NBA 2018/2019

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Kaunas
Kontakt:

Re: NBA 2018/2019

Post Postao/la Kaunas » 06 feb 2019, 14:51

Pa ekipa ostala skoro ista :facepalm:

Love, Jr, TT, Osman, Nance, Clarkson. Et jedino nema Korvera. Al ima Sexton.
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Azpi
Kontakt:

Post Postao/la Azpi » 06 feb 2019, 14:54

Kaunas je napisao/la:Pa ekipa ostala skoro ista :facepalm:

Nisi gledao tekme cavsa ove godine?
Ni box score pogledao?
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 06 feb 2019, 14:54

Hajde sto su Ingramu ovo skandirali,ali sto McGeeu skandirase "Not worth trading" :lol: :lol:

Samo jutros ne mogu da nadjem taj klip. :rol:

Sto se tice ovog velikog trejda od sinoc,samo cu reci da je Jerry West jedan mag iz sjene.Covjek nije GM vec godinama,ali njegovi savjeti su zlata vrijedni.Ako zelis uraditi ispravne poteze i dovesti superstara-nema boljeg u ligi od njega.
100% sam siguran da Kawhi dolazi u LAC,ako TOR ne osvoji titulu,a i tad je upitno,jer decko ima planove i motive samo njemu znane.

Sto se tice PHI,svidja mi se ovaj njihov potez.Jeste rizik,ali bez rizika nema profita i tako je oduvijek.Petorka izgleda impresivno,ali je klupa i dalje jako,jako upitna.Ispod nivoa ekipe za titulu,rekao bih.Sto se tice mogucnosti da Harris i Butler odu na ljeto,za mene su tu samo 2 opcije:1.da im PHI nudi manje od maxa,jer je jasno da ce obojica to traziti;
2.da se ne uklupe dobro u ekipu.
Sve ostalo bi bilo njihovo prese.ravanje.

Medjutim,ova druga stavka je vrlo realna prijetnja Sixersima.Gledam ih pomno vec desetak tekmi i apsolutno sam shvatio onaj sukob Butlera sa Brownom.Lik cesto coskari,nema loptu u rukama,nema akcija za njega,a onda traze od njega da povuce kad zaglibe.Embiid treba loptu,Simmons treba loptu,Redick ima svoje akcije i to je logicno,jer se covjek mozda i najbolje krece u ligi.Butler je tu na rubu da ima loptu i jedva ga uklapaju,kako onda uklopiti Harrisa?Kako naci posjede i za njega?To ce biti zanimljivo pratiti,kako i kolika je srvsrna vrijednost Tobiasa u defanzivi i bez lopte!?

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 06 feb 2019, 14:54

Vidi se da si u toku moj Kaunas
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 06 feb 2019, 14:56

Azpi je napisao/la:

Nisi gledao tekme cavsa ove godine?
Ni box score pogledao?
Brokula je napisao/la:Vidi se da si u toku moj Kaunas
Jos cekam da vidim u cemu je ta razlika proslogodisnjih i ovogodisnjih Cavsa. Kako prosle godine finale, ove godine najlosiji skor lige. Do koga je?
Zadnja izmjena: Kaunas, dana/u 06 feb 2019, 14:59, ukupno mijenjano 1 put.
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 06 feb 2019, 14:59

Brokula se ne može pomirit da mu je ljubimac morao zvati Duranta upomoć da pobjedi Jamesa
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

EnricoDandolo
Kontakt:

Post Postao/la EnricoDandolo » 06 feb 2019, 15:08

Brokula je napisao/la:

Perks of playing with king :thumbup:
Treba pitati McGee-ja da li mu je bolje bilo igrati u najboljoj ekipi ikad ili kod samoprozvanog Kinga.

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 06 feb 2019, 15:09

odakle nicu ovi akaunti stae ovo
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 06 feb 2019, 15:11

Kaunas je napisao/la:
JHam je napisao/la: Hajd vako, koliko igraca, koji su ekstra igraci, all-star kalibar, s kojima je James igrao je ucinio boljim? A koliko ih je sveo na nivoe spot-up šutera?...Koliko njih bi bilo losije recimo da su u ekipi imali Duranta, Kawhia umjesto Jamesa? Pusti se ovih sto nista ne pokazu pa kad se odbrane fokusiraju samo na Jamesa dodju do nekih 10-15 poena...Ako toliko dobro utice na saigrace, koliko ih je bilo u konverzacijama za MIP u odnosu na sezone kada nisu igrali s Jamesom?
Ovaj rece da je James trebao da se u Cavsima prilagodjava Loveu, Rose i Wadeu. Na forumu sam jace od 5 godina al definitivno je ovaj jedan od najglupljih postova koje sam procitao. :tokralju:

Pa eto ti cist primjer Cavsa, sa LeBronom u finalu, bez njega najlosiji skor lige. Tu su i Love i Thompson i JR koji su bili "najbolji" igraci Clevelanda prosle sezone (nakon Jamesa). Obicne qarine ove sezone, kao sto neku noc rekoh nista bolji od Cedevite, jedan yebeni Jacob Pullen iz Cedevite je duplo bolji igrac od svakog iz Cavsa (osim Lovea donekle, al i on je kita obicna u zadnje vrijeme).
Logicno da ce ti spot up suteri biti Korver, JR(Bog ga ni za sta nije dao), Shumpert itd. Neces oko njih pravit ekipu i njima se prilagodjavat.
Vidi, pogresno tumacis, ja nisam rekao da on ne cini EKIPU boljom, dovoljno je dobar da uvede sam ekipu u PO, ako se svi podrede tome... Ali saigrace cini boljim samo i samo ako su prosjecni igraci koji ako se na njima igra ikakva odbrana mogu biti cak i ispod prosjeka. Od all stara pravi proajecne igrace, to nema veze opet kazem sa uspjehom EKIPE.

Stole
Kontakt:

Post Postao/la Stole » 06 feb 2019, 15:24

Tek sad uletim i vidim Tobias Harris i Bobi u Fili odlican trejd za Filu drago mi je za njih pored mojih Lejkersa najgotivnija ekipa u NBA ocigledno su Klipersi odustali od play offa i ciste salary za ljeto da probaju nekog dovesti Kawai AD Kemba Cousins
Željezničar,Los Angeles Lakers,Mamba 8,24 Arsenal

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 06 feb 2019, 15:33

dopada mi se ovaj trade phile, agresivni su, elton brand radi bas onako kako treba, nema se tu sta cekat... vidjecemo dal ce butler i tobias harris ostat, al ne znam zasto ne bi ostali (osim u slucaju da budu debelo potplaceni)... simmons/butler/harris/embiid je de facto najbolje jezgro nakon gsw... sirina je problem, no dobro, i to se moze rjesit

Stole
Kontakt:

Post Postao/la Stole » 06 feb 2019, 15:36

Negdje sam procitao da mogu platiti i Butleru i Harrisu po 30 miliona dolara da ostanu sto da ne dobra ekipa mlada u narednim sezonama mogu pucati na veliko finale
Željezničar,Los Angeles Lakers,Mamba 8,24 Arsenal

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 06 feb 2019, 15:40

Love, JR, hmmmmm, :nene:

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 06 feb 2019, 15:48

Stole je napisao/la:Negdje sam procitao da mogu platiti i Butleru i Harrisu po 30 miliona dolara da ostanu sto da ne dobra ekipa mlada u narednim sezonama mogu pucati na veliko finale
To finale bi trebalo biti realno već ove sezone.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 06 feb 2019, 15:48

Chinaglia je napisao/la:dopada mi se ovaj trade phile, agresivni su, elton brand radi bas onako kako treba, nema se tu sta cekat... vidjecemo dal ce butler i tobias harris ostat, al ne znam zasto ne bi ostali (osim u slucaju da budu debelo potplaceni)... simmons/butler/harris/embiid je de facto najbolje jezgro nakon gsw... sirina je problem, no dobro, i to se moze rjesit
i imam osjecaj da su svi zaboravili na zhaire smitha... mozda su tu uboli s pickom

Oikamid

Post Postao/la Oikamid » 06 feb 2019, 16:03

Pa James je prošlo finale prvu utakmicu zijanio samo glupošću JR-a. Uzeo je prsten protiv 73-9 ekipe, šta više treba? U nekim trenucima karijere je imao dobre ekipe, u nekim lošije, ali mi je smiješno tvrditi kako nije dobro igrati s njim, jeste l' vi imalo normalni!?

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 06 feb 2019, 16:17

Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 06 feb 2019, 16:26

E to je taj @Bernarde. :lol: :lol:

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 06 feb 2019, 16:35

NEZALAGANJE je napisao/la:Hajde sto su Ingramu ovo skandirali,ali sto McGeeu skandirase "Not worth trading" :lol: :lol:

Samo jutros ne mogu da nadjem taj klip. :rol:

Sto se tice ovog velikog trejda od sinoc,samo cu reci da je Jerry West jedan mag iz sjene.Covjek nije GM vec godinama,ali njegovi savjeti su zlata vrijedni.Ako zelis uraditi ispravne poteze i dovesti superstara-nema boljeg u ligi od njega.
100% sam siguran da Kawhi dolazi u LAC,ako TOR ne osvoji titulu,a i tad je upitno,jer decko ima planove i motive samo njemu znane.

Sto se tice PHI,svidja mi se ovaj njihov potez.Jeste rizik,ali bez rizika nema profita i tako je oduvijek.Petorka izgleda impresivno,ali je klupa i dalje jako,jako upitna.Ispod nivoa ekipe za titulu,rekao bih.Sto se tice mogucnosti da Harris i Butler odu na ljeto,za mene su tu samo 2 opcije:1.da im PHI nudi manje od maxa,jer je jasno da ce obojica to traziti;
2.da se ne uklupe dobro u ekipu.
Sve ostalo bi bilo njihovo prese.ravanje.

Medjutim,ova druga stavka je vrlo realna prijetnja Sixersima.Gledam ih pomno vec desetak tekmi i apsolutno sam shvatio onaj sukob Butlera sa Brownom.Lik cesto coskari,nema loptu u rukama,nema akcija za njega,a onda traze od njega da povuce kad zaglibe.Embiid treba loptu,Simmons treba loptu,Redick ima svoje akcije i to je logicno,jer se covjek mozda i najbolje krece u ligi.Butler je tu na rubu da ima loptu i jedva ga uklapaju,kako onda uklopiti Harrisa?Kako naci posjede i za njega?To ce biti zanimljivo pratiti,kako i kolika je srvsrna vrijednost Tobiasa u defanzivi i bez lopte!?
Mislim da je Tobias odlican fit i da ne bi trebalo biti problema oko uklapanja.

Fenomenalan Catch&Shoot igrac, a uz to bi trebao imati dosta dosta prostora, sto je svojim igrackim napretkom definitivno u stanju da koristi. Napadati closeoute, kaznjavati switcheve (nesto sto Sixersi u zadnje vrijeme dosta forsiraju i prilicno uspjesno, tezak su matchup usljed svoje duzine za veliki broj ekipa u ligi a sada sa Harrisom jos i tezi). I naravno imati periode utakmice kada ce biti glavni napadacki oslonac, jer igrac koji je napredovao do All Star nivoa ti sada daje ogroman boost i sirinu jer mozes ga koristiti i u ulozi fakticki 6. igraca sa vrlo tankom klupom (naravno bice starter ali u odredjenim trenucima igrati sa klupom i biti vodja napada i rasteretiti ovu trojicu). U svakom slucaju, svojim igrackim stilom prirodno je znatno laksi fit za uklopiti od Butlera.

Drago mi je da si uocio te stvari oko Jimmya, objasnjavao sam ti to odmah nakon sto je izisla ona vijest oko rasprave njega i Browna. Problem definitivno. Ne samo sto cini Jimmya nezadovoljnim, nego i propustas mnogo tu zapostavljajuci njegov kvalitet.

Ali daleko jos uvijek od alarmantnog stanja jer nakon All Stara, kada ekipa bude formirana, krecu prave pripreme za playoff. Prosle godine Brown je odradio fenomenalan posao u tom periodu, nemam razloga smatrati da ce ove godine biti drugacije.

Sto se tice ugovora, mislim da nema sanse da bi Brand izvrsio ovaj trejd da nije dobio neku potvrdu od Harrisa da je zainteresovan ostati dugorocno. Prema njegovoj prvoj reakciji na twitteru djeluje vrlo zadovoljno. :mrgreen:

Iz ove perspektive, Harris je odlicno osiguranje za eventualni odlazak Butlera. Naravno Phila (prema @Woyu) zeli platiti obojicu, ali sve da se to ne desi imas 3 All Stara i ~30 miliona u prostoru. Pritom sam za potpis Butlera, al samo kazem.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 06 feb 2019, 16:42

@Clutch Ja isto mislim da ce biti dobar fit,samo ce mu trebati vremena da se navikne igrati bez lopte-opet.Definitivno moderna petorka gdje ima vrlo malo mana i gotovo sve moze preuzeti.Uvidio sam ovo oko Jimmya,iako mi se nije cinilo tako na prvu.
Ako kliknete poslije AS pauze,kad ustvari i jeste najbitnije,tesko da ce iko moci parirati.Lijepa buducnost za PHI i meni je jako drago to vidjeti iz vise razloga. ;)

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.