Nevjerovatno koliko su ljudi u Gradskoj upravi nezainteresovani za rješavanjem problema, a prvi gradonačelnik nije svjestan da uz samo malo više zalaganja može pokupiti simpatije simpatizera i navijača NK Jedinstvo.
Veliki broj klubova u BiH vraća milijunske dugove i dalje u suradnji sa Gradskim vlastima, a mi nismo u stanju napraviti reviziju poslovanja unazad 25 godina i osmisliti model kako izvući klub iz ove situacije.
Svi oni koji me poznaju znaju koliko volim ovaj klub, ali sam izričito protiv gašenja istog, jer nema nikakvih garancija da ponovo za nekoliko godina nećemo doći u istu situaciju, jer ko se želi okoristiti lako nađe svoje mjesto u klubu.
Ne znam kakve su ovlasti gradonačelnika, ali neki vid tzv. poštenog povjerenstva je mogao već riješiti određeni dio problema i napraviti plan kako nakon revizije dovesti klub tamo gdje pripada.
Ove godine imamo takvu zalihu bodova da možemo opstati sa domaćim trenerom i nazovimo ih dnevnica igračima sa područja kantona.
Treba izvršiti veći pritisak na gradonačelnika ako ništa putem medija, jer je dužan reagovati i ne dopustiti da sve stoji danima, a ništa se ne rješava, ako nije sposoban ništa uraditi za ovaj klub neka javno istupi i kaže da je klub ugašen.
Službena web stranica NK "Jedinstvo" Bihać:
www.****