidimo da je i taj klub pao, kao i Cottbus, koji opet možda izbori status Bundesligaša.

Doll se spominje kao novi trener Kolna isto kao Daum kod VfB-a.
Vom Jäger zum Gejagten

maestro<
Kontakt:

Post Postao/la maestro< » 19 okt 2010, 13:22

Michael Skibbe stvarno fino odrađuje svoj posao s obzirom na povrijeđene igrače , tri pobjede u nizu je zaista uspjeh za Eintracht. Konacno Eintracht je presao u vodstvo u dosadasnjim mečevima izmedju nas i Lauterna, sa 26 pobjeda, 26 nerijesenih i 25 izgubljenih, koji omjer, čovječe :)
Nadam se protiv Schalkea da cemo nastaviti niz na domacem terenu, pred svojim navijacima, mada i na strani ko da igraju pred svojima, koliko ih ode na gostovanje.
>Vamos Sevilla<

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 19 okt 2010, 13:29

geronimo je napisao/la:
tm84 je napisao/la: btw... nijedan istocnonjemacki klub se nakon 1990. i ujedinjenja nije uspio plasirati u jedan od evropskih kupova :D
Istina, meni ti klubovi nisu dragi, tako da mi nije žao zbog toga. :mrgreen: Dinamo Dresden, Leipzig (koji je ima/o najveći stadion u čitavoj Njemačkoj), Karl Zeiss Jena...su sve nekadašnji velikani. U novijoj historiji Hansa se držala najbolje, ali evo vidimo da je i taj klub pao, kao i Cottbus, koji opet možda izbori status Bundesligaša.

Doll se spominje kao novi trener Kolna isto kao Daum kod VfB-a.
meni jesu... pogotovo dresden... najduze se drzao u BL nakon ujedinjenja i onda afera 1994. i ispadanje u trecu ligu... rostock i cottbus su po meni instant klubovi... u pravi cas u pravo vrijeme se nasli igrati dobro fudbal... zna se u principu ko su kultni klubovi u bivsem DDR-u... Dynamo Dresden, BFC Dynamo, Magdeburg, Lokomotive Leipzig, Sachsen Leipzig, Jena, Vorwaerts Frankfurt itd..

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 19 okt 2010, 14:10

maestro< je napisao/la:Michael Skibbe stvarno fino odrađuje svoj posao s obzirom na povrijeđene igrače , tri pobjede u nizu je zaista uspjeh za Eintracht. Konacno Eintracht je presao u vodstvo u dosadasnjim mečevima izmedju nas i Lauterna, sa 26 pobjeda, 26 nerijesenih i 25 izgubljenih, koji omjer, čovječe :)
Nadam se protiv Schalkea da cemo nastaviti niz na domacem terenu, pred svojim navijacima, mada i na strani ko da igraju pred svojima, koliko ih ode na gostovanje.
Pa kad su pobjedili Chelsi svi su se čudili, ali sad je kristalno jasno zašto se to desilo.Ovaj tim je super uigran i odlično posložen.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

maestro<
Kontakt:

Post Postao/la maestro< » 20 okt 2010, 08:18

@FRANK RIBERY
Tako je jarane, doduše tada smo u vodstvo došli nakon katastrofalne greške golmana Chelsea, kao i cijele odbrane, a sličan gol je i primljen, za konacnih 2:1 iz penala sasvim zasluženo, nakon sto je čini mi se Matić iz Chelsea vukao našeg, a Altintop ga zabio. Ja samo napominjem da bi se ovaj tim tek rasplamsao i možda udarao na prva tri mjesta, kad bi dobio Schalkea iducu na Commerzbank Areni!

@tm84
Ako ti nije belaj, de mi objeasni zbog čega je bila ta afera oko Dynamo Dresdena, koliko znam, nesto je finansijski ili je to neka patka!?
>Vamos Sevilla<

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 20 okt 2010, 11:43

maestro< je napisao/la:@tm84
Ako ti nije belaj, de mi objeasni zbog čega je bila ta afera oko Dynamo Dresdena, koliko znam, nesto je finansijski ili je to neka patka!?
DFB je dosao do informacija da klub ima preko 10 miliona DM dugova i pa je oduzeo profesionalnu licencu klubu za 1. i 2. bundesligu i tako je klub od 1995. morao da se takmici o regionalnog ligi (tada 3.liga)

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 20 okt 2010, 11:56

tm84 je napisao/la:
maestro< je napisao/la:@tm84
DFB je dosao do informacija da klub ima preko 10 miliona DM dugova i pa je oduzeo profesionalnu licencu klubu za 1. i 2. bundesligu i tako je klub od 1995. morao da se takmici o regionalnog ligi (tada 3.liga)
Upravo tako, s tim sto su prethodne godine, odnosno 1994.godine, falsvikovali izvjestaj o licenciranju i bili su kaznjeni s oduzimanjem cetiri poena, i opet su na kraju izborili status Bundesligasa. Tadasnji trener je bila legenda Borussie Dortmund Sigi Held.
Sto se DFB-a tice, to necu komentarisati, toj bi mafiji i nas savez pozavidio, cast izuzetcima.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 20 okt 2010, 22:47

Odlicna sedmica za Bundesligu, sto se tice Evropskih takmicenja. Bayern dosao do pobjede, Schalke takodjer, Werder nazalost remizirao, ali su jos u igri za prolaz, jer se s njima nikad ne zna, a Italijani nastavljaju dalje kiksati. Porazi Milana i Rome su kao kec na desetku sto se Bundeslige tice. Nadam se da ce sutra Leverkusen, BVB i Stuttgart nastaviti istim stopama i donijeti Bundesligi dragocijene bodove u borbi za to trece mjesto, pa da od sljedece sezone obezbjedimo i cetvrtog predstavnika Bundesligi.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 21 okt 2010, 00:00

amerosm je napisao/la: Werder nazalost remizirao, ali su jos u igri za prolaz, jer se s njima nikad ne zna
To je sigurno. Blijeda partija s obje strane, gdje su vodećim golom domaćina uveliko kumovale sudije. U dva navrata nije sviran ofsajd. Werder u zaostalom vremenu dolazi do drugog gola, koji sudija ne priznaje iz samo njemu poznatih razloga. Svirano je guranje Pizze, koje ja nisam vidio i nakon nekoliko ponovljenih snimaka.
Arnautović dočekan sa zvižducima, ali na kraju je ipak pokazao karakter kada je nakon izjednačujućeg gola izostalo slavlje.
Vom Jäger zum Gejagten

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 21 okt 2010, 16:00

ako nekog interesuje (barem je meni interesantno) prvih 10 klubova na vjecnoj listi BL ukupno imaju vise utakmica na BL nego ostalih 40...
Bayern, Werder, HSV, Stuttgart, BVB, Gladbach, Köln, FCK, Schalke i Eintracht imaju ukupno 14766 utakmica u BL (51,5%) i ukupno 445 sezona u BL (51,6%)...

tacno da se zna ko je glavni u BL...

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 21 okt 2010, 21:33

hehe, opasan si tm84 ili čeho, kako ću te ja zvati ubuduće (naravno, ako se ne ljutiš). 8-)
hajmo par pitanja za početak :D , koga su zvali "kopfballungeheuer"? ko je slao "bananenflanke"?

bravo za stuttgart, već mogu planirati proljeće na europskoj sceni.
Vom Jäger zum Gejagten

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.