RK Bosna

rkbosna
Kontakt:

Re: RK Bosna

Post Postao/la rkbosna » 20 okt 2010, 16:59

mozda je to i bio razlog napada igraca na trenera upravo to sto se bunio zbog plate,a trener se dogovorio sa upravom da ga kulturno izdvajaju iz provog tima kao razdog nije psihicki spreman ili u prevodu lud je i da bude primjer za ostale igrace ako se budili da ce zavrsit u drugom timu,to sto je uradio igrac ne opravdavam nikako to je najveca glupost ali sigurno postoji veci razlog treba i saslusat igracovu pricu,jer pratim bosno dugo i znam da svaki igrac osim medica,kapisode,pucelja je u bosni vise sezona a ovi ostali igraju sezovu dvi maksimalno i napuste klub pa se ganjaju po sudovima zbog dugova prema njima primjer toromanovic,jaskic,tahirovic i ostali vedran banic se takodze zalio na to pa je otiso nek uprava je obecava igracima plate koje ne moze davat i nece biti ovaki problema.,.,.,poz svima pobjeda veceras

york
Kontakt:

Post Postao/la york » 20 okt 2010, 22:50

koja je ovo dvorana u kojoj igra rk bosna? cini mi se da dobro izgleda

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 20 okt 2010, 23:18

york je napisao/la:koja je ovo dvorana u kojoj igra rk bosna? cini mi se da dobro izgleda
Dvorana "Ramiz Salčin" na Mojmilu

http://www.rkbosnasarajevo.ba/bosanski/dvorana.html#rs

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 20 okt 2010, 23:22

rkbosna je napisao/la:mozda je to i bio razlog napada igraca na trenera upravo to sto se bunio zbog plate,a trener se dogovorio sa upravom da ga kulturno izdvajaju iz provog tima kao razdog nije psihicki spreman ili u prevodu lud je i da bude primjer za ostale igrace ako se budili da ce zavrsit u drugom timu,to sto je uradio igrac ne opravdavam nikako to je najveca glupost ali sigurno postoji veci razlog treba i saslusat igracovu pricu,jer pratim bosno dugo i znam da svaki igrac osim medica,kapisode,pucelja je u bosni vise sezona a ovi ostali igraju sezovu dvi maksimalno i napuste klub pa se ganjaju po sudovima zbog dugova prema njima primjer toromanovic,jaskic,tahirovic i ostali vedran banic se takodze zalio na to pa je otiso nek uprava je obecava igracima plate koje ne moze davat i nece biti ovaki problema.,.,.,poz svima pobjeda veceras
Drugar izvini, ali tebe ne kontam!?
Šta ti ustvari želiš da kažeš sa ovim svojim postom???
RK Bosna = lopovi, svima duguju = zato 'mlati' ljude!? Je li to poenta tvog posta?

Sve da i postoje (a uvijek toga ima) dugovanja postoje i regularni načini da se naplate. Ne smatraš valjda da sad treba da "čujem" i jednog prostaka, siledžiju, i njegove 'razloge' za divljački postupak - pogotovo što iz zvaničnog saopštenja o povredama Smajlagića sve upućuje da ga je grmalj hinjski napao s ledja (hematom na vratu, povrede koljena, potkoljenice..) !!!

Navodiš dugovanja prema nekim bivšim igračima (ako je to uopšte tačno) ali ne navodiš da ti sportisti nisu nikog fizički napali zbog tog.

Ne branim upravu, pogotovo ako izmanipuliše igrača ili bilo koga (jer ima i toga, to je činjenica) - ali nikad, nikad i nikad se neću složiti (afekat, ili bilo kakav razlog) da "sportista" fizički napadne trenera, ili bilo koga iz kluba tražeči "svoja prava"!
Takvima treba doživotno zabraniti bavljenje sportom, osim možda u "UFC"...a naš bi se Ristan dobro proveo u tom 'sportu' .... :mrgreen:
Bosno moja poharana....

rkbosna
Kontakt:

Post Postao/la rkbosna » 21 okt 2010, 13:51

uredu je drugar ne branim ristu slazem se da mu mozda i treba zabraniti bavnjenje rukometom to sto je uradio je neopravdano,ali sam mislio da je to zbog dugova ali izjasnio se risto nije zbog dugova nego zbog toga sto je dobio poziv za reprezentaciju makedonije a treneru to naravno ne odgovara jer mu je oni bio glavni ljevi bek i jedan od dva tri glavna igraca,smajlagic je sveski strucnjak i on opet najbolje zna sta treba ciniti,,ljep pozdraz

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 21 okt 2010, 16:32

smradex je napisao/la:http://gol.hr/clanak/rubrika/ostali_spo ... -sebe.html

heh, zanimljivo..
Heh, baš zanimljivo!
Konačno i siledžija "progovorio" - i treba, neka kaže sve što ima jer to jeste ispravno i pravedno, ali...
Jest naš'o mjesto gdje će se Bogu molit' - pa taj portal, ako nisi znao, je izuzetno 'nastrojen' i vidjel ti igdje u tekstu išta konkretno (ime, prezime, koji igrač, igrači...), a sve vrvi od paušalnih, 'upakovanih', ocjena o ključnim pitanjima - čuj, sad Smajlagić odjednom postao TOLIKI ZALJUBLJENIK REPREZENTACIJE BiH pa se zabrin'o za duele s Makedonijom i eto pomaže nam zato što Risti ne da da igra za našeg suparnika!??? :o

Prvo, na tom 'cuvenom' portalu (koji inace obožava Smajlagića - zaviriti malo u arhivu, ako je uopste cuvaju) se koriste uobicajenom "panel-metodom" - tanak red istine, pa debel red poluistine, pa red laži...i tako fino 'naslažu' svoju pitu, pardon priču.
Nebulaza koliko hoceš, a Risto eto slucajno, braneći se od starijeg Pipeta udari ga u ledja!!!! :evil:

I da završim priču o "Velikom ristiću" - pogledaj samo ovu temu, na ovom forumu, a valjda si ga i gledao kako igra za Bosnu, pa zaključi kako bi se navijači poradovali da je davno dobio otkaz ili da nije ni dolazio u Bosnu - a za taj dolazak ovdje većina, haman svi, krive upravo Pipeta!?
Pa gdje je tu logika i šta onda ima biti - hm, zanimljivo! Teorija zavjere :shock: protiv makedonske repke?
Siledžija debituje, dobija poziv, od makedonske repke u svojoj 29. godini i to zbog 7 golova na utakmici koju smo bespotrebno zijanili, ali on, eto, odigrao veličanstveno - Sic!
I čuj žalopojki o treninzima...Naviko "Veliki ristić" da trenira u Čakovcu onako kako njemu paše... Otjerali ga i od tamo i Pipe mu pružio šansu i nadu....kupljen 'sakat konj' (tu najviše zamjerim i Smajlagiću i upravi) jer je došao ovdje sa težom povredom, liječio se, dozirano trenirao dok nije sanirao rame.... i kad je treba da radi, trenira kao i svi ostali onda mu odjednom sve ne valja....
Ne želim da iko pomisli da branim ili napadam bilo koga iz ličnih razloga - ja samo osuđujem POSTUPAK, a svoj stav o "Zagrebački rukometaš Risto Arnaudovski... ("GOL.hr")" sam odavno, već po njegovom dolasku napisao - promašaj a ne pojačanje.

Prihvatam ja i argumentovane kritike na rad trenera Smajlagića, a o njegovom 'ponašanju' nije moje da sudim ili procjenjujem.
Jedino znam da je taj čovjek imao sjajnu igračku karijeru bez ijedne 'mrlje-incidenta' prema bilo kome, da je zvanično proglašen za najbolje desno krilo svijeta 20. vijeka (vidi na koji način to piše čuveni "GOL.hr") i da je u trenerskoj karijeri bio veoma važan "šaraf" u mašineriji hrvatske reprezentacije u vrijeme njenih najvećih uspjeha....

A "Veliki ristić"....heh, baš će bit ivelika opasnost po Šarića, Grahovca ili Šabanovića - blago nama.
Kiro Lazarov, njega treba zaustaviti, a ovaj Zagrepčanin iz Dubrave bi nam mogao dobro 'pomoći' kad krene sa svojim nerezonskim ispucavanjima i tehničkim greškama.

Uuuuhhh.... :twisted:

PS:
Pogledaj 'roster' Makedonije za Kup Karpata (provjera ekipe) i vidjećeš da je tu mnogo više igrača koji nisu standardni reprezentativci...taj turnir služi samo kao "filter" za konačni 'roster'....
Bosno moja poharana....

Aikon
Kontakt:

Post Postao/la Aikon » 21 okt 2010, 17:05

smradex je napisao/la:http://gol.hr/clanak/rubrika/ostali_spo ... -sebe.html

heh, zanimljivo..
mahh đabe trošimo rječi o risti..pa ako je ko uopšte pratijo njegovu igru u bih stvarno mu nešto fali..jer za mene on nije nikakvi igrač...ako ima dobar dan dat če 10 golova,ako ne niti jednog :o ...i to što je jadan puko..ehhh jes mi ga žao ko da samo njega j.... trener,a šta je sa ostalim momcima koji su tu več dve godine pod pipetovom komandom;kapisoda,pucelj,uvodič...i nisu bili ni dana odsutni sa terena radi nekih povreda (hvala bogu),ko i risto....tako da netreba plakat po hr novinama kako je njemu težko bilo...balalalalalalalalal...možda je irfan največa b... što je od njega htjeo napravit igrača!!!..............tako da fakat risto budi pravo muško i izvini se irfanu i pokupi se iz naše bih!!!! sram te bilo!! :!: :!:

smradex
Kontakt:

Post Postao/la smradex » 22 okt 2010, 11:51

Trigger, pa ti ko da sam ja piso taj clanak :)

Ja nisam uopste na njegovoj strani...vjerujem da ga je ovaj ubijo u pojam godinu dana ko i vecinu igraca, ali nikako ne opravdavam sto je ovaj uradio.. A sto se tice igrackih kvaliteta, nisam nikad imo bas previsoko misljenje o arnaudovskom.. A ovaj link sam stavio samo zato jer je to jedino mjesto gdje sam naso da je neko od njih dvojice izjavio nesto vezano za taj incident i zato sam to okarakteriso kao "zanimljivo"..

A sto se tice smajlagica, ja ne sumnjam u njegove trenerske sposobnosti, pogotovo kad je u pitanju ta fizicka pripremljenost jer ocito da je to jedan od glavnih faktora u modernom rukometu ili sportu uopste, ali sumnjam u njegove sposobnosti za neku normalnu komunikaciju s ljudima, nije potrebno da vrijedjas igrace i da im svasta govoris samo zato sto mozes i da se izivljavas na njima nesto... ali opet nije ni prvi ni posljednji trener koji se tako ponasa prema igracima, dok god trener ima rezultate, niko ne pita kakav je prema igracima..

Neki dan sam procito u avazu onako interesantan clanak bas vezano za taj dio..sad cu ga potrazit bas..

http://www.****/sport/rukomet/ ... holog.html

Cini mi se da je bas onako objektivno napisan i slazem se sa vecinom recenim... znaci, veliki dobitak za bosnu, dosta toga napravio, ali da je malo bolje znao s ljudima da li bi mozda napravio i vise ?

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 22 okt 2010, 17:20

smradex je napisao/la:Trigger, pa ti ko da sam ja piso taj clanak :)

Ja nisam uopste na njegovoj strani...vjerujem da ga je ovaj ubijo u pojam godinu dana ko i vecinu igraca, ali nikako ne opravdavam sto je ovaj uradio.. A sto se tice igrackih kvaliteta, nisam nikad imo bas previsoko misljenje o arnaudovskom.. A ovaj link sam stavio samo zato jer je to jedino mjesto gdje sam naso da je neko od njih dvojice izjavio nesto vezano za taj incident i zato sam to okarakteriso kao "zanimljivo"..

A sto se tice Smajlagica, ja ne sumnjam u njegove trenerske sposobnosti, pogotovo kad je u pitanju ta fizicka pripremljenost jer ocito da je to jedan od glavnih faktora u modernom rukometu ili sportu uopste, ali sumnjam u njegove sposobnosti za neku normalnu komunikaciju s ljudima, nije potrebno da vrijedjas igrace i da im svasta govoris samo zato sto mozes i da se izivljavas na njima nesto... ali opet nije ni prvi ni posljednji trener koji se tako ponasa prema igracima, dok god trener ima rezultate, niko ne pita kakav je prema igracima..

Neki dan sam procito u avazu onako interesantan clanak bas vezano za taj dio..sad cu ga potrazit bas..

http://www.****/sport/rukomet/ ... holog.html

Cini mi se da je bas onako objektivno napisan i slazem se sa vecinom recenim... znaci, veliki dobitak za bosnu, dosta toga napravio, ali da je malo bolje znao s ljudima da li bi mozda napravio i vise ?
Ama, drugar!
Nisam ja tebe 'prozvao' u svom postu - samo sam prokomentarisao link i tekst zbog mnogih drugih, jer si ga ti samo postavio i to je OK.
Pa i tebi sam, djelimično htio ukazati o kakvom se 'portalu' radi...i sam si vidio koliko je nebuloza, paušalnih navoda...neistina, poluistina..
Ništa više, a pogotove ne 'prozivati' ili nešto kao "svaljivati" na tebe zbog linka koji si korektno naveo, nedajbpže!
Zao mi je ako si to drugačije shvatio.
Pozz

PS:
Djelimično se slažem s tvojim mišljenjem kad je u pitanju Smajlagićev odnos prema javnosti, ali znam i to da je miran i dobronamjeran, privatno - prema kazivanju mnogih koji ga odlično poznaju.
A što se tiče "dreke" na igrače, na treninzima, utakmicama... pa velika većina trenera se ponaša i mnogo gore (neko naprijed spomenu Vujoševića Duška :) ), a koliko je 'žalbi' recimo na jednog velikana (ovo neka se ne shvati kao 'dizanje' Smajlagića) u fudbalu Murinja, kojeg 'sav svijet' naziva "imperatorom', nekomunikativnim,drskim, i kojim sve negativnim "epitetima i atributima".
Igrači su danas profesionalci, plaćeni su često (i kod nas) mnogo bolje od akademski obrazovanih zaposlenih ljudi a onda bi da ih se 'mazi i pazi', da treniraju sat-dva dnevno, i to ako može 4-5 puta, max. u sedmici...i kao da svi ganjaju škole pa ih trener, tipa Smajlagića, smara, maltretira...

Da, Halid Demirović je bio pravi gospodin i u odnosu s igračima - persirao ih, tetošio, računo na njihovu kulturu, savjest...i doživio da haman prave "budalu" od njega mnogi od tih 'jadnih igrača'... u repki ga pojedine naše "vedete" ismijavale zbog njegove smirenosti i kulturnog odnosa.... :cry:
Bosno moja poharana....

air
Kontakt:

Post Postao/la air » 23 okt 2010, 00:19

Bosna je nekad sve utakmice kuci pobijedjivala od 10-20 razlike a sada??? :roll: :roll:

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 23 okt 2010, 00:37

air je napisao/la:Bosna je nekad sve utakmice kuci pobijedjivala od 10-20 razlike a sada??? :roll: :roll:
Eto, sad opet ne valja!
davno napisah da ćemo se "zabrinuti" kad bude sve ispod 10, a već bilo dosadilo... "puna dvorana", vazda :mrgreen:

PS. Fali onaj 'ristić'... :twisted:
Bosno moja poharana....

air
Kontakt:

Post Postao/la air » 23 okt 2010, 00:42

nije do "ristica", vec priznaj triggeru da je ovo slabo, sjeti se unazad 2-3 god kako bi prosla krivaja na mojmilu ili bilo ko drugi iz lige, kad uporedis krivajine uslove npr i igrace i koliko oni treniraju i primanja ovo koliko njih bosna pobijedi je slicno kao da su izgubili...
p.s. objasni mi sto je spalo ispod 10 razlike, kada bosna trenira vise nego ikad, nije valjda da su se ostale ekipe pojacale(gorazde nikad slabije,krivaja isto,svi su puno slabiji nego prije tako da..)

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 23 okt 2010, 00:55

air je napisao/la:nije do "ristica", vec priznaj triggeru da je ovo slabo, sjeti se unazad 2-3 god kako bi prosla krivaja na mojmilu ili bilo ko drugi iz lige, kad uporedis krivajine uslove npr i igrace i koliko oni treniraju i primanja ovo koliko njih bosna pobijedi je slicno kao da su izgubili...
p.s. objasni mi sto je spalo ispod 10 razlike, kada bosna trenira vise nego ikad, nije valjda da su se ostale ekipe pojacale(gorazde nikad slabije,krivaja isto,svi su puno slabiji nego prije tako da..)
dosadna im ova liga...valjda
Bosno moja poharana....

air
Kontakt:

Post Postao/la air » 23 okt 2010, 01:01

Trigger je napisao/la:
air je napisao/la:nije do "ristica", vec priznaj triggeru da je ovo slabo, sjeti se unazad 2-3 god kako bi prosla krivaja na mojmilu ili bilo ko drugi iz lige, kad uporedis krivajine uslove npr i igrace i koliko oni treniraju i primanja ovo koliko njih bosna pobijedi je slicno kao da su izgubili...
to bi pilo vode da je dosadna tahirovicu toretu i ostalim kad su sve "iznabijali" po 15 razlike 5 sezona, ali ovdje vecina igra prvu-drugu godinu ovu ligu...
Onom rusu nikad nece dosaditi ova liga jer je ovo za njega bundes liga, samo je dobro vadi iz gola, nije mi jasno i nikad nece biti ko njega preporuci i sto je najzalivije Smajlagic ga uzme, Efendic je bolje vadi iz gola a nas je momak i 10 puta je jeftiniji...

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 23 okt 2010, 01:11

air je napisao/la:
Trigger je napisao/la:
to bi pilo vode da je dosadna tahirovicu toretu i ostalim kad su sve "iznabijali" po 15 razlike 5 sezona, ali ovdje vecina igra prvu-drugu godinu ovu ligu...
Onom rusu nikad nece dosaditi ova liga jer je ovo za njega bundes liga, samo je dobro vadi iz gola, nije mi jasno i nikad nece biti ko njega preporuci i sto je najzalivije Smajlagic ga uzme, Efendic je bolje vadi iz gola a nas je momak i 10 puta je jeftiniji...
Imaš pravo!
I lani je Smajlagić isto to radio u ligi.....
Bosno moja poharana....

Piotr
Kontakt:

Post Postao/la Piotr » 23 okt 2010, 02:08

dosadna im ova liga...valjda[/quote]
Onom rusu nikad nece dosaditi ova liga jer je ovo za njega bundes liga, samo je dobro vadi iz gola, nije mi jasno i nikad nece biti ko njega preporuci i sto je najzalivije Smajlagic ga uzme, Efendic je bolje vadi iz gola a nas je momak i 10 puta je jeftiniji...[/quote]

Imaš pravo!
I lani je Smajlagić isto to radio u ligi.....[/quote]

Lani je Uvodić dobijao po poluvrijeme u BH prvenstvu, ali je u 90% tih utakmica imao duplo manje odbrana od Grahovca. Smiješno je uopšte raspravljati ko je zaista bio prvi golman Bosne prošle sezone, mada se Pipe sigurno ne bi složio da je to bio Nešo :mrgreen: Sandro je solidan golman, ali mu očajnički treba pomoć "drugog". Morozov to sigurno nije. Nikad se lošiji golman nije ukazao u Bosni, a i šire :o . Bojim se da će Efendić istrunuti na tribinama zbog ruskog mediokriteta čije je forsiranje potpuno neshvatljivo. U 4 domaće utakmice ove sezone je skupio "fantastičnih" 8 odbrana, u Ligi Šampiona 7 u 4 utakmice?! To je nedopustivo loše i za mnogo slabije ekipe od Bosne.

nino p.
Kontakt:

Post Postao/la nino p. » 23 okt 2010, 11:55

halo, dosta crnjaka. pobjedi se ne gleda u zube. ne znam kako smajlagić bira igrače, valjda po tome šta i kako rade na treninzima. jel to neko konta da on sam sebe sabotira uzimajući morozova u tim? pa nije valjda tolko glup. treba vremena da se skonta da neko ko je na treningu dobar, nema kuveta utakmici. svi smo derali uvodića samo prije nekoliko mjeseci. sad, evo proradio čovjek. nisam siguran da će ovaj morozov proraditi, al eto, valjda treba vremena da se vidi da je talašika. što se tiče ekipe otpisanih iz onog avazovog teksta, treba samo pogledati gdje su sad ti veliki igrači, osim jaškića, za koga kažu da je završio u zagrebu, na poziciji klupskog (”klupa”, ne ”klub”) igrača...
ono što mene posebno raduje su sve bolji nastupi vražalića. tom momku malo treba da postane stvarno veliki igrač, iako je i sinoć imao par kiksova. ali, vidi se da on sazrijeva i ide naprijed. i čakić. borben, mlad, dobre fizičke predispozicije. nadam se da će mu trener dati malo više minutaže.

bik
Kontakt:

Post Postao/la bik » 24 okt 2010, 02:00

Trigger = Salman

Alex13 = Jaškić

Makedonac = Risto

A baš mi se sviđaju Triggerovi komentari. Ko bi rekao da je Salman!?
samba

Vrh

nije ba Trigger Salman,Trigger je iskompleksirani forumas,koji je ujedno uzasno,uzasno naporan sa svojim obrazlozenjima koja su,nerijetko,i po jedno 768 recenica po postu,od kojih su 760 uzasno dosadnih,napornih i bespotrebih.

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 26 okt 2010, 20:06

bik je napisao/la:
samba je napisao/la:Trigger = Salman
Alex13 = Jaškić
Makedonac = Risto

A baš mi se sviđaju Triggerovi komentari. Ko bi rekao da je Salman!?
samba

nije ba Trigger Salman,Trigger je iskompleksirani forumas,koji je ujedno uzasno,uzasno naporan sa svojim obrazlozenjima koja su,nerijetko,i po jedno 768 recenica po postu,od kojih su 760 uzasno dosadnih,napornih i bespotrebih.
....i rece 'forumas' sa 2 posta.....
slika
...ostalih 762 riječi-rečenica, kasnije... :mrgreen:
Bosno moja poharana....

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.