AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Raonffa
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Raonffa » 03 feb 2019, 22:33

Prva izmjena je trebala biti Suso-Kastiljeho i to već nakon 15ak minuta drugog poluvremena. Suso večeras odron odrona, a stalno se njemu gura lopta da je on pelja i carini do mile volje, a ništa produktivno nije uradio. Da ne kažem da nam kontra djeluje brže i bolje kada je Samu na terenu, a to nam je upravo trebalo večeras i to nam općenito treba u derbijima, jer mi obično i igramo na kontre u tim utakmicama.

Suso svaku kontru uspori sa svojim primanjem i namještanjem, a jedini gori od njega je Kessie, ono je više postalo nevjerovatno kako upropasti svaku kontru u kojoj ima loptu. I naravno da će nam svaka kontra biti neuspješna kada imamo dva loša igrača u tom segmentu, a koja su uvijek tu u kontrama.

Bod je super s obzirom na okolnosti, Roma je ovdje zaslužila tri boda, Donarrumma je spasio dva gola (kažem dva, jer su one dvije intervencije bile jedna za drugom) + Pelegrini stativa. Naši standardno nedorečeni i nekonkretni kada se dođe na 20-30 metara od protivničkog gola, mada Paketa stvarno ima fin osjećaj za igru i asistenciju, mogli bi on i Pjontek biti dobar tandem.

Al' meni opet nekako loš utisak iz ove utakmice, nisam zadovoljan uopšte.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

DarioTZ
Kontakt:

Post Postao/la DarioTZ » 03 feb 2019, 22:37

Jedino zadovoljstvo moze biti sto imamo napadača koji daje golove na kvalitet , ovo je igra u rangu Spala . Vise je smiješno gledati kesija na desnom veznom a jos smijesnije gledati koliko je to ograničen igrac , al mora igrati radi gatusove defanzive i ziheraske igre . Ja nez sta vi vidite pozitivno osim poboljšane odbrane . Imala je i roma teske utakmice , igrali dan poslje nas i opet ubili brašno u nama . Da nije bilo Donarume i mi bi makar peticu primili . Zivim za dan da gatuzo dobije. #gatuzoout

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 03 feb 2019, 22:42

teško je nešto uraditi kad igraš bez dva krila koji su apsolutno beskorisni, a ni kessie i bakayoko se nisu proslavili večeras.

još je i roma igrala iznad svojih mogućnosti, na 300%. čak i da je milan odigrao na nivou, opet bi teško uzeli sva 3 boda, jednostavno teška utakmica i protivnik.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

DarioTZ
Kontakt:

Post Postao/la DarioTZ » 03 feb 2019, 22:56

Oba krila je Gatuzo učinio beskorisnim , Suso je već 2 mjeseca odron , a castiljeno je odigrao do sad najviše 60 min na poziciji desnog krila . Majku mu **** pa daj mu 2-3 utakmice pa da vidimo valjal kurcu , ovako samo ulazi i igra a nikakve koristi od toga . Conti oporavljen ne može pola sata dobit , pletenica rastrcan ko trkacica protiv Napolija , ne može mjenjati Rodrigueza koji je operisan od ofanzive . Ne kažem da bi dobili al promjeni mesto majku mu . Svaku **** utakmicu ima glupe izmjene i kasni sa izmjenama . Ma do sutra bi mogao pisati . Jedan jedini uspjeh gatuza jeste poboljšana odbrana al nakon 1,5 godine i ja bi ih doveo ured .

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 03 feb 2019, 23:02

Zato sam bas i danas na temi seria a, rekao Romu da sam ja i dalje za smjenu trenera, jer kedostavno izgleda da kod njega prema naprijed nema nikakvog naoretka, kod njega je samo odbrana glavni fokus, ok je to, od temelja se kuca i gradi, ali bezidejnost prema naprijed je zabrinjavajuca

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 03 feb 2019, 23:04

Ma nije ovdje stvar igre, mislim igra je onakva kakva je i kroz čitavu sezonu, protiv jačih timova puštamo posjed protivniku i kroz neke polukontre i kontre ih pokušavamo ugroziti, i u nekim momentima kroz pozicioni napad, što nam je i najveći problem i najbolje se vidi kada igramo protiv slabijih ekipa gdje mi imamo loptu i diktiramo tempo igre.

Ovaj x će na kraju biti odličan, veći je problem šta će i kako će se dobijati "male utakmice", jer mi suštinski i jesmo kiksali na malim utakmicama, mislim da su nam manji timovi izbili bar 10ak bodova ove sezone, a mogli su i više da se Romagnoli nije dva puta ukazao u 90+ protiv Genove i Udinesea.

Ja da sam na mjestu Gatuza, protiv slabijih timova bih mijenjao formaciju (nije da on to ne radi, radi itekako, igrao je dosta puta sa dva napadača od početka) al' ne da se igra sa dva napadača neko jednostavno da se formacija promijeni u 4231 i da se Paketa gurne na desetku, jer momak stvarno ima osjećaj za key pass, vidjeli smo to i večeras kada je išao sa Pjontekom u presing, pa ostane blizu njega i u sljedećem napadu, odmah je tu neka mogućnost opasnog napada kada on primi loptu blizu šesnaesterca.

Jer ovako, na lijevom veznom, mi nemamo neke pretjerane koristi od njega, mislim ok dobar je on, odgovoran je i u defanzivi, sve to stoji, al' ofanzivno nam ne daju neku dimenziju jer je predaleko od gola, a realno nemamo ni krila da ih on može razigravati, tako da mislim da će i on biti korisniji na desetci, a i mi kao tim ćemo biti opasniji u takvoj postavci, pa bar do ljeta tako dok se ne dovedu kvalitetna krila koja su nam zaista neophodna.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 03 feb 2019, 23:08

bojim se pomisliti sta bi bilo da paqueta i piantek padnu u ovo napadacko sivilo....

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 03 feb 2019, 23:11

A što se tiče Gatuza, ja nemam velikih zamjerki na njegov rad i vođenje tima, imam zamjerku u vidu rotiranja igrača, jer obično ne osjeti kada bi trebalo ohladiti nekog igrača, i pri tome ne mislim na izmjene u toku utakmice, nego općenito na početnu postavu. Suso je najbolji primjer, frajer je katastrofalan u zadnje vrijeme, al' već svi znamo da će se on opet naći u prvih 11 sljedeći vikend protiv Kaljarija.

Druga zamjerka je ta formacija, mada hajde Paketa nije dugo vremena tu, nije ni bilo puno utakmica protiv slabijih timova, pa nije ni mogao probati ono što sam pisao u postu iznad, al' sam poprilično siguran da ni neće probati, jer njemu promjena formacije (u ofanzivnom smislu) znači igranje sa dva napadača i to je to.

Eh sad, obje ove "mane" on može ispraviti i suštinski se mogu ispraviti same od sebe sa kvalitetnijim rosterom, a to znamo da nije do Gatuza.

Nema šta Gatuzo sa "uništavanjem" krila, kada mi i nemamo krila, Hakana i Susa je još Montella napravio kao krila, jer jednostavno boljih nemamo, al' najveća je tuga što su prošla tri prelazna roka, a nama taj problem i dalje ostaje isti. Ne može Gatuzo od njih napraviti krila kad jednostavno nisu krila.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 03 feb 2019, 23:20

Pretpostavljam da će biti lakše kada se Biglia vrati, pa mi faktički igramo sa dvije drvosječe i brazilcem koji se tek adaptira na ligu. Nemaš čovjeka koji će širiti igru i uspostavljavati ritam igre.

Pozitivna stvar je što je odbrana na nivou, čak i kad odigramo loše kao danas, oni ti garantuju bodove. Kod Rome je obrnuto, oni i kad odigraju dobro, zajebe ih činjenica što više primaju nego što daju i što im ni Milan nije dao previše prostora da stvaraju šanse. I ono što je prošlo, Gigi je skinuo.
I odbrana nam je najveća uzdanica za top 4, ovi naprijed ako šta i uguraju, dobro je.

Večeras se opet iz ničega izmislio gol i super je što imamo igrače koji su to u stanju uraditi, ali pitanje dokle će to moći tako niti će Pjontek uvijek imati svoj dan.
O potencijalnim povredama ne želim ni da pričam.

FORZA MILAN !

celikmilan
Kontakt:

Post Postao/la celikmilan » 03 feb 2019, 23:31

Leonardo i Maldini su krivi što nisu osvježili ekipu. Malo jesu osvježenja Piatek i Paqueta ali nije još to to. Do kraja sezone oni moraju praviti kontakte koliko to mogu sa potencijalnim pojačanjima da bi po saznanju koliko i kako mogu da troše reagovali a ne opet čekali zadnje sate pa opet ne uspjeti dovesti nekoga.

Gattuso je uveo tu igru od noge do noge ali problem prave igrači koji to ne znaju igrati. Kessie jeste borac ali to sve pada u vodu kad upropasti napad. Bakayoko jeste bolji od njega ali i on je dosta griješio večeras. Ipak njih dvojica ne mogu igrati zajedno. Treba probati prodati Kessija i dovesti nekog igrača sa vizijom ali dok se to ne desi moraćemo ovo gledati ili barem dok se Biglia ne vrati.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 03 feb 2019, 23:32

Ma ne nadam se ja da će to pretjerano bolje izgledati sa Bigliom, njega je Bakayoko sasvim pristojno zamijenio, čak je odigrao iznad svih očekivanja ovih par mjeseci.

Ništa novo nama Biglia neće donijeti u igri, možda malo bolje diktiranje tempa i igre (a svi smo opet svjesni da to nije ništa specijalno, jer i sa Bigliom i bez njega, mi se opet patimo), al' opet gubiš sigurnost u defanzivi koju imaš sa Bakayokom. A da ti igraju obojica, tj. da izbaciš Kessija ne znam baš, Bakayoko mi nije tip igrača koji može špartati cijelu tekmu gore-dole, što Kessie uvijek radi i u čemu je jedino konstantno dobar od kada je došao u Milan.

Al' da zanemarimo to, ko god da igra od njih, nama opet ostaje problem šta kada dođemo na 20-30 metara od gola? To Biglia neće riješiti i nije nikada riješavao kada je igrao.

Jedino što me raduje oko Biglie je ustvari što ćemo dobiti još jednog igrača koji može ući u tim, znači dodatno proširenje rostera, isto kao što bi me radovalo i da se Jack vrati. A suštinski mi oni ništa novo neće donijeti u igri.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 03 feb 2019, 23:41

A vala i sudije ubiše ovu ekipu. Manolas i Pellegrini su mogli komotno van terena. Obojica su imali po jedan start za žuti, Manolas kad je skočio nogom na Pjonteka i Pellegrini koji vuče i obara Susa. To su dva čista žuta.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

celikmilan
Kontakt:

Post Postao/la celikmilan » 03 feb 2019, 23:50

Problem kod Kessija i jeste što šparta do protivničkog 16ca i onda sve upropasti. On i Bakayoko su isti tip igrača tako da nam ne trebaju obadvojica u prvoj postavi. Biglia ima svojih mana ali nekako mislim da bi on sa Bakayokom i Paquetom to bolje izgledalo.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 03 feb 2019, 23:56

celikmilan je napisao/la:Problem kod Kessija i jeste što šparta do protivničkog 16ca i onda sve upropasti. On i Bakayoko su isti tip igrača tako da nam ne trebaju obadvojica u prvoj postavi. Biglia ima svojih mana ali nekako mislim da bi on sa Bakayokom i Paquetom to bolje izgledalo.
Pazi, u kontrama jeste, mora pametnije reagovati, ne smije mu se dešavati da se zabija u tri protivnička igrača u kontri, da izlazi sa loptom u aut (sve on to radi u kontrama i to stalno), ali je on nama prebitan igrač u defanzivnoj postavci, može trčati k'o konj, fizički je prespreman. Njegov problem je fudbalska inteligencija, fizika mu je prebrutalna i to ga jedino drži u prvoj postavi. Ono kada kažeš kako ova ekipa ima more mana, al' prednost nam je što smo fizički spremni i rijetko kada padamo u tom segmentu, vjeruj mi da je Kessie na vrhu što se tiče toga.

Ne znam, kombinacija Biglia, Bakayoko i Paketa se treba probati, al' ja mislim će to opet bolje funkcionisati sa Kesijem umjesto Bakayoko na tom desnom veznom, ako uzmemo naravno da će Biglia igrati na poziciji gdje igra Bakayoko od kada je on povrijeđen.

I da, on je u onako lepršavoj Atalanti bio ponajbolji igrač, mislim da bi on sa kvalitetnim krilima i jednim pravim kreativcem sigurno dosta bolje izgledao na terenu, pa bar ga ne bi toliko gledali u kontrama sa loptom i ne bi nas toliko nervirao, ako bi imali prava krila koja će trčati kontre, ovako obično on povuče kontru jer jedini od svih naših veznjaka i krila ima tu fiziku da bez problema može fizički istrčati i ispratiti kontru. Druga stvar je taj nedostatak inteligencije i to što na kraju on mora u kontrama slati ključne pasove prema ostalim igračima u kontri.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 04 feb 2019, 00:01

Kad staviš sudiju na stranu, večeras smo se prvenstveno sami uništili prosječnom igrom i lošim danom pojedinih igrača, moglo je ovo i bolje. Mada da ne budemo nezahvalni, nije lako odnijeti sva tri boda sa Olimpica, a pogotovo ne protiv ovakve Rome koji su pružili i više od svog maksimuma da bi se iskupili navijačima. Baš se u nezgodno vrijeme igrali, da smo igrali bar 2-3 kola kasnije, mislim da bi bilo drugačije i lakše. :mrgreen:

Ja ipak vjerujem da će Biglia donijeti neki napredak igri, ne očekujem ništa wooow i neku senzacionalnu promjenu, ali svaki mali napredak je dobrodošao, bar da neko smiri loptu i sa mozgom veže napade. Prije svega, taj tip igrača je neophodan za ono što Gatuso zahtjeva od ove formacije i veznog reda.
On na sredinu, Baka desno, Paqueta lijevo, nikakav probem, a može se pokušati i sa 4231. Kessie neka ulijeće sa klupe, ionako je u nikakvoj formi, pa između ostalog i zbog zasićenja.

Baka je po apsolutno svim aspektima bolji i korisniji igrač od Kessija. I s obzirom da zagovaram tezu da njih dvojica ne smiju biti na terenu u isto vrijeme (osim ako ne čuvaš rezultat), onda nema dileme ko od njih mora igrati kad se Biglia vrati.

FORZA MILAN !

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 04 feb 2019, 00:01

Ovoj ekipi najviše nedostaje fudbalske inteligencije. Kakve gluposti rade tokom tekme to nije humano. Trke i borbe ima ali bez itelekta ništa. Doduše to me i nećudi obzirom ko nam je trener.
Trenutno mislim da su nam dva najveća odrona u ekipi Kesi i Rodriguez, ja sam totalno razočaran u njih. Kesi je postao spor i trom, pametan nikada nije ni bio tako da trenutno predstavlja upgrejdovanu verziju Polia, sreća pa je Bakayoko ušao u formu.
Rodriguez je katastrofa i def i ofanzivno, Constant je za njega Jankulovski. Uz njih dvojicu, treći odron u ekipi je Musakio, on nije čak ni upgrejdovana verzija Zapate već isti ako nije i gori od Zapate. Valjda taj Caldara konačno proigra. Što se tiče Susa i Hakana, Suso je već pročitan, a Hakan nije za krila jer je spor, Hàkan na krilu je igrača manje. Paketi treba par disciplinskih nije mu ovo brazliska liga gdje se igra za raju, ovdje se igra sa taktikom.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 04 feb 2019, 00:03

Ma Biglia i Bakayoko bi bili OK kao dva zadnja vezna u 4-2-3-1
Il Club più titolato al mondo!

celikmilan
Kontakt:

Post Postao/la celikmilan » 04 feb 2019, 00:05

Bakayoko jeste dosta solidno zamijenio Bigliu ali mislim da to nije njegova primarna uloga nego je prinuđen da tu igra. Kessie je meni bio veoma drag zbog svog požrtvovanja ali te užasne odluke u napadu su me ohladile. Eh kad on ne bi morao toliko da ide naprijed to bi puno bolje izgledalo.

celikmilan
Kontakt:

Post Postao/la celikmilan » 04 feb 2019, 00:07

muxa je napisao/la:Ma Biglia i Bakayoko bi bili OK kao dva zadnja vezna u 4-2-3-1
Upravo tako.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 04 feb 2019, 00:08

Slažemo se da Kessie i Bakayoko ne bi smjeli igrati u prvoj postavi jedne ekipe koja nastoji igrati ofanzivno i napadački, u tome nema nikakve dileme.

Ali, ja Bigliu i Bakayoka zajedno na terenu vidim jedino u ovoj 4231 formaciji, kao što Muxa kaže, jer u ovoj 433 formaciji gdje bi Bakayoko trebao igrati desnog veznog, gdje mora imati ulogu Kessija i da pokriva ponekad cijelu stranu sam, da istrčava kontre, da ponekad ima loptu i u pozicionom napadu u blizini protvničkog gola, čisto sumnjam da Bakayoko može odgovoriti tom zadatku bolje od Kessija, koliko god Kessie objektivno bio loš.

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.