Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Neutral
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la Neutral » 06 apr 2009, 14:36

Poceli me zvati grafite i pozdravljaju me sa give me five.....hahah, jao ludare, neka on ostane u vukovima, vjerujte mi biti ce mu tu najbolje, neka bude sto je totti u romi u del piero u juventusu.

anlayan
Kontakt:

Post Postao/la anlayan » 06 apr 2009, 14:38

calcio je napisao/la:
anlayan je napisao/la:danas sam sae potukao sa kolegom iz razreda... krivo mu bilo sto je Dzeko utrpao dva gola "njegovom" Bayernu.. je*o sam mu sve zivo..
nevalja se tuci, pogotovo oko takvih stvari...
al hajd´dobro, kad sam ja isao u skolu tukli smo i zbog glupljih razloga. mladost ludost... :D
hehehehhe..

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 06 apr 2009, 16:01

FC BAYERN je napisao/la:Stid me sto navijam za Bayern :oops: :oops: :oops:
Nek se sad jos obrukaju protiv Barce :oops: Pa necu onda smijeti izaci iz kuce :lol:
Dzeko IGRACINA :o
Takvi su sad svi u Minhenu prazne ulice :lol:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

lejla
Kontakt:

Post Postao/la lejla » 06 apr 2009, 16:18

Rz88 je napisao/la:Poceli me zvati grafite i pozdravljaju me sa give me five.....hahah, jao ludare, neka on ostane u vukovima, vjerujte mi biti ce mu tu najbolje, neka bude sto je totti u romi u del piero u juventusu.
ili gerrard u liverpoolu ili gigs u manchesteru...
slazem se...
kako pjanic, otisao u veliki klub...pa je uvijek zamjena... :D :D
John Terry can play with his back completely blocked, and he will put his head where I will not put my feet. He is extreme and knows he will suffer the consequences later, but he is sacrificing himself.
Didier Drogba

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 06 apr 2009, 16:33

lejla je napisao/la:
Rz88 je napisao/la:Poceli me zvati grafite i pozdravljaju me sa give me five.....hahah, jao ludare, neka on ostane u vukovima, vjerujte mi biti ce mu tu najbolje, neka bude sto je totti u romi u del piero u juventusu.
slazem se...
Doduše, Pjanić je relativno mlad momak (19 godina), i sa 18 godina sjediti na klupi jednog Lyona je velika stvar. Sa 17-18 godina ja sam sjedio na klupi jednog kluba koji se takmiči u Općinskoj ligi :D :oops:

Džeko je također mlad, ali on je već veliki igrač i velika je karijera pred njim. Iskreno, volio bih ga vidjeti u dresu "mog" i "njegovog" AC Milana, i ako momak od malih nogu navija za taj tim, Bog sami zna kako bih zabijao golove u Seriji A.

Ali imam osjećaj da će on u Arsenal od ljeta, i to bi bilo dobro za njega, Wenger forsira mlade igrače.
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

SINE
Kontakt:

Post Postao/la SINE » 06 apr 2009, 16:35

Jučer sam gledao na DSF-u jednu od najboljih i najgledanijih sportskih emisija Dop.pack u kojoj je između ostalih i gost bio Felix Magat koji je hvalio igre Džeke i rekao je da mu je utakmica u subotu bila njabolja utakmica u Wolf. Takođe je hvalio i igre Misimovića i istakao je da je upravo Miske jedan od najzaslužniji što su ''poderali'' Bayern.
SAMO ŽELJO

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 06 apr 2009, 16:43

Najbolje da Dzeko jos jednu sezonu ostane u Wolfsburgu, i onda sledece godine predje u Spaniju ili Italiju.
Tu bi on sigurno zabijo jos vise golova nego u Njemackoj.
Sto se tice Engleske mislim da Dzeko nebih trebao ici tamo jer fudbal sa Otoka nije bas za nas Bosance :D
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

lejla
Kontakt:

Post Postao/la lejla » 06 apr 2009, 17:16

Knele je napisao/la:
lejla je napisao/la:
slazem se...
Doduše, Pjanić je relativno mlad momak (19 godina), i sa 18 godina sjediti na klupi jednog Lyona je velika stvar. Sa 17-18 godina ja sam sjedio na klupi jednog kluba koji se takmiči u Općinskoj ligi :D :oops:

Džeko je također mlad, ali on je već veliki igrač i velika je karijera pred njim. Iskreno, volio bih ga vidjeti u dresu "mog" i "njegovog" AC Milana, i ako momak od malih nogu navija za taj tim, Bog sami zna kako bih zabijao golove u Seriji A.

Ali imam osjećaj da će on u Arsenal od ljeta, i to bi bilo dobro za njega, Wenger forsira mlade igrače.
ma meni je engleska liga zakon, a italijansku moram gledati sa iskljucenim tonom radi komentatora sa OBN-a....

znam da je pjanic mlad, ali, igrati u najvecem klubu, a sjediti na klupi repke...to je malkice glupo..sto jest, jest... :)
John Terry can play with his back completely blocked, and he will put his head where I will not put my feet. He is extreme and knows he will suffer the consequences later, but he is sacrificing himself.
Didier Drogba

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 06 apr 2009, 17:23

lejla je napisao/la:
znam da je pjanic mlad, ali, igrati u najvecem klubu, a sjediti na klupi repke...to je malkice glupo..sto jest, jest... :)
Onaj tandem Hadžić i Vugdalić su grozni za slušati, ne znam ko ih postavi na mjesto komentatora. :)

Pa eto meni se čini da je i sa "zvijezdom" na klupi, Ćiro napravio dobar rezultat. A Miralem će, bez ikakve sumnje, za par godina biti standardan i u reprezentaicji, ali isto tako i u klubu, ma u kojem god da tada nastupao.
No, tema je Edin Džeko, i "odosmo" mi na pogrešnog igrača, tako da ću završit diskusiju o Pjaniću. ;)

lejla
Kontakt:

Post Postao/la lejla » 06 apr 2009, 17:27

Knele je napisao/la:
lejla je napisao/la:
Onaj tandem Hadžić i Vugdalić su grozni za slušati, ne znam ko ih postavi na mjesto komentatora. :)

Pa eto meni se čini da je i sa "zvijezdom" na klupi, Ćiro napravio dobar rezultat. A Miralem će, bez ikakve sumnje, za par godina biti standardan i u reprezentaicji, ali isto tako i u klubu, ma u kojem god da tada nastupao.
No, tema je Edin Džeko, i "odosmo" mi na pogrešnog igrača, tako da ću završit diskusiju o Pjaniću. ;)
ma da... da se vratimo na dzeku...
Didier Drogba

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 06 apr 2009, 17:30

lejla je napisao/la: ma da... da se vratimo na dzeku...
Džeko mi je sada postao najdraži igrač, momak igra fenomelano. Samo se bojim da se ne desi nešto kao sa Ibiševićem, da se ozlijedi na duži period, jer bi time prekinuo svoju dominaciju, ali i pomalo bi bio zaboravljen od strane velikih klubova. Valjda neće, Edin je fenomen. 8-)

lejla
Kontakt:

Post Postao/la lejla » 06 apr 2009, 18:23

Knele je napisao/la:
lejla je napisao/la: ma da... da se vratimo na dzeku...
Džeko mi je sada postao najdraži igrač, momak igra fenomelano. Samo se bojim da se ne desi nešto kao sa Ibiševićem, da se ozlijedi na duži period, jer bi time prekinuo svoju dominaciju, ali i pomalo bi bio zaboravljen od strane velikih klubova. Valjda neće, Edin je fenomen. 8-)
daj boze.... stvarno bi bila steta da se povrijedi kad mu stvarno dobro ide...
meni je najdrazi igrac salihovic, al puuuno volim i dzeku i drustvo...
Didier Drogba

SINE
Kontakt:

Post Postao/la SINE » 06 apr 2009, 20:47

Evo šta je za Sunderland Echo izjavio manager Saunderlanda koji je bio na utakmici sa Belgijom i gledao Džeku izvorni komentar:
Sunderland boss Ricky Sbragia has added Bosnian forward Edin Dzeko to his summer shopping list.
He told the Sunderland Echo: "Belgium-Bosnia looked the best game in Europe on Saturday so I went to have a look.
"Dzeko's a good player and got himself a good goal, but we're looking at a lot of players at the moment and at this stage we can't do anything in terms of recruitment until the season's finished and we know we're in the Premier League.
SAMO ŽELJO

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 06 apr 2009, 20:54

SINE je napisao/la:Jučer sam gledao na DSF-u jednu od najboljih i najgledanijih sportskih emisija Dop.pack u kojoj je između ostalih i gost bio Felix Magat koji je hvalio igre Džeke i rekao je da mu je utakmica u subotu bila njabolja utakmica u Wolf. Takođe je hvalio i igre Misimovića i istakao je da je upravo Miske jedan od najzaslužniji što su ''poderali'' Bayern.

pass ;)

jel opet udo lattek pametovao haha, to mi je najdraza emisija, ali nisam gledao ove sedmice a ni prosle.

Dzeko je dobar, novi zlatan ibrahimovic, visinom i igrom, samo nas edin je brzi :mrgreen:

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 06 apr 2009, 21:02

Rz88 je napisao/la: jel opet udo lattek pametovao haha, to mi je najdraza emisija, ali nisam gledao ove sedmice a ni prosle.
nisam ni ja gledao, ali garant jeste. pa vidio si da ima i svoju kolumnu na teletextu DSF-a.

Dzeko je u samo pola godine ove sezone napravio pravi kvantni skok, od igraca koji u Spaniji pravi poprilicne greske(danas bi onu priliku kad je samo trebao predati loptu sigurno bez ikakvih problema to i radio), do igraca koji daje golove kako hoce i daje pravo upotrebljive lopte.
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

DinceManijak
Kontakt:

Post Postao/la DinceManijak » 07 apr 2009, 22:05

FIFA: Edin Džeko je nacionalni heroj
Za uspjeh BiH najzaslužniji je Miroslav Ćiro Blažević • Jedinstvo tima možda najveći Ćirin rezultat...
07.04.2009. 21:29

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) ocijenila je da su posljednji rezultati reprezentacija Srbije i Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Mundijal 2010. godine dokazali da fudbalska tradicija bivše Jugoslavije i dalje živi.

Jugoslavija je, kako se navodi u opširnom tekstu na sajtu FIFA, decenijama imala timove i fudbalere kojima se divio cio svijet.

Ističe se da je ekipa sa Mundijala 1990. godine, predvođena Robertom Prosinečkim i Draganom Stojkovićem, bila "strah i trepet" za rivale.

FIFA je podsjetila i da je reprezentacija Jugoslavije osam puta igrala na svjetskim prvenstvima, da je na na fudbalskom turniru na Olimpijskim igrama 1960. godine osvojila zlatnu medalju, dok je 1987. postala i svjetski juniorski prvak.

Nadimak "plavi" zato je, dodaje se u tekstu, uvek asocirao na stil, vještinu i uspjeh.

Činilo se, međutim, da će raspad SFRJ neizbježno dovesti i do slabljenja kvaliteta, pošto su igrači odjednom rasuti na nekoliko timova.

Prosinečki i Davor Šuker su, primjera radi, nastavili da igraju za Hrvatsku, Darko Pančev za Makedoniju, dok je Stojkovićh, "desetka" ekipe sa Mundijala, i dalje bio u timu sa Crnogorcima Predragom Mijatovićem i Dejanom Savićevićem.

Ispostavilo se, ipak, samo privremeno.

- Zajedno, bili su zastrašujuća sila. Odvojeno, njihove šanse nisu obećavale ni izbliza toliko, ocjenjuje se u tekstu.

Nada da je fudbal u bivšoj Jugoslaviji i dalje živ pojavila se vrlo brzo, pošto je Hrvatska osvojila treće mjesto na Mundijalu 1998. godine.

Srbija i Bosna i Hercegovina su odgovorile tek sada, ali su to učinile na "spektakularan način".

FIFA u slučaju Bosne i Hercegovine podsjeća da su mnogi smatrali da su njene šanse da se plasira na Svjetsko prvenstvo nestale na samom žrijebu na kome je za protivnike dobila aktuelne prvake Evrope Špance, kao i Belgiju i Tursku.

Španija je, kao što se i očekivalo, na prvom mjestu, ali reprezentacija BiH trenutno ima najveće šanse za osvajanje druge pozicije.

FIFA ocjenjuje da je, kao i u Srbiji, za uspjeh BiH najzaslužniji novi selektor - Miroslav Blažević, koji je Hrvatima i donio bronzu za Mundijala 1998. godine.

Autor teksta navodi i da bi neupućeni posmatrač slavlja u Sarajevu poslije dvije pobjede nad Belgijom za četiri dana mogao da pomisli da je BiH već osvojila titulu prvaka svijeta.

- Skoro preko noći strijelac tri gola u dvomeču sa Belgijom Edin Džeko postao je nacionalni heroj, ocjenjuje se.

FIFA prenosi i Blaževićevu ocjenu da je jedinstvo tima možda i njegov najveći rezultat.

- Uspjesi tima koji sačinjavaju muslimani, Hrvati i Srbije poslužili su i kao ujedinjujuća sila u etnički podijeljenoj zemlji, dodaje se u tekstu.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Who Dares Wins~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 07 apr 2009, 22:11

@DinceManijak

Znas li ko je pisao taj **** clanak na fifinoj strani?

jedno je sigurno da nas nije to je 100%
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

MentalitaUltras
Kontakt:

Post Postao/la MentalitaUltras » 07 apr 2009, 22:16

Hebem im ja mater podijeljenu :evil: :evil:
Ako nam je Država takva ova Ekipa to sigurno nije :evil: :evil:
Podjeličemo mi njima još golova pa nek se puše svi zajedno :evil: :evil:
вяαηισ¢ι ¢αѕтι gℓανησg gяα∂α
-HzsA87-

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 07 apr 2009, 22:36

Dzeki je tek 22 godine i ono sto je Ciro rekao da je bolji od Ibrahimovica svakako stoji,jos ako bogda kada predje u Man.United pa u duetu sa Rooneyem ponovo ce ciniti ubitacni dovjac.
BosnaE

FKvelez1
Kontakt:

Post Postao/la FKvelez1 » 07 apr 2009, 22:38

raja na njemackom sport bildu moze se glasat najbolji napadac u evropi dzeko je momentalno na trecoj poziciji glasajte za naseg dijamanta :mrgreen: :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: ovisnik i 18 gostiju.