FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Jup
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Jup » 18 feb 2019, 14:16

Scholl je napisao/la:Ribery ostao u Minhenu, postao je otac po 5. put
Ne vadi ga brat. Biberi iz vahibe :mrgreen: .
Nego u pogledu sutrasnje tekme vise sam nego pesimistican u pozitivan ishod po nas.
Ne igra nam ruben covjek za velike tekme ovog tipa veliki majnus. Odbrana vjetrometina nepovezana noer poluosakacen verovatno ce igrati pod injeksn.biberi "ispusena mustikla" kao i ruben decko za big gejms kao tipa ove sjutra mozda. Nece igrat.kolac. coach vindfaker naspram praim klopa :kafa: :zviz: :eh: :zviz: :kafa:
Pravda za Tyson Furya

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 18 feb 2019, 15:09

Ovako kao nepristrani promatrač mogu reći da bi u nekoj realnoj procjeni mogli dat između 0 i 2 pogodaka, a primit između 2 i 4. Dakle, moguće je od 2-2 kao najboljeg do 0-4 kao najgoreg rezultata. Neka srednja vrijednost bila bi 3-1 za redse. Će da vidime.

No, u svakom slučaju se prolaz rješava na AA.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 18 feb 2019, 15:18

Cemu takav pesimizam? Pa ljudi jedva grupu prosli, irelevantni su u Europi zadnjih 10 godina svakako. Nisu favoriti protiv Bayerna taman da s pionirima istrcite.
27.10.2020

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 18 feb 2019, 15:26

Jest me neka nervoza spucala a nije jos ni dan utakmice :mrgreen:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 18 feb 2019, 15:37

farinelli123 je napisao/la: Njih je Zvezda nadigrala, ej ! Šta nadigrala, došao Pavkov frik i utrpao dopelpak. Da hoće Kovač da se poigra sa onim postavkama kao sa priprema letošnjih pa da bude zabave.
Zavisi kako se postaviš. Ako budeš želio igrati, raširiš se i daš im prostora da te pritišću i ne da oni kreiraju onda si u problemima. A ako se povučeš i čekaš i njima daš loptu onda si na pravom putu.

Slažem se, naše šanse se nalaze kod Kovača, mogu bit mizerne a mogu i dobre, sve zavisno od pristupa i taktike.

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 18 feb 2019, 15:50

Ma ekipu sigurno imamo, i za nadigravati se, i za dobiti na Anfieldu, pogotovo u ovoj situaciji. Pitanje je jedino atmosfere, mentaliteta i postavke. S obzirom da su to sve faktori koji uveliko zavise od Kovača, sami zaključujte. :mrgreen:
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 18 feb 2019, 16:33

Pa moramo biti nervozni kad nam je ovo prvo uzbuđenje u sezoni, u grupnoj fazi nikakve neizvjesnosti, u Bundesligi nikakve neizvjesnosti, iako smo drugih, a kod nekih navijača i igrača nema pretjerane želje za osvajanjem sedme uzastopne titule.

Ne bi se smjelo dopustiti da nas neka trojica iz ovog veznog red nadigraju:
slika

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 18 feb 2019, 16:36

Eo javiše da smo bez Firmina sutra, računajte 70% slabiji Liverpool, prognoza 0:6 za vas.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 18 feb 2019, 16:39

Osim13 je napisao/la:Eo javiše da smo bez Firmina sutra, računajte 70% slabiji Liverpool, prognoza 0:6 za vas.
Jos gore, zabija nam Sacir Ahmeti pet golova, zeljan frajer igre... Sreca pa nece slaviti prva tri
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 18 feb 2019, 16:40

a najjače oko ove utakmice ne samo na forumu, nego na komplet internetu, od reddita do tvitera, navijači bayerna se ponašaju u fazonu: liverpul će nas poderat oslabljeni smo, a navijači liverpoola se ponašaju u fazonu: bayern će nas poderat oslabljeni smo

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 18 feb 2019, 16:43

harden je napisao/la:
Osim13 je napisao/la:Eo javiše da smo bez Firmina sutra, računajte 70% slabiji Liverpool, prognoza 0:6 za vas.
Jos gore, zabija nam Sacir Ahmeti pet golova, zeljan frajer igre... Sreca pa nece slaviti prva tri
Ma i Orao umro, neku je povredu imao juče trenirao prvi put.
coelho41 je napisao/la:a najjače oko ove utakmice ne samo na forumu, nego na komplet internetu, od reddita do tvitera, navijači bayerna se ponašaju u fazonu: liverpul će nas poderat oslabljeni smo, a navijači liverpoola se ponašaju u fazonu: bayern će nas poderat oslabljeni smo
:mrgreen:

A dobro, nama je izostanak Virgila baš težak hendikep, još na to dodaj da si ostao na jednom šlampavom Matipu i to je to, ova staklovina ostala povrijeđena.

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 18 feb 2019, 16:46

igra li lovren?, negdje sam procitao da ce matip i fabinho igrati stopere :bale: :bale:
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 18 feb 2019, 16:49

phily je napisao/la:

igra li lovren?, negdje sam procitao da ce matip i fabinho igrati stopere :bale: :bale:
Ne igra, još se oporavlja i da, Matip i Fabinho su stoperi :mrgreen:

Mada ima opcija gdje bi i Henderson igrao stopera :rol: to ako se desi bolje ne izlaziti na teren, Lewa bi mu djecu pravio.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 18 feb 2019, 18:44

Vazduh trepti kao da nebo gori,...
1974---1975---1976---2001---2013---2020

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 18 feb 2019, 18:53

Dobar sastav,

ako Niko zeli da stize nedostatak od 3 gola u Minhenu

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 18 feb 2019, 19:46

harden je napisao/la:Dobar sastav,

A što, pa prije ćemo mi više golova primiti ako bude igrao trio James, Thiago, Goretzka...Javi po meni bi trebao (čak i morao) igrati, mora se u ovoj utakmici imati jedan igrač za robusne stvari i da odradi rovovski posao. Javi se čini često u zadnje vrijeme, kao da nije u formi od prije, ali sa formom kakvu je pokazao u utakmicama protiv Hoffenheima nakon zimske pauze i protiv Eintrachta prije zimske pauze (u tim utakmicama jako dobra izdanja) može jako koristiti. On je to rješenje da se zakrpe rupe, koje vidimo u zadnje vrijeme. Jednostavno jako će teško biti to uskladiti da igraju James-Thiago-Goretzka i da očekuješ da oni pravo rade prema nazad. Ako se baš odluči za defanzivniju varijantu, onda pored Javija igra Goretzka i naravno Thiago, a James bi onda tek poslije mogao ući. Samo je bitno da Javi igra, u slučaju da ne igra, onda bi tu mislim baš morali igrati na gol više i moralo bi se nešto posebno desiti da s tom postavom zatvorimo dobro prostor nazad. Čak i Javi daleko od prave forme, može puno više toga učiniti i začepiti pozada nego neko od ovih drugih veznih igrača.

A što se ofanzive tiče, tu bi najbolje bilo da po krilima djeluju Coman i Gnabry, da onda turbo pogonom gledamo da razbijemo njihovu odbranu. A i Lewa bi trebao posebno iskoristiti izostanak Van Dijk-a.

Većina i ovih analitičara, eksperata na njemačkim tv stanicama (poput Effenberga, Matthausa, Hamanna, Freunda) plediraju za stoperski par Hummels - Boateng, zbog iskustva i u tom slučaju povlačenje odbrane, igranje dosta defanzivnije. A i oni bi , pa čak i još drugi i pored ovih nabrojanih većinom stavili Martineza u prvu postavu, jer po njima jedino tako Bayern na Anfieldu može biti defanzivno stabilan. Prema naprijed svi vide šansu Bayerna, pogotovo zbog velikih problema u Liverpoolovoj odbrani. Naravno od ovih gore nabrojanih svi dobro poznaju Bayern jako dobro (Freund jedino za Borussiju igrao), a dvojica su i pravi eksperti za engleske timove Hamann i Freund (prvi igrao za Liverpool, a drugi igrao u Engleskoj, pa kratko bio i pomoćni trener Tottenhama).
Ipak, ovo za Javija sam već rekao, ali po pitanju stoperskoj dvojca, ipak bi tu išao na opciju Hummels - Suele, koji sada ipak djeluju najuigranije, iako i Suele je počeo neke greške praviti, ali generalno je jako dobar cijelu sezonu i naš je najbrži stoper. Znači uz brzinu ima i robusnost i može biti jako bitan u ovoj utakmici.

E sada ako ne bude spreman Coman, da li ići s Riberyjem, koji ima iskustvo u pojedinim utakmicama ove sezone pokazao da može, ali imao je možda dvije sjajne partije, a u ostalim bio više prosjek. Sada upitno kakvog bi Riberyja sutra vidjeli (motiva ne bi falilo), ali bi pri takvom tempu kakav se sutra očekuje morala onda vršiti već izmjena oko 60. ili najdalje 70. minute.

Uglavnom zabit ćemo gotovo sigurno sutra, moguće i 2 x ali onda ne bi smjeli više od 2x primiti.
I moram dodati da je Hamann dao zanimljivu izjavu, kako Bayern sutra mora zabiti, pa čak mora i najmanje remizirati ukoliko želi obezbijediti prolaz u revanšu, jer ako Liverpool dobije onda bi mogao na Alianz areni da ubije našu ekipu kontrama. Nije daleko od istine, ali ja bi prije svega rekao da moramo zabiti. A svakako kvaliteta i iskustva za dobar rezultat imamo. Samo treba na početku odmah biti prisutan i ne dozvoliti da nas na foru pregaze i uvaljaju brze golove u prvih pola sata.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 18 feb 2019, 20:27

Upravu je effe, Thiago mora igrati sa osiguračem iza vidjeli smo protiv Augsburga da jednostavno nije to to defanzivno kada Thiago tu ordinira, jer on ima potrebu da izađe više naprijed i povuče sa sobom dva štopera, dok Javi se osjeća ugodno kad se nalazi između Hummelsa i Sulea. Kovač je najavio da će Thiago vršiti pritisak na vezni red Liverpoola, a Thiago je u tome maestralan, odlično čita protivničke pasove i vrši presijecanje istih, tzv. interceptions. Goretzkinu ulogu i ne vidim baš, on je neki Muller za sirotinju, nije baš reumdeuter, ali može utrpat gol iz prikrajka.

Treba naglasiti da Joshua Kimmich ima opasnost od žutog kartona, tek bi to bilo s.ranje da na Allianz Areni igramo s Rafinhom,

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 18 feb 2019, 20:42

effe_sa je napisao/la:
harden je napisao/la:Dobar sastav,

A što, pa prije ćemo mi više golova primiti ako bude igrao trio James, Thiago, Goretzka...Javi po meni bi trebao (čak i morao) igrati, mora se u ovoj utakmici imati jedan igrač za robusne stvari i da odradi rovovski posao. Javi se čini često u zadnje vrijeme, kao da nije u formi od prije, ali sa formom kakvu je pokazao u utakmicama protiv Hoffenheima nakon zimske pauze i protiv Eintrachta prije zimske pauze (u tim utakmicama jako dobra izdanja) može jako koristiti. On je to rješenje da se zakrpe rupe, koje vidimo u zadnje vrijeme. Jednostavno jako će teško biti to uskladiti da igraju James-Thiago-Goretzka i da očekuješ da oni pravo rade prema nazad. Ako se baš odluči za defanzivniju varijantu, onda pored Javija igra Goretzka i naravno Thiago, a James bi onda tek poslije mogao ući. Samo je bitno da Javi igra, u slučaju da ne igra, onda bi tu mislim baš morali igrati na gol više i moralo bi se nešto posebno desiti da s tom postavom zatvorimo dobro prostor nazad. Čak i Javi daleko od prave forme, može puno više toga učiniti i začepiti pozada nego neko od ovih drugih veznih igrača.
Po pitanju stoperskog para necu ni da komentarisem puno, tu je po meni sve jasno i nema dileme nikakve. Boateng -> klupa! Cast analiticarima ali ne mogu da se ne nasmijem na to da bi izostavili najboljeg stopera ove sezone i krenuli sa parom stopera koji se pokazao najkriticnijim kad si zajedno na terenu. Iskustvo na stranu, dovoljna mi je utakmica protiv Reala da vidim da Sule itekako moze biti na nivou kada je velika utakmica u pitanju, od Boatenga ne moze biti gori nikako.

Sto se tice veznog reda... Tu po meni zavisi da li Kovac zeli svjesno prepustiti njima posjed i pokusati nesto na kontre. Ukoliko mu to nije plan, Hamo mora igrati. Puno bolje reaguje pod pritiskom, ako pocnu s onim njihovim ludjackim pressingom Thiago i James moraju biti ti koji ce napraviti prevagu jer su jedini koji su u stanju zakljucati loptu i sacuvati je pod pritiskom. Ne znam kako Kovac razmislja i sta su mu ideje, samo sam sto posto siguran da od njega zavisi prolaz. Oni su bez Van Dijka previse nestabilni nazad da se to ne iskoristi, vjerujem da bi bolji trener rutinski odradio ovaj dvomec.

Krila - ako je Coman spreman, a nadam se da jeste, mora poceti. Ribac ce krepati nakon pola sata pocne li, krila ce se morati vracati nazad stalno.

Podbaci li Lewa u ovom dvomecu, zapocet cu kampanju #LewaOut :mrgreen: od njega ocekujem puno, pa ako ga zatvore Matip i Fabinho, sta ocekivati pored bolje odbrane/ stopera... Slazem se da ce od pocetka puno zavisiti, valjda se ne podlegne pritisku i atmosferi.

hifans
Kontakt:

Post Postao/la hifans » 18 feb 2019, 21:45

Goretzka propustio trening večeras zbog gležnja, ali je opcija za sutra. Ja imam neki osjećaj da će se Kolač prosut s postavkom i da će nam utrpat 4-5 komada..

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.