Na trenutak zaboravimo na titule i zapitajmo se zasto neko kaze da je Roger najveci svih vremena...Od pojave Rafe pa sve do danas mozemo reci da ga je isti igrac sramotio punih 15 godina kako na zemljenoj podlozi,betonu a bgm i travi...To nije sve postoji i drugi igrac a to je Novak koji ga melje gdje god stigne sto je tak. jedan dokaz da Roger nije i nikad nece biti najveci...Najsmijesnije mi je bilo kad je kruzila prica da mu je Novak pustio jedan mec u grupi na mastersu u londonu a zatim ga sasio u finalu...A kazu on najveci...

E sad se vratimo na titule,istina je da Roger ima najvise GS ali isto tako on je stariji 5 god. od Rafe a isto tako i od Novaka.Vec sam govorio a to je sada vjerujem svima jasno da ce ga Rafa stici samo sa RG titulama a prestici sa nekim od drugih GS turnira.Evo vec sutra ima sansu da digne GS sto je dodatni "problem" za Rogera,jos kad znamo da je RG zagarantovan sve bi bilo jasnije da se smjena na broju 1 po GS titulama blizi.Pored Rafe velika prijetnja je Novak koji vec sada ulazi u top 3 najveca ikada.Mozda nece osvojiti 30G ali 20 ce dogurati sigurno,sad je pitanje tu GS jedan ili nijedan da li ce ga prestici u to sam siguran jer Novak je igrac koji se nece zadovoljiti trecom pozicijom izmedju ove trojke.Svi znamo da ima kvalitet a ima i volju,mlade nade tenisa niau u stanju u ovom trenutku da ozbiljnije ugroze ni Rogera (osim Tsitsipasa

) a kako ce ugroziti Novaka ili cak Rafu...Bilo kako bilo vecina vec sada smatra Rafu najvecim ikada sto on i jeste a sta ce se desiti kad stigne tj. prestigne Rogera sa GS titulama.A nista sve ce biti jasno Roger ce biti u borbi sa Novakom za drugu poziciju...