Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

SiamoNoi
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la SiamoNoi » 21 feb 2019, 00:07

Chinaglia je napisao/la:godin se navikava na zabijanje juventusu :kafa:
:thumbup:
Mago je napisao/la:Zalosno je da Cancelo sjedi a Siljo igra.
Rekao sam prije sezone da će se 100 posto ovo desit u nekoj bitnoj utakmici i danas gledam početne sastave i urlam od smijeha.
Mokes je napisao/la:Hoće li to i drugu sezonu u nizu Roma dalje dogurati u CL od Juventusa :think:
To bi bilo bolno.
rope11 je napisao/la:Jube mora ozbiljno uložiti u veznjake ovog ljeta, preveliki je disbalans između linija. I otjerati prevaru Dijabolu dok još ima idiota iz kojih će izvući dobre pare, možeš vrhunskog veznjaka kupiti. :zzz:
Ramsey 7 M :kafa:
Romagnoli13 je napisao/la:Još u augustu sam pisao da je to igrač koji pada u svim segmentima igre već 3 godine. Ali strašna sredina i bekovi Reala su ga činili ubicom pred golom. U Juventusu to ne može imati sa Matuidiem, žonglerom Sandrom i Pjanićem.

To što će u Serie A dati 25-30 golova je ništa novo, pa i stariji igrači su išli 20+ u slabijim timovima.
Rijetki trenuci kada sam se slagao sa tobom ovdje :mrgreen:

Ali ima i uzvrat...

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 21 feb 2019, 00:11

Ramseyu se mozemo smijati ali bi bilo fino isto kada bi neko od ITA ekipa doveo nekada boljeg od Ramseya te tako primorao Juventus da se malo zamisli pa dovede nesto bolje. Ovako scenarij je jasan, Ramsey ce poderati Serie A, u LP nece moci nista. Titula Juventusu, uprava sretna jer nastavlja kontinuitet i gaji lazne nade za LP.
Rast drugih bi dobro dosao.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 21 feb 2019, 00:27

Romagnoli13 je napisao/la:Još u augustu sam pisao da je to igrač koji pada u svim segmentima igre već 3 godine. Ali strašna sredina i bekovi Reala su ga činili ubicom pred golom. U Juventusu to ne može imati sa Matuidiem, žonglerom Sandrom i Pjanićem.

To što će u Serie A dati 25-30 golova je ništa novo, pa i stariji igrači su išli 20+ u slabijim timovima.
Kako ova utakmica tacno moze pokazati njegov pad kada je ocito da je kriva postavka igre? Drugim pristupom bi se mogao upoznati pravi Ronaldo. Ovako je on od svih onih 11 najvise pokusavao. Niko nije ni ocekivao da sam prelazi po 5 igraca i zabija po 3 gola vec se ocekivala ofanzivnija igra Juventusa u ovoj sezoni. Tako da ova sezona ne moze pokazati stanje Ronalda vec nagovjestiti samo promjenu trenera.

Najmanji problem u njemu, sa ovim mentalitetom bi i Mbappe lose odigrao sezonu u Juventusu. Po meni veceras junacka partija Ronalda, problem u drugima sto dozvoljavaju da najbolji igrac mora da nesto pokusava sam i trosi se iako se nakupio trofeja LP.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 21 feb 2019, 00:37

tuzlak1987 je napisao/la:Ramseyu se mozemo smijati ali bi bilo fino isto kada bi neko od ITA ekipa doveo nekada boljeg od Ramseya te tako primorao Juventus da se malo zamisli pa dovede nesto bolje. Ovako scenarij je jasan, Ramsey ce poderati Serie A, u LP nece moci nista. Titula Juventusu, uprava sretna jer nastavlja kontinuitet i gaji lazne nade za LP.
Stoji.Bit će.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 21 feb 2019, 00:41

SiamoNoi je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Ramseyu se mozemo smijati ali bi bilo fino isto kada bi neko od ITA ekipa doveo nekada boljeg od Ramseya te tako primorao Juventus da se malo zamisli pa dovede nesto bolje. Ovako scenarij je jasan, Ramsey ce poderati Serie A, u LP nece moci nista. Titula Juventusu, uprava sretna jer nastavlja kontinuitet i gaji lazne nade za LP.
Stoji.Bit će.

Prije da ce ovako biti :rol:

Milan ce da se dici Piatekom, vi Skriniarom i to je to. U Juventusu ima italijanstine ali vasi su jos vise zarazeni. Kada vide top4 oci zacakle i dosta.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 21 feb 2019, 00:51

Hilje Isus najveći.

bezrabotni
Kontakt:

Post Postao/la bezrabotni » 21 feb 2019, 01:04

rope11 je napisao/la:Ako im španci zabiju gol, biti će skoro pa nemoguće proći jer ne znam u kojem univerzumu Atleti mogu sebi dopustiti da prime 4 gola. Jedan ili dva, može, ali više od toga... teško.

Pa njima su Atleti složili par zicera večeras iako je Jube bio maksimalno defanzivno posložen, a šta tek očekivati kad se otvore, što će neminovno morati?

Jube mora ozbiljno uložiti u veznjake ovog ljeta, preveliki je disbalans između linija. I otjerati prevaru Dijabolu dok još ima idiota iz kojih će izvući dobre pare, možeš vrhunskog veznjaka kupiti. :zzz:
U Dortmundu?

Razbili su nas večeras u drugom, bez dileme, al' nije ovo gotovo. Ne kažem da ćemo proći, al' da je za otpisat, nije.

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 21 feb 2019, 01:18

Raonffa je napisao/la:
Pogba je napisao/la:Kvota bila 1 na strucni komentar romanjolia i siamonoia.
Još ako vas Chini, Denno, Manuel i ova klapa iz 'glavnog grada" krene kandžijati :mrgreen:
Ako budemo jedina Italijanska ekipa u cetvrtfinalu onda hocemo :mrgreen:

Mada prije da ce i Roma ispasti :mrgreen:
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 21 feb 2019, 01:33

Kad sam fino rekao da ce ih rutinirat Atletico hehe
27.10.2020

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 21 feb 2019, 01:41

Copy,reply,quote...radi siamo noi ko stamparija u drugom svjetskom ratu, kad doceka da Juventus izgubi...ova opsesija,mrznja,kompleks...sta god da je...vec odavno ima klinicke nivoe.

Btw.otresose nas ljudi ko seljak slinu...

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 21 feb 2019, 01:48

leorey je napisao/la:Kad sam fino rekao da ce ih rutinirat Atletico hehe
Jesil znao da ce Juve rutinirat Barcu onomad? Ako jesi kako jesi? Ako nisi zasto nisi?

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 21 feb 2019, 01:52

Marvin je napisao/la:
Jesil znao da ce Juve rutinirat Barcu onomad? Ako jesi kako jesi? Ako nisi zasto nisi?
Posteno, te nas godine samo Rejal nije rutinirao.

Btw slavit ce Atletico i u Torinu. Pogledati nekad njihovu utakmicu, nije do vas.
27.10.2020

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 21 feb 2019, 02:13

leorey je napisao/la:
Marvin je napisao/la:
Posteno, te nas godine samo Rejal nije rutinirao.

Btw slavit ce Atletico i u Torinu. Pogledati nekad njihovu utakmicu, nije do vas.
Ne kontas. Juve je tada bio jak. A Barca polumrtva. Juve je polumrtav ev drugu sezonu zaredom. Nije do tebe sto to ne znas.
Ev drugu sezonu Juve pobjedjuje jedva. A ekipa se dramaticno pojacala. Nemas razloga da vjerujes ali roster Juventusa je brutala. Teren to ne pokazuje.
Elem da skratim,problem je u treneru. Taj ne zna sta da radi sa ofanzivnim igracima koji postaju depresivni jer su zrtve kojecega. Juve nema niti jedne jedine prepoznatljive ofanzivne sheme za sve ove godine sa doticnim na klupi. Jel vjerujes da je to uopste moguce?
Juventus je okovan pogresnim lancima koji su prosle sezone skinuti u samo jednoj utakmici a to je uzvrat protiv Reala. Ono nije slucajnost. Juve je onoliko jak.
Ali je rastrgan izmedju mentaliteta,defanzivno-nikakve taktike i rostera koji je okupljan za nesto drugo.
Znao si da ce Barsa najebati onomad jer si znao zasto je Barca losa na terenu a ima fantaziju od ekipe. Idi na temu juventusa i vidjet ces da je 90% nas znalo da cemo najebati veceras i zasto. 2 god se ista prica tamo vrti i polako se zavrsava i zavrsit ce se na kraju sezone kada se promijeni trener.(Nadam se. Morali bi biti ludi da ne prekinu saradnju koja je vec duze vrijeme patnja)

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 21 feb 2019, 02:30

Slazem se ja s tim gore, ali ipak mislim da je Atletico jaca ekipa, cak i po imenima i da su trenutno prvi favoriti na dvije tekme protiv bilo koje ekipe na svijetu.

Jedna tekma i nekako, ali na dvije ih proci je ekstremno tesko.
27.10.2020

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 21 feb 2019, 03:09

Bez pretjerivanja , Atletico i Juve imaju top 5 roostera.Extra jake ekipe,ali ako su obe u top5 ,Atletico je tim koji je ispred Juventusa ,minimalno ali ispred.

Nevjerovatnu ekipu na okupu ima Cholo.Pogledas mu klupu ,vidis momke koji vrijede prosjecno 50-tak miliona pojedinacno.
Tu bez pretjerivanja mislim na Lemara,Correu,Lucasa,Moratu,Savica.

I dalje ne vjerujem da Alegriju ne igra Cancelo.Brutalan ofanzivni bek.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 21 feb 2019, 08:40

Atletico ima brutalnu defanzivu koji ce do godine morati osvjezavati, prvo Godin im ode znaci morace traziti nova rjesenja, a Cholov sistem je takav kakav je al donosi rezultat, produzio je do 2023 tako da zbog njega ce mnogi htjeti ici u Atletico, a plus financijski oni rastu pogotovo sad sa novim stadionom.

Al njihov napad je brutalan, Griezman, Costa, Moratta, Lemar, Kalinic pa cak su posudili Martensa Monacu i decko tamo vec dva gola zabio, fkt imaju odlican napad.

E sad u revansu imaju peh sto ce im faliti Thomas na sredini koji je jako bitan u tom sistemu, ali oni svi trce tako da ce tim nadoknaditi to.

Bice zanimljiv revans i ocekujem da ce Juve krenuti siloviti od pocetka kao protiv Reala kad su krenuli u Madridu.

Warrick
Kontakt:

Post Postao/la Warrick » 21 feb 2019, 09:33

Juve ako bude kako treba u revansu mogao bi ih rasarafiti,sumnjam da mogu ponoviti lose izdanje od sinoc,strasna je to ekipa,tako da ne treba otpisati Juve jos ...

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 21 feb 2019, 09:41

Warrick je napisao/la:sumnjam da mogu ponoviti lose izdanje od sinoc,strasna je to ekipa,tako da ne treba otpisati Juve jos ...
Mogu jer je previse utakmica u zadnje vrijeme to dokazalo. Lazio,parma,atalanta.atletico...

SonVolt
Kontakt:

Post Postao/la SonVolt » 21 feb 2019, 10:08

Treba sacekati uzvrat jer ne bi bilo prvi put da se Juve vrati posle loše prve utakmice.
Costa i Cancelo od prve, krenuti agresivno, napadacki pa poginuti k'o čovjek. A. Madrid nije savršen stroj bez obzira na sinocnju partiju.

Sačekat ću sa likovanje zbog ranog izlaza iz LP, da me ne bi Juventini kasnije "quote-ali" :mrgreen:
https://www.youtube.com/watch?v=5Gprcg0jUdU

Warrick
Kontakt:

Post Postao/la Warrick » 21 feb 2019, 10:17

dinoo je napisao/la:
Warrick je napisao/la:sumnjam da mogu ponoviti lose izdanje od sinoc,strasna je to ekipa,tako da ne treba otpisati Juve jos ...
Mogu jer je previse utakmica u zadnje vrijeme to dokazalo. Lazio,parma,atalanta.atletico...
Doduse u pravu si,jesu upali u neku bananu,imaju vremena sad da se konsolidiju ja vas ne otpisujem jos,jednostavno ima kvaliteta i mogu dobit koga hoce,sad da li ce ih Max dozvati vidjet cemo,mislim da nista jos nije rijeseno

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.