RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

emil02in
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la emil02in » 04 feb 2019, 23:39

MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

KongrateUK
Kontakt:

Post Postao/la KongrateUK » 05 feb 2019, 21:04

Ja vam rekoh da ce za Mujezonovica biti onako kako Željo hoce i zeli, a ne zato sto imam nesto protiv vas ili vaseg kluba, jednostavno se zna ko u zivotu kosi a ko vodu nosi, sto se tice svega pa i ovoga, vama vjerovatno neki procenat od eventualne prodaje i to je to, platili ste naknade za Ovcinu i za Behrama tako da smo kvit po pitanju svega :salut:
17.12.2018. - Dan kada je FK Željezničar oslobođen i vraćen onima koji ga vole, i kojima pripada !

drakensang
Kontakt:

Post Postao/la drakensang » 05 feb 2019, 21:07

KongrateUK je napisao/la:Ja vam rekoh da ce za Mujezonovica biti onako kako Željo hoce i zeli, a ne zato sto imam nesto protiv vas ili vaseg kluba, jednostavno se zna ko u zivotu kosi a ko vodu nosi, sto se tice svega pa i ovoga, vama vjerovatno neki procenat od eventualne prodaje i to je to, platili ste naknade za Ovcinu i za Behrama tako da smo kvit po pitanju svega :salut:
Apsolutno brate, podrzavam :thumbup: Vi kosite, mi vodu nosimo, al' haj se malo raspitaj jestel vi to ipak, na kraju, platili onako kako je Velez htio :) Vi ste ipak Zeljo, vi uzimate igrace dzaba drugim klubovima, ne znam sto ste ovog morali platit :)

KongrateUK
Kontakt:

Post Postao/la KongrateUK » 05 feb 2019, 21:09

drakensang je napisao/la:
KongrateUK je napisao/la:Ja vam rekoh da ce za Mujezonovica biti onako kako Željo hoce i zeli, a ne zato sto imam nesto protiv vas ili vaseg kluba, jednostavno se zna ko u zivotu kosi a ko vodu nosi, sto se tice svega pa i ovoga, vama vjerovatno neki procenat od eventualne prodaje i to je to, platili ste naknade za Ovcinu i za Behrama tako da smo kvit po pitanju svega :salut:
Apsolutno brate, podrzavam :thumbup: Vi kosite, mi vodu nosimo, al' haj se malo raspitaj jestel vi to ipak, na kraju, platili onako kako je Velez htio :)
****.ba saznaje: Željezničar postigao dogovor s Veležom u vezi transfera Mujezinovića

Dosadašnji krilni igrač Veleža Mustafa Mujezinović, karijeru će nastaviti u Željezničaru, nezvanično saznaje ****.ba.

Dvadesetpetogodišnji fudbaler nije produžio ugovor sa Veležom koji ističe na ljeto, nakon čega je odlukom rukovodstva Rođenih prekomandovan u juniorsku ekipu, a s obzirom da je interes za njegove usluge ranije pokazao Željezničar, iz mostarskog kluba su jasno poručili da je transfer moguć samo ukoliko se klubovi dogovore oko obeštećenja.

Kako nezvanično saznajemo, dva kluba su dogovorila uslove prelaska Mujezinovića na Grbavicu te bi ovaj fudbaler vrlo brzo trebao parafirati ugovor sa sarajevskim Plavim.

Krilni igrač je kao junior bio član Olimpika, odakle je prešao u visočku Bosnu, da bi se potom vratio na Otoku. Jedan period igrao je i za njemački TuS Westfalia Wethmar, nakon čega je prešao u Igman, a zatim opet u Bosnu. Od januara 2017. godine bio je član Veleža u kojem je bio jedan od najboljih fudbalera te bi trebao predstavljati značajno pojačanje za tim sa Grbavice u nastavku sezone.

Mujezinović je u minuloj polusezoni odigrao 14 utakmica za Velež u Prvoj ligi Federacije BiH, te je postigao tri gola i dodao je dvije asistencije.
17.12.2018. - Dan kada je FK Željezničar oslobođen i vraćen onima koji ga vole, i kojima pripada !

drakensang
Kontakt:

Post Postao/la drakensang » 05 feb 2019, 21:13

KongrateUK je napisao/la:
drakensang je napisao/la:
Apsolutno brate, podrzavam :thumbup: Vi kosite, mi vodu nosimo, al' haj se malo raspitaj jestel vi to ipak, na kraju, platili onako kako je Velez htio :)
****.ba saznaje: Željezničar postigao dogovor s Veležom u vezi transfera Mujezinovića

Dosadašnji krilni igrač Veleža Mustafa Mujezinović, karijeru će nastaviti u Željezničaru, nezvanično saznaje ****.ba.

Dvadesetpetogodišnji fudbaler nije produžio ugovor sa Veležom koji ističe na ljeto, nakon čega je odlukom rukovodstva Rođenih prekomandovan u juniorsku ekipu, a s obzirom da je interes za njegove usluge ranije pokazao Željezničar, iz mostarskog kluba su jasno poručili da je transfer moguć samo ukoliko se klubovi dogovore oko obeštećenja.

Kako nezvanično saznajemo, dva kluba su dogovorila uslove prelaska Mujezinovića na Grbavicu te bi ovaj fudbaler vrlo brzo trebao parafirati ugovor sa sarajevskim Plavim.

Krilni igrač je kao junior bio član Olimpika, odakle je prešao u visočku Bosnu, da bi se potom vratio na Otoku. Jedan period igrao je i za njemački TuS Westfalia Wethmar, nakon čega je prešao u Igman, a zatim opet u Bosnu. Od januara 2017. godine bio je član Veleža u kojem je bio jedan od najboljih fudbalera te bi trebao predstavljati značajno pojačanje za tim sa Grbavice u nastavku sezone.

Mujezinović je u minuloj polusezoni odigrao 14 utakmica za Velež u Prvoj ligi Federacije BiH, te je postigao tri gola i dodao je dvije asistencije.
Sve sto smo utvrdili postom iznad. Kao sto rekoh, platiste i dobiste. Sve uredno, da je Gosk ispunio iste uslove, i oni bi dobili igraca :) Steta samo sto niste prosli ko prethodnih godina za Blagojevica i ostale koji su vam dolazili sa dz, ali steta za vas :)

RodjeniiBrato
Kontakt:

Post Postao/la RodjeniiBrato » 05 feb 2019, 21:16

Ne znam brato se ste odugovlacili ovoliko? Velez je postavio uslove isti trenutak kad se pocelo pricat da ga zeljo hoce i ti uslovi su ostali isti, nasi nisu htjeli popustit zubanovicu, ali evo uspjeli ste snaci nekako za pare i rijesiti to. Znaci da nije bilo do nas nego iskljucivo do vas dok izbijete odnekle koju kintu i rijesen problem. Na kraju obostrano zadovoljstvo i sretno vam u nastavku! :bih:
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶

KongrateUK
Kontakt:

Post Postao/la KongrateUK » 05 feb 2019, 21:20

Željo prije nikada nista nije placao, a ne sada u ovakvom finansijskom teskom periodu po klub, dobili ste vjerovatno procenat od prodaje i to je to, kakva placanja i gluposti, mnogo bolji igraci koji su dolazili za njih nisu placane odstete, a ne za jednog anonimusa da iskesiramo bilo sta, nadam se da su ljudi u Veležu zadovoljni, momak se tek treba dokazati, nije ipak isto igrati za Želju i za jedan Velež, sada neka se pokaze i dokaze, na kraju ce biti dobra vama a i nama ;)

drakensang
Kontakt:

Post Postao/la drakensang » 05 feb 2019, 21:29

KongrateUK je napisao/la:Željo prije nikada nista nije placao, a ne sada u ovakvom finansijskom teskom periodu po klub, dobili ste vjerovatno procenat od prodaje i to je to, kakva placanja i gluposti, mnogo bolji igraci koji su dolazili za njih nisu placane odstete, a ne za jednog anonimusa da iskesiramo bilo sta, nadam se da su ljudi u Veležu zadovoljni, momak se tek treba dokazati, nije ipak isto igrati za Želju i za jedan Velež, sada neka se pokaze i dokaze, na kraju ce biti dobra vama a i nama ;)
Ne pjeni prijatelju :) Naravno da nije isto, igrao je za klub koji je najbolje rangiran bh. klub na UEFInoj listi ikad. A mojne supljaka kao nemas nista protiv kluba, a uredno pljujes i omalovazavas, a Velez sigurno nije Zvijezda 09 da je Zeljeznicar "veliki" klub za njega. Ti bi sutra da se Velez ugas, pusti to dobro i nama i vama :) Platili ste, s tim ces se, ipak, morat pomirit, imate vi pare nego ne biste da ih trosite, lakse socijalu bacat, navikli ste sve, kao sto i sam kazes, besplatno :) Ponuda prije ove je bila odbijena, ni ulazila u razmatranje nije, a bila je tek nesto niza od ove koju ste uspjeli negdje iscupat :) A o tome koliko si ti upucen govori ova rijec: "vjerovatno ste dobili". Dobili ste talentovanog igraca, bez mozga, nesto tipa Westbrook u OKC. Ukoliko izbalansirate njegove mane, isplatit ce vam se :)

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 05 feb 2019, 21:32

KongrateUK je napisao/la:Željo prije nikada nista nije placao, a ne sada u ovakvom finansijskom teskom periodu po klub, dobili ste vjerovatno procenat od prodaje i to je to, kakva placanja i gluposti, mnogo bolji igraci koji su dolazili za njih nisu placane odstete, a ne za jednog anonimusa da iskesiramo bilo sta, nadam se da su ljudi u Veležu zadovoljni, momak se tek treba dokazati, nije ipak isto igrati za Želju i za jedan Velež, sada neka se pokaze i dokaze, na kraju ce biti dobra vama a i nama ;)
Sta pricas ti bola? Jel to ti pokusavas da kazes da je Zeljeznicar veci klub od Veleza?? Halo bola nismo ti mi Olimpik pa da ovdje dolazis i prosipas svoje filozofije i nekoga omalovazavas. Ispunili ste postavljene uslove Veleza i to je to, tako da je ipak bilo onako kako je uprava Veleza trazila, tako da znaci da Velez kosi a vi vodu nosite. Zivio i sve najbolje.
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

KongrateUK
Kontakt:

Post Postao/la KongrateUK » 05 feb 2019, 21:36

Nemam namjeru da se prepucavam sa vama, jer sta god napisem to shvatite napadom, provokacijom ili omalovazavanjem, a zna se kako se te stvari zovu, pa neka ovaj post bude zadnji na vasoj temi, opet kazem da mogu garantovati da Željo nista nije platio, mozda je nesto i obecano u dogledno vrijeme ali sada sigurno od toga nema nista, ja vjerujem da je procenat u pitanju i nista vise od toga, a od stare slave se prijatelju ne zivi, zna se gdje je Velež zadnjih godina, mi smo dobili prinovu a ne pojacanje, sve ostalo cemo vidjeti u narednom periodu kako i sta, vidim da ste ultimativni sa pricom "ipak bilo onako kako je uprava Veleza trazila", znat cemo ubrzo sve, sve najbolje :salut:

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 05 feb 2019, 21:36

Bitno je da je da se uspjelo dogovoriti, dakle svaka je strana dobila šta je htjela.

Šta znam, pošto mi je Velež inače drag klub ne bi možda bilo loše da je ostao ipak na kraju da završi tu promociju sa Veležom jer nama je svakako ova sezona u kanalu, mada odradićete vi to i bez njega.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

drakensang
Kontakt:

Post Postao/la drakensang » 05 feb 2019, 21:41

KongrateUK je napisao/la:Nemam namjeru da se prepucavam sa vama, jer sta god napisem to shvatite napadom, provokacijom ili omalovazavanjem, a zna se kako se te stvari zovu, pa neka ovaj post bude zadnji na vasoj temi, opet kazem da mogu garantovati da Željo nista nije platio, mozda je nesto i obecano u dogledno vrijeme ali sada sigurno od toga nema nista, ja vjerujem da je procenat u pitanju i nista vise od toga, a od stare slave se prijatelju ne zivi, zna se gdje je Velež zadnjih godina, mi smo dobili prinovu a ne pojacanje, sve ostalo cemo vidjeti u narednom periodu kako i sta, vidim da ste ultimativni sa pricom "ipak bilo onako kako je uprava Veleza trazila", znat cemo ubrzo sve, sve najbolje :salut:

Hmmm.... Ne bas. Uredno ste sve platili, na tome svaka cast, ali vidi se da fino razmisljas, bila je prica: "Mozel sad to pa kad bude to, onda cemo vam dat to." Al' za mene je najveca pobjeda to sto ste ipak sad, za razliku od proslih poslova dva kluba, platili :) Al hajd da kazemo da niste, da ne pijes leksilijum vcrs bezveze :salut:

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 05 feb 2019, 21:42

KongrateUK je napisao/la:Nemam namjeru da se prepucavam sa vama, jer sta god napisem to shvatite napadom, provokacijom ili omalovazavanjem, a zna se kako se te stvari zovu, pa neka ovaj post bude zadnji na vasoj temi, opet kazem da mogu garantovati da Željo nista nije platio, mozda je nesto i obecano u dogledno vrijeme ali sada sigurno od toga nema nista, ja vjerujem da je procenat u pitanju i nista vise od toga, a od stare slave se prijatelju ne zivi, zna se gdje je Velež zadnjih godina, mi smo dobili prinovu a ne pojacanje, sve ostalo cemo vidjeti u narednom periodu kako i sta, vidim da ste ultimativni sa pricom "ipak bilo onako kako je uprava Veleza trazila", znat cemo ubrzo sve, sve najbolje :salut:
Mozda nemas takvu namjeru, ali ispada da provociras i omalovazavas. Oko para koliko je ko zaradio nezz a nije ni bitno, bitno je da se zavrseno. Iako ga ne simpatisem, jedno je sigurno: Dobili ste jednog od fizicki najspremnijih igraca u BiH.

Pozz i sretno u borbi za Evropu.

drakensang
Kontakt:

Post Postao/la drakensang » 05 feb 2019, 21:43

Osim13 je napisao/la:Bitno je da je da se uspjelo dogovoriti, dakle svaka je strana dobila šta je htjela.

Šta znam, pošto mi je Velež inače drag klub ne bi možda bilo loše da je ostao ipak na kraju da završi tu promociju sa Veležom jer nama je svakako ova sezona u kanalu, mada odradićete vi to i bez njega.
Upravo tako. Dobili ste igraca koji je vrlo talentovan, i koji je bio jedan od najboljih igraca ove lige, mi ono što smo i trazili od pocetka sage i to je to. Hvala na lijepim zeljama, vidimo se dogodine u PL :)

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 05 feb 2019, 21:51

Rodjeni halaliti ne upadu,ali moram ovom Štrumfu odgovoriti...
De ne podcjenjuj ljude,cuj vi kosite...Pa bolan klub ste koji živi od politickih partija,kome opstina od svih daje najvise...Opstina N.Sarajevo vam je dala preko 220 000 KM,a opstina Centar Sarajevu 30 000...I sad vi veliki klub
Veliki ste po kupljenim titulama za koje vam je i sam Predsjednik priznao...Vi veliki klub koga su zbog namjestanja izbacivali u cvajtu bivse države...
Velež je za vas,ali ne samo za vas, klub na koji se mnogi trebaju ugledati,kako su na posten nacin izasli iz onog gliba prethodne uprave...Kod vas je svaka uprava sve gora i ova sa Misimovicem na celu vam je bila najpostenija ,ali ste je agresijom protjerali...
Pametnije bi ti bilo da im se izvines na ovim postovima...
Halalite Rodjeni jos jednom ,znam da vama ne treba odbrana, NITI VAS BRANIM,ali ne mogu da citam ovakve stvari kad se napisu...
Sretno Rodjeni...

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 05 feb 2019, 22:04

Vanja8 je napisao/la:
De ne podcjenjuj ljude,cuj vi kosite...Pa bolan klub ste koji živi od politickih partija,kome opstina od svih daje najvise...Opstina N.Sarajevo vam je dala preko 220 000 KM,a opstina Centar Sarajevu 30 000...I sad vi veliki klub
Veliki ste po kupljenim titulama za koje vam je i sam Predsjednik priznao...Vi veliki klub koga su zbog namjestanja izbacivali u cvajtu bivse države...
Velež je za vas,ali ne samo za vas, klub na koji se mnogi trebaju ugledati,kako su na posten nacin izasli iz onog gliba prethodne uprave...Kod vas je svaka uprava sve gora i ova sa Misimovicem na celu vam je bila najpostenija ,ali ste je agresijom protjerali...
Halalite Rodjeni jos jednom ,znam da vama ne treba odbrana, NITI VAS BRANIM,ali ne mogu da citam ovakve stvari kad se napisu...
Sretno Rodjeni...
Hvala drug. Moze bilo ko pokusavati da omalovazava Velez, ali samim tim prave budale od sebe. Svi u BiH, na Balkanu pa i šire znaju ko je i sta je Velez. Nismo ni prvi ni posljednji klub koji je zbog nekih razloga dospio na niske grane, ali uprkos tome historija se ne moze ponistiti niti sakriti. To je identicna situacija da neko kaze da su Derby, Aston Villa ili Nottingam Forest mali klubovi. Ono sto je sada bitno je da se radi dobro i kvalitetno u Velezu i da se postepeno napreduje ka vracanju Veleza gdje mu je i mjesto. A sto se tice trenera (neko je spomenuo u jednom od prethodnih postova) Osim je tuzio svoj klub koji je njegovom ocu i familiji dao sve i sjeo na klupu da mu se vracaju pare, a Rahimic je napustio Mladost u trenutku kada su bili u vrhu tabele kako bi dosao u klub koji mu je dao sve u zivotu i radi besplatno. Velez ne predstavlja samo sportski klub, Velez predstavlja nacin zivota.

fudbalfudbal
Kontakt:

Post Postao/la fudbalfudbal » 05 feb 2019, 22:13

Bas kao sto rece iznad mene nekoIzMostara, Velez je nacin zivota. Iduce sezone Boze zdravlja i meni i svima vama, bujrum u Mostar, iznenadit cete se i atmosferom i brojem ljudi ma utakmici.

Puno srece!
Ti si naša ljubav jedina!

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 05 feb 2019, 22:14

nekoIzMostara je napisao/la:
Vanja8 je napisao/la:
Sretno Rodjeni...
Hvala drug. Moze bilo ko pokusavati da omalovazava Velez, ali samim tim prave budale od sebe. Svi u BiH, na Balkanu pa i šire znaju ko je i sta je Velez. Nismo ni prvi ni posljednji klub koji je zbog nekih razloga dospio na niske grane, ali uprkos tome historija se ne moze ponistiti niti sakriti. To je identicna situacija da neko kaze da su Derby, Aston Villa ili Nottingam Forest mali klubovi. Ono sto je sada bitno je da se radi dobro i kvalitetno u Velezu i da se postepeno napreduje ka vracanju Veleza gdje mu je i mjesto. A sto se tice trenera (neko je spomenuo u jednom od prethodnih postova) Osim je tuzio svoj klub koji je njegovom ocu i familiji dao sve i sjeo na klupu da mu se vracaju pare, a Rahimic je napustio Mladost u trenutku kada su bili u vrhu tabele kako bi dosao u klub koji mu je dao sve u zivotu i radi besplatno. Velez ne predstavlja samo sportski klub, Velez predstavlja nacin zivota.
Ma drug ne zelim niciju temu uzurpirati,ali kad procitam ovakve postove prema klubu koji je dao toliko vrhunskih igraca,koji je uvijek u i bivsoj nam državi bio magnet za gledaoce sa svojom atraktivnoscu,za klub kojeg su poslije ovog rata opljackali i pokusali ugasiti tacno mi se smuci...
Ali svi oni ne mogu izbrisati takvu istoriju,vjerovatno bi i željeli da je ta istorija Veleža,njihova istorija...
Medjutim jasno je meni da oni time pokazuju strah,jer dolazi ekipa koja je rasterecena,koja ima perfektnu upravu,dobar sistem rada,koju sada rijetko ko može pobijditi i moraju taj strah omalovažavanjem sakriti...
Nemojte mi sta zamjeriti na upadu zaista ne volim nigdje da pisem sto nije moja tema,ali nisam mogao onaj bezobrazluk tek tako preskociti...
Znamo mi svi ko je Velež i kakva je on ikona i BH fudbala i Bivse nam države...
Jos jednom,molim vas halalite i želim vam od srca da se slijedece godine sa nama borite za titulu prvaka PLBiH...Svako dobro :bih:

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 05 feb 2019, 22:18

Ma drug ne zelim niciju temu uzurpirati,ali kad procitam ovakve postove prema klubu koji je dao toliko vrhunskih igraca,koji je uvijek u i bivsoj nam državi bio magnet za gledaoce sa svojom atraktivnoscu,za klub kojeg su poslije ovog rata opljackali i pokusali ugasiti tacno mi se smuci...
Ali svi oni ne mogu izbrisati takvu istoriju,vjerovatno bi i željeli da je ta istorija Veleža,njihova istorija...
Medjutim jasno je meni da oni time pokazuju strah,jer dolazi ekipa koja je rasterecena,koja ima perfektnu upravu,dobar sistem rada,koju sada rijetko ko može pobijditi i moraju taj strah omalovažavanjem sakriti...
Nemojte mi sta zamjeriti na upadu zaista ne volim nigdje da pisem sto nije moja tema,ali nisam mogao onaj bezobrazluk tek tako preskociti...
Znamo mi svi ko je Velež i kakva je on ikona i BH fudbala i Bivse nam države...
Jos jednom,molim vas halalite i želim vam od srca da se slijedece godine sa nama borite za titulu prvaka PLBiH...Svako dobro :bih:

:tokralju: :tokralju: :tokralju: Zivio i veliki pozdrav za Sarajevo :salut: :salut:

Babinho
Kontakt:

Post Postao/la Babinho » 05 feb 2019, 22:20

Ma netreba se na sve kaciti ljudi moji, svak sa zdravim razumom zna sta je Velez,nema se potrebe pravdat nikom a ni nasjedat na djecije provokacije kao gore. Doticni ocigledno ima neke probleme zvane Velez, vidite da je neki i dan od muke, visio i na tebi Olimpica u nadi da ce nekog isprovocirati..
Ocigledno ima neko zadovoljstvo, :D ili kao sto Vanja rece, ima neki strah, neide mu ocigledno prilog da ima i Veleza kao jakog konkurenta za vrh PL :)

Nego, eto Veleza nazad, jaceg neko ikad, organizovanijeg nego ikad, vracamo Velez u kucni odgoj...Velez je vise od kluba :)...historija nam je velika, buducnost nam je svijetla!

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.