tuzlak1987 je napisao/la:LlullSergio je napisao/la:
Gradski derbi, Atletico kao manji klub ce uvijek poginuti da dobije tu utakmicu, pogotovo pred svojim navijacima. Mislim da nisi bas svjestan koliko oni mrze Real i sta im znaci svaka pobjeda nad istim.Pogotovo sto su i dalje bili u borbi za titulu.
A ovo o Realu i titulama. Vjerovatno nece biti nijedne titule,ali apsolutna je blasfemija pricati da bi to nesto plaho drugacije bilo sa Ronaldom kad je pad poceo vec prosle godine i osjetio se skoro pa identicno i sa njim u ekipi. Izvukao bi on neke utakmice,ali nista specijalno jer ovaj tim je vise manje prosao taj neki svoj peak i slijedi taj logican pad.
Mislim toliko sam utakmica pogledao tog istog Ronalda, tolika je razlika u pogledu njegovih partija tamo 2015 i sada.
Opet veceras su daleko vise nabrijani bili jer ganjaju finale. Ligaska utakmica zna biti nabrijana ali tu imas 37 puta sansu za popravni realno. Da se desi neki duel u LP Reala i Atletica to bi sigurno islu do zadnje sekunde. Liga je opet puta popravnih. Ali nije ni taj momentum veceras toliko bitan vec losa igra Juventusa.
Opet ako je Juventus odigrao lose par utakmica to ne znaci da je Ronaldo nesto zafrkao. Niko od njega nije ni ocekivao da nesto donese sam. Pa i Messi u peaku svom je morao oko sebe imati 4-5 igraca kako bi mogao gurati do kraja. Ronaldo to u Juventusu nema, u Realu je imao ali opet svako realan ce reci da je bolja situacija za Real da je ostao i ovu godinu. Trziste za napadace ja slabo tako da je odlazak jedan vid udarca za Real sto opet ne znaci da moraju biti prelosi kako bi se to pokazalo.
Ma ne slazem se to za Madrileno, msm da bas i ne poznajes fanatizam Cholconerosa,al' aj nebitno.
Za Ronalda pa normala da je i dalje super igrac i da nije do jednog igraca,ali mora doci na naplatu sva njegova kuknjava i hinjsko ponasanje poslije potpisa sa Juventusom. Pogotovo njegovog tima okupljenog oko Mendesa,Aguierra,glupih sestara,matere i jarana koji su slali nekakve otrovne strelice prema Madridu. Logicno da ga se sprdati.
A rastanak je svakako najbolje rjesenje bilo.Samo zbog njegovog karaktera, on je egocentrik koji ce tesko ikada prihvatiti da nije najbolji ili da je njegovo vrijeme proslo.A ne mozes ga na klupu poslati, ne mozes ga izvadit u 65. i slicno.Msm ono ne mozes mu reci da ne moze svaki slobodnjak biti njegov pored Dybale i Pjanica,a kamoli sta gore.
Njegov mozak ne moze skontati da je napunio 34. godine i da kakav god bio fizicki da se klubovima ne isplati ga placati godisnje 40-50 miliona jer mu je vijek trajanja na isteku.