FK Radnički Lukavac

_soda_
Kontakt:

Re: FK Radnicki Lukavac

Post Postao/la _soda_ » 23 okt 2010, 19:40

FK Bosna - FK Radnicki 2-0. Lose izdanje plavo-bijelih, posebno u drugom poluvremenu. Uskoro opsirniji izvjestaj.

_soda_
Kontakt:

Post Postao/la _soda_ » 25 okt 2010, 09:46

U okviru 11. kola Druge nogometne lige F BiH – grupa Sjever, Radnički je na gostovanju u Kalesiji poražen od ekipe Bosne rezultatom 2-0. Šef stručnog štaba Radničkog Davor Toplak u ovoj utakmici, što zbog povreda što zbog žutih kartona, nije mogao računati na četiri standardna prvotimca (Oštraković, Hrnjić, Kadić i Jaranović) te su u sastav uvršteni rezervni i igrači omladinskog pogona.

I pored toga, Radnički je bolje otvorio utakmicu a već u 9. minuti stvorena je i prva dobra prilika za postizanje pogotka. Aljukić je ubacio loptu u šesnaesterac Bosne, mladi Enes Kuduzović odlično šutira glavom međutim golman domaće ekipe Muminović bravuroznom intervencijom spašava svoj gol.

U 31. prvoj minuti bilježimo još jednu priliku za pogodak Radničkog. Alen Hodžić je odlično uposlio Kuduzovića koji sa svega 5 metara šutira snažno i pogađa prečku gola Bosne.

Kazna za propuštene prilike stiže četiri minute kasnije. Nakon izvedenog slobodnog udarca sa lijeve strane, odbrana Radničkog loše reaguje što koristi igrač domaće ekipe Džanić koji snažno šutira i pogađa za 1-0.

Mogao je Radnički do kraja prvog poluvremena izjednačiti rezultat i to u 42. minuti kada se Kuduzović ponovo našao u izglednoj prilici za pogodak, međutim sa 7-8 metara loše šutira pored gola.

U drugom poluvremenu se igralo uglavnom na sredini terena jer su igrači domaće ekipe bili odlučni i uspješni u odbrani, osujetivši tako svaku priliku fudbalera Radničkog da kreiraju neku ozbiljniju akciju.

Igrao se 80. minut susreta kada su grešku Mehanovića na najbolji mogući način iskoristili fudbaleri Bosne i ponovo preko Džanića postigli pogodak za konačnih 2-0.

Marokanac
Kontakt:

Post Postao/la Marokanac » 25 okt 2010, 21:24

Vezano za dešavanja na utakmici u Gračanici red je da se čuje i druga strana. Zaboravili ste kazat da prošle godine ste na stadionu bili sve do 80 minute iako ste svo vrijeme provocirali i verbalno napadali domaće navijače koji su bili najbliži vašem boxu. S obzirom na količinu alkohola i raznoraznih stimulativnih sredstava što dopuštenih što nedopuštenih to je i razumljivo. Ali neshvatljivo je da kad ste odstranjeni sa stadiona u 80 minuti počeli ste se bacati kamenicama preko zida nasumice na tribine i pogodili ste nekoliko nedužnih ljudi koji su došli da u miru pogledaju utakmicu. Poučeni tim prošlogodišnjim iskustvom ove godine je bilo pojačano osiguranje na stadionu. Čim ste ušli na stadion i to besplatno počeli ste bacati petarde i topovske udare a na upozerenje redara nasrnuli ste na iste. Tek nakon toga je intervenisala policija i odstranila vas sa stadiona. Nakon izlaska sa stadiona ste ciglom razbili šoferšajbu na bijelom pasatu. I pored materijalne štete koju ste nanijeli nedužnom vozaču pasata policija vas je bez provedene istrage koji od vas je to učinio ispratila u autobus i poslala u Lukavac. Tek da se zna čitav tijek događanja, a to što je vama huliganstvo i prostačenje IN to je odraz vaše kulture tj. nekulture.
Utakmica za treće mjesto je zaista nepotrebna

_soda_
Kontakt:

Post Postao/la _soda_ » 26 okt 2010, 01:39

Marokanac je napisao/la:Vezano za dešavanja na utakmici u Gračanici red je da se čuje i druga strana. Zaboravili ste kazat da prošle godine ste na stadionu bili sve do 80 minute iako ste svo vrijeme provocirali i verbalno napadali domaće navijače koji su bili najbliži vašem boxu. S obzirom na količinu alkohola i raznoraznih stimulativnih sredstava što dopuštenih što nedopuštenih to je i razumljivo. Ali neshvatljivo je da kad ste odstranjeni sa stadiona u 80 minuti počeli ste se bacati kamenicama preko zida nasumice na tribine i pogodili ste nekoliko nedužnih ljudi koji su došli da u miru pogledaju utakmicu. Poučeni tim prošlogodišnjim iskustvom ove godine je bilo pojačano osiguranje na stadionu. Čim ste ušli na stadion i to besplatno počeli ste bacati petarde i topovske udare a na upozerenje redara nasrnuli ste na iste. Tek nakon toga je intervenisala policija i odstranila vas sa stadiona. Nakon izlaska sa stadiona ste ciglom razbili šoferšajbu na bijelom pasatu. I pored materijalne štete koju ste nanijeli nedužnom vozaču pasata policija vas je bez provedene istrage koji od vas je to učinio ispratila u autobus i poslala u Lukavac. Tek da se zna čitav tijek događanja, a to što je vama huliganstvo i prostačenje IN to je odraz vaše kulture tj. nekulture.
Evo ovako za proslu godinu cu ti reci sta je bilo...dva djeda(cobana) su uspjela isprovocirati nasa 4 momka(sto se nije smjelo dogoditi) i tada je krenulo ono na ogradi naguravanje tako da smo odstranjeni u 80 minuti..a mi kada smo izasli napolje na nas je doletjelo par kamenica na sta smo mi uzvratili...dokaz tome je i da je bio osteceno par stakala na busu...a ove godine nemam ti sta pricati sve je gore napisano...a gdje si vidio da zbog par bliceva i par petardi bacenih na tribinu i dva tri su uletjela u teren blica ulijecu zastitari a ne policija...i prije smo ako se sjecas kada smo dolazili bacali petarde i trake u teren prekid se pravio niko nije reagovao sto dokazuje da je bilo isplanirano....

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 27 okt 2010, 12:54

Marokanac je napisao/la:Vezano za dešavanja na utakmici u Gračanici red je da se čuje i druga strana. Zaboravili ste kazat da prošle godine ste na stadionu bili sve do 80 minute iako ste svo vrijeme provocirali i verbalno napadali domaće navijače koji su bili najbliži vašem boxu. S obzirom na količinu alkohola i raznoraznih stimulativnih sredstava što dopuštenih što nedopuštenih to je i razumljivo. Ali neshvatljivo je da kad ste odstranjeni sa stadiona u 80 minuti počeli ste se bacati kamenicama preko zida nasumice na tribine i pogodili ste nekoliko nedužnih ljudi koji su došli da u miru pogledaju utakmicu. Poučeni tim prošlogodišnjim iskustvom ove godine je bilo pojačano osiguranje na stadionu. Čim ste ušli na stadion i to besplatno počeli ste bacati petarde i topovske udare a na upozerenje redara nasrnuli ste na iste. Tek nakon toga je intervenisala policija i odstranila vas sa stadiona. Nakon izlaska sa stadiona ste ciglom razbili šoferšajbu na bijelom pasatu. I pored materijalne štete koju ste nanijeli nedužnom vozaču pasata policija vas je bez provedene istrage koji od vas je to učinio ispratila u autobus i poslala u Lukavac. Tek da se zna čitav tijek događanja, a to što je vama huliganstvo i prostačenje IN to je odraz vaše kulture tj. nekulture.
Zanimljivo je kako je Gracanica postala primitivna sredina u sportskom smislu, ali nista cudno s obzirom ko se nalazi na celu opcine i kluba. Primitivizam koji nacelnik Helic i njegovi najblizi saradnici okupljeni u Upravnom odboru FK Bratstvo ispoljavaju neshvatljivo je mnogima.
Istina, UO FK Bratstvo prvi je priskocio u pomoc Radnickom kada je u oktobru prosle godine izbio pozar u klupskim prostorijama na stadionu Josik, ali je neshvatljivo to da zarad te pomoci, koja je kao trebala biti na dobrovoljnoj bazi, oni zauzvrat traze da se u Gracanici igra onako kako oni sviraju.
Radnicki je u posljednje vrijeme imao 3 gostovanja u Gracanici - dvije prvenstvene i jedna kup utakmica. Na dvije utakmice zabiljezeni su neredi na tribinama, odnosno navijaci su istjerani sa tribina.
Ok, prvi put jesu krivi navijaci Radnickog jer su nasjeli na provokacije par staraca, a nakon toga i napravili nerede.

Medjutim, glavni krivac za nemile scene zadnji put bio je prvenstveno nacelnik Helic. On je, kada su navijaci iz Lukavca dosli pred stadion, vristao i urlao kako ih se ne smije pustiti na dio tribine predvidjen za gostujuce navijace.
"Posaljite ih tamo (tribina sa domacim navijacima i simpatizerima), nek' ih ubiju p***a im materina". Sve se ovo desavalo pred ocima i usima fudbalera i clanova UO FK Radnicki koji nisu mogli vjerovati u ono sto vide i cuju.

Nakon toga, clanovi UO FK Radnicki su insistirali da se navijaci iz Lukavca smjeste na dio tribine koji je fizicki odvojen, odnosno ogradjen sto je na kraju i ucinjeno.
Svi navijaci su uredno platili ulaznice, a pri ulasku im nije dozvoljeno unosenje bilo kakvih flasa sa sokovima ili alkoholom. Znaci, toliko o besplatnom ulasku na tribine stadiona Luke. Takodjer, nije bilo ni testiranja na "nedozvoljena stimulativna sredstva" pa su tvrdnje o tome samo puko nagadjanje i subjektivno misljenje pojedinaca.

Uvidjevsi da na terenu nece proci tako lako, Helic je odlucio izvrsiti psiholoski pritisak na igrace Radnickog i samo 10ak minuta nakon pocetka utakmice, zbog par petardi, na tribine salje zastitare koji svjesno izazivaju nerede i tucu.
Kada kazem da je primitivizam zavladao sportskom scenom Gracanice, mislim na to da stadion Luke ima kvalitetnu infrastrukturu u koju ulazi i razglas putem kojeg je oficijelni spiker bio je duzan upozoriti navijace iz Lukavca da ne bacaju petarde. S obzirom da to nije ucinjeno, jasno je da su Helic i njegovi podanici svjesno izazvali nerede na tribinama.

Na jucer odrzanom sastanku klubova Druge lige FBiH, najvise prituzbi stiglo je bas na "gostoprimstvo" u Gracanici, a posebno na posljednju utakmicu sa Slogom iz Tojsica ciji su predstavnici rekli kako su 3 puta htjeli prekinuti utakmicu zbog grube igre na terenu te primitivnog ponasanja UO gracanlija na celu sa Helicem.

Gracanica je nekada bila pitoma sportska sredina medjutim ljudi poput Helica, cije poimanje sporta znaci samo pobjeda po svaku cijenu, uveliko kvare taj ugled.

Mozda ce se nekada, kada na celo kluba dodju pravi i istinski ljubitelji sporta i sportskog duha, ova situacija promijeniti.
Do tada, lakse ce biti igrati u seoskim zabitima i Mjesnim zajednicama nego u Gracanici. Nazalost!
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar

Marokanac
Kontakt:

Post Postao/la Marokanac » 27 okt 2010, 13:20

U Gračanici je najlakše igrati i uslovi za igru su odlični za naše prilike, počev od terena pa do suđenje koje nije nigdje kao u Gračanici. U Gračanici kada se sudi sudije se ponašaju u najmanju ruku kao da se igra na neutralnom terenu. Valjda udaljenost tribina i visoka ograda ulijeva im hrabrost za razliku od nekih sredina gdje pomoćnog sudiju možeš dokučit rukom sa tribina. Omjer dosuđenih penala za Bratstvo kao domaćina i dosuđenih penala protiv Bratstva na gostovanjima sve govori. Pa zar Lukavac nije odnio bod ? Gostujući navijači koji dođu pojedinačno i sjede sa ostalim gledaocima, a dolazili iz svih sredina mahom ističu kako je u Gračanici lako igrati jer nema pritiska ni na sudije ni na igrače. Savjetujem da jednom odeš u Duboki Potok kad tvoja ekipa bude gostovala pa da vidiš šta je domaćinstvo u pravom smislu riječi. Od kostolomaca koje sudije ne sankcioniše ni žutim kartonom, do smiješnih penala i nedosuđenih opsajd pozicija. Bratstvo je klub sa svijetlom tradicijom i do ovog rata igralo je u rangu sa Belišćem, Zemunom, Marsonijom, Banovićima, Travnikom itd. Sada smo nažalost prisiljeni igrati sa MZ jer mi nemamo Bajru Bačića ni Husu Golaća pa da nam sređuju utakmice. Al proće i ovo pa će stvari nadoći na svoje mjesto. Simptomatično je kako ni soda ni zoom ne spominju razbijenu šoferšajbu na bijelom pasatu, a to su upravo napravili ti pitomi navijači iz Lukavca
Zadnja izmjena: Marokanac, dana/u 27 okt 2010, 17:49, ukupno mijenjano 1 put.

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 27 okt 2010, 16:33

SiMptomaticno je to da sam spomenuo nerede na tribinama a ne ono sto se desavalo van stadiona. Ali ok, razbijena je sofersajba na bijelom Passatu i to je za svaku osudu.Sjedio sam bilizu gospodina koji je vlasnik automobila i on je vise od svega ljut na one koji su isprovocirali incident nego na same aktere. Sve u svemu, vozilo je kasko osigurano i siguran sam da je vec narednog dana sofersajba promijenjena.

Medjutim, ako cemo izlaziti van granica stadiona, onda moramo napomenuti i to da je jednom mladicu slomljena ruka, odnosno da je teze povrijedjen. Momak je vec imao dvije operacije, a uskoro ce morati u inostranstvo jer treba ugraditi plasticni zglob. Taj momak nije kasko osiguran i posljedice gracanickog "gostoprimstva" ce osjecati cijeli zivot.

I dalje tvrdim da je za sve lose sto se u Gracanickom sportu desava kriv iskljucivo nacelnik opcine Helic i sve dok je on tu sportu u Gracanici se ne pise dobro.

Ovim bih zavrsio raspravu o desavanjima u Gracanici.

Pozz.

Marokanac
Kontakt:

Post Postao/la Marokanac » 27 okt 2010, 17:47

Eto ti sigurno radiš u osiguravajućoj kući pa znaš da je gospodinovo vozilo kasko osigurano. Ja poznajem čovjeka i znam da nije kasko osigurano nego je štetu namirio iz svog džepa. Imaće sigurno lijepe uspomene na huligane iz Lukavca. Vidim da ovdje stalno potenciraš načelnika i politiku tako da nevidim svrhu daljnje komunikacije jer očito si promašio forum i trebao si ići na forum o politici. Bolje da si spomenuo Bajru Bačića, Husu Golaća, Adu Husarića i ostale lopove koji su najveće zlo BH nogometa. Prošle sezone Gradina je kupovala utakmice na dvije strane, svoje na gostovanjima i tamo gdje je Bratstvo gostovalo. Uspjeli su u svojim nečasnim radnjama i ušli su u Prvu ligu al ima Boga i pravde pa će im se brzo obiti o glavu. Bratstvo barem igra pošteno i kod kuće i na strani i zbog toga je trn u oku mnogim maherima i muljatorima koji štimaju utakmice i rade sa sudijama. Zdrav i živ ti bio i nemoj se džaba sikirat zbog načelnika, ovo mu je treći mandat i više puta je proglašavan najnačelnikom i najmenadžerom Jugoistočne Evrope.

aldin-8
Kontakt:

Post Postao/la aldin-8 » 30 okt 2010, 12:22

Talibani dolaze u Lukavac :D 8-)

_soda_
Kontakt:

Post Postao/la _soda_ » 30 okt 2010, 20:30

aldin-8 je napisao/la:Talibani dolaze u Lukavac :D 8-)
jeste vidili malo kako izgleda grad :P

aldin-8
Kontakt:

Post Postao/la aldin-8 » 30 okt 2010, 23:38

_soda_ je napisao/la:
jest priluk je selo lukavac je grad i vi ste u ligi sa Prilukom hehe vidjeli smo teren po kojem se ne moze hodat a ne trcat... igrac radnickog kad nije slomio nogu a tek gostujuci igraci koji nisu navikli na takve uslove... a vidjecete vi stadion u Priluku kada se zavrsi :D naravno ako dodete ;)
suđenje sta reci... nista novo u BiH... Gosti povedu,sudija uzima stvari u svoje ruke... :evil:
al sto je najvaznije vi niste vidjeli 3 boda hehehe
koliko selo Priluk ima bodova a koliko taj tvog grad lukavac samo mi to reci ne zelim da ulazim u nikakve rasprave imam pametnija posla :D
Priluk bosanski Hoffenheim :D

_soda_
Kontakt:

Post Postao/la _soda_ » 31 okt 2010, 11:08

aldin-8 je napisao/la:
_soda_ je napisao/la:
jest priluk je selo lukavac je grad i vi ste u ligi sa Prilukom hehe vidjeli smo teren po kojem se ne moze hodat a ne trcat... igrac radnickog kad nije slomio nogu a tek gostujuci igraci koji nisu navikli na takve uslove... a vidjecete vi stadion u Priluku kada se zavrsi :D naravno ako dodete ;)
suđenje sta reci... nista novo u BiH... Gosti povedu,sudija uzima stvari u svoje ruke... :evil:
al sto je najvaznije vi niste vidjeli 3 boda hehehe
koliko selo Priluk ima bodova a koliko taj tvog grad lukavac samo mi to reci ne zelim da ulazim u nikakve rasprave imam pametnija posla :D
Priluk bosanski Hoffenheim :D
hehe ma de dali ste taj gol i nema vas vise na terenu onda uspjesno ste se branili i tako dosli do bodova...hehe iskreno nemam pojma koliko ko bodova ima a i samu utakmicu nisam toliko pratio..nisam imao kad navijalo se ;) cuj ko se naso pricati o terenu :) i kako vam se svidio LK :)

aldin-8
Kontakt:

Post Postao/la aldin-8 » 31 okt 2010, 22:37

kako mi se svidio lukavac ??? ma sta brate da ti kazem... igrali smo i u vecim gradovima ;)

_soda_
Kontakt:

Post Postao/la _soda_ » 31 okt 2010, 22:43

aldin-8 je napisao/la:kako mi se svidio lukavac ??? ma sta brate da ti kazem... igrali smo i u vecim gradovima ;)
HAHAHAHHAAHHAHAHAAH...mogu zamisliti..ti "gradovi" sve kuca do kuce ;)

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 01 nov 2010, 01:16

Cestitke ekipi Priluka. Pokazali su onim nasim manekenima kako se bori za klub, grad (pa makar to bila i Mjesna zajednica) i rezultat.

Mislim da nema potrebe da se navijaci prepiru jer ipak smo mi tu, geografski jako blizu.

Cestitke "Talibanima" na organizovanosti. Radnicki ni kada je igrao u 1. ligi Federacije nije imao onoliku podrsku kod kuce, a kamoli na strani.

Da nema SIOUX-a cula bi se i muha u letu na Josiku jer na tribinama sjede samo domaci "strucnjaci" koji ponekad sudiji, a cesce igracima Radnickog psuju bliznju i daljnju familiju.

aldin-8
Kontakt:

Post Postao/la aldin-8 » 01 nov 2010, 08:58

ej soda gledas li ti magazin lige prvaka :D heheheh
a hvala zoom... a iskreno da ti kazem men je malo i krivo sto je Priluk uzeo bodove Lukavcu... Lukavac ima ambicije za ulazak... dok Priluk misli ostati malo u ovoj ligi 8-) ...
vise bi volio da Radniciki bude prvi... nego bilo ko iz ove lige (kad vec Priluk nece :) )

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 01 nov 2010, 11:01

Evo izvjestaj sa utakmice i fotke navijaca ;)

http://www.fkradnicki.ba/sezona-201011- ... riluk-1-1/

_soda_
Kontakt:

Post Postao/la _soda_ » 01 nov 2010, 20:54

jedno od najboljih izdanja SIOUX u posljednje vrijeme i po brojnosti a i po atmosferi koju su na veci nivo digle dimne,blicevi,papiri,petarde :)

_soda_
Kontakt:

Post Postao/la _soda_ » 11 nov 2010, 20:05

Treći gostujući remi u tekućoj takmičarskoj sezoni fudbaleri Radničkog ostvarili su na gostovanju u Dubokom Potoku u susretu sa domaćom ekipom Ingrama. Lukavčani su od samog početka pokazali da u D. Potok nisu došli da se brane a prvu priliku za pogodak plavo-bijelih bilježimo u 19. minuti susreta.
Jaranović je iz slobodnog udarca sa preko 20 metara šutirao prema golu, loptu je zakačio Gutić, ali golman domaće ekipe Delić dobro interveniše i spašava svoj gol.

Radnički je poveo u 31. minuti preko Hrnjića koji se, nakon ubacivanja lopte u kazneni prostor domaće ekipe od strane Aljukića, najbolje snalazi i glavom pogađa za 0-1. Ovo je bio prvi gol koji je ekipa Ingrama primila na domaćem terenu u tekućoj takmičarskoj sezoni.

I nakon postignutog pogotka fudbaleri Radničkog nastavljaju sa napadima što je moglo uroditi plodom u 40. minuti. Gutić je prošao po sredini i ušao u kazneni prostor Ingrama ali je srušen od strane jednog od odbrambenih igrača domaće ekipe. Čudnu odluku glavnog sudije Mujanovića, da ovaj start domaćeg štopera okarakteriše kao kontrafaul, odnosno prekršaj u korist ekipe Ingrama, smijehom su propratili i domaći navijači na tribinama stadiona u D. Potoku.

Fudbaleri Ingrama prvu ozbiljniju priliku za pogodak stvorili su u 42. minuti kada je Semir Alić izbio sam pred golmana Radničkog Oštrakovića koji je požrtvovano reagovao i iz ovog duela izašao kao pobjednik.

U drugo poluvrijeme fudbaleri domaće ekipe ušli su odlučni da postignu pogodak koji bi ih vratio u igru, a pritisak je urodio plodom u 51. minuti kada je Širbegović iz slobodnog udarca sa 18 metara sjajno šutirao pogodio za izjednačenje rezultata.

Do kraja susreta bilježimo dvije zrele prilike fudbalera Radničkog za pogodak. Prvo je Hodžić u 80. minuti šutirao malo pored gola, a 3 minute kasnije Aljukić je sa svega par metara udaljenosti od gola Ingrama loše zahvatio loptu koja je bila lak plijen za golmana Delića.

U sklopu jesenjeg dijela prvenstva Radnički će odigrati još dvije utakmice: prvu u Lukavcu sa ekipom Radnika iz Lipnice a zatim u Orašju sa ekipom Hajduka. Ukoliko se žele vratiti u borbu za titulu i ulazak u viši rang takmičenja, fudbaleri Radničkog moraju ostvariti povoljan rezultat u obje utakmice jer, s obzirom na raspored takmičenja u proljetnom dijelu prvenstva, borba svakako nije izgubljena.

_soda_
Kontakt:

Post Postao/la _soda_ » 15 nov 2010, 23:28

...
Zadnja izmjena: _soda_, dana/u 15 nov 2010, 23:30, ukupno mijenjano 2 puta.

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.