U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Moggi
Kontakt:

Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la Moggi » 29 jan 2019, 10:23

NECE DVA IGRACA ODAVDE BITI NA PRAVOM SPISKU ZA KVALE PRESTANITE

jes da ni u ovon slucaju ove be bi zvao ali ajde
Zarathustra

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 29 jan 2019, 10:26

Moggi je napisao/la:NECE DVA IGRACA ODAVDE BITI NA PRAVOM SPISKU ZA KVALE PRESTANITE

jes da ni u ovon slucaju ove be bi zvao ali ajde
Fakat, gdje si vidio da se na temi o mladim kategorijama reprezentacije, raspravlja o spisku U19!?

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 29 jan 2019, 10:29

Sve šatro fudbalski znalci a niko nije čuo za Yxhuults, Uerdingen, Babelsberg, Blue Stars, ne brukajte se spisak odličan :kafa
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 29 jan 2019, 10:29

DrFilgud je napisao/la: Poznato mi je sta je TM. Upravo cinjenica da ga uredjuju "korisnici", je dokaz da - ako te tamo nema, prakticno i ne postojis.
Pogledaj prethodne generacije U19 i vidjeces da je vecina stranaca bila na ozbiljnom juniorskom, a neki vec na seniorskom nivou.
Besic je sa 18 bio prvotimac HSV-a, domace necu komentarisati jer smo se slozili oko kukuruz lige.
Pozivanje igraca kojih sa 19 godina "nema na googlu", je klasicna prevara.
Pa postojali su u "zlatnoj" U21 generacij i Jusuf Dajic, Mehmedalija Covic, Zdenko Baotic i jos njih 10 kojih se ne mogu sjetit.

Hocu da kazem da cak i u starijem uzrastu niko ti ne garantuje uspjeh igraca, a kamoli kod ovih od 16-17 godina. Samo sto ja licno dajem vece sanse ovom iz Babelsberga nego ovom iz Sarajeva, jer taj iz Babelsberga ima uslove, igra u normalnoj sredini, normalnom drustvu, nema oko njega agencije Husarica i ovog i onog.

A ti kao "lokalni" mi iskreno reci, koliko je tesko da se "Babin sin" ubaci u juniorski pogon Sarajeva, Slobode itd? Bez problema vjerovatno. Sto bi "Babo" tog iz 8. svedske lige vrlo jednostavno mogao "sredit" i sta nam sad predstavlja da tamo pise sad u umjesto Yskuelu FC u zagradi eto Sloboda Tuzla?

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 29 jan 2019, 10:32

Osim13 je napisao/la:Sve šatro fudbalski znalci a niko nije čuo za Yxhuults, Uerdingen, Babelsberg, Blue Stars, ne brukajte se spisak odličan :kafa
Samo vi nabijajte postove na drugim temama :puke:
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 29 jan 2019, 10:33

belosevic28 je napisao/la:
Osim13 je napisao/la:Sve šatro fudbalski znalci a niko nije čuo za Yxhuults, Uerdingen, Babelsberg, Blue Stars, ne brukajte se spisak odličan :kafa
Ovo je legit, teme pojedinaca nisu.

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 29 jan 2019, 10:34

Ko kaze da medju ovom djecom nije naredni jeb.ac aka. VOJVODA? Pa razmisli malo...

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 29 jan 2019, 10:36

Upravu ste. Pridruzujem se zajednici.
BabelZberg iber aleee ooo oo o !
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 29 jan 2019, 10:37

Amarinho je napisao/la: Pa postojali su u "zlatnoj" U21 generacij i Jusuf Dajic, Mehmedalija Covic, Zdenko Baotic i jos njih 10 kojih se ne mogu sjetit.

Hocu da kazem da cak i u starijem uzrastu niko ti ne garantuje uspjeh igraca, a kamoli kod ovih od 16-17 godina. Samo sto ja licno dajem vece sanse ovom iz Babelsberga nego ovom iz Sarajeva, jer taj iz Babelsberga ima uslove, igra u normalnoj sredini, normalnom drustvu, nema oko njega agencije Husarica i ovog i onog.

A ti kao "lokalni" mi iskreno reci, koliko je tesko da se "Babin sin" ubaci u juniorski pogon Sarajeva, Slobode itd? Bez problema vjerovatno. Sto bi "Babo" tog iz 8. svedske lige vrlo jednostavno mogao "sredit" i sta nam sad predstavlja da tamo pise sad u umjesto Yskuelu FC u zagradi eto Sloboda Tuzla?
Sta ti znaci to lokalni? Sto zivim u Sarajevu valjda?
Vidi, ako radi promocije domace lige moramo trpiti babine sinove iz Sarajeva i Slobode, ne moramo trpiti svedske babine sinove.

Sto se tice garanta za uspjeh, na zapadu je to prilicno uredjeno. Talenti vec sa 14-15 igraju u poznatim skolama za razvoj talenata, kao sto neko spomenu TeBe.
Zadnja izmjena: DrFilgud, dana/u 29 jan 2019, 10:39, ukupno mijenjano 1 put.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 29 jan 2019, 10:38

Ovo su juniori, nisu pioniri, oni polako ulaze u seniorski fudbal. Biti u ovim godinama u ekipi 6.lige ili 5.lige je manjak ambicija u fudbalu.

Ne bih se slozio da to cudo iz Svedske ima bolje uslove od Sarajeva koje ima akademiju.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 29 jan 2019, 10:42

Amarinho je napisao/la:

Ko kaze da medju ovom djecom nije naredni jeb.ac aka. VOJVODA? Pa razmisli malo...
slika

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 29 jan 2019, 10:54

ne bogohulite
Zarathustra

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 29 jan 2019, 10:55

Uroš Đerić baš zvuči obećavajuće

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 29 jan 2019, 10:57

DrFilgud je napisao/la:
Amarinho je napisao/la: Pa postojali su u "zlatnoj" U21 generacij i Jusuf Dajic, Mehmedalija Covic, Zdenko Baotic i jos njih 10 kojih se ne mogu sjetit.

Sta ti znaci to lokalni? Sto zivim u Sarajevu valjda?
Vidi, ako radi promocije domace lige moramo trpiti babine sinove iz Sarajeva i Slobode, ne moramo trpiti svedske babine sinove.

Sto se tice garanta za uspjeh, na zapadu je to prilicno uredjeno. Talenti vec sa 14-15 igraju u poznatim skolama za razvoj talenata, kao sto neko spomenu TeBe.
Vala si brate na vrijeme prepravio te godine :D ja zaista ne znam koji je nas trenutni reprezentativac igrao sa 14-15 u nekom vrhunskom klubu, u vrhunskoj skoli fudbala a i ne bih sad da guglam. Mozda Pjanic u Metzu a i za njega nisam siguran. Ali dobro, u biti razumijem sta hoces da kazes.

Da bas zbog toga te pitam, jer znas bolje od mene kako lahko zaigra babin sin za divove i hoda u trenerci FKS po carsij. Pa ne vidim razlog sada sta tamo pise u zagradi, kad umjesto Babelsberga mozes komotno napisat (FK Sarajevo), isto nam je. Haj da je sad u pitanju Arsenal, Dortmund sta ja znam dobro... Sarajevo, Sloboda, Borac, svedski gigant Yhskel, Uerdingen su u pet deka. Ja sam npr. sa Radovca mislio da je u pitanju sljedeci Modric ozbiljno ti kazem. Ali kako sam "cuo" decko je imao nekog lafo "zastupnika" (politicara, sto vodi neku instituciju slagat cu ti), poceo da se kurhci po gradu sa Q7-icom itd.

To sto si napisao za one iz Sturma. Priznajem da sam se prije par godina bio ufurao da sam satro neki PATRIJOTA i da mogu stupit u kontakt sa igracima nasim vrhunskih klubova i prosljedit ih savezu (a ne moze, ne jebu 1%). Tako sam recimo tada bio u kontaktu sa Adelom Dekicem koji je igrao u Ol. Lyonu ili Vahidom Hambom koji je igrao za Brighton da samo njih spomenem. Dok je Dekic izrazio da zeli igrat za BH (nije znao bosanski uopste), Hambo nije... uglavnom pokusaj guglat gdje sad igraju momci. :D

Sturm, Brighton pa cak Lyon ne garantuju igraca. A Babelsberg, Uerdingen, Ykshel ne garantuju propalicu.

Nek igraju, nek dolaze na kamp (svakako NE-ZVANICNI), nek njih dodje jos 100 iz Babelsberga... ako se od jednog napravi barem solidan igrac dobro nam je. Tanki smo i ovako, baza igraca nikakva.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 29 jan 2019, 10:59

Radovac i jeste bio strasan talenat, ali ga glava kostala.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 29 jan 2019, 11:07

Amarinho je napisao/la:
Vala si brate na vrijeme prepravio te godine :D ja zaista ne znam koji je nas trenutni reprezentativac igrao sa 14-15 u nekom vrhunskom klubu, u vrhunskoj skoli fudbala a i ne bih sad da guglam. Mozda Pjanic u Metzu a i za njega nisam siguran. Ali dobro, u biti razumijem sta hoces da kazes.

Da bas zbog toga te pitam, jer znas bolje od mene kako lahko zaigra babin sin za divove i hoda u trenerci FKS po carsij. Pa ne vidim razlog sada sta tamo pise u zagradi, kad umjesto Babelsberga mozes komotno napisat (FK Sarajevo), isto nam je. Haj da je sad u pitanju Arsenal, Dortmund sta ja znam dobro... Sarajevo, Sloboda, Borac, svedski gigant Yhskel, Uerdingen su u pet deka. Ja sam npr. sa Radovca mislio da je u pitanju sljedeci Modric ozbiljno ti kazem. Ali kako sam "cuo" decko je imao nekog lafo "zastupnika" (politicara, sto vodi neku instituciju slagat cu ti), poceo da se kurhci po gradu sa Q7-icom itd.

To sto si napisao za one iz Sturma. Priznajem da sam se prije par godina bio ufurao da sam satro neki PATRIJOTA i da mogu stupit u kontakt sa igracima nasim vrhunskih klubova i prosljedit ih savezu (a ne moze, ne jebu 1%). Tako sam recimo tada bio u kontaktu sa Adelom Dekicem koji je igrao u Ol. Lyonu ili Vahidom Hambom koji je igrao za Brighton da samo njih spomenem. Dok je Dekic izrazio da zeli igrat za BH (nije znao bosanski uopste), Hambo nije... uglavnom pokusaj guglat gdje sad igraju momci. :D

Sturm, Brighton pa cak Lyon ne garantuju igraca. A Babelsberg, Uerdingen, Ykshel ne garantuju propalicu.

Nek igraju, nek dolaze na kamp (svakako NE-ZVANICNI), nek njih dodje jos 100 iz Babelsberga... ako se od jednog napravi barem solidan igrac dobro nam je. Tanki smo i ovako, baza igraca nikakva.
Ja u klin, ti u plocu :D
Jasno je meni da su u domacim ekipama babini sinovi, nazalost, neminovno je u reprezentaciji imati igrace iz Sarajeva, Zelje, Borca...
Nije mi jasno sto ce nam igraci iz stranih timova koji ne postoje ni na TM?
To je klasicno guranje ispod stola, i barem to treba izbjeci.

Mozemo mi biti patriJote, ali nisu ti ljudi budale.
Koliko ozbiljno zvuci da te u reprezentaciju pozivaju neki forumski zaljubljnici u reprezentaciju, amateri?
Sta misliti o tom savezu...

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 29 jan 2019, 11:11

Osim13 je napisao/la:Uroš Đerić baš zvuči obećavajuće
Sad sam imao viziju...

Cimirotic iz Yxhsuulta ce nam bit naredni Dzeko a Ivan Kurbesa ce istetovirat Herceg-Bosnu, prepravit, pa Ante Pavelica. "Pevaljku" izaberi ti - ne znam ove iz 'Rvatske.

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 29 jan 2019, 11:24

DrFilgud je napisao/la: Mozemo mi biti patriJote, ali nisu ti ljudi budale.
Koliko ozbiljno zvuci da te u reprezentaciju pozivaju neki forumski zaljubljnici u reprezentaciju, amateri?
Ne bih da se kurhcim, ko zna sta ce biti od njega... ali pozvali su Amar Catica iz PSV-a. A tih dijasporaca tipa mene, patriJota, baustelaca koji tako zele prosipat ljubav prema domovini ima mali milion, onih sto stvarno prate i maltretiraju te momke, jer se sve vise i vise gubi osjecaj prema "domovini" ove instagram-generacije, boli ih tuki. Ako nista, ovi sto su pozvani bar nesto veze za BH.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 29 jan 2019, 11:27

Amarinho je napisao/la:
DrFilgud je napisao/la: Mozemo mi biti patriJote, ali nisu ti ljudi budale.
Ne bih da se kurhcim, ko zna sta ce biti od njega... ali pozvali su Amar Catica iz PSV-a. A tih dijasporaca tipa mene, patriJota, baustelaca koji tako zele prosipat ljubav prema domovini ima mali milion, onih sto stvarno prate i maltretiraju te momke, jer se sve vise i vise gubi osjecaj prema "domovini" ove instagram-generacije, boli ih tuki. Ako nista, ovi sto su pozvani bar nesto veze za BH.
Reprezentacija nije turisticka agencija, fokus treba da ostane na fudbalu.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 29 jan 2019, 11:28

T Štel ma boiiii

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, denza i 16 gostiju.