FK Mladost DK

FKMLADOSTDK
Kontakt:

Re: FK Mladost Doboj - Kakanj

Post Postao/la FKMLADOSTDK » 31 jan 2019, 14:44

Wolffire je napisao/la:
Već duže vremena hoću napisati koliko je ova Mladost rak rana za naš klub i taj Mušija sa svojim kapitalom, ja vjerujem da ćemo odahnuti kad on prestane ulagat u Mladost i kad prestane otimanje igrača sa ovog našeg lokalnog fudbalskog teritorija. Opet smo tu sami mi krivi, da li postoji barem jedan igrač koji ima neku poveznicu sa Čelikom da je odbio tu odvratnu Mladost. Meni je taj klub toliko posto odvratan, pogotovo nakon ovog zadnjeg poraza od 0:3 na Bilinom. Doduše, mi smo njima mušterije od kako su ušli u ligu možda je i to razlog animozoteta, još samo trebam dočekat da izbore evropsko takmičenje sa Isakovićem i Horićem pa da igraju na Bilinom a ja da slavim uspješno ostajanje u ligi Čelika.
Eto kako smo mi rak rana jednom čeliku. Znaci mi njima otimamo igrače i pobjeđujemo ih kao takvi smo rak rana.
Pucaju dušmančići po šavovima i na njihove komentare se ne treba obazirati i gubiti vrijeme, al' eto.
Nismo mi ljudino rak rana, mi smo pošast i nema predaha i nema odmara. Do kada? Dok ne osvojimo sve što se osvojiti može.
Boli te uspjeh komšije, zato što imaš problem u vlastitoj kući. Boli te uspjeh drugog, jer taj uspjeh srozava tebe.
Jedini lijek je da svi ostali budu gori, jadniji, a da bi ti isplivao :facepalm:
Ali vidi čuda, mi svi u Mladosti želimo da vidimo što jači i stabilniji klub Čelik, ali i ostale klubove u PL i u 1. LF, jer ćemo samim tim i mi biti jači i kad aBd nekada, izborimo Evropu, budemo jaki i da se nebrukamo ispadajući u prvom kolu od nekog kluba tamo iz tunguzije.
Na tvoju žalost, to bi se moglo desiti već ove sezone, pripremi maramica karton.
Samo ti mrzi, imamo mi mjesta i za takve, nisi jedini ima još bolesnika, ali ti je bolje energiju usmjeriti prema svom klubu i na taj način pomoći, biti gospodin pa makar i simbolično, i to je nešto, a od tvog plakanja nema ama baš niko ništa.
Mladost prezire posljedice, i u tome je njezina snaga.
Hajmo-Hajde-Svi-u-Napad.

zona072
Kontakt:

Post Postao/la zona072 » 31 jan 2019, 15:02

Addict je napisao/la:@zona072
Pošteno s tvoje strane.
Bolit će te još dugo, čak duže nego što misliš jer kad Čelik klizne u tu ligu gdje nas ti želiš onda će bol sigurno biti veća. Neće Mladost biti veća od Čelika, nego vaša bol. A da imate imalo obraza rekli biste da smo vas gutali koliko je moglo ali prošlo je i to. A dobrim dijelom je prošlo zbog takvih kao ti.
Nema uvrede, dao si mišljenje i ja sam tebi.
Sretan put dole, idete neizostavno i neizbježno, Turci vam kuju zadnje eksere u tabut.
Jedino što je istina od ovog što si napiso da Mladost neće biti veća od Čelika.

Zenicanin988
Kontakt:

Post Postao/la Zenicanin988 » 31 jan 2019, 15:08

Neka Mladosti ba.
Pa nama niko nije kriv.
Ako Mladost bude igrala Evropu ja cu prvi otici gledat
Čelik Zenica, bosanski gigant!!!

Sanjam sretno Bilinooo!!!

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 31 jan 2019, 15:11

Od mene podrska, koliko god puta da nas ste zavalili, svaki putje posteno, to jest sto smo mi u ****.
Izborite Evropu,i ja idem na tekmu :)
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..

FKMLADOSTDK
Kontakt:

Post Postao/la FKMLADOSTDK » 31 jan 2019, 15:12

FK MLADOST - FK Senica
Prvo poluvrijeme/ Velić, Vehab, Burak, Isaković, Asani, Biber, Bojo, Atajić, Delić, Guzina i Dragutinović.
Drugo poluvrijeme/ Bukvić, Marković, Hreljić, Velić, Mehić, Hrustanović, Welbeck, Arežina, Anđušić, Fanimo i Muslimović.
Hajmo-Hajde-Svi-u-Napad.

zona072
Kontakt:

Post Postao/la zona072 » 31 jan 2019, 15:15

Eto imate primjere da vas ljudi simpatišu i u Zenici, haman jedino ja nisam pao na priču o bosanskom hofenhajmu. U miru da dočekamo da Mušija ode, pa da opet počnete navijat za Čelik kako ste i naučili. :)

Lp.

Wolffire
Kontakt:

Post Postao/la Wolffire » 31 jan 2019, 15:25

zona072 je napisao/la:

Nemam običaj upadat na teme klubova koje ne pratim i ne navijam, ali obzirom da si mene citirao, probat ću ti kratko odgovoriti.
Od kako ste ušli u ligu vaš klub se pokušava predstaviti kao neki fini nevini seoski klub koji je zahvalom gospodina Mušije napravio neki sportski ambijent. Ali ništa vaš klub nije bolji od ostalih, sve je to u par deka. Kakav bosanski hofenhajm i slične priče. Ako pratiš Mladost a vjerujem da pratiš, onda ti je jasna poveznica između Zenice i Čelika i Mladosti i Doboja, koliko igrača iz Zenice, trenera, sportskih radnika, igrača koji su se profilisali u Čeliku itd učestvovalo u građenju Mladosti kao kluba. Ne krivim ja niti Mladost niti njegove navijače za takvu situaciju to sam gore već napisao, sam je Čelik kriv što je Mladost na tom našem zamišljenom fudbalskom teritoriju preuzeo primat, doduše to nije bilo ni teško obzirom da je konkurencija bio Čelik na aparatima. Nadam se da ti je prvi dio jasan.
Ja kao navijač Čelika imam pravo da subjektivno govorim i iznosim na forumu svoje mišljenje, meni taj vaš klub nije niti malo simpatičan, šta više odvratan mi je, pogotovo što jaka Mladost šteti Čeliku indirektno što opet kažem nije vaša krivica. Dakle, niti mislim da ste bosnski hofenhajm niti ste mi simpatični, čak šta više volio bih da se vratite u Prvu ligu i vjerovatno će i taj dan brzo doći. Možda bi mi bili simpatični da je obrnutno da je Čelik jači od Mladosti, da ste Čelikova filijala ali i to kažem možda.

Još jednom se izvinjavam na upadu

Lp. ;)
Po kojoj logici uspjeh mladosti dovodi do neuspjeha čelika? Mnogo igrača je prošlo kroz mladost koji imaju veze sa čelikom to je svima jasno ali ispade kao da smo ih mi ukrali od vas.
Imaš pravo kao i svako na svijetu da simpatises ili ne simpatises nekoga tvoja stvar meni samo nije jasno kako smo mi rak rana čeliku kao jedan zdrav mali klub a vasi grobari koji su doveli klub tu gdje jest nisu?

zona072
Kontakt:

Post Postao/la zona072 » 31 jan 2019, 16:22

Wolffire je napisao/la:
zona072 je napisao/la:

Nemam običaj upadat na teme klubova koje ne pratim i ne navijam, ali obzirom da si mene citirao, probat ću ti kratko odgovoriti.
Od kako ste ušli u ligu vaš klub se pokušava predstaviti kao neki fini nevini seoski klub koji je zahvalom gospodina Mušije napravio neki sportski ambijent. Ali ništa vaš klub nije bolji od ostalih, sve je to u par deka. Kakav bosanski hofenhajm i slične priče. Ako pratiš Mladost a vjerujem da pratiš, onda ti je jasna poveznica između Zenice i Čelika i Mladosti i Doboja, koliko igrača iz Zenice, trenera, sportskih radnika, igrača koji su se profilisali u Čeliku itd učestvovalo u građenju Mladosti kao kluba. Ne krivim ja niti Mladost niti njegove navijače za takvu situaciju to sam gore već napisao, sam je Čelik kriv što je Mladost na tom našem zamišljenom fudbalskom teritoriju preuzeo primat, doduše to nije bilo ni teško obzirom da je konkurencija bio Čelik na aparatima. Nadam se da ti je prvi dio jasan.
Ja kao navijač Čelika imam pravo da subjektivno govorim i iznosim na forumu svoje mišljenje, meni taj vaš klub nije niti malo simpatičan, šta više odvratan mi je, pogotovo što jaka Mladost šteti Čeliku indirektno što opet kažem nije vaša krivica. Dakle, niti mislim da ste bosnski hofenhajm niti ste mi simpatični, čak šta više volio bih da se vratite u Prvu ligu i vjerovatno će i taj dan brzo doći. Možda bi mi bili simpatični da je obrnutno da je Čelik jači od Mladosti, da ste Čelikova filijala ali i to kažem možda.

Lp. ;)
Po kojoj logici uspjeh mladosti dovodi do neuspjeha čelika? Mnogo igrača je prošlo kroz mladost koji imaju veze sa čelikom to je svima jasno ali ispade kao da smo ih mi ukrali od vas.
Imaš pravo kao i svako na svijetu da simpatises ili ne simpatises nekoga tvoja stvar meni samo nije jasno kako smo mi rak rana čeliku kao jedan zdrav mali klub a vasi grobari koji su doveli klub tu gdje jest nisu?

Probat ću ti objasniti kako ja vidim situaciju. Kada govorimo o nekom našem geografskom prostoru dakle mjesta odakle dolaze tvoj i moj klub, ta teritorija je vrlo površinski mala i na tom teritoriju pa i malo šire uvijek je Čelik dominiro, dakle svi igrači s tog područja uglavnom su dolazili u Čelik. Eh sad danas je situacija malo drugačija. Mladost je taj primat uzela od Čelika, jer sa kapitalom i "pozitivnoj sportskoj priči" o kojoj govori i o kojoj je govorio gosp. Mušija u medijima i filmovima i klipovima(ovdje mislim na ono psovanje majke srpskom igraču, onaj presmjesni video sa Kamberovića) i sličnim marketinškim stvarima i naravno boljom i čistijom finansijskom situacijom počela dominirat tim područjem. Neko bi reko to je dobro jer jača konkurencija doprinosi da i jedni i drugi budu još bolji u igri, omladinskom pogonu, infrastrukturi, marketingu, ali ja kao navijač Čelika smatram da Čeliku ne smije biti Mladost konkurencija. Dakle, Čelik mora biti konkurencija Željezničaru, Sarajevu, Slobodi, Veležu, Borcu pa tek onda Zrinjskom i Širokom Brijegu. To je čist prirodan odnos, jer u normalnim konstatacijama da je Čelik zdrav Mladost nikad ne bi bila na ovom nivou na kojem je sada, ma da ni ovaj nivo nije neki možete vi puno bolje. Dakle, Mladost je rak rana Čeliku jer i ono malo "fudbalskih resursa" sa ovog teritorija preuzima Mladost. Složit ćeš se sigurno da je Čelik zdrav i jak kao što nije, gospodin Mušija bih odustao od projekta F.K. Mladost jer ne bih imao snage sve to izgurat pored jakog Čelika, jer bi na ovom klasičnom primjeru Čelik glat uzeo Horića, a Dilaver bi molio da se vrati ovamo, to je prirodno priznat ćeš, jer smo po default-u veći klub. Ja vjerujem da mnogo ljudi iz vašeg kraja simpatiše Zenicu i pogotovo Čelik i da su im prve premijerligaške utakmice odgledane upravo na Bilinom Polju, eh danas jaka Mladost preuzima i kakvu-takvu bazu navijača i odvaja ga od Čelika. Iz tih neki razloga mislim da je Mladost raka rana Čelika. Opet kažem najmanje odnosno nikako za to je kriv gosp. Mušija vaš klub i vi, ali ja se vama nisam direktno obraćao nego sam pisao na temi svog kluba. Dakle, ne krivim niti ne daj Bože mrzim kao što ovaj napisa. Samo kada je u pitanju Čelik ja kao navijač sam egoističan i nazvati ću pravim imenom svaku reakciju koja šteti mom klubu direktno ili indirektno.
Opet ponavljam vi ste zato najmanje krivi, Čelik treba da se zapita i njegovi navijači zbog čega se došlo do tog nivoa da nam je Mladost konkurencija a ne npr. Željezničar i Sarajevo. Ovo što ovaj napisa da je pitanje vremena kada će nam se zakucat ekseri u tabut je lud ili mu noge smrde, Čelik nikad nije ovisio o kapitalu kao Mladost, nego isključivo nažalost ovisio o politici, dokle god bude politike biće i Čelika. Ja se nadam boljem Čeliku, pa da vam dođemo u goste pa vas rabucamo kako vas je razbucalo Sarajevo u prvom dijelu sezone i dalo vam doznanja na kojem ste levelu.

Nisam mislio da idemo ovoliko u diskusiju ali eto, vidim da i dalje pratiš Čelik i Čelikove teme pa mi je ako ništa zbog toga drago.

Lp.
ps. izvinite na upadu ponovo :)

Samo Čelik :bih: :bih: :bih:

FKMLADOSTDK
Kontakt:

Post Postao/la FKMLADOSTDK » 31 jan 2019, 17:03

zona072 je napisao/la:
Wolffire je napisao/la:
zona072 je napisao/la:

Lp. ;)

Probat ću ti objasniti kako ja vidim situaciju. Kada govorimo o nekom našem geografskom prostoru dakle mjesta odakle dolaze tvoj i moj klub, ta teritorija je vrlo površinski mala i na tom teritoriju pa i malo šire uvijek je Čelik dominiro, dakle svi igrači s tog područja uglavnom su dolazili u Čelik. Eh sad danas je situacija malo drugačija. Mladost je taj primat uzela od Čelika, jer sa kapitalom i "pozitivnoj sportskoj priči" o kojoj govori i o kojoj je govorio gosp. Mušija u medijima i filmovima i klipovima(ovdje mislim na ono psovanje majke srpskom igraču, onaj presmjesni video sa Kamberovića) i sličnim marketinškim stvarima i naravno boljom i čistijom finansijskom situacijom počela dominirat tim područjem. Neko bi reko to je dobro jer jača konkurencija doprinosi da i jedni i drugi budu još bolji u igri, omladinskom pogonu, infrastrukturi, marketingu, ali ja kao navijač Čelika smatram da Čeliku ne smije biti Mladost konkurencija. Dakle, Čelik mora biti konkurencija Željezničaru, Sarajevu, Slobodi, Veležu, Borcu pa tek onda Zrinjskom i Širokom Brijegu. To je čist prirodan odnos, jer u normalnim konstatacijama da je Čelik zdrav Mladost nikad ne bi bila na ovom nivou na kojem je sada, ma da ni ovaj nivo nije neki možete vi puno bolje. Dakle, Mladost je rak rana Čeliku jer i ono malo "fudbalskih resursa" sa ovog teritorija preuzima Mladost. Složit ćeš se sigurno da je Čelik zdrav i jak kao što nije, gospodin Mušija bih odustao od projekta F.K. Mladost jer ne bih imao snage sve to izgurat pored jakog Čelika, jer bi na ovom klasičnom primjeru Čelik glat uzeo Horića, a Dilaver bi molio da se vrati ovamo, to je prirodno priznat ćeš, jer smo po default-u veći klub. Ja vjerujem da mnogo ljudi iz vašeg kraja simpatiše Zenicu i pogotovo Čelik i da su im prve premijerligaške utakmice odgledane upravo na Bilinom Polju, eh danas jaka Mladost preuzima i kakvu-takvu bazu navijača i odvaja ga od Čelika. Iz tih neki razloga mislim da je Mladost raka rana Čelika. Opet kažem najmanje odnosno nikako za to je kriv gosp. Mušija vaš klub i vi, ali ja se vama nisam direktno obraćao nego sam pisao na temi svog kluba. Dakle, ne krivim niti ne daj Bože mrzim kao što ovaj napisa. Samo kada je u pitanju Čelik ja kao navijač sam egoističan i nazvati ću pravim imenom svaku reakciju koja šteti mom klubu direktno ili indirektno.
Opet ponavljam vi ste zato najmanje krivi, Čelik treba da se zapita i njegovi navijači zbog čega se došlo do tog nivoa da nam je Mladost konkurencija a ne npr. Željezničar i Sarajevo. Ovo što ovaj napisa da je pitanje vremena kada će nam se zakucat ekseri u tabut je lud ili mu noge smrde, Čelik nikad nije ovisio o kapitalu kao Mladost, nego isključivo nažalost ovisio o politici, dokle god bude politike biće i Čelika. Ja se nadam boljem Čeliku, pa da vam dođemo u goste pa vas rabucamo kako vas je razbucalo Sarajevo u prvom dijelu sezone i dalo vam doznanja na kojem ste levelu.

Nisam mislio da idemo ovoliko u diskusiju ali eto, vidim da i dalje pratiš Čelik i Čelikove teme pa mi je ako ništa zbog toga drago.

Lp.
ps. izvinite na upadu ponovo :)

Samo Čelik :bih: :bih: :bih:
Hajde se ti momak lati knjige i ne smaraj.
Hajmo-Hajde-Svi-u-Napad.

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 31 jan 2019, 17:49

Potpisao Horić!

Svaka čast, komšije! Nadam se da će Vas i Kakanjci podržati bar kupovinom ulaznice ako ništa više.
#samoRudar #zauvijek

Addict
Kontakt:

Post Postao/la Addict » 31 jan 2019, 19:17

L' Imperator je napisao/la:Potpisao Horić!

Svaka čast, komšije! Nadam se da će Vas i Kakanjci podržati bar kupovinom ulaznice ako ništa više.
E sad smo pravi.
Mislio sam da neće biti kapitalaca mada sam nacuo da se radi još na nečemu, onda kad sam napisao da se nešto kuha u kuhinji MM.
Sad smo pravi, prava ekipa koja može da se nosi sa svima. Nikad nismo bili jači i sad samo molimo Boga za malo sportske sreće.
A u julu aBd pravac Bukurešt na gostovanje.

aneks
Kontakt:

Post Postao/la aneks » 31 jan 2019, 19:24

Kakanjci nas podrzavaju, mi ocekujemo da nas pocnu podrzavat i gusari i green firm.

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 31 jan 2019, 20:19

Vrijeme je da Zrinjski padne u Doboju! :) Jedino njima nikad niste ni bod uzeli.
#samoRudar #zauvijek

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 31 jan 2019, 20:47

Cestitke MDK. Samo da to sve fino poslozite i ekipa je vrh al bas.
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

Addict
Kontakt:

Post Postao/la Addict » 31 jan 2019, 22:33

Ja kad vidim ovog zona072 da napiše 'Mušija BIH odustao...' meni je jasno s kim razgovaramo.
Momak, da se razumijemo, s ove strane je seljak iz sela pored sela, kako ti to već zoveš, s fakultetom i govori dva svjetska jezika a u to ne ubrajam ove s prostora bivše Jugoslavije. Ja sam dečko obišao pola svijeta, kunem ti se, vidio ljude i zemlje o kojima ti gledaš na National geograficu I kontaš kako ovo.
Pri tome sve imam brat bratu 200 gostovanja sa svojim klubom, domaće utakmice odavno niti brojim niti brojim ih ikako, ali eto da se upoznamo.
Da sad ne komentarišem ostatak tvojih nebuloza i sve što pišeš i provaljuješ sam sebe, kako vokabularom i gramatikom tako i smislom onim što govoriš, momak: HAJD TI JARANE LAGANO U KLOPČE, NEMILU, ARNAUTE, BRNJIC, ILI IZ KOJE SI GOD PIZDE MATERINE A OSTAVI SE PODJEDNAKO FUDBALA KAO I ČELIKA, A POSEBNO MOJE MLADOSTI.
Takvi kao ti i jesu Čelik doveli gdje je sad.
Yebem te iz sela pored sela, sa svim diplomama koje ja imam a ti nemaš retardirana seljačino.
Pusa.
Zadnja izmjena: Addict, dana/u 31 jan 2019, 22:37, ukupno mijenjano 1 put.

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 31 jan 2019, 22:35

Mislio sam da ćete danas dobiti ovu Senicu koja se bori za opstanak u Slovačkoj, al' dobro je da niste ni izgubili.

02. februara protiv Akademije Pandev
04. februara FC Wacker Innsbruck
07. Partizan
#samoRudar #zauvijek

Addict
Kontakt:

Post Postao/la Addict » 31 jan 2019, 22:44

L' Imperator je napisao/la:Mislio sam da ćete danas dobiti ovu Senicu koja se bori za opstanak u Slovačkoj, al' dobro je da niste ni izgubili.

07. Partizan
Pričao sam s našim igračima, tekma je bila dobra, bili smo dosta bolji ali tvrde su noge, nije htjela u gol i to je sve normalno. Prijateljske ne govore ništa, kad smo sve dobijali u ligi smo gubili prve tekme uvijek.
S druge strane u ekipi grizu svi za mjesto sada, nikome ništa nije sigurno, lijepa konkurencija buraz, samo neka konkurencije. Biće to sve ok, prijateljske me ne zanimaju, protiv GOŠKa ćemo biti pravi.
Uzmemo li u prve 3 tekme 7 bodova, pa i 5, imamo sve otvoreno.
Red je da padne i Zrinjski, ni boda nikad nismo uzeli protiv njih, sad je vakat.

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 31 jan 2019, 23:02

Addict je napisao/la: S druge strane u ekipi grizu svi za mjesto sada, nikome ništa nije sigurno, lijepa konkurencija buraz, samo neka konkurencije. Biće to sve ok, prijateljske me ne zanimaju, protiv GOŠKa ćemo biti pravi.

Konkurencija nikad jača, stvarno. Mada ne bi bilo loše da je Mišić ostao, jedino tu nemate dva kvalitetna igrača. Nikolić mali danas nije igrao zbog neke lakše povrede. Al' valjda još neko osim Vehaba može pokriti i tu poziciju.
#samoRudar #zauvijek

FKMLADOSTDK
Kontakt:

Post Postao/la FKMLADOSTDK » 31 jan 2019, 23:12

L' Imperator je napisao/la:Mislio sam da ćete danas dobiti ovu Senicu koja se bori za opstanak u Slovačkoj, al' dobro je da niste ni izgubili.

07. Partizan
Jest da se bore za opstanak, ali čitam da su doveli dosta dobra pojačanja. Nisu oni toliko loši koliko imamo predstavu i kako tabela trenutno pokazuje. Uredan je to klub koji ima ambicije da se izvadi sa dna.
Nama je finalna provjera Partizan, ta će nam dosta toga pokazati, postavku Zildžovića, spremnost igrača, tempo, pa i rezultat, a s obzirom da ćemo imati prenos sve ćemo moći vidjeti i nadam se uživati u predstavi.
Hajmo-Hajde-Svi-u-Napad.

FKMLADOSTDK
Kontakt:

Post Postao/la FKMLADOSTDK » 31 jan 2019, 23:17

Evo info kad čemo stati - NIKAD

Hajmo-Hajde-Svi-u-Napad.

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.