Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,Monolog
Re: Premijer liga BiH - općenito
tačno mi dođe opet ove godine ko pretrpošle da vodim evidenciju o prijateljskim mečevima naših klubova u Antaliji..... znam da su onda slabo koju izgubili, reko bi čovjek jaka neka liga hahaha
velež koji je drugi rang našeg fudbala odigra remi sa drugoplasiranim kazahstanske lige
velež koji je drugi rang našeg fudbala odigra remi sa drugoplasiranim kazahstanske lige
A onda dodje europa pa prnemoFoSte95 je napisao/la:tačno mi dođe opet ove godine ko pretrpošle da vodim evidenciju o prijateljskim mečevima naših klubova u Antaliji..... znam da su onda slabo koju izgubili, reko bi čovjek jaka neka liga hahaha
Al nije ti ta kazahstanska liga tolko jaka,osim Astane nisu to nista previse jaci klubovi od nasih. Eno Siroki pomeo Ordabasya ko od sale a rekli bili to najjaci klub posle Astane,kao cak i borili se za titulu tako nesto
SAMO ŠIROKI!
- KongrateUK
- Kontakt:
Šteta sto u Hercegovini nema vise sportskih centara poput Circla sa malo jačom i boljom ponudom, prvenstveno terenima, u porodjenju sa Turskom, Turci imaju odlicne terene, igraci spavaju u hotelima a ne u bungalovima, to da se popravi nasi klubovi nebi imali uopste potrebu ici u Tursku, vrijeme skoro pa identicno kao u Turskoj, šteta sto se u to ne ulaže i godinama ne popravljaju uslovi, jer sve je skoro pa isto od kada se Circle napravio, jednostavno nema ulaganja i poboljšanja ponude
Cijena za trokrevetnu sobu u Međugorju i to u bungalovima (dvije zvjezdice) u ovom periodu iznosi 230 KM po danu (sa koristenjem svih pratecih sadrzaja, i uz dorucak, rucak, uzinu i veceru, teretanom i sl. - po booking.com), a u Turskoj konkretno u Beleku u hotelu sa 4. zvjezdice i u dvokrevetnoj sobi 360 KM po danu-osobi i to sa uracunatim avio kartama, dakle za ekipu sa oko 30 clanova smjestaj u Međugorju za 14 dana iznosi 96.600 KM a u Beleku i to sa uracunatim avio kartama 151.200 KM, dakle razlika u cijenama izmedju Međugorja i Beleka je 130 KM po danu ili ti ga 54.600 KM
Svi podaci su sa booking.com, a u ponudi sam trazio iskljucivo hotele i mjesta na koje idu nasi klubovi, vjerovatno da ovo moze jos jeftinije i da ima jos razlike u cijeni, ali vjerujem da nije toliko drasticna i velika, po ovome odlazak u Tursku malo skuplji sa dosta boljom ponudom, ali ko nam je kriv kada nista ne znamo niti umijemo, prije su u Međugorje dolazili i Hajduk i Dinamo, ali zadnjih godina ni njih nema, vjerovatno sa razlogom
Cijena za trokrevetnu sobu u Međugorju i to u bungalovima (dvije zvjezdice) u ovom periodu iznosi 230 KM po danu (sa koristenjem svih pratecih sadrzaja, i uz dorucak, rucak, uzinu i veceru, teretanom i sl. - po booking.com), a u Turskoj konkretno u Beleku u hotelu sa 4. zvjezdice i u dvokrevetnoj sobi 360 KM po danu-osobi i to sa uracunatim avio kartama, dakle za ekipu sa oko 30 clanova smjestaj u Međugorju za 14 dana iznosi 96.600 KM a u Beleku i to sa uracunatim avio kartama 151.200 KM, dakle razlika u cijenama izmedju Međugorja i Beleka je 130 KM po danu ili ti ga 54.600 KM
Svi podaci su sa booking.com, a u ponudi sam trazio iskljucivo hotele i mjesta na koje idu nasi klubovi, vjerovatno da ovo moze jos jeftinije i da ima jos razlike u cijeni, ali vjerujem da nije toliko drasticna i velika, po ovome odlazak u Tursku malo skuplji sa dosta boljom ponudom, ali ko nam je kriv kada nista ne znamo niti umijemo, prije su u Međugorje dolazili i Hajduk i Dinamo, ali zadnjih godina ni njih nema, vjerovatno sa razlogom
17.12.2018. - Dan kada je FK Željezničar oslobođen i vraćen onima koji ga vole, i kojima pripada !
Prvi i glavni razlog je sto nema dobrih terena u Međugorju,tj postoje 2 dobra terena u citavoj drzavi i to u Zenici i na Grbavici. Ne mozes ti pripreme u Međugorju imat kad su tereni oranice
SAMO ŠIROKI!
- KongrateUK
- Kontakt:
Pa o tome i pricam, tereni glavni minus, Željo odigravao i trenirao u bukvalnoj kaljuži u Međugorju, a u Turskoj na Areni gledam trener Širokog daje izjavu a iza odmah radnici valjaju i pripremaju teren za narednu utakmicu i trening
U Međugorju su potrebna minimalno cetiri terena poput onih na Grbavici i na Bilinom Polju, i isto toliko normalnih ili ti ga osrednjih i dva sa plasticnom travom, o hotelima sa 4 zvjezdice i da ne govorim, malo luksuza nije na odmet, jer u prosjeku u zimskom periodu dole boravi i po dvadesetak ekipa u periodu januar - mart, a gdje su ljetne pripreme i ostali gosti turisti, dakle itekako imaju sredstava da uloze i unaprijede infrastrukturu, ali ocito smatraju da to nije potrebno i da moze ovako, a za par godina cemo doci na to da se odlazak u Međugorje uopste nece isplatiti, svi ce letjeti pravac Turska, sto zbog cijene sto zbog uslova
Ovi su konkretno trebali staviti u eurima a ne markama
U Međugorju su potrebna minimalno cetiri terena poput onih na Grbavici i na Bilinom Polju, i isto toliko normalnih ili ti ga osrednjih i dva sa plasticnom travom, o hotelima sa 4 zvjezdice i da ne govorim, malo luksuza nije na odmet, jer u prosjeku u zimskom periodu dole boravi i po dvadesetak ekipa u periodu januar - mart, a gdje su ljetne pripreme i ostali gosti turisti, dakle itekako imaju sredstava da uloze i unaprijede infrastrukturu, ali ocito smatraju da to nije potrebno i da moze ovako, a za par godina cemo doci na to da se odlazak u Međugorje uopste nece isplatiti, svi ce letjeti pravac Turska, sto zbog cijene sto zbog uslova
Ovi su konkretno trebali staviti u eurima a ne markama
Dok se kod ovih vec poklapaju cifrePREMIJERLIGAŠI ĆE NA PRIPREME POTROŠITI PRAVO BOGATSTVO: Turska omiljena destinacija
Za put u Tursku je potreban i novac. **** saznaje da se cijene dvosedmičnih priprema u Antalyji za ekspediciju od 30 ljudi kreću od 50.000 KM u “all inclusive” varijanti. Hoteli nude sve, od sjajnih terena, preko teretana, bazena, spa centara, do pranja opreme. U tu cijenu uračunate su avionske karte, a dodatno se plaćaju troškovi transporta s aerodroma i sudije. To košta oko 5.000 KM.
Pripreme u Turskoj koštaju od 35.000 do 100.000 evra
Ponovo se osam-devet klubova priprema u Turskoj, gde aranžman od 15 dana, sa avio-kartama i prijateljskim utakmicama, košta između 35.000 i 100.000 evra. Toliko će Partizan izdvojiti za boravak od 20 dana iz dva dela. Crno-beli vole luksuz, pa su izabrali prošlogodišnju varijantu - prvo hotel "Susesi", pa "Sirenu", što će ih za 40 ljudi koštati gotovo 100.000 evra.
17.12.2018. - Dan kada je FK Željezničar oslobođen i vraćen onima koji ga vole, i kojima pripada !
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
hlive je napisao/la:Bit ce i Sarajevo i Zeljo koju tekmu na Areni. Po dvije ja mislim. Mi smo uz to osigurali i streaming ovih koje nece biti. E za vas ne znam jeste stream osiguravaliMortemHz je napisao/la:hlive je napisao/la:E ovako se to radi:

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Gledam malo transfere Zrinjskog, valaj ako sada Sarajevo duplu ne uzme neće nikada
Sarajevo će titulu ganjati, to im je primarno.
Nek nama puste kup, u sjećanje na stare dane bivše nam države
A mi ponovimo istoriju, opet uzmemo kup ko drugoligaši
Nek nama puste kup, u sjećanje na stare dane bivše nam države
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
ako ko ima link da počenmo pratiti situaciju oko nositelja/nenositelja, počinju proljećni dijelovi šampionata po Evropi........ da znamo za koga navijati 
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Voljeli bi i mi kupRiziko je napisao/la:Sarajevo će titulu ganjati, to im je primarno.
Nek nama puste kup, u sjećanje na stare dane bivše nam države![]()
![]()
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Pa ima još 6 klubova u kupu i još more u ligi. Nije samo Zrinjski tu bitan iako jesu najbliži.FoSte95 je napisao/la:Gledam malo transfere Zrinjskog, valaj ako sada Sarajevo duplu ne uzme neće nikada
- svrakino1921
- Kontakt:
Voljeli bi vi dupluMortemHz je napisao/la:Voljeli bi i mi kupRiziko je napisao/la:Sarajevo će titulu ganjati, to im je primarno.
![]()
Slobodno reci
DUPLA KRUNA PITARIMA C...
Evo dosad sam ignoriro (nije mi se dalo pisat), ali po kojoj hebenoj logici svi govore da smo slabiji nakon ovo prjelaznog roka?? Pa ovaj spisak igraca za novu polusezonu nikad kompletniji nije bio. Trevate pored novih igraca i nadodat Sovsica, Veselinovica, Rugasevica koji u prvoj sezoni skoro nikako nisu igrali, tako da njihov oporavak je ujedno i pojacanje na polusezoni.FoSte95 je napisao/la:Gledam malo transfere Zrinjskog, valaj ako sada Sarajevo duplu ne uzme neće nikada
The Nobles ⚔
Ma možda Skretnica uzme Kup...svrakino1921 je napisao/la:Voljeli bi vi dupluMortemHz je napisao/la:Voljeli bi i mi kupRiziko je napisao/la:Sarajevo će titulu ganjati, to im je primarno.
![]()
Slobodno reci
DUPLA KRUNA PITARIMA C...
- KongrateUK
- Kontakt:
Dena94 je napisao/la:Evo dosad sam ignoriro (nije mi se dalo pisat), ali po kojoj hebenoj logici svi govore da smo slabiji nakon ovo prjelaznog roka?? Pa ovaj spisak igraca za novu polusezonu nikad kompletniji nije bio. Trevate pored novih igraca i nadodat Sovsica, Veselinovica, Rugasevica koji u prvoj sezoni skoro nikako nisu igrali, tako da njihov oporavak je ujedno i pojacanje na polusezoni.FoSte95 je napisao/la:Gledam malo transfere Zrinjskog, valaj ako sada Sarajevo duplu ne uzme neće nikada
Otisao vam Bilbija jedan od najboljih napadaca lige, otisao Todorovic najbolji lijevi bek lige, uz njih jos par igraca za koje se moze reci da su vise prvotimci bili nego rezerve, igraci poput Lastre, Jovica i Grzana, za njih nista doveli adekvatne zamjene pogotovo za prvu dvojicu i zato sa razlogom takva misljenja
Yebi ga,vi odmah hocete iz 2 lige u Evropu...A Skretnica da ostane na vjetrometini...Kako ce onda Amaw navuci premiju od 60 tisuca eura...Riziko je napisao/la:Sarajevo će titulu ganjati, to im je primarno.
![]()
Ne ide to tako drug...
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Nije jaka isto kao npr srbijanska liga ali imas dva tima koja ulazu Astanu i Kairat. Kairatova vrijednost je 18,5 miliona i u kvalifikacijama za Evropa ligu prosle godine izbacio AZ Alkmarsince1948 je napisao/la:A onda dodje europa pa prnemoFoSte95 je napisao/la:tačno mi dođe opet ove godine ko pretrpošle da vodim evidenciju o prijateljskim mečevima naših klubova u Antaliji..... znam da su onda slabo koju izgubili, reko bi čovjek jaka neka liga hahaha
Al nije ti ta kazahstanska liga tolko jaka,osim Astane nisu to nista previse jaci klubovi od nasih. Eno Siroki pomeo Ordabasya ko od sale a rekli bili to najjaci klub posle Astane,kao cak i borili se za titulu tako nesto
UEFA TEAM RANKING 1989
43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250
43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250
-
Whiteredangel
- Kontakt:
J.ebat će vam Zrinjski mamicu opet, četvrta u nizu!
Na prvo mjesto stani i ostani!
- prisonbreak
- Kontakt:
Nesto mi nije jasno vrzano za Nalu, fobar je trener i to je ok, al kako je sebi dopustio da mu predsjednik utjece na prvih 11? Zasto to radi?
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..
Samo godine bola i nadanja..
- KongrateUK
- Kontakt:
Lud je Senčo, voli opsovat a hoce se izgleda i pobiti, nebi ja od njega metar drva kupio a ne radio sa njim, Nalic gospodin covjek, zivi u Sveckoj, doso ovdje ne zna sta ga je snaslo, naletio na Senču drvosjecu, pa ti skontaj kako je Naliprisonbreak je napisao/la:Nesto mi nije jasno vrzano za Nalu, fobar je trener i to je ok, al kako je sebi dopustio da mu predsjednik utjece na prvih 11? Zasto to radi?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.