Sloboda Husejnovica u Werder,Sarajevo Berberovica u Leverkuzen itdPenaltiky je napisao/la:Sloboda je Mešića 1999 u Nantes prodali. A Hrgović je došao u Široki iz Japana.UstanikSBII je napisao/la:Sa mladim igračima Široki definitivno radi najbolje dugi niz godina pa onda možda Sarajevo zadnjih 3/4 sezone ... Ako me sjećanje služi jedini klub nakon rata koji je prodao igrača iz naše lige direktno u klub lige petice smo mi(Hrgović - Wolf.) ... Kamp smo napravili prvi, stadion sredili prvi bez pomoći države, igrali gotovo svake godine EU natjecanja dosta puta bili konkurenti za titulu koju smo osvojili 2 puta Kup BiH 3 puta! Nije nam bio potreban strani kapital da stanemo na noge! Državi nikad marke nismo dugovali kao ni igračima i stručnom stožeru i to sve smo postigli kao jedini klub u BIH nakon rata .... Možda nemamo još koju titulu ali sigurno smo uvijek imali najbolju filozofiju razvoja!!!
Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,Monolog
Re: Premijer liga BiH - općenito
Najbolji rad sa omladincima je prisutan u VELIKANU FK TUZLA CITY, NEK JE S BOŽIJOM POMOĆI!
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Pogotovo s golmanima, s velikim pedagogom i još većim gospodinom Mirsadom Dedićem.Osim13 je napisao/la:Najbolji rad sa omladincima je prisutan u VELIKANU FK TUZLA CITY, NEK JE S BOŽIJOM POMOĆI!
Šit bi loš, a sudžuk žilav...
Objasnit ce ti. Nekad, jednog dana, mozda, valjdaVanja8 je napisao/la:Nego da pitam dokle je stigla ova Željina Akademija,sto je Adžem najavi...Kako ono rece "Nije to Akademija kao u Fk Srajevo,tu ce se izdvajati samo talenti sa kojim ce se posebno raditi..."
Pa zato pitam u kojoj je to fazi sada,dokle se stiglo...![]()
![]()
![]()
Ima tu nekoliko igraca. Pa jesmo li mi prosle godine direktno iz Zrinjskog prodali Cavara u Frankfurt?UstanikSBII je napisao/la:Sa mladim igračima Široki definitivno radi najbolje dugi niz godina pa onda možda Sarajevo zadnjih 3/4 sezone ... Ako me sjećanje služi jedini klub nakon rata koji je prodao igrača iz naše lige direktno u klub lige petice smo mi(Hrgović - Wolf.) ... Kamp smo napravili prvi, stadion sredili prvi bez pomoći države, igrali gotovo svake godine EU natjecanja dosta puta bili konkurenti za titulu koju smo osvojili 2 puta Kup BiH 3 puta! Nije nam bio potreban strani kapital da stanemo na noge! Državi nikad marke nismo dugovali kao ni igračima i stručnom stožeru i to sve smo postigli kao jedini klub u BIH nakon rata .... Možda nemamo još koju titulu ali sigurno smo uvijek imali najbolju filozofiju razvoja!!!
The Nobles ⚔
Ja iz dana u dan čekam,ali hajde, kad kažes tako ,nastavicu cekati...Stroj1946 je napisao/la:Objasnit ce ti. Nekad, jednog dana, mozda, valjdaVanja8 je napisao/la:Nego da pitam dokle je stigla ova Željina Akademija,sto je Adžem najavi...Kako ono rece "Nije to Akademija kao u Fk Srajevo,tu ce se izdvajati samo talenti sa kojim ce se posebno raditi..."
Pa zato pitam u kojoj je to fazi sada,dokle se stiglo...![]()
![]()
![]()
-
Pitaristok
- Kontakt:
ko je pao sa 100kg skanka kod blazuja
I sta god normalno poslije ovog napises nema smislaGoosman je napisao/la:Akademija je tek pocela prije 2 godine da prodaje igrace. PRODAJE. Nesto sto vi nemate i ne znate. Kod vas se to zove TALOVI, gdje klub ne vidi marke.
Jedan grad, jedna ljubav!
Od tuzlaka papka krezubog i ne ocekujem nistaGifron je napisao/la:I sta god normalno poslije ovog napises nema smislaGoosman je napisao/la:Akademija je tek pocela prije 2 godine da prodaje igrace. PRODAJE. Nesto sto vi nemate i ne znate. Kod vas se to zove TALOVI, gdje klub ne vidi marke.![]()
![]()
Nema potrebe za vrijedjanjem. Ali ako si ostao bez argumenata za normalnu diskusiju, onda te u potpunosti razumijem.Stroj1946 je napisao/la:Od tuzlaka papka krezubog i ne ocekujem nista
Nisam ja vrijedjo. Jel to problem ako istinu napisem !?Gifron je napisao/la:Nema potrebe za vrijedjanjem. Ali ako si ostao bez argumenata za normalnu diskusiju, onda te u potpunosti razumijem.Stroj1946 je napisao/la:Od tuzlaka papka krezubog i ne ocekujem nista
Prvo da ti kažem nemoras se zblažnjavati nad onim sto je ranije napisano,navedeni su argumenti za igrac koji su otisli iz Akademije ,ali su i naplacena odredjena sredstva za njih...Gifron je napisao/la:Nema potrebe za vrijedjanjem. Ali ako si ostao bez argumenata za normalnu diskusiju, onda te u potpunosti razumijem.Stroj1946 je napisao/la:Od tuzlaka papka krezubog i ne ocekujem nista
Moras da shvatis da su pojedini nasi Akademci i pod utjecajem menadžera i utjecajem roditelja bez takoreci prave prilike zatražili napustanje kluba i uvjereni u svoje mogucnosti htjeli napraviti karijeru vani.
Ne kažem ,bilo je pogresaka prema pojedincima i od strane uprave,ali ipak tim transferima je Akademija uspijela vratiti sredstva uložena u te momke...
Druga stvar je vec sada,kada se vidi da prvi tim racuna na njih i kada na pripreme u Antaliju sa ekipom ide 10 mladih igraca iz nase skole...
Pa pogledajte odbranu,mislim da smo jedini klub u Evropi, kome je kompletna odbrana proizasla iz Omladinskog pogona,a shodno tome i uzdanica U21 Reprezentacije BiH...Kovacevic,Pidro,Sabanovic,Mujakic...
Sta reci...
Ma tebi svaka cast sto imas toliko zivaca pisat ovoliko. Meni se ne da, pogotovo s ovim papanima da se raspravljam.Vanja8 je napisao/la:Prvo da ti kažem nemoras se zblažnjavati nad onim sto je ranije napisano,navedeni su argumenti za igrac koji su otisli iz Akademije ,ali su i naplacena odredjena sredstva za njih...Gifron je napisao/la:Nema potrebe za vrijedjanjem. Ali ako si ostao bez argumenata za normalnu diskusiju, onda te u potpunosti razumijem.Stroj1946 je napisao/la:Od tuzlaka papka krezubog i ne ocekujem nista
Moras da shvatis da su pojedini nasi Akademci i pod utjecajem menadžera i utjecajem roditelja bez takoreci prave prilike zatražili napustanje kluba i uvjereni u svoje mogucnosti htjeli napraviti karijeru vani.
Ne kažem ,bilo je pogresaka prema pojedincima i od strane uprave,ali ipak tim transferima je Akademija uspijela vratiti sredstva uložena u te momke...
Druga stvar je vec sada,kada se vidi da prvi tim racuna na njih i kada na pripreme u Antaliju sa ekipom ide 10 mladih igraca iz nase skole...
Pa pogledajte odbranu,mislim da smo jedini klub u Evropi, kome je kompletna odbrana proizasla iz Omladinskog pogona,a shodno tome i uzdanica U21 Reprezentacije BiH...Kovacevic,Pidro,Sabanovic,Mujakic...
Sta reci...
Pa napisem jer znam da ih boli sto Akademija postaje prepoznatljiva ne samo kod nas,vec se polako ali sigurno siri i sto je u planu izgradnja Internata u trening kampu...
To je nesto sto je za pojedine klubove neostvariva zamisao...Polagano,ali sigurno,Akademija ce i dalje izbacivati i buduce reprezentativce,ali i ostvarivati rekordne transfere u BiH...
To je nesto sto je za pojedine klubove neostvariva zamisao...Polagano,ali sigurno,Akademija ce i dalje izbacivati i buduce reprezentativce,ali i ostvarivati rekordne transfere u BiH...
-
Jedandevetcetiriosam
- Kontakt:
Inace prodas Menala za skuplje nego vi ćavara u Bundes..hskzmostar je napisao/la:since1948 je napisao/la:Nije mi nikako jasna politika Zrinjskog. Svaki normalan klub cim se dokopa para(na bilo koji nacin) osnuje jak OP i pokupi sve talente koje moze,jer to tako funkcionira u BiH. Samo zrinjski gomila neke poluigrace pa ako im se posreci ko sa Bilbijom i Todorovicem posreci. Najgore sto takve moras masno platit a odu za kikiriki jer su stari. Kakva korist od takvog instant uspjeha kad ce taj balon puknut prije ili kasnije. Al ajd razumio bi da oni nemaju talenata,nego i ono sto imaju ne pustaju u prvi tim. Ti bolan moras svakog mladog igraca drzat na dlanu jer ti je on buducnost a ne sutat ih na posudbe bez prave prilike za dokazivanjem. Onakav talent kao Cavar da nije zadrzan jos godinu dana i prodan za minimalno milion € nije mi jasno nikako. Previse vi menadzere lesinare pustate oko kluba..m
Inace mladi talenti ostaju po 5 godina u svom klubu kao Menalo npr.
SaMo ŠiRoKi !!!!
-
Sariel1987
- Kontakt:
morate od svake teme pravit prepucavanja.
cinjenica je da zasad akademija pravi dobar posao, i nije to izmisljanje tople vode. samo rade ono sto bi svi klubovi trebali radit.
uostalom broj prodanih omladinaca kao i onih u prvom timu govori za sebe.
ja bih volio da moj klub na neki nacin pored fakat bogate baze napravi nesto slicno i grupise sav taj talenat na jednom mjestu.
e sad bojim se da cemo uskoro imati drugih problema generalno u svim klubovima.
cinjenica je da zasad akademija pravi dobar posao, i nije to izmisljanje tople vode. samo rade ono sto bi svi klubovi trebali radit.
ja bih volio da moj klub na neki nacin pored fakat bogate baze napravi nesto slicno i grupise sav taj talenat na jednom mjestu.
Korektno napisano...Sariel1987 je napisao/la:morate od svake teme pravit prepucavanja.
Rasprava je pocela jer su neki poceli dizati Akademiju FK Sarajevo kao da je u rangu La Masie da samo vrhunski igraci izlaze i prodaju se. Mada je realnost totalno drugacija, jer jedini igrac iz Akademije koji se dosad dokazao je Duljevic, a Mujakic je tek na putu da pokaze moze li preskociti PL i postati igrac za vise. Onda je pocelo i ismijavanje necega sto se zove Akademija jer mnogo efektnije zvuci nego Omladinski pogon nekog kluba.Vanja8 je napisao/la:Pa napisem jer znam da ih boli sto Akademija postaje prepoznatljiva ne samo kod nas,vec se polako ali sigurno siri i sto je u planu izgradnja Internata u trening kampu...
E pa, OP prvenstveno tuzlanske Slobode trenutno ima dva A reprezentativca, oba veoma mlada, sto valjda namece logican zakljucak da se i tu veoma dobro radi zadnjih 6-7 godina. Pored dva A reprezentativca, tu si u 3 igraca iz 1. postave u u21 reprezentaciji i 1 u19. Znaci bez obzira sto nema naziva sportske akademiji, ocigledno je da se kvalitetno radilo sa prethodnim generacijama i da to daje rezultate.
Znaci iako klub nije vrhunski uredjen i njegov OP se ne zove Akademija, idalje je moguce da ima dobro uslove i trenera i da se u svakoj generaciji pojavi 1-2 talentovana igraca koja ce donijeti novac klubu.
Ja ne ulazim ko je sta rekao za koga i nikada nisam negirao kvalitetan rad u drugim OP...Gifron je napisao/la:Rasprava je pocela jer su neki poceli dizati Akademiju FK Sarajevo kao da je u rangu La Masie da samo vrhunski igraci izlaze i prodaju se. Mada je realnost totalno drugacija, jer jedini igrac iz Akademije koji se dosad dokazao je Duljevic, a Mujakic je tek na putu da pokaze moze li preskociti PL i postati igrac za vise. Onda je pocelo i ismijavanje necega sto se zove Akademija jer mnogo efektnije zvuci nego Omladinski pogon nekog kluba.Vanja8 je napisao/la:Pa napisem jer znam da ih boli sto Akademija postaje prepoznatljiva ne samo kod nas,vec se polako ali sigurno siri i sto je u planu izgradnja Internata u trening kampu...
E pa, OP prvenstveno tuzlanske Slobode trenutno ima dva A reprezentativca, oba veoma mlada, sto valjda namece logican zakljucak da se i tu veoma dobro radi zadnjih 6-7 godina. Pored dva A reprezentativca, tu si u 3 igraca iz 1. postave u u21 reprezentaciji i 1 u19. Znaci bez obzira sto nema naziva sportske akademiji, ocigledno je da se kvalitetno radilo sa prethodnim generacijama i da to daje rezultate.
Znaci iako klub nije vrhunski uredjen i njegov OP se ne zove Akademija, idalje je moguce da ima dobro uslove i trenera i da se u svakoj generaciji pojavi 1-2 talentovana igraca koja ce donijeti novac klubu.
Naprotiv,drago mi je da svaki klub izbaci kvalitetno dijete...Takodjer nije bitno da li se taj segment zove Akademija ili OP,ono sto je vazno prepoznati talenat i raditi na njegovom napretku...Fk Sarajevo ce uskoro imati i kompletnu infrastrukturu za jednu Akademiju jer je u sklopu trening kampa planiran Internat i sigurno ce to biti i mamac za roditelje da budu sigurni da se za njihove malisane vodi racuna i o skolovanju i o njihovoj buducnosti,bez obzira koliko ce u fudbalu uspijeti...
Druga stvar ne bih se s tobom složio da je samo Duljevic produkt Akademije,ima tu igraca koji su se vec i profilisali,evo Mihojevic,Cimirot,Mujakic,Pidro za koga vec sada skoro svakodnevno stizu ponude...
Ali i da nije tako jako smo ponosni na ono sto dolazi u vidu Salcina,Djokanovica,Imamovica,pa i ovog novog malog sto je dosao iz Slobode...
Ipak 10 proizvoda Akademije je na pripremama sa prvim timom,da se nema povjerenja sigurno ta djeca ne bi uzimala nikom mjesto u avionu...
Prvo, Duljević nije produkt akademije.Gifron je napisao/la:Rasprava je pocela jer su neki poceli dizati Akademiju FK Sarajevo kao da je u rangu La Masie da samo vrhunski igraci izlaze i prodaju se. Mada je realnost totalno drugacija, jer jedini igrac iz Akademije koji se dosad dokazao je Duljevic, a Mujakic je tek na putu da pokaze moze li preskociti PL i postati igrac za vise. Onda je pocelo i ismijavanje necega sto se zove Akademija jer mnogo efektnije zvuci nego Omladinski pogon nekog kluba.Vanja8 je napisao/la:Pa napisem jer znam da ih boli sto Akademija postaje prepoznatljiva ne samo kod nas,vec se polako ali sigurno siri i sto je u planu izgradnja Internata u trening kampu...
Drugo, akademija je premlad projekat da bi već sada imao produkte u A reprezentaciji.
Treće, tvoje cijelo pisanje se svodi na "moj babo jači od tvog babe". Niko ni u jednom trenutku nije pri zdravoj pameti rekao da je akademija La Masia.
Ali moraš biti dobro ljubomoran da sam sebi ne priznaš da je akademija nešto drugo od OP. Nikada OP nekog premijerligaša neće moći ponuditi obrazovanje, odgoj, razvoj kompletnog igrača kao što će to akademija.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.