FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
pa sigurno stoga nemaš šta spuštat i spremat raju na poraze i krize, nego suprotno, daj da nas je što više jbt....treba malo i marketing da radi....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
- AlfredNobel
- Kontakt:
Ne vrijedi vjeruj..Osttribine je napisao/la:Bas sto kazes naucna fantastika, malo sam komentare i na fb gledao, pametolozi koji Kosevo nisu vidjeli od Atalante (eventualno) sve znaju. Pripremna tekma, rezultat u drugom planu, a i da nije ne moze biti ni sramota ni iznenadjenje ako Sarajevo izgubi od Veleza u Mostaru, Bgm pojedinci nosom oblak paraju. Prethodnih godina kao sto vas je i dosta napisalo smo na tim pripremama pobjedjivali pa i neke "zvucne" ekipe, a u PLBiH meda nismo mogli ni protiv ovih osrednjih. Samo podrska ovoj ekipi u nastavku sezone i bice to sve ok aBd.AlfredNobel je napisao/la:Sci-FiInijesta je napisao/la:Treba i ovu forumsku zajednici “ spremiti” za poneki i poraz, idealno bi bilo da jos koju zijanimo na pripremama da se spustimo malo
A svakako ce i nas kad tad do maja stici kriza i los rezultat, bitno je tad ne pljuvat previse i ne napraviti nasu poznatu atmosferu na stadionu na noz, nego pruzit podrsku i uzet titulu na kraju aBd
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Prosječna posjeta u prvoj polusezoni je bila 3.150 ljudi.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Vidi se da su noge teške,da se radilo iskljucivo na fizickoj spremi...
Po onom sto se vidjelo,Lazić može biti igrač za nas,ima jako dobar pregled igre,stabilan,dobar ulaz ima...
Sve u svemu za ovaj period priprema,sasvim razumljiva i desavanja na terenu...
Po onom sto se vidjelo,Lazić može biti igrač za nas,ima jako dobar pregled igre,stabilan,dobar ulaz ima...
i onakav prileti danas i skide je Fajiću s noge lagano, kojem treba vremena haveru da se namjesti pa nebi nam ga on zabio za 3 godine....Vanja8 je napisao/la:Vidi se da su noge teške,da se radilo iskljucivo na fizickoj spremi...
...ovi brzi su nas ubili kontrama danas jer im ništa nismo mogli zbog umora...Krste šatro for sebi daje, bolje da ga nije dao
nadam se da Emir završi ta 2 vezna, treba čvrstine u sredini....destruktivac jedan mjesto Aduke i onda naprijed može šta hoćeš...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Nama je i sezona titulu kad smo uzeli bila turbulentna i strasno losa sa posjetom, prosjek je izvuko tekma sa zrinjskim, listicom i derbi pred kraj sa gurbetima, i u toj sezoni nas je znalo biti po 1500-2 na tribinamaskoroalen je napisao/la:5-6 milja je do skoro bio standard, a nismo bili ni blizu ovako jaki. Ovo je sad bruka nad brukama.Denchi je napisao/la:a hoćete da nas bude 5-6 milja na tekmiInijesta je napisao/la:Treba i ovu forumsku zajednici “ spremiti” za poneki i poraz, idealno bi bilo da jos koju zijanimo na pripremama da se spustimo malo
A svakako ce i nas kad tad do maja stici kriza i los rezultat, bitno je tad ne pljuvat previse i ne napraviti nasu poznatu atmosferu na stadionu na noz, nego pruzit podrsku i uzet titulu na kraju aBd
pa prekontajte se bil kakili il piškili, oboje ne može
Iskreno ja sam ocekivo ove sezone nekad pred listicu da ce se raja vratit, da ce opet ona neka euforija pocet, al sam se bas sjebo i mislim da imamo 20 bodova prednost i da svakom po 4-5 zabijemo da se posjeta nece popravit, ocekujem nekad pred kraj 4-5 kola ako budemo prvi da ce doci i ovi veliki navijaci sto ce glavni pred vjecnom biti
A za poraze mislim da pripremne svakako nece na posjetu uticat, a puno bi bolje bilo da raja poradi na sebi i malo osabura, bit ce kriza sigurno i kod nas, s obzirom kakvu mi negativnu atmosferu znamo napraviti to obicno zavrsi opstim rasulom, to nam ne treba ove godine, sa zrinjskim ce biti borba do zadnjeg kola i treba ovo malo raje sto dodje dati im podrsku a ne lincovati nakon prvog loseg rezultata
LJUBAV ZA TEBE MJERE NEMA !
Ovo je jedina prava istina. To sto mi sami sebe lazemo da igramo lijepo, kvalitetno, atraktivno, to je drugi par cipela. Nece raja da se nervira zbog amatera. Da smo (ne daj boze) drugi ili treci na tabeli, 99% vas bi pisali da nam je igra u qurcu i da niko ne treba ici na stadion gledati amatere.Ne možete varati publiku, pogotovo navijače Sarajeva. Oni su gledali velike majstore, oni znaju šta je fudbal.
-usro musemic:VOLIM SARAJVO VISE OD SVOG ZIVOTA
-nakon besplatnog godisnjeg odmora usro u FKS uhljebljuje rundine pekare od 22 god koji nikad nisu sutnuli loptu i oni idu na pripreme umjesto akademaca FKS
-usro vaistinu voli Sarajvo
-nakon besplatnog godisnjeg odmora usro u FKS uhljebljuje rundine pekare od 22 god koji nikad nisu sutnuli loptu i oni idu na pripreme umjesto akademaca FKS
Ma vidjelo se po Crepulji ,da se iskljucivo radilo na fizickoj spremi...Denchi je napisao/la:i onakav prileti danas i skide je Fajiću s noge lagano, kojem treba vremena haveru da se namjesti pa nebi nam ga on zabio za 3 godine....Vanja8 je napisao/la:Vidi se da su noge teške,da se radilo iskljucivo na fizickoj spremi...
...ovi brzi su nas ubili kontrama danas jer im ništa nismo mogli zbog umora...Krste šatro for sebi daje, bolje da ga nije daonikakve šanse da je stigne....dobro sve je to normalno samo treba i protivnika znat odabrat....po periodu
![]()
nadam se da Emir završi ta 2 vezna, treba čvrstine u sredini....destruktivac jedan mjesto Aduke i onda naprijed može šta hoćeš...
Druga stvar ,poslije blata dodjes na vjestacku podlogu i normalno je da nemas onaj filing
Ipak je Velež u ovom momentu spremniji od nas, jer su oni od svih klubova prvi poceli sa pripremama...
Nije sve lose ni izgledalo na terenu,ali bice to sasvim ok i ne sumnjam u duplu uopste...
- AlfredNobel
- Kontakt:
Apelujem ljude iz SS.ba da ugase ovaj forum, sevap je.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka
Ja sam mislio pretežno na sve godine između 2010. i 2015. Tad je protiv nekih amaterskih ekipa bilo 3500-4000 navijača svaku utakmicu, a svaku jaču tekmu po 6 hiljada i više. Samo na sjever dolazila milja i po. Na mrtvi Orebro u 2. pretkolo EL onda došlo više raje nego na Lech. U finalu kupa 2014. bilo oko 12 hiljada, tri godine kasnije finale kupa - 6500, i to protiv većeg rivala. Kup protiv Borca 2015. kad smo izgubili. više raje nego na svakoj tekmi ove sezone, osim derbija. Na onoj kiši poslije Vedranove smrti, kad je bila parola HVALA VAM na sjeveru, bilo više raje nego protiv Zrinje ove sezone. I tako dalje, bezbroj primjera. Pad posjete je lagano krenuo u sezoni 15/16 i konstantno opada.Inijesta je napisao/la: Nama je i sezona titulu kad smo uzeli bila turbulentna i strasno losa sa posjetom, prosjek je izvuko tekma sa zrinjskim, listicom i derbi pred kraj sa gurbetima, i u toj sezoni nas je znalo biti po 1500-2 na tribinama
Iskreno ja sam ocekivo ove sezone nekad pred listicu da ce se raja vratit, da ce opet ona neka euforija pocet, al sam se bas sjebo i mislim da imamo 20 bodova prednost i da svakom po 4-5 zabijemo da se posjeta nece popravit, ocekujem nekad pred kraj 4-5 kola ako budemo prvi da ce doci i ovi veliki navijaci sto ce glavni pred vjecnom biti
A za poraze mislim da pripremne svakako nece na posjetu uticat, a puno bi bolje bilo da raja poradi na sebi i malo osabura, bit ce kriza sigurno i kod nas, s obzirom kakvu mi negativnu atmosferu znamo napraviti to obicno zavrsi opstim rasulom, to nam ne treba ove godine, sa zrinjskim ce biti borba do zadnjeg kola i treba ovo malo raje sto dodje dati im podrsku a ne lincovati nakon prvog loseg rezultata
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
- Osttribine
- Kontakt:
A vala mi je i te price iskreno preko glave "navijaci Sarajeva gledali majstore, pun stadion vjecito i slicno", nije tako bilo, ima nas i koji se sjecamo i vremena prije rata,a ne treba ti ni to, danas svako moze sa par klikova otvoriti i naci sto ga interesuje, pa ce tamo vidjeti tabelu gdje je Sarajevo xy puta znalo zavrsiti u donjem dijelu tabele, a ni te posjete nisu bile nista bolje nego sad izuzev derbija sa velikom cetvorkom, ko prati Semin Bordo vremeplov na fb zna o cemu pricam. Evo konkretan primjer bas sa stranice Bordo vremeplov, radilo se o gradskom derbiju prva tekma na proljece sezona cini mi se 89/90, posjeta na Koševu 6 hiljada, od toga prodato oko 2 hiljade ulaznica, i cini mi se Sarajevo bilo 15.,a Zeljo 16. na tabeli.alenpitar je napisao/la:Ovo je jedina prava istina. To sto mi sami sebe lazemo da igramo lijepo, kvalitetno, atraktivno, to je drugi par cipela. Nece raja da se nervira zbog amatera. Da smo (ne daj boze) drugi ili treci na tabeli, 99% vas bi pisali da nam je igra u qurcu i da niko ne treba ici na stadion gledati amatere.Ne možete varati publiku, pogotovo navijače Sarajeva. Oni su gledali velike majstore, oni znaju šta je fudbal.
Pa jesmo li prije rata gledali majstore ili nismo? Ja mislim da jesmo, a posjete se ne mogu porediti. Tad je npr taj derbi bio sramota a sad je takav derbi na kojem se skupi 6000 uspjeh. A mogu ja navesti jos primjera, osim kvalitenih igraca, koji odbijaju raju ali onda ce svi pisati da nisam navijac Sarajeva itd.Osttribine je napisao/la:A vala mi je i te price iskreno preko glave "navijaci Sarajeva gledali majstore, pun stadion vjecito i slicno", nije tako bilo, ima nas i koji se sjecamo i vremena prije rata,a ne treba ti ni to, danas svako moze sa par klikova otvoriti i naci sto ga interesuje, pa ce tamo vidjeti tabelu gdje je Sarajevo xy puta znalo zavrsiti u donjem dijelu tabele, a ni te posjete nisu bile nista bolje nego sad izuzev derbija sa velikom cetvorkom, ko prati Semin Bordo vremeplov na fb zna o cemu pricam. Evo konkretan primjer bas sa stranice Bordo vremeplov, radilo se o gradskom derbiju prva tekma na proljece sezona cini mi se 89/90, posjeta na Koševu 6 hiljada, od toga prodato oko 2 hiljade ulaznica, i cini mi se Sarajevo bilo 15.,a Zeljo 16. na tabeli.alenpitar je napisao/la:Ovo je jedina prava istina. To sto mi sami sebe lazemo da igramo lijepo, kvalitetno, atraktivno, to je drugi par cipela. Nece raja da se nervira zbog amatera. Da smo (ne daj boze) drugi ili treci na tabeli, 99% vas bi pisali da nam je igra u qurcu i da niko ne treba ici na stadion gledati amatere.Ne možete varati publiku, pogotovo navijače Sarajeva. Oni su gledali velike majstore, oni znaju šta je fudbal.
-usro musemic:VOLIM SARAJVO VISE OD SVOG ZIVOTA
- AlfredNobel
- Kontakt:
Suvisno je i pricati, kako je bilo prije rata i sada. Pogledaj stanje u drzavi , prije rata i sada. Koliko je trenutno raje otislo vani, malo nas sada ima bolesnika , koji gledaju ovu nasu ligu. Evo npr.kod mene iz komsiluka otislo 10 momaka vani , zadnjih mjesec dana. I ovo sto je ostalo mladje raje, jedino moja djeca su navijaci Sarajeva i od komsije su zeljovci, ostalo su navijaci stranih klubova. Zato bez veze je prica, kako ke bilo prije rata.
- Osttribine
- Kontakt:
Vidi, ne kazem ja da nije bilo izuzetnih igraca prije rata u FK Sarajevo, ali cesto se ovoj mladjoj raji prezentira kako smo mi vjecito nesto kao bili neka sila, te neke extra posjete kao, a kazem ti nije bilo tako to su cinjenice, Sarajevo jeste bio prije rata najuspjesniji klub iz BiH sa najvise titula u YU ligi, najvise provedenih sezona, osvojenih bodova kao i pobjeda, medjutim za YU okvire smo bili prosjek jer znamo svi ko je drmao tom ligom. Oni jos stariji koji su zapamtili i igre Safeta Susica u FK Sarajevo su mi pricali da se i samom Susicu znalo prebacivati kojesta kad nam rezultat ne ide na ruku "sta ce papak iz Zavidovica, vidi mu g.uzice" i slicno, i sad kao neka prica ne mozes prevariti navijace Sarajeva, pa mi bi Neymaru j.ebali nanu naninu kad bi rezultat bio losalenpitar je napisao/la:Pa jesmo li prije rata gledali majstore ili nismo? Ja mislim da jesmo, a posjete se ne mogu porediti. Tad je npr taj derbi bio sramota a sad je takav derbi na kojem se skupi 6000 uspjeh. A mogu ja navesti jos primjera, osim kvalitenih igraca, koji odbijaju raju ali onda ce svi pisati da nisam navijac Sarajeva itd.Osttribine je napisao/la:
A vala mi je i te price iskreno preko glave "navijaci Sarajeva gledali majstore, pun stadion vjecito i slicno", nije tako bilo, ima nas i koji se sjecamo i vremena prije rata,a ne treba ti ni to, danas svako moze sa par klikova otvoriti i naci sto ga interesuje, pa ce tamo vidjeti tabelu gdje je Sarajevo xy puta znalo zavrsiti u donjem dijelu tabele, a ni te posjete nisu bile nista bolje nego sad izuzev derbija sa velikom cetvorkom, ko prati Semin Bordo vremeplov na fb zna o cemu pricam. Evo konkretan primjer bas sa stranice Bordo vremeplov, radilo se o gradskom derbiju prva tekma na proljece sezona cini mi se 89/90, posjeta na Koševu 6 hiljada, od toga prodato oko 2 hiljade ulaznica, i cini mi se Sarajevo bilo 15.,a Zeljo 16. na tabeli.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
On će protiv Olimpika zaigrati.AlfredNobel je napisao/la:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Opušteno, zna se kome ide titula!
Yugoslavia: ★★
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆
-
Samozdravlje
- Kontakt:
Prava istina je da smo povremeno gledali dobro Sarajevo i imali nekad vrhunske igrace , nekad dobre , nekad nako a Bogami nekad smo se i patili. Kao djecak od 14-15 god. , dakle neke 1973 (nisam siguran) bio sam na utakmici gdje je bilo 150 (stopedeset ljudi) igrali sa Radnickim iz Kragujevca.Hocu reci da si u pravu.ipak gledajuci ukupno bilo je pozitivnije prije agresije. Nisu u prvom planu bile evropske ,liga bila TOP 6-7 ,bez interneta, bio SIZ za sport (odoh opet predaleko).Ipak ovo danas sto imamo(mislim na ovu polusezonu) je obecavajuce i ako se nastavi ovako moglo bi doci i vrijeme dominacije. Nemojte ispustiti iz vida pohvale trenera ostalih premijerligasa. Ko ovu danas utakmicu smatra ozbiljnom , taj je neozbiljan(necu reci neznalica).Osttribine je napisao/la:
A vala mi je i te price iskreno preko glave "navijaci Sarajeva gledali majstore, pun stadion vjecito i slicno", nije tako bilo, ima nas i koji se sjecamo i vremena prije rata,a ne treba ti ni to, danas svako moze sa par klikova otvoriti i naci sto ga interesuje, pa ce tamo vidjeti tabelu gdje je Sarajevo xy puta znalo zavrsiti u donjem dijelu tabele, a ni te posjete nisu bile nista bolje nego sad izuzev derbija sa velikom cetvorkom, ko prati Semin Bordo vremeplov na fb zna o cemu pricam. Evo konkretan primjer bas sa stranice Bordo vremeplov, radilo se o gradskom derbiju prva tekma na proljece sezona cini mi se 89/90, posjeta na Koševu 6 hiljada, od toga prodato oko 2 hiljade ulaznica, i cini mi se Sarajevo bilo 15.,a Zeljo 16. na tabeli.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
- FrancescoTotti
- Kontakt:
ovom brazilcu dat 500km svaki mjesec da ima za teretanu i ishranu. ne bi mu bilo lose da nabije kilu-dvije-petnaest.
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!
- Osttribine
- Kontakt:
E pa o tome pricam, jer dosta raje zamislja nase FK Sarajevo kao neki Bayern koji je sve gazio i treba sve da pregazi sto u pripremnim tekmama sto u ligi, samo kazem treba biti realan. I podrzati ove momke svakako, ovo je dobitna kombinacija sto trenutno imamo i ako budemo pametni mozemo uspostaviti neku dominaciju u nasoj ligi narednih godina.Samozdravlje je napisao/la:Prava istina je da smo povremeno gledali dobro Sarajevo i imali nekad vrhunske igrace , nekad dobre , nekad nako a Bogami nekad smo se i patili. Kao djecak od 14-15 god. , dakle neke 1973 (nisam siguran) bio sam na utakmici gdje je bilo 150 (stopedeset ljudi) igrali sa Radnickim iz Kragujevca.Hocu reci da si u pravu.ipak gledajuci ukupno bilo je pozitivnije prije agresije. Nisu u prvom planu bile evropske ,liga bila TOP 6-7 ,bez interneta, bio SIZ za sport (odoh opet predaleko).Ipak ovo danas sto imamo(mislim na ovu polusezonu) je obecavajuce i ako se nastavi ovako moglo bi doci i vrijeme dominacije. Nemojte ispustiti iz vida pohvale trenera ostalih premijerligasa. Ko ovu danas utakmicu smatra ozbiljnom , taj je neozbiljan(necu reci neznalica).Osttribine je napisao/la:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 21 gost.