irfo je napisao/la:
![]()
OKK Spars
Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz
Re: OKK Spars
da vidimo od kakvog su stvarno materijala Sparsi
Prema prikazanom do sada od lošeg "materijala".FoSte95 je napisao/la:da vidimo od kakvog su stvarno materijala Sparsi
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.
Lose Lose
Kakvi su to reprenzetativci ako na ovom nivou ne mogu napravit razliku
Kakvi su to reprenzetativci ako na ovom nivou ne mogu napravit razliku
Na momente izgledaju barem duplo bolji od Igosa ali na momente tako amaterski da ne možeš vjerovati. Rekao bih samo da je ovo strah od same važnosti utakmice.
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!
tanko ovo pravo, hajde odbrana ko i nešto sačuva al šuterski slabo pravo.....
baraž za ABA i puna kapa za ovu sezonu
Nije mi jasno zašto su Hasandića doveli!?FoSte95 je napisao/la:tanko ovo pravo, hajde odbrana ko i nešto sačuva al šuterski slabo pravo.....
Ovo je pokazatelj kakvog je kvaliteta Aba2. liga, a da ne pričam o Ligi11.
Zadnja izmjena: Mancini, dana/u 17 feb 2019, 18:47, ukupno mijenjano 1 put.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.
Nije ovo toliko loše uopće, vrlo dobra odbrana reketa, protivnika ide šut i tu ne možeš puno, onaj Luković ni sam ne zna otkud mu 20+ poena, od toga je maksimalno 8 zabio na propisan način, ostalo neke "frljoke". Sparse nije išao šut, nisu iskoristili rupu u igri Igokee u 3/4 da se približe, kasnije jesu prišli, ali su promašili nekoliko zicera (Kamenjaš x3, Vrabac i bacanja...). Dobili ljudi na iskustvo i dobar dan, što više Sparsi budu imali jačih mečeva bit će i oni bolji.
Relativno pristojno obzirom da protivnik igra na domaćem terenu i bio je raspoložen, uz jednog renomiranog pleja sa 20ak poena u džepu će ovo biti ekipa koja će sasvim solidno parirati eventualnom protivniku u ABA razigravanju.
Ne znam kakvu vi slabost vidite u ABA2, Sparsi bi i od MZTa ovako izgubili 15ak razlike u Skoplju (s ovom igrom), Primorsku ste i sami vidjeli. Top 3 ekipe ABA2 lige su tu negdje sa 3 posljednjeplasirane u ABA1 (doduše Primorska bi realno bila oko 6. pozicije u ABA1 s onakvim timom).
Relativno pristojno obzirom da protivnik igra na domaćem terenu i bio je raspoložen, uz jednog renomiranog pleja sa 20ak poena u džepu će ovo biti ekipa koja će sasvim solidno parirati eventualnom protivniku u ABA razigravanju.
Ne znam kakvu vi slabost vidite u ABA2, Sparsi bi i od MZTa ovako izgubili 15ak razlike u Skoplju (s ovom igrom), Primorsku ste i sami vidjeli. Top 3 ekipe ABA2 lige su tu negdje sa 3 posljednjeplasirane u ABA1 (doduše Primorska bi realno bila oko 6. pozicije u ABA1 s onakvim timom).
Izgubili su od ekipe koja se bori za opstanak u ABA1. ligi 15 razlike. I to je razlog zbog čega sam napisao da je ABA2. slabija.kovacic je napisao/la:Nije ovo toliko loše uopće, vrlo dobra odbrana reketa, protivnika ide šut i tu ne možeš puno, onaj Luković ni sam ne zna otkud mu 20+ poena, od toga je maksimalno 8 zabio na propisan način, ostalo neke "frljoke". Sparse nije išao šut, nisu iskoristili rupu u igri Igokee u 3/4 da se približe, kasnije jesu prišli, ali su promašili nekoliko zicera (Kamenjaš x3, Vrabac i bacanja...). Dobili ljudi na iskustvo i dobar dan, što više Sparsi budu imali jačih mečeva bit će i oni bolji.
Naravno da je slabija, 15 razlike nije ni bio realan rezultat, 10 je malo realnije. Ali ti svakako očekuješ da će te nadigrati ABA1 ligaš na svom terenu. Ja samo kažem da bi uz modernu četvorku i rasnog pleja imali manje šanse da ovako "grohnu" ispod svog nivoa i ne bi ovisili o raspoloženju pojedinaca (ni u svojoj ekipi ni u protivničkoj) u ovakvim mečevima. Ne sumnjam da će se pojačati u aprilu.Mancini je napisao/la:Izgubili su od ekipe koja se bori za opstanak u ABA1. ligi 15 razlike. I to je razlog zbog čega sam napisao da je ABA2. slabija.kovacic je napisao/la:Nije ovo toliko loše uopće, vrlo dobra odbrana reketa, protivnika ide šut i tu ne možeš puno, onaj Luković ni sam ne zna otkud mu 20+ poena, od toga je maksimalno 8 zabio na propisan način, ostalo neke "frljoke". Sparse nije išao šut, nisu iskoristili rupu u igri Igokee u 3/4 da se približe, kasnije jesu prišli, ali su promašili nekoliko zicera (Kamenjaš x3, Vrabac i bacanja...). Dobili ljudi na iskustvo i dobar dan, što više Sparsi budu imali jačih mečeva bit će i oni bolji.
-
drakensang
- Kontakt:
Igokea koliko god da je lose rangirana u ABA ligi, je tim sa ogromnim budzetom i vrlo iskusnim igracima. Andjusic i Lukovic sa iskusvkm u Endesa ligi, Sava Lesic prekucava ABU jos od vremena Mute Nikolica i Radnickog KG, Lafajet, Milosevic itd itd. Sigurno nisu ekipa kojoj je domet borit se sa Krkom Zadrom i Olimpijom za opstanak, ali izgubis nele tekme koje si morao dobit i eto.
Nisam očekivao da će nadigrati domaćina, ali nisam očekivao ni da će izgubiti 15 razlike.kovacic je napisao/la:Naravno da je slabija, 15 razlike nije ni bio realan rezultat, 10 je malo realnije. Ali ti svakako očekuješ da će te nadigrati ABA1 ligaš na svom terenu. Ja samo kažem da bi uz modernu četvorku i rasnog pleja imali manje šanse da ovako "grohnu" ispod svog nivoa i ne bi ovisili o raspoloženju pojedinaca (ni u svojoj ekipi ni u protivničkoj) u ovakvim mečevima. Ne sumnjam da će se pojačati u aprilu.Mancini je napisao/la:Izgubili su od ekipe koja se bori za opstanak u ABA1. ligi 15 razlike. I to je razlog zbog čega sam napisao da je ABA2. slabija.kovacic je napisao/la:Nije ovo toliko loše uopće, vrlo dobra odbrana reketa, protivnika ide šut i tu ne možeš puno, onaj Luković ni sam ne zna otkud mu 20+ poena, od toga je maksimalno 8 zabio na propisan način, ostalo neke "frljoke". Sparse nije išao šut, nisu iskoristili rupu u igri Igokee u 3/4 da se približe, kasnije jesu prišli, ali su promašili nekoliko zicera (Kamenjaš x3, Vrabac i bacanja...). Dobili ljudi na iskustvo i dobar dan, što više Sparsi budu imali jačih mečeva bit će i oni bolji.
-
Wandelanoite
- Kontakt:
Igosi su drugi svijet za čitavu BiH pa tako i Sparse. Imaju ljudi previse ozbiljnih igraca da bi gubili ovakve utakmice od ovakvih protivnika. ABA 2 nije puno bolja od nase Lige 6, dok je ABA tri klase iznad ABA 2 (osim Primorske). Treba Sparsima jos bar 3 dobra igraca da bi se mogli nositi s ABA ligašima (pogotovo s Igokeom koja ima dosta bolji roster nego sto tabela pokazuje).
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.
o kvalitetu ABA2 lige govori plasman Krke ove sezone, al hajd nije to ni bitno. Sparsima fali šuter, neko ko će svojim poenima povući ekipu. Umjereno sam optimističan što se tiče ABA lige al neka izgube svaku utakmicu u ABA ligi samo da se plasiraju
Suter im fali ko ozeblo sunce.Igokea veecras udvoji Bajramovica i Albijanica ovi vrate pas vani djaba kad nema ko dat trojku.Kad vidim Vrabca kako poteze trice..
-
neroazzurni
- Kontakt:
cuj Igokea se bori za opstanak u ABA1
pa pola lige se bori za opstanak
ABA2 je jaka liga i nije mala stvar biti 2. tu
ovo danas nije realno stanje, Igosi su bolji za 5-7 poena...ili u nekom play offu ovi bi ih dobili 2:1
jasno je da Sparsima treba taj jedan(mozda i dva) za nesto vise od aba2
ovo da ce biti kk Zeljeznicar
ABA2 je jaka liga i nije mala stvar biti 2. tu
ovo danas nije realno stanje, Igosi su bolji za 5-7 poena...ili u nekom play offu ovi bi ih dobili 2:1
jasno je da Sparsima treba taj jedan(mozda i dva) za nesto vise od aba2
ovo da ce biti kk Zeljeznicar
"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas"
Jok, bore se za prvo mjesto.neroazzurni je napisao/la:cuj Igokea se bori za opstanak u ABA1![]()
-
konjicanin01
- Kontakt:
Kakva smo mi drzava...svugdje u svijetu kup je svetinja a pogotovo ako nosi ime kakav je Mirza Delibasic...a kod nas kao da se igra neki turnir nizerazrednih klubova..finale pred 50ljudi..medijski nikako popracen.Evo na sport sport..tek negdje pri dnu vijesti.;onako sturo u par recenica.Pa se cudimo gdje nam je kosarka..zalosno.
Fali Sparsima prije svega krilni centar. U ABA 2 ligi ih ima kvalitetnih u ovim ekipama koje više nemaju šansi za playoff, moglo bi se potpisati nekog od njih.
-
Wandelanoite
- Kontakt:
Zavrsnica ABA 2 datumi odigravanja.Semifinals (both series will played on the same day):
Game 1: March 20
Game 2: March 24
*Game 3: March 28
Finals:
Game 1: April 1
Game 2: April 2
Game 3: April 4
*Game 4: April 5
*Game 5: April 8
MES QUE UN CLUB!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.