FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Denchi
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Denchi » 13 feb 2019, 20:03

Vanja8 je napisao/la:
Denchi je napisao/la:
Vanja8 je napisao/la:Salcin-Resic,mislim da je jedna nova savrsena kombinacija igraca koji se jako dobro poznaju...Vec sada ih treba pomalo uigravati...Mali Salcin je ogroman potencijal na koga treba lagano vec poceti racunati... :kafa:
svi se oni poznaju samo je npr. Mustafić i ovi izašli ranije pa se to malo pogubilo možda...ali da igraju par tekmi zajedno brzo bi se to uigralo...znaju se dobro ko šta može ko kakvu loptu može primit, stići, koja mu leži za šuta itd. treba tu hemiju koristit u ekipi...nije to bezze...nama je repka dar-mar pravila zbog vede i seje i misketa i džeke.... :salut:
Pa govorim samo o onom sto smo vidjeli...Pogledaj samo kordinaciju njih dvojice na zadnjoj tekmi,isto kao Misimovic-Džeko nekada...Đani nije ni pogledao kod prvog izbacaja ,a lopta kao na tacni za Resu...
Buducnost nam je svijetla,samo ih pametno posložiti ,jer oni vide da mogu uspijeti u Fk Sarajevo i dati sve za klub i na kraju ce klub na njima zaraditi ogroman novac...A hvala Bogu talenata iz Akademije ne manjka... :salut:
Đani inače voli bacat te "no-look" pasove :D :urnebes: on i mali Blagojević su se trkali ko će ih više baciti na tekmi...Đani je odličan, i pregled igre, on ako ubrza igru u narednih par godina, sve ispod 2 miliona bit će smiješno za njega...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 13 feb 2019, 20:18

Znaci dobar je Barbic, pod hitno nam trebao iskusan stoper, samo dvojicu imamo trenutno. Samo jos jedno pitanje, znate li ima li nas pasos? Ne racuna se kao strani igrac?
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 13 feb 2019, 20:20

redbull93 je napisao/la:Znaci dobar je Barbic, pod hitno nam trebao iskusan stoper, samo dvojicu imamo trenutno. Samo jos jedno pitanje, znate li ima li nas pasos? Ne racuna se kao strani igrac?
Ja koliko znam Tomo ima Hrvatski pasos,a za vas je on idealan stoper,malko jeste spor ,ali ima osjecaj zna na vrijeme uci u igraca i nema "staklene" noge,dobar u skok igri...

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 13 feb 2019, 20:27

Jako nam je bitna podrska u Tuzli,jer ovo je izuzetno važna tekma za nas...Bilo bi dobro ko god bude mogao da ode... :salut:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 13 feb 2019, 20:28

Vanja8 je napisao/la:Jako nam je bitna podrska u Tuzli,jer ovo je izuzetno važna tekma za nas...Bilo bi dobro ko god bude mogao da ode... :salut:
Ma ide 6-7 glava definitivno, ne vjerujem da će biti veći broj. Naše navijače na neutralnim stranama ne pikam..
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 13 feb 2019, 20:35

MortemHz je napisao/la:
Vanja8 je napisao/la:Jako nam je bitna podrska u Tuzli,jer ovo je izuzetno važna tekma za nas...Bilo bi dobro ko god bude mogao da ode... :salut:
Ma ide 6-7 glava definitivno, ne vjerujem da će biti veći broj. Naše navijače na neutralnim stranama ne pikam..
ABgda,jako bitna tekma i jako bitan osjecaj i za igrace da vide nase Hordase uza se na toj utakmici,da je prebrodimo,onda je ipak lakse za sledece susrete... :salut:

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 13 feb 2019, 20:37

MortemHz je napisao/la:Eto ga @Samozdravlje moj lijepi, kao što rekoh, polusezonske ulaznice u prodaji od danas.
Zavrseno , dobri moj Mortem , uz sal i neke sitnice , lijepo se pazarilo. Nakon tri god. imam clansku i polugodisnju dragog FKS- Akademija , ipak mene je vodila prvenstveno Akademija FKS .Grijeh je UKRASTI 1 , 5 ,a kamo li 10 min Akademcu na treningu ,prijateljskoj ili pogotovo prvenstvenom mecu.
Vanja8 , vozdra cobra . Ziv sam i citam.
NEMOGUCE JE PROBUDITI ONOG KO SE PRAVI DA SPAVA . :thumbup: ODJAVA.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 13 feb 2019, 20:38

Samozdravlje je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:Eto ga @Samozdravlje moj lijepi, kao što rekoh, polusezonske ulaznice u prodaji od danas.
Zavrseno , dobri moj Mortem , uz sal i neke sitnice , lijepo se pazarilo. Nakon tri god. imam clansku i polugodisnju dragog FKS- Akademija , ipak mene je vodila prvenstveno Akademija FKS .Grijeh je UKRASTI 1 , 5 ,a kamo li 10 min Akademcu na treningu ,prijateljskoj ili pogotovo prvenstvenom mecu.
Znam, vidio sam te sa prozora!
:kafa: :D
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 13 feb 2019, 20:46

ElCartel11 je napisao/la:
fks74 je napisao/la:Kakva je to kod Ahmeta bolest ? Ne moze zaboraviti igrati fudbal, na proljece.
Vidjeces da moze, pretvori se u Hebiba :lol:
I mene Hebib iznervira sa promasajima, medjutim on odradi dobar posao, priznali ili ne.

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 13 feb 2019, 20:49

Samozdravlje je napisao/la:
Neka si se ti nama javio,svaka cast Hordasu,a pusti sve,javni se ti raji ovdje,jer ipak smo mi ko neka familija i posvadjamo se i zezamo se ali svima ista bolest... :thumbup:

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 13 feb 2019, 20:51

MortemHz je napisao/la:
Imas pravo, sto se tice neutralnih strana,ali bar zauzimamo mjesta protivnickim navijacima. :rol: Ali ako bi se dobio sjever, vjerujem da bi i mi bili uz vas.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 13 feb 2019, 20:55

fks74 je napisao/la:
ElCartel11 je napisao/la:
fks74 je napisao/la:Kakva je to kod Ahmeta bolest ? Ne moze zaboraviti igrati fudbal, na proljece.
Vidjeces da moze, pretvori se u Hebiba :lol:
I mene Hebib iznervira sa promasajima, medjutim on odradi dobar posao, priznali ili ne.
o tom se da diskutovat, šta on odrađuje i zašto ON treba da odrađuje neke stvari sa beka, zašto te stvari ne radi desno krilo?
dobar posao je minimum igraču sa 28 godina, a zna on i ispod toga odigrati...on treba plamen iza sebe ostavljati za ovoliko iskustva u ligi...a njega nadigra ubleha tipa zajmović ili drugi amateri ove lige...vala tako može i djete igrati...ali i dosta bolje ;) :kafa:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 13 feb 2019, 21:16

fks74 je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:
Imas pravo, sto se tice neutralnih strana,ali bar zauzimamo mjesta protivnickim navijacima. :rol: Ali ako bi se dobio sjever, vjerujem da bi i mi bili uz vas.
Ne znam koliko je realno da mi dobijemo čitav sjever? Jel neko upućen možda?
Zauvijek u svojim srcima
brata cuva bordo armija

Istina za Vedrana!

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 13 feb 2019, 21:21

slika

Sarajevo bez Vratnika šta je.

Sarajevo. Opština Stari grad. Mjesna zajednica Vratnik. Najstarija sarajevska mahala. Nekadašnja utvrda i istočni ulaz u grad za koji se vjeruje da je ime dobio upravo po tome što je predstavljao vrata grada. Vratnik je već stoljećima simbol Sarajeva, mahala bez koje je nemoguće zamisliti glavni grad Bosne i Hercegovine. Iako je kroz cjelokupnu historiju brojao maksimalno do 5.000 stanovnika, Vratnik je svom gradu dao mnoge istaknute ličnosti, a gradska historija je prepuna imena Vratničana koji su ostavili dubok trag bilo kao narodni heroji, profesori, biznismeni, umjetnici ili sportisti.

Jedna od onih sfera života u kojima su Vratničani dali poseban pečat svakako je sarajevski fudbal, a posebno Fudbalski klub Sarajevo. Dječaci odrasli na betonskim terenima osnovne škole "Džavid Haverić", te legendarnog Sportskog centra na Kovačima pronijeli su slavu svoje mahale, nastupajući za Sarajevo, Željezničar, ali i reprezentacije Jugoslavije i Bosne i Hercegovine. Desetine Vratničana nosilo je dres bordo kluba, a neki od njih su se zlatnim slovima upisali u klupske anale.

I dok bi nabrajanje svih vratničkih fudbalera predstavljalo izuzetno težak zadatak, mnogo je lakše izdvojiti onog najvećeg među njima. Jednog i jednog, Asima Ferhatovića Haseta. Fudbalski romantičar, velemajstor driblinga i neko za koga vjerovatno nikad neće biti utvrđeno da li je bio bolji čovjek ili fudbaler. Hase je najbolji strijelac Sarajeva svih vremena, urbana legenda i simbol ne samo Fudbalskog kluba, nego i kompletnog grada. Hase je svakako nešto najvrijednije što je Vratnik podario Sarajevu.

Asimovi nasljednici u bordo dresu bili su njegovi bratići Hamdo, Nijaz i Sejid. Najveći trag od njih ostavio je popularni Brko. Legendarni centarhalf bordo tima u prvoj polovini osamdesetih stigao je do kapitenske trake svog matičnog kluba, ali i dresa reprezentacije Jugoslavije. Stopama Hasetovih bratića nastavili su i njihovi sinovi, Amar, Nidal i Adin koji su nakon rata nosili dres Sarajeva, a među njima se posebno izdvojio najstariji od njih, Amar. On je baš poput svog oca Nijaza bio kapiten bordo tima, te reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Još jedna bordo porodica dolazi iz najljepše mahale na sunčanoj strani grada, Janjoši, čiji je najpoznatiji član legendarni Mehmed. Legendarni Čala je prošao školu Sarajeva, prve seniorske nastupe upisao u Vratniku, a onda se krajem sedamdesetih ustalio u prvoj postavi bordo tima. Legendarni naslov jednih zagrebačkih novina "Vratnička bura ne jenjava" donio je početkom osamdesetih priču o mladiću sa Vratnika koji je tada samo kao igrač, a par decenija kasnije i kao trener, ostavio veliki trag na Koševu. Sa Sarajevom je 1985. godine osvojio šampionsku titulu, par mjeseci kasnije postao i kapiten, a kao trener na Koševo je krajem devedesetih donio još dva trofeja. Čalu su u bordo dresu naslijedili sinovi Aldin i Emir, te bratić Almir. Iako su njegovi sinovi odrasli malo dalje od ove mahale, a u blizini koševskog stadiona, ipak su svojom dušom ostali vezani uz očevu rodnu mahalu.

U prvoj poslijeratnoj sezoni za Sarajevo su nastupala čak sedmorica Vratničana, a među njima se posebno izdvojio mladi Nermin Gogalić koji je sa nepunih 20 godina, postao najmlađi kapiten u historiji FK Sarajevo. Petnaest godina kasnije, bordo tim je dobio i drugog najmlađeg kapitena ikada, još jednog Vratničanina, Kenana Handžića koji je najljepši poklon za svoj 20. rođendan dobio od trenera Mirze Varešanovića, u vidu kapitenske trake, nastavivši tako bogatu tradiciju svojih komšija.

Sumarno gledajući, Vratnik je kroz svoju historiju Fudbalskom klubu dao najboljeg strijelca svih vremena, dvojicu najmlađih kapitena, četiri reprezentativca, petoricu kapitena, trojicu trenera i desetine fudbalera. Pored Asima, Hamde, Nijaza, Amara, Nidala i Adina Ferhatovića, te Mehmeda Janjoša, na Vratniku su rođeni ili odrasli još i Džemaludin Mušović, Fahrudin Ulak, Agim Nikolić, Haris i Adnan Karamehmedović, Nermin Gogalić, Mirza Selimović, Emir Granov, Rusmir Burek, Nihad Mujagić, Kenan Ćehajić, Kenan i Amel Handžić...

Jedno je sigurno, fudbal u Sarajevu bi bez Vratnika bio siromašniji za mnoge majstore loptanja. Uostalom baš kao što stih jedne od najljepših sarajevskih sevdalinki kaže "Sarajevo bez Vratnika šta je...".
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

Serha
Kontakt:

Post Postao/la Serha » 13 feb 2019, 21:48

redbull93 je napisao/la:Znaci dobar je Barbic, pod hitno nam trebao iskusan stoper, samo dvojicu imamo trenutno. Samo jos jedno pitanje, znate li ima li nas pasos? Ne racuna se kao strani igrac?
Ima nas pasos
https://sportsport.ba/fudbal/tomislav-b ... tvo/166715

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 13 feb 2019, 21:54

Serha je napisao/la:
Ima nas pasos
Hvala na informaciji, to mi je drago. Ionako smo puni, ako ne i viska stranca da imamo.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 13 feb 2019, 22:01

:
redbull93 je napisao/la:
Serha je napisao/la:
Ima nas pasos
Hvala na informaciji, to mi je drago. Ionako smo puni, ako ne i viska stranca da imamo.
Hajd ne kukaj svakako ste trebali biti drugoligaši :tralala:
ISTINA ZA VEDRANA!

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 13 feb 2019, 22:37

S obzirom da igraju Siroki vs Zrinjski, pobjeda protiv Tuzle dodje ti ko prva mec lopta... Uzevsi u obzir da nam Zrinjski aBd dolazi na proljece..

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 13 feb 2019, 22:54

Zip je napisao/la:S obzirom da igraju Siroki vs Zrinjski, pobjeda protiv Tuzle dodje ti ko prva mec lopta... Uzevsi u obzir da nam Zrinjski aBd dolazi na proljece..
Tu eventualnu meč loptu moraš potvrditi u 22 kolu :kafa:
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

Benjolos
Kontakt:

Post Postao/la Benjolos » 13 feb 2019, 23:30

fks74 je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:
Teško izvodivo da će nam dati sjever nažalost.
Al kad bi se nekim slučajem to desilo, bilo bi ekstra, i puno vise navijača Sarajeva koji su dosli sa podrucja TK bi sa zapada presli na sjever i bilo bi nas oko 700-800 sigurno..
Bordo bijeli za život cijeli!!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, muhamedhulk, senad82 i 66 gostiju.