FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- KriskaKruha
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Onaj nas bivo namjerno neda sansu brazilcu
Mujakic podhitno mora da poradi na skok igri.
U ovom segmentu je bas tanak.
U ovom segmentu je bas tanak.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
TITULA, TITULA

Uvijek Merlin nikad Tifa,uvijek Soker nikad Fifa.
Titula-🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup-🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Titula-🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup-🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Znaci sutra bi mogli:
Dzafic, djokanovic, dupovac, sofranac, bekic, kurdic, resic, nathan, jahic, salcin, handzic
Dzafic, djokanovic, dupovac, sofranac, bekic, kurdic, resic, nathan, jahic, salcin, handzic
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Br 15 kapiten...Denchi je napisao/la:Znaci sutra bi mogli:

Stoperski par za uigravati, po meni, Lazic - Šofranac. Šaban na beka i Pidro. Najcvršci bi bili sigurno a olakšali bi i onom djetetu na golu, ako cemo rizikovati i dalje s njim. Neka malo Nihad odmori.
- ElCartel11
- Kontakt:
Brate 23.2 je nasa prva tekma u ligi, to je za 2 sedmice, igraci bi trebali vec polako tempirati formu, necu da izgledam kao neki negativac, to je samo moje misljenje nista vise.SarajevoJeBordo je napisao/la: Da li je realno donijeti zaključak u kakvoj je neko formi tokom priprema, 2 treninga dnevno i po poluvrijeme u utakmicama?
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
-
- Kontakt:
zna li se šta je sa crepuljom?
VVVBK
VVVBK
- SarajevoJeBordo
- Kontakt:
Po meni se forma može gledati samo u takmičarskom dijelu i to je jedino mjerodavno.ElCartel11 je napisao/la:Brate 23.2 je nasa prva tekma u ligi, to je za 2 sedmice, igraci bi trebali vec polako tempirati formu, necu da izgledam kao neki negativac, to je samo moje misljenje nista vise.SarajevoJeBordo je napisao/la: Da li je realno donijeti zaključak u kakvoj je neko formi tokom priprema, 2 treninga dnevno i po poluvrijeme u utakmicama?
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!
- robertkosar
- Kontakt:
Sad stigao sa treninga kakav je Jahic danas bio jeli ga trener posebno spomenuo i pohvalio kao jednog od najperspektivnijih lopatasa danasnjicebordobijeli je napisao/la:Jahic je falio danas

KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM
- ElCartel11
- Kontakt:
Sve to stoji, mozda ne igraju nasi na svu snagu na pripremama, mozda uigravamo neke akcije, taktike i slicno. Ali opet ja kazem po onome do sad vidjenom, da nekolicina nasih igraca mi izgleda totalno van forme, to se moze vidjeti po prijemu lopte, trcanju u prostor, agilnosti...SarajevoJeBordo je napisao/la:Po meni se forma može gledati samo u takmičarskom dijelu i to je jedino mjerodavno.ElCartel11 je napisao/la:Brate 23.2 je nasa prva tekma u ligi, to je za 2 sedmice, igraci bi trebali vec polako tempirati formu, necu da izgledam kao neki negativac, to je samo moje misljenje nista vise.SarajevoJeBordo je napisao/la: Da li je realno donijeti zaključak u kakvoj je neko formi tokom priprema, 2 treninga dnevno i po poluvrijeme u utakmicama?
Odbrana mora biti dosta agresivnija, danas igraci Astane primaju loptu oko nasih 16m, nasi tapkaju oko njih, za prekide da i ne govorim, skoro svaki gol sto smo primili je bio iz prekida.
Dok je Crepulja bio unutra izgledala je igra bolje, nadam se da nije neka veca povreda. Kapic ce biti top, treba samo da se uklopi u ekipu.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
Nije dobro, previse oholo i agresivno igramo (saketanje dosta crveni itd) gubis od veleza, od dva klasicna spica u ovih 5 utakmica 0 golova od tatara 0 golo rahmanovic je dao jeda krste jeda ili ni jedan. Ti igraci su dali za 19 utakmica 43 gola sad za 5 nula golova, a oni su nama glavna karika.
Odbrana nama nije nikad bila glavni adut tima kao ni sredina vec krila i spicevi. Nadam se da je ovo radi umora a ne radi puhanja i neznanja, al ekipa koja bude iskarana od veleza nemoze obecat dobre rezultate u nastavku. Daj boze da sam u krivu i da je ovo cisto radi umora, posto nemoze bit da nisu uigrani daim treba vremena da se uigraju kad je ova ekipa dugo na okupi a posebno krste ahmet rahmanovic i donekle tatar.
Odbrana nama nije nikad bila glavni adut tima kao ni sredina vec krila i spicevi. Nadam se da je ovo radi umora a ne radi puhanja i neznanja, al ekipa koja bude iskarana od veleza nemoze obecat dobre rezultate u nastavku. Daj boze da sam u krivu i da je ovo cisto radi umora, posto nemoze bit da nisu uigrani daim treba vremena da se uigraju kad je ova ekipa dugo na okupi a posebno krste ahmet rahmanovic i donekle tatar.
- SarajevoJeBordo
- Kontakt:
Izuzetno mi je drago što je takva situacija. Prije smo pobijeđivali ekipe poput Astane, Partizana, Qarabaga, ovdje se pričala priča totalno suprotna tvom komentaru. Svršavalo se na partije pojedinaca kao što se sad tako pojedini kritikuju. I onda dođe GOŠK i presluša te. Klub kad je bio u najgorem stanju, opet je bio bolji od karaktera nas navijača.ElCartel11 je napisao/la:Sve to stoji, mozda ne igraju nasi na svu snagu na pripremama, mozda uigravamo neke akcije, taktike i slicno. Ali opet ja kazem po onome do sad vidjenom, da nekolicina nasih igraca mi izgleda totalno van forme, to se moze vidjeti po prijemu lopte, trcanju u prostor, agilnosti...
Odbrana mora biti dosta agresivnija, danas igraci Astane primaju loptu oko nasih 16m, nasi tapkaju oko njih, za prekide da i ne govorim, skoro svaki gol sto smo primili je bio iz prekida.
Dok je Crepulja bio unutra izgledala je igra bolje, nadam se da nije neka veca povreda. Kapic ce biti top, treba samo da se uklopi u ekipu.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!
Znas kako kazu: "forma je prolazna,klasa je vjecna"SarajevoJeBordo je napisao/la:Po meni se forma može gledati samo u takmičarskom dijelu i to je jedino mjerodavno.ElCartel11 je napisao/la:Brate 23.2 je nasa prva tekma u ligi, to je za 2 sedmice, igraci bi trebali vec polako tempirati formu, necu da izgledam kao neki negativac, to je samo moje misljenje nista vise.SarajevoJeBordo je napisao/la: Da li je realno donijeti zaključak u kakvoj je neko formi tokom priprema, 2 treninga dnevno i po poluvrijeme u utakmicama?
Forma se mjenja svaki dan, I itekako je ima gledat na pripremama inace kako bi trener sastavio prvih 11 od 30 igraca? Na osnovu cega? Abecednom redu? To ti je indikator ko se osjeca dovoljno svjeze, fit, I ima zelju da se dokaze, da zabije, pobjedi...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Treba prvo u ligi preuzeti primat od zrinjskog pa onda pokusavati praviti iskorak u europi. Ne moze sve odma, korak po korak.
You are someone else I am still right here
Da se ja pitam, ja bih probao iskombinovat 4-1-3-2, barem u jednoj tekmi. Krila su nam mrtva, imamo strašnu sredinu, a Ahmetović sam u špicu je potpuno beskoristan na ovim pripremama. A dio beskorisnosti je u tom što su i krila beskorisna, a njemu treba lopti. Gurnut mu uz bok Velkoskog, koji je svakako neki shadow striker, il čak Tatara kojem u CVu stoji da može odigrat napad. Iza njih Rahman, Crepulja, Kapić i Stanojević.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
- muhamedhulk
- Kontakt:
Denchi like Skorin komentar. 

NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
Kad bi mene pitali da igramo za 2 hefte koga uigravat ja bi stavio: dzafic, sabanovic, lazic, sofranac, pidro, rahmanovic, crepulja, kapic, sisic, halilovic, handzicbrojjedan je napisao/la:Stoperski par za uigravati, po meni, Lazic - Šofranac. Šaban na beka i Pidro. Najcvršci bi bili sigurno a olakšali bi i onom djetetu na golu, ako cemo rizikovati i dalje s njim. Neka malo Nihad odmori.
I s klupe: kovacevic, mujakic, hebibovic, stanojevic, mustafic, krste, ahmetovic
Kakav je indikator utakmica protiv Veleža,daj budi korektan...Tekma se igrala na povratku iz Ljubuskog kada se odradjivala fizicka sprema...Pitar6785 je napisao/la:Nije dobro, previse oholo i agresivno igramo (saketanje dosta crveni itd) gubis od veleza, od dva klasicna spica u ovih 5 utakmica 0 golova od tatara 0 golo rahmanovic je dao jeda krste jeda ili ni jedan. Ti igraci su dali za 19 utakmica 43 gola sad za 5 nula golova, a oni su nama glavna karika.
Druga je stvar sto nam napadaci u Turskoj kao da spavaju,posebno mislim na Tatara koji je uvijek bio tu da olaksa i Ahmetovicu i Haretu kada igra,a i da ga zabije...Hus je nedavno rekao da nije zadovoljan formom pojedinaca i sigurno se to i odnosilo na ove igrace...
Ali opet kada se sjetim prosle godine i one igre ,koja je izgledala kao da je u Antaliji Barselona i pocetka sezone kada smo izgledali kao ekipa koja se tek sastavila,onda mi ovaj poraz i ne znaci mnogo...
Evidentno je da cemo na proljece igrati jako puno na ovaj presing na zadnju liniju protivnika i da nece biti onog forsiranja previse kratkih pasova,jer Musemic ocigledno zbog terena koji nas cekaju želi stvarati novu taktiku i pripremiti ekipu na nase vremenske uslove koji trenutno vladaju
No ja ne vidim zaista nista lose u danasnjoj utakmici jer smo prvo poluvrijeme dominirali i Astana cak i iz kontri nista nije mogla uciniti...
Drugo poluvrijeme je donijelo pokusaj igre kroz romb i forsiranje iznosenja lopte od odbrambenih igraca sto se nije najbolje pokazalo,ali bez obzira mi smo oba gola primili jeftino sto je uobicajeno na ovakvim pripremnim tekmama...
- AlfredNobel
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Galantni, Hajdeee, TheTruth34, Venom i 27 gostiju.