Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

LFCBiH
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la LFCBiH » 05 apr 2009, 17:37

calcio je napisao/la:
amerosm je napisao/la:Mozda VW kao glavni sponzor Wolfsburga na trziste izbaci novi automobil.

The new VW Dzeko TDI 280 Ps Confort
haha kralju :mrgreen: :mrgreen:
hahahahhahhahahhaa ma zvace se ww Dzeksomobil :D

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 05 apr 2009, 17:45

Man Utd prati Dzeko vec 2,5 godine i tek sad reaguje

Dzeko u Liverpool uz Torres-a 8-) 8-)
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

lejla
Kontakt:

Post Postao/la lejla » 05 apr 2009, 17:49

ma svejedno koji klub, u engleskoj su svi klubovi VELIKANI!! bas kao sto je dzeko KRALJ!!
John Terry can play with his back completely blocked, and he will put his head where I will not put my feet. He is extreme and knows he will suffer the consequences later, but he is sacrificing himself.
Didier Drogba

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 05 apr 2009, 18:09

usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 05 apr 2009, 21:37

http://www.bundesliga.de

Sjajan video prilog o Edinu Dzeki. Morate se registrovati da bi vidjeli.

"Ein kompletter Stürmer"
2006 holte sich der VfL Wolfsburg eines der größten Sturmtalente in Europa: Edin Dzeko. Nun will sich der Angreifer einen Traum erfüllen.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

LFCBiH
Kontakt:

Post Postao/la LFCBiH » 05 apr 2009, 21:42

Dzeksonu je najbolje da ostane tu gdje jeste bar jos jednu sezonu ako ode ili u Arsenal ili Scum ili bilo koji drugi klub tesko da ce odrzati ovu formu jer u koji god klub dodje pogotovo neki jaci tesko da ce odmah upasti u prvu postavu bez obzira sto je trenutno bolji od velikog broja napadaca u velikim klubovima ...
Ipak Dzekson ostani ti u svom wolfsburgu bar jos jednu sezonu a onda lagano zgrni duplo vecu lovu i svojim igrama kako za svoj sadasnji i abd buduci klub tako i za nasu Repku zadivi i odusevi sve sirom evrope i svijeta a svoje Bosance i Hercegovce si vec odusevio i uz ostale momke iz rep postao zastitni znak nase drzave ...

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 05 apr 2009, 22:02

Virtu4l je napisao/la:http://www.bundesliga.de

"Ein kompletter Stürmer"
2006 holte sich der VfL Wolfsburg eines der größten Sturmtalente in Europa: Edin Dzeko. Nun will sich der Angreifer einen Traum erfüllen.
Dobar video, moze li prijevod :D bar ukratko
100% sportski i krajnje opušten potpis

adnan_nanda
Kontakt:

Post Postao/la adnan_nanda » 05 apr 2009, 22:25

ako bi vec isao u englesku ligu ja bi najvise volio da ode u Man.utd.nek mu je sretno gdje god da igra.
Povjerenje je trpeza za kojom se jadni služe i kad nisu gladni, druže. :)

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 05 apr 2009, 22:30

MANČESTER GA ŽELI PO SVAKU CIJENU. PREPOZNAO JE ALEX FERGUSON U NJEMU IGRAČA VELIKIH DOMETA ( ŠTO DŽEKO I JESTE ). MEĐUTIM MANČESTER IMA BERBATOVA KOJI JE ISTI TIP IGRAČA KAO I DŽEKO PA BI DŽEKO TEŠKO USKOČIO U PRVI TIM UMJESTO ROONEYA. OSTANI TI KRALJU U WOLFSBURGU JOŠ JEDNU ILI DVIJE SEZONE POKAŽI ŠTA ZNAŠ TEK TADA ĆEŠ HARATI EVROPOM. SVAKAKO DA JE TIM PONUDAMA TEŠKO ODOLJETI ALI OTVORI ČETVERE OČI.FERGUSON SE NE ŠALI. KAD ON ZA NEKOGA KAŽE DA JE UBICA DJEČIJEG LICA TAJ IGRAČ ILI JE ILI ĆE POSTATI SVJETSKA KLASA. BOSANSKI DIJAMANTU SAMO POLAKO.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 05 apr 2009, 22:41

RiNo je napisao/la:

"Ein kompletter Stürmer"
Evo pokusat cu prevesti sve

2006 godine Wolfsburg je u svoje redove doveo jednog od najvecih napadackih talenata u Europi. Tada on prica kako je zivio u Sarajevu i da je tu igrao fudbal od svoje 10 godine za FK Zeljeznicar. Tada govori reporter da je njegovo najace oruzije da nema mane. Poslije toga Magath govori da je Dzeko kompletan napadac, da moze da igra glavom, da moze da trci, da zna primati loptu, da zna pucati i lijevom i desnom nogom i da za jednog napadaca ima sve kvalitete ako cak ne i vise od toga. Poslije toga reporter prica da je za njim tragala cijela Europa ali se on odlucio za Wolfsburg i na putu je da ostvari svoj san, jer je njegov otac samo igrao u drugoj i trecoj Bosanskoj ligi i da ga je prvi put odveo na utakmicu sa deset godina i da mu je od tada bila zelja da igra u jednoj velikoj ligi i u jednom velikom klubu. Poslije toga njemacki reporter govori da je Dzeko jedan dijamant koji pocinje sve jace i jace da sjaji, koji je nadaren ubitacnim instinktom, i vecina ljudi kazeda ce biti bolji od njegovog uzora Andrei Shevchenko i da je on veliki navijac AC Milana. Uvijek je zelio i da njemu sija zvijezda, kao Shevchenku i da je najvise zelio da igra u Bundesligi i Italiji, ali samo za AC Milan. I na samom kraju opet se Magath govori da je vec u samom vrhu Bundeslige sa svoje 22 godine i da ce Wolfsburg s njim imati jos puno zadovoljstva, ali protivnici nece.

Evo to je prevod cijelog video clipa koji je bio posvecen nasem dijamantu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

DinceManijak
Kontakt:

Post Postao/la DinceManijak » 05 apr 2009, 23:01

Ekskluzivno za Sarajevo-x.com
Edin Džeko: "Protekla sedmica je kao iz snova"
Snažna konstitucija, briljantna kontrola lopte i sjajan instinkt za postizanje golova, glavni su aduti jednog od najboljih napadača na Starom kontinetu Edina Džeke. Pročitajte ekskluzivni intervju sa ovim bh. reprezentativcem.
slika

Džeko imponira motorikom, brzinom te vrhunskom tehnikom. Velika je enigma za sve odbrane. Njegov prostor za progres je nemjerljiv. Protekla sedmica biće mu dugo urezana u sjećanju. Prvo je za reprezentaciju BiH u dvomeču sa Belgijom tri puta poentirao, a u posljednjem kolu Bundeslige dva gola je postigao velikom Bayernu. Niko u vučjem gradu nije ni slutio da mogu rezultatom 5-1 poniziti najtrofejniji klub viceprvaka Evrope. Nakon ove izvedbe Wolfsburg je lider njemačke elite. Edin Džeko za Sarajevo-x.com govori o euforiji nakon briljante partije protiv bavarskog velikana, ambicijama, načinu egzekucije, uspjesima bh. reprezentacije i prognozama za plasman na jug Afrike.

Jeste li očekivali ovako visoku pobjedu protiv renomiranog suparnika?

Iskreno, niko nije mogao ni pomisliti da možemo klubu iz Minhena pet lopti pospremiti u mrežu. Prognoze su govorile da je Bayern favorit, a da mi možemo računati u najboljem slučaju na remi. No prognoze su jedno, a dešavanja na travnjaku nešto sasvim drugo. Naša filozofija je da se nadigravamo sa svakim rivalom. Dokaz za to je efikasnost u napadu. Taktika protiv Bavaraca je bila uobičajena. Na kraju se isplatilo.

Vaš učinak u posljednjoj sedmici je nevjerovatan. Prvo za državnu selekciju vrhunske partije, a potom i za Wolfsburg. Kako uspijevate?

Moj stil je vrlo jednostavan. Nastojim pogoditi iz svake situacije, pucam stalno. Svaka utakmica je za mene novo iskustvo, bilo da se radi o prvenstvenom, kup ili reprezentativnom dvoboju. Uvijek naučim nešto što prije nisam znao. Sa trudom je došao i golgeterski instinkt. Nije mala stvar biti prvi strijelac kvalifikacija. Na početku sam golove najčešće postizao nogom, a u posljednje vrijeme odlično me ide i glavom. Nisam očekivao takav bum, a ova sedmica je kao iz snova.

Pored sjajnih egzekucija Vi često i asistirate. Da li mislite da možete još bolje?

Svakako. Najvažnije je da se pobjeđuje, nije bitno ko je strijelac. U Češkoj, a i sada u Njemačkoj, puno se na treninzima vježba kretanje, postavljanje, agresivnost. Sve mi je to mnogo pomoglo da pored realizatorskih sposobnosti mogu i kvalitetno asistirati kada se otvori prostor.

Mogu li navijači u gradu automobila očekivati da u maju ove godine podignete tanjur namijenjen najboljoj ekipi Njemačke?

Ne bih prognozirao. Normalno da bi svi u klubu bili sretni da zadržimo trenutnu poziciju. Ipak, biće teško. Idemo od utakmice do utakmice. Sada smo okrenuti gostovanju u Mönchengladbachu i sigurno je da ćemo jurišati na tri boda. Još uvijek nema pritiska, ali sa dobrim rezultatima stvari se mogu promijeniti. Imamo ekipu koja je svjesna svojih kvaliteta. Bude li sreće sposobni smo za velike domete.

Velika je lista klubova koja bi Vas rado vidjeli u svojim redovima. Da li je bilo konkretnih ponuda?

Sa Wolfsburgom imam ugovor do ljeta 2011. godine. Ne opterećujem se previše i cilj mi je da pružam što bolje partije u zelenom dresu. O rastanku ću razmišljati kada za to dođe vrijeme.

Pitanje koje se nameće samo po sebi - reprezentacija. Kako ste vidjeli dva sudara protiv Belgijanaca?

Ostvarili smo pobjede za pamćenje. Podvlačenje crte započeo bih sa odličnom atmosferom koja je vladala na okupljanju. Odigrali smo mudro, čekali greške protivnika i što je najbitnije poentirali. Svi smo bili svjesni da posjedujemo kvalitet i da on jednostavno mora izaći na vidjelo. To se desilo kad je bilo najvažnije. Stvorili smo čvrste temelje za još veće rezultate u budućnosti.

Naciju je preplavila euforija. Svi samo pričaju o nogometnoj reprezentaciji. Šta još treba uraditi da se izbore dodatne kvalifikacije?

Lijepo je bilo vidjeti zadovoljne i ponosne bh. navijače. U Zenici su stvorili paklen štimung. Svi smo bili sretni nakon trijumfa. Iako trenutno imamo četiri boda više od Turske i pet od Belgije ne mislim da je sve gotovo što se tiče drugog mjesta. Međutim, uz ozbiljan i maksimalan pristup u preostala četiri duela možemo ostati na poziciji koju smo priželjkivali. U svakom slučaju mi smo sada vrlo dobra reprezentacija, koja stalno raste, a posljednji rezultati to i potvrđuju. Učinit ćemo sve da nastavimo tim putem.

U posljednjim uspjesima očit je bio rukopis selektora Blaževića. Kako vas priprema za utakmicu?

Svi znamo da je naš selektor veliki motivator. Kod nas reprezentativaca srušio je tezu o nepobjedivosti bilo kojeg suparnika. Kada izađemo na travnjak razmišljamo samo o pobjedi, bez obzira ko je sa druge strane. Kod njega su red i disciplina vrlo bitni, a reprezentaciju doživljava kao porodicu. Bude i humora tako da u svlačionici često odjekuje smijeh.

Mnogi relevatni nogometni stručnjaci predviđaju Vam blistavu budućnost. Koji trener Vam je najviše pomogao u karijeri?

Ne bih nikoga posebno isticao. Svi na neki način imaju svoj udio. Od prvog Jusufa Šehića, pa sve do Felixa Maghata i Ćire Blaževića.

Pored nogometnih stratega koji su Vam davali podršku u nogometnom razvoju uvijek spomenete bivšeg saigrača iz Željezničara Almira Gredića. Da li i danas imate kontakte sa njim?

Apsolutno. Na utakmici sa Bayernom Gredić je bio gost kod mene i Misimovića. Nakon visoke pobjede komentarisali smo da je izabrao najuzbudljivijih devedeset minuta. Moj bivši saigrač sa Grbavice mi je mnogo pomagao svojim savjetima u trenucima kada sam bio mlad, neiskusan i kada mi je trebala podrška. Te stvari ostaju urezane, ne zaboravljaju se. Veliki smo prijatelji, a i danas ga često konsultujem oko nekih enigmi.

Kao dječak navijali ste za Milan. Da li ste i danas poklonik "rossonera"?

Da. Od malih nogu zavolio sam taj klub. Pratim svaki njihov korak.

Već sada možemo utvrditi da se Edinu Džeki otvara spektakularna karijera. Ozbiljno pristupa svojim profesionalnim obavezama. Ko zna, možda ga upravo budemo gledali u dresu kluba za koji navija od školskih dana.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Who Dares Wins~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 06 apr 2009, 00:01

Ova danasnja je stvarno jedan od najboljih.Ako bog da sledece godine Rooney i Dzeko ubitacni tandem.
BosnaE

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 06 apr 2009, 00:05

amerosm je napisao/la:
RiNo je napisao/la:

"Ein kompletter Stürmer"
Evo pokusat cu prevesti sve

2006 godine Wolfsburg je u svoje redove doveo jednog od najvecih napadackih talenata u Europi. Tada on prica kako je zivio u Sarajevu i da je tu igrao fudbal od svoje 10 godine za FK Zeljeznicar. Tada govori reporter da je njegovo najace oruzije da nema mane. Poslije toga Magath govori da je Dzeko kompletan napadac, da moze da igra glavom, da moze da trci, da zna primati loptu, da zna pucati i lijevom i desnom nogom i da za jednog napadaca ima sve kvalitete ako cak ne i vise od toga. Poslije toga reporter prica da je za njim tragala cijela Europa ali se on odlucio za Wolfsburg i na putu je da ostvari svoj san, jer je njegov otac samo igrao u drugoj i trecoj Bosanskoj ligi i da ga je prvi put odveo na utakmicu sa deset godina i da mu je od tada bila zelja da igra u jednoj velikoj ligi i u jednom velikom klubu. Poslije toga njemacki reporter govori da je Dzeko jedan dijamant koji pocinje sve jace i jace da sjaji, koji je nadaren ubitacnim instinktom, i vecina ljudi kazeda ce biti bolji od njegovog uzora Andrei Shevchenko i da je on veliki navijac AC Milana. Uvijek je zelio i da njemu sija zvijezda, kao Shevchenku i da je najvise zelio da igra u Bundesligi i Italiji, ali samo za AC Milan. I na samom kraju opet se Magath govori da je vec u samom vrhu Bundeslige sa svoje 22 godine i da ce Wolfsburg s njim imati jos puno zadovoljstva, ali protivnici nece.

Evo to je prevod cijelog video clipa koji je bio posvecen nasem dijamantu.
Hvala brate 8-)
100% sportski i krajnje opušten potpis

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 06 apr 2009, 09:15

Pa gosn Felix cime hranite ovoga Dzeku :D
Znao sam da ce visoko dogurati ali da ce se to desiti u ovako kratkom periodu nisam ni sanjao.
Magat ga je "islajfao" a onaj prezivar(FerguZon) i Mancester(kojeg mrzim od tekme koju su na srecu dobili protiv Bayerna) ce ga polirati.
Neko spomenu Berbatova.. pa taj je pored Dzeke k´o matora baba.
Par jacih utakmica sa klupe i onda ga iz prve ne bi istjerali taman da dovedu Toresa.
Ima onaj kanibalski pogled i da je rodjen u africi bio bi ljudozder :lol:
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 06 apr 2009, 09:32

Ne znam, ali bi ga ja volio više u Arsenalu. Jer Arsenal pruža prilike mladim više nego ostali. Ali opet Džeko nek dobro razmisli prije nego što ode bilo gdje iz Wolfsburga ;) On je sada sa Misketom i Maghatom i grafiteom kralj "vučijeg" grada ;)
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

emchoz
Kontakt:

Post Postao/la emchoz » 06 apr 2009, 09:41

Ne ide Džeki nigdje makar još sljedeću polusezonu...

ensadek
Kontakt:

Post Postao/la ensadek » 06 apr 2009, 14:24

Bilo bi mi drago da Đeko ode u bilo koji velki klub,bio to mančaster,arsenal ili neznam ti koji drugi klub,ali mislim da bi venger od đeke napravio boljeg igrača,nego ferguson ili bilo koji drugi trener.U to sam ubjeđen

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 06 apr 2009, 14:28

Stid me sto navijam za Bayern :oops: :oops: :oops:
Nek se sad jos obrukaju protiv Barce :oops: Pa necu onda smijeti izaci iz kuce :lol:
Dzeko IGRACINA :o

anlayan
Kontakt:

Post Postao/la anlayan » 06 apr 2009, 14:30

danas sam sae potukao sa kolegom iz razreda... krivo mu bilo sto je Dzeko utrpao dva gola "njegovom" Bayernu.. je*o sam mu sve zivo..

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 06 apr 2009, 14:35

anlayan je napisao/la:danas sam sae potukao sa kolegom iz razreda... krivo mu bilo sto je Dzeko utrpao dva gola "njegovom" Bayernu.. je*o sam mu sve zivo..
nevalja se tuci, pogotovo oko takvih stvari...
al hajd´dobro, kad sam ja isao u skolu tukli smo i zbog glupljih razloga. mladost ludost... :D

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot] i 12 gostiju.