Mislim da se sablonska igra pocinje da vraca na mala vrataBIHpatriota je napisao/la:Potpuno različiti profil da bi se tako jednostavno poredili. Pogotovo u danasnjoj suvremenoj kosarci gdje se sablonska igra po pozicijama gubi.
Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
- BosniaBoston
- Kontakt:
Re: Jusuf Nurkić
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
-
- Kontakt:
Nema o toga nista, sve ozbiljne analize i predvidjanja razvoja kosarke u narednih 20 godina, projektuju sve manje razlike izmedju pozicija. Što je i očekivano. Danasnji napad i strategija doveli su do maksimalne eksploatacije najubojitijeg kosarkaskog oruzja a to je sut za tri poena. Od toga nema efikasne obrane, niti ce ikada biti. Osnovne karakteristeke igrača 21 vijeka, su sut i kreativnost.
Nurkic ima kapacitet za prvog igraca ozbiljne PO ekipe Zapada koliko i Steven Adams npr. Jokic je druga dimenzija za njega kao i za sve centre u ligi osim Embiida.
-
- Kontakt:
Ne kontam zašto je bitno da Juka bude bolji od Jokića, ili zasto se konstantno provlače neke paralele izmedju njih, kad nisu uopće slični igrači. Logičnije su mi paralele sa nekim drugim igračima. Konstantno na ovoj temi kad Juka odigra dobro ili udje u dobar period, obavezno se u nekom kontekstu spomene Jokić, a sto je najgore, mislim da izmedju Joke i Jusufa vlada odličan odnos bez nekog opterećenja.
- StevieFranchise
- Kontakt:
Epidaurus je napisao/la:Nurkic ima kapacitet za prvog igraca ozbiljne PO ekipe Zapada koliko i Steven Adams npr. Jokic je druga dimenzija za njega kao i za sve centre u ligi osim Embiida.

“America has only three cities: New York, San Francisco, and New Orleans. Everywhere else is Cleveland.”
- BosniaBoston
- Kontakt:
Ovo je validan komentar bio pocetkom 2017Epidaurus je napisao/la:Nurkic ima kapacitet za prvog igraca ozbiljne PO ekipe Zapada koliko i Steven Adams npr. Jokic je druga dimenzija za njega kao i za sve centre u ligi osim Embiida.
#Punoljetstvo
Smijesno je povlaciti paralele izmedju Nurkica i Adamsa. Jusuf je bolji u svakom mogucem segmentu i to je pokazao u sve i jednom medjusobnom okrsaju njih dvojice. Medjutim, i ja smatram da Nurkic tesko moze biti prvi igrac neke ozbiljno PO ekipe. Bez obzira sto je vec jako kvalitetan na obje strane parketa, njegov poenterski ucinak ipak poprilicno zavisi od playmakera. Jokic je sasvim drugaciji profil kosarkasa i trenutno jeste nesto ispred Nurkica, ali ja sam ubijedjen da ta razlika uskoro uopste nece postojati. Ne vidim nacina da Jokic moze biti bolji od trenutnog nivoa, a Jusuf je trenutno na nekih 70% svojih maksimalnih kapaciteta. Niski post je unaprijedio, ali ima jos ogromnog prostora da dodatno popravi taj segment. Sut za tri mu je jos uvijek jako los, a definitivno ima domet s distance i to ce vremenom sigurno doci na svoje. Kondicijski, takodjer, moze biti samo bolji, a s dodatnih 5 minuta po mecu ce doci i 2-3 suta vise, sto opet donosi 4-5 poena. Nurkicev jedini nedostatak moze biti igra licem i sumnjam da ce ikad to dovesti na pristojan nivo. Jednostavno je ogroman, a nema istancan osjecaj za vodjenje lopte i ne vjerujem da ce to moci ubaciti u svoju igru.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
- BosniaBoston
- Kontakt:
Komentar ovog lika je tipican primjer nekog ko povrsno svata ovu igru.Eto noel i capela su isti igraci,sto onda capela dobija 33 min,a noel 18.Nurkic i Adams su mozda na papiru slicni,ali je nurkic mnogo poliraniji.Prvi igrac plejof ekipe ako mogu biti dearon fox i tobias harris moze i jukakobe24 je napisao/la:Smijesno je povlaciti paralele izmedju Nurkica i Adamsa. Jusuf je bolji u svakom mogucem segmentu i to je pokazao u sve i jednom medjusobnom okrsaju njih dvojice. Medjutim, i ja smatram da Nurkic tesko moze biti prvi igrac neke ozbiljno PO ekipe. Bez obzira sto je vec jako kvalitetan na obje strane parketa, njegov poenterski ucinak ipak poprilicno zavisi od playmakera. Jokic je sasvim drugaciji profil kosarkasa i trenutno jeste nesto ispred Nurkica, ali ja sam ubijedjen da ta razlika uskoro uopste nece postojati. Ne vidim nacina da Jokic moze biti bolji od trenutnog nivoa, a Jusuf je trenutno na nekih 70% svojih maksimalnih kapaciteta. Niski post je unaprijedio, ali ima jos ogromnog prostora da dodatno popravi taj segment. Sut za tri mu je jos uvijek jako los, a definitivno ima domet s distance i to ce vremenom sigurno doci na svoje. Kondicijski, takodjer, moze biti samo bolji, a s dodatnih 5 minuta po mecu ce doci i 2-3 suta vise, sto opet donosi 4-5 poena. Nurkicev jedini nedostatak moze biti igra licem i sumnjam da ce ikad to dovesti na pristojan nivo. Jednostavno je ogroman, a nema istancan osjecaj za vodjenje lopte i ne vjerujem da ce to moci ubaciti u svoju igru.
#Punoljetstvo
Povrsno igru gledaju takvi ko ti koji vuku paralele izmedju MVP kandidata, covjeka sposobnog da kao glavni igrac nosi jedan elitni napad sa covjekom ciji ucinak zavisi debelo od bekova. Paralele bi ko i imale smisla da je Jusuf u defanzivi reinkarnacija KGa. Neuporedivi igraci, ko ne vidi to jbg nema mu pomoci.
- BosniaBoston
- Kontakt:
Čuj zavisi od bekovaEpidaurus je napisao/la:Povrsno igru gledaju takvi ko ti koji vuku paralele izmedju MVP kandidata, covjeka sposobnog da kao glavni igrac nosi jedan elitni napad sa covjekom ciji ucinak zavisi debelo od bekova. Paralele bi ko i imale smisla da je Jusuf u defanzivi reinkarnacija KGa. Neuporedivi igraci, ko ne vidi to jbg nema mu pomoci.

Mccollum sta vise jukinu igru i produkciju ostecuje,a llilard je zestoki shoot first plejmejker.Da juka ode u denver mjesto joke bio bi 1.igrac denvera,a idalje bi imali odlicne sanse za plejof.
#Punoljetstvo
sta god da ti covjek na ovo kaze, dzaba je. valja cekat jos dvije god pa cemo popricati ponovo...Epidaurus je napisao/la:Nurkic ima kapacitet za prvog igraca ozbiljne PO ekipe Zapada koliko i Steven Adams npr. Jokic je druga dimenzija za njega kao i za sve centre u ligi osim Embiida.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
Ne dozivljavam Kingse i Clipperse kao ozbiljne PO ekipe. Sumnjam da ce ga ijedna od te dvije fransize ugrabiti na kraju.BosniaBoston je napisao/la:Prvi igrac plejof ekipe ako mogu biti dearon fox i tobias harris moze i juka
Ma Epidaurus je davno pokazao da mrzi Nurkica i mene ne iznenadjuju njegovi smijesni komentari.
Kakav MVP kandidat, kakvi bakraci. Covjek stvarno igra ozbiljno dobru kosarku, ali daleko je to od tog nivoa. Nurkic ga je izdominirao u 5-6 medjusobnih okrsaja, a ako njihovi medjusobni dueli ne mogu biti relevantan pokazatelj kvaliteta jednog i drugog, onda ne znam sta drugo moze biti?! Ljudi svrsavaju na njegove asistencije, a poznato je da ih u nba priznavaju i kad igrac nakon primljenog pasa napravi haman pet driblinga. U nekom od prethodnih postova sam pisao zasto je njegov broj asistencija toliki i meni to uopste nije neko iznenadjene, kao sto me ne iznenadjuje i da mu ofanzivno limitirani Capela svaki put utrpa 30+ poena.
Zadnja izmjena: kobe24, dana/u 12 jan 2019, 17:43, ukupno mijenjano 1 put.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
Jusuf u zadnjih devet utakmica: 28.5 minuta, 20.2 poena, 11.3 skokova, 3.7 asistencija, 1.6 blokada, 1.3 ukradene lopte. Portland je zabilježio 7 pobjeda i 2 poraza u tom periodu. Ovaj njegovi najbolji period karijere je došao baš nakon što je zakratko dotakao dno
, poslije 1/15 protiv Memphisa i još nekih loših utakmica u to vrijeme.

Zadnja izmjena: Drape, dana/u 12 jan 2019, 17:52, ukupno mijenjano 1 put.
Bas me interesuje sta prosjecni Amer koji prati NBA misli o ovoj komparaciji...ili vecina strucnih analiticara.Epidaurus je napisao/la:Povrsno igru gledaju takvi ko ti koji vuku paralele izmedju MVP kandidata, covjeka sposobnog da kao glavni igrac nosi jedan elitni napad sa covjekom ciji ucinak zavisi debelo od bekova. Paralele bi ko i imale smisla da je Jusuf u defanzivi reinkarnacija KGa. Neuporedivi igraci, ko ne vidi to jbg nema mu pomoci.
Uzimajuci u obzir ovu pricu oko fizikalija, pa isto vrijedi i za 99 % NBA centara, a zapravo su momentalno ukupno njih 2-3 bolji igraci od Jokića...
Covjek je na dobrom putu da postane (po)najbolji evropljanin ikada u ligi, ali et' svako svog konja hvali...

Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
- BosniaBoston
- Kontakt:
“Stručni analitičari” na ESPN-u i slicnim stranicama su laici koji samo diskutuju o LeBronu,GSW i ostalim temama koje nemaju veze sa igracima koji nisu Lebron,Kyrie,Durant,Curry,Westbrook,Harden,Leonard,Davis i Giannis.Prosjecni amer i o njegovoj strucnosti da ne razgovarammarconato je napisao/la:Bas me interesuje sta prosjecni Amer koji prati NBA misli o ovoj komparaciji...ili vecina strucnih analiticara.Epidaurus je napisao/la:Povrsno igru gledaju takvi ko ti koji vuku paralele izmedju MVP kandidata, covjeka sposobnog da kao glavni igrac nosi jedan elitni napad sa covjekom ciji ucinak zavisi debelo od bekova. Paralele bi ko i imale smisla da je Jusuf u defanzivi reinkarnacija KGa. Neuporedivi igraci, ko ne vidi to jbg nema mu pomoci.
Uzimajuci u obzir ovu pricu oko fizikalija, pa isto vrijedi i za 99 % NBA centara, a zapravo su momentalno ukupno njih 2-3 bolji igraci od Jokića...
Covjek je na dobrom putu da postane (po)najbolji evropljanin ikada u ligi, ali et' svako svog konja hvali...
#Punoljetstvo
- StevieFranchise
- Kontakt:
Tema "Košarkaška reprezentacija Srbije" je ispod.marconato je napisao/la:Bas me interesuje sta prosjecni Amer koji prati NBA misli o ovoj komparaciji...ili vecina strucnih analiticara.Epidaurus je napisao/la:Povrsno igru gledaju takvi ko ti koji vuku paralele izmedju MVP kandidata, covjeka sposobnog da kao glavni igrac nosi jedan elitni napad sa covjekom ciji ucinak zavisi debelo od bekova. Paralele bi ko i imale smisla da je Jusuf u defanzivi reinkarnacija KGa. Neuporedivi igraci, ko ne vidi to jbg nema mu pomoci.

“America has only three cities: New York, San Francisco, and New Orleans. Everywhere else is Cleveland.”
Zasto na mene adresiras post? Nisam ja prvi doticnog pomenuo na temi...StevieFranchise je napisao/la: Tema "Košarkaška reprezentacija Srbije" je ispod.
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
- BosniaBoston
- Kontakt:
Ja sam pomenuo i nadam se da ce se tema okrenuti na drugu diskusiju
#Punoljetstvo
Jokic trenutno nije na nivou Marca Gasola iz najboljih dana, a mladji Gasol nije ni medju pet najboljih Evropljana u nba. Sanse da postane najbolji evropski kosarkas preko bare svih vremena su nikakve.
- StevieFranchise
- Kontakt:
Takvima su top 5 "Evropljana" u NBA ikad redom: Divac, Marko Jarić, Nenad Krstić, Darko Miličić i Vladimir Radmanović. Na tu listu Jokić apsolutno može, međutim ovo nije mjesto za tu raspravu.kobe24 je napisao/la:Jokic trenutno nije na nivou Marca Gasola iz najboljih dana, a mladji Gasol nije ni medju pet najboljih Evropljana u nba. Sanse da postane najbolji evropski kosarkas preko bare svih vremena su nikakve.
Trenutno korisnika/ca: EdinjoBos, sirBobbyMoore i 19 gostiju.