Jednostavno je vec bio nezadovoljan ulogom u Denveru i ako i u Portland zatrazi vise suteva u ocima glupih medija izgledao bi kao problematican tip iako ga svaku tekmu rade ko levata.Strah gaedin139 je napisao/la:On sada ima jedinstvenu priliku da zategnuti jer njegovo preseljenje na klupu znači nema ništa od PO.AirRamiz je napisao/la:vi izgleda bas hocete da preseli na klupu. na pocetku sezone je uzeo par utakmica slobodno u odbrani i stotts ga je poslije par reakcija igranja odbrane pogledom, odmah vadio i gurao collinsa...nema on taj luksuz da ne igra odbranu. a ko mu garantuje da ce imat vise lopti u napadu ako ne igra odbranu??
ono sto bi on trebao jeste otvoren razgovor za sttotsom glede malog broja lopti koji dobija. treba mu u 4 oka reci da nije zadovoljan svojom rudarskom rolom i gdje jedini on zrtvuje svoju statistiku u korist pobjede. posebno kad ima povoljan matchup i vrucu ruku. zasto on ne bi jednu vecer isao na 20 ili vise suteva?? nece propast svijet ako CJ jednu vecer ne uzme svoju kvotu od 20 lopti. isto tako treba prestat da povladjuje CJ-u koji mu nikada ne da loptu kad se otvori iz p'n'r...zasto se ulizuje igracu koji je manje vrijednosti od njega? ne znam. mozda kompleks manje vrijednosti.treba se trsit toga.
Šta treba čekati da dobije zamjenu (razvoj colinsa ili nešto drugo) pa da onda zategne?
On ako sada ne zategne i ne izbori se za status i ne popravi ofanzivno rejting pitanje je šta će biti dogodine.
Ima situaciju kakvu ima ugovor koji je prilično dobar drugim ekipama i jednostavno mora nastupiti q... Hocu par akcija za sebe i 15 šuteva po tekmi ili se nosite u . . .
Jednostavno ovo je ili sad ili nikad ili će ovu sezonu ispolirati ofanzivnu igru i popraviti statistiku ili će ići u pravcu rezervnog centra.
A to što ga kako kažeš Scott vadio dovoljno govori o njegovom statusu i koliko ga fermaju.
Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
- BosniaBoston
- Kontakt:
Re: Jusuf Nurkić
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Nece Portland nista mjenjati jer imaju glupana za trenera, kod kojeg ne postoji unutrasnja igra. Svaka ozbiljna ekipa sa dobrim trenerom ce vrsiti pritisak na dvojac Dame i CJ, jer oni ne daju loptu ni rođenoj majci. Prosle sezone se desila metla od New Orleans-a kad ih je Rondo unistio odbranom.
Shumpert hoce da preseli na ahiret
A koji djavo će ga sada bit strah. Uzeo je lovu i za unučad + tamo kad je zategao konkurencija mu bio Jokić a sad trenutno Mayeras i Collins.BosniaBoston je napisao/la: Jednostavno je vec bio nezadovoljan ulogom u Denveru i ako i u Portland zatrazi vise suteva u ocima glupih medija izgledao bi kao problematican tip iako ga svaku tekmu rade ko levata.Strah ga
Prije mislim da ga ovaj put uzimaju na onu "ha sokole" ili ti šuplju počevši od timskih kolega pa nadalje kako je bitan, voljen itd.. bosnjo se primio na šuplju a ostali milione slažu i nabijaju statistiku.
Malo je napravio buke sa onim historijskom izvedbom i mislim da mu u slučaju neispunjavanja "zahtjeva" i trejd bi bolje došao od ovog.
da igra sa Lebronom vec bi imao 18 poena u prosjeku. LBJ i od Zubca napravi da izgleda kao startni centar...najveci problem je sto CJ uziva ugled klase od igraca i sve mu se dopusta a ja sam uvjeren da bi bogdan b. bio bolje rjesenje mjesto ovog ispucivaca.... to se i sinoc vidjelo. igrac sa kosark.inteligencijom je uvijek u prednosti ... bogdan vidi i razumi situaciju na terenu pa u skladu sa tim ili podijeli asist ili sam zavrsi. dok je ovom drugom prve tri opcije sut.u odbrani ne moze cuvat stolicu,a poznat je i da ne moze zabit slobodno bacanje kad se udje u tijesnu zavrsnicu....znaci i tu je bogdan jaci...CJ nikada nije niti ce zabiti kos za pobjedu
upravu je donekle kolega gore.juka bi sa otvorenom pobunom pojacao utisak (pogresan) da je bundzija i los za svlacionicu...ali zasto da ne, ne treba bjezat od trejda. eto vam colins pa nek vas vodi u playoff pobjede.... Lebron bi ubio da ima centra poput Juke. a kako bi tek pasao uz Luku u Dallasu ( DAJ je na izlaznim vratima). San Antonio bi isto mogao uci u pricu jer Aldridge mrzi igrat centra,radije bi igrao pf...Jukin ugovor je mnogima privlacan jer isporucuje daleko vise od onog sto je placen...a tek mu je 24
PDX ako ista imaju u glavi u narednim mecevima ce ici da vrate Juku na pravi kolosjek, gurati mu loptu sto vise, da se osjeti kao vazan saraf kao sto i jeste i da vrati poljuljano samopouzdanje....jer bez njega u beast modeu oni nece ni uci u playof. portladn u februaru mora pokusat uvalit CJ-a dok jos ima kakvu takvu reputaciju....pokusat ga zavaljat u Orlando za Arona Gordona nije losa ideja.plate su im tu negdje pa bi prosao trejd
upravu je donekle kolega gore.juka bi sa otvorenom pobunom pojacao utisak (pogresan) da je bundzija i los za svlacionicu...ali zasto da ne, ne treba bjezat od trejda. eto vam colins pa nek vas vodi u playoff pobjede.... Lebron bi ubio da ima centra poput Juke. a kako bi tek pasao uz Luku u Dallasu ( DAJ je na izlaznim vratima). San Antonio bi isto mogao uci u pricu jer Aldridge mrzi igrat centra,radije bi igrao pf...Jukin ugovor je mnogima privlacan jer isporucuje daleko vise od onog sto je placen...a tek mu je 24
PDX ako ista imaju u glavi u narednim mecevima ce ici da vrate Juku na pravi kolosjek, gurati mu loptu sto vise, da se osjeti kao vazan saraf kao sto i jeste i da vrati poljuljano samopouzdanje....jer bez njega u beast modeu oni nece ni uci u playof. portladn u februaru mora pokusat uvalit CJ-a dok jos ima kakvu takvu reputaciju....pokusat ga zavaljat u Orlando za Arona Gordona nije losa ideja.plate su im tu negdje pa bi prosao trejd
- BosniaBoston
- Kontakt:
Sve si ti to dobro rekao ali ocigledno je da juka zeli da ostane upamcen po dobru navijacima portlanda,a ima i sansa da mu penzionisu broj.Njegov team first stil ce kad tad izaci na vidjelo nadam se.Nek saceka jos godinu,a treneru treba diskretno prikazati statistike i obrazloziti svoju vecu ulogu(naravno iza vrata)AirRamiz je napisao/la:da igra sa Lebronom vec bi imao 18 poena u prosjeku. LBJ i od Zubca napravi da izgleda kao startni centar...najveci problem je sto CJ uziva ugled klase od igraca i sve mu se dopusta a ja sam uvjeren da bi bogdan b. bio bolje rjesenje mjesto ovog ispucivaca.... to se i sinoc vidjelo. igrac sa kosark.inteligencijom je uvijek u prednosti ... bogdan vidi i razumi situaciju na terenu pa u skladu sa tim ili podijeli asist ili sam zavrsi. dok je ovom drugom prve tri opcije sut.u odbrani ne moze cuvat stolicu,a poznat je i da ne moze zabit slobodno bacanje kad se udje u tijesnu zavrsnicu....znaci i tu je bogdan jaci...CJ nikada nije niti ce zabiti kos za pobjedu
#Punoljetstvo
vidim da se juka ne moze tradeat prije sljedece sezone jer je tek potpisao ugovor.Ok ionako bi to bilo isforsirano, nije u tako losoj situaciji d ide ove zime, niti bi ga PDX pustio tako lahko.i neki ugledni novinari tvrde da je njegov ugovor pljacka...ko zna,ako mu ne daju sigurnih 30 minuta dogodine ili opet pocnu koketirat sa collinsom kao osloncem za buducnost,bice opcija dogodine.ovo ljeto nek radi na trici da je digne na embiidovsku razinu (oko 30%) i bice jos 15% vriejdniji nego sto je danas....treba zapamtit, na AS ne mozes ici sa 27 minuta u prosjeku da si ne znam ti kako dobar...pravi starteri moraju imati minimum 30 minuta u prosjeku....zato mi je razumljivo sto nema halabuke oko njega kao AS iako ima strasne napredne statistike
ovo sve govori koliki je njegov utjecaj na terenu
http://www.espn.com/nba/statistics/rpm
a sad nek strucnjaci nadju capellu i stevena adamsa na listi
ovo sve govori koliki je njegov utjecaj na terenu

- BosniaBoston
- Kontakt:
Znam da je bilo smijeha sto sam rekao da je nurkic defanzivni sistem,ali je to uistinu tacno.Ekipa ne racunajuci juku ima jednog i jednu cetvrtinu dobrih defanzivaca,a o bekovima da ne govorimo.On je takvu skupinu doveo do iznadprosjecne odbrambene i jedne od najboljih skakackih ekipa pa nek pricaju sta hoceAirRamiz je napisao/la:vidim da se juka ne moze tradeat prije sljedece sezone jer je tek potpisao ugovor.Ok ionako bi to bilo isforsirano, nije u tako losoj situaciji d ide ove zime, niti bi ga PDX pustio tako lahko.i neki ugledni novinari tvrde da je njegov ugovor pljacka...ko zna,ako mu ne daju sigurnih 30 minuta dogodine ili opet pocnu koketirat sa collinsom kao osloncem za buducnost,bice opcija dogodine.ovo ljeto nek radi na trici da je digne na embiidovsku razinu (oko 30%) i bice jos 15% vriejdniji nego sto je danas....treba zapamtit, na AS ne mozes ici sa 27 minuta u prosjeku da si ne znam ti kako dobar...pravi starteri moraju imati minimum 30 minuta u prosjeku....zato mi je razumljivo sto nema halabuke oko njega kao AS iako ima strasne napredne statistike
ovo sve govori koliki je njegov utjecaj na terenu![]()

#Punoljetstvo
Ma Juka je brutalno podcijenjen igrac.
-
- Kontakt:
Naivno razmišljanje u vezi traženja trejda ili boljeg statusa u ekipi. To da je potpisao krađu od ugovora ne ide u njegovu korist nego u korist tima. Imao je poštenog GMa u Denveru koji je ga je ispoštovao i trejdo u bolje okolnosti (tada), to se ne dešava često. Ugovor koji mu je Neill dao sve govori o kako on gleda na stvari. Ako bude (ponovo) govora o trejdu, to ide u njihovu koristi ne u njegovu.
Što to sada svima smeta. On nije pokazao nikakav, ni najmanji znak da mu bilo šta smeta u Portlandu, on u svojoj glavi vidi Portlandu kao raj i dao bi dupe(i daje) za Portland. Zašto se nervirati zbog toga kada on uživa.
Slave mentality ftw!
Što to sada svima smeta. On nije pokazao nikakav, ni najmanji znak da mu bilo šta smeta u Portlandu, on u svojoj glavi vidi Portlandu kao raj i dao bi dupe(i daje) za Portland. Zašto se nervirati zbog toga kada on uživa.
Slave mentality ftw!
Slazem se s mnogim stvarima koje ste ovdje pisali, ali valjda on bolje od nas zna zasto mu nista u Portlandu ne smeta i zasto ni ne pomislja na bilo kakav vid pobune. Mene najvise nervira sto on uvijek nema svojih 12+ suteva po mecu i sto mu (ukljucujuci u te suteve) bar 3-4 puta ne ociste stranu i ne spuste loptu na niski postu. Covjek ima potencijal da bude tito low posta, a to niko ni ne pomislja iskoristiti. Ne mozes se Juka adaptirati na to, ako na mecevima ne dobije pravu priliku da isproba ono sto je vjezbao na treninzima.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
Kupio lik kucu od 3 miliona dokara a ovdje se pise o odlasku. Nema od toga nista.
Ova skupina igraca bez Juke je bila under 500 ekipa. Polako, neka igra rastereceno jer nije na njemu pritisak ako ekipa zakaze nego na dvojcu Lillard i CJ. A na CJu ce se kola slomiti.
Juka ce opet ove godine igrati playoff i nadam se da ce sad bar prvu rundu proci jer imaju vise sutera nego prosle godine.
Ova skupina igraca bez Juke je bila under 500 ekipa. Polako, neka igra rastereceno jer nije na njemu pritisak ako ekipa zakaze nego na dvojcu Lillard i CJ. A na CJu ce se kola slomiti.
Juka ce opet ove godine igrati playoff i nadam se da ce sad bar prvu rundu proci jer imaju vise sutera nego prosle godine.
kakvi novi suteri....seth curry i stauskas su sporadicni suteri, jadna im majka ako se uzdali da njih krene.
smrcu vlasnika paula allena vlasnistvo je preslo na zenu koja nema neke ambcije i prodace fransizu. sigurno ni ovo ljeto nece placaz porez na luksuz, buducnost Blazersa je vrlo neizvjesna...
smrcu vlasnika paula allena vlasnistvo je preslo na zenu koja nema neke ambcije i prodace fransizu. sigurno ni ovo ljeto nece placaz porez na luksuz, buducnost Blazersa je vrlo neizvjesna...
- AshburtonG
- Kontakt:
Volim Juku kao da mi je brat rodjeni, ali ljudi de malo odvadite. Stoji to da je Stotts jako los u iskoristavanju Jusufa i njegovih prednosti u igri, te da je uopceno trener koji ima slab game sense, i da se vrlo brzo pogubi u vodjenju tekme. Ja mislim da su Blazersi ekipa sa najvise poraza, nakon sto vode vecinu tekme. Ljudi moraju 10x imat svoj momentum da bi nekako dosli na kraju do pobjede. Ovaj kad god su na koncu da dovrse ekipu, tj. odu na 20+, izvede najbolje igrace i nakon par minuta idemo Jovo na novo...
Sto se tice manjka lopti. On nema nikakvu konstantu u igri. Evo odigra 7-8 vrhunskih meceva, pa ce sad zaredat 3-4 uzasna, i sve tako u krug. Taman ga i navijaci i osoblje pocnu gledat kao safe zone u igri, pored nedodirljivog Damea, znaci igraca na kojeg mozes igrat svaki 2-3 napad i on onda ispadne iz ritma. Da igra ovako kao zadnjih mjesec dana, imao bi sigurno 15 suteva po mecu. On igra u ekipi koja ce se grcevito borit za PO ove godine, te niko nema namjeru da njega forsira ako ga ne ide. Morat ce uvijek sam nabijati taj momentum. Koliko ga oni cijene i ovaj ugovor najbolje dokazuje. Pripreman je bio Zach da uskoci tu umjesto Juke, ali decko je mnogo losiji od onoga sto su oni vidjeli. Juka sa slomljenom nogom ima veci impact od njega, na oba kraja parketa. Kad stabilizira FG iznad 50% bit ce i lopti. Sto je najgore on ove najlakse stvari uspije promasit, a ubacuje mid range redovno.
S druge strane, njemu to izgleda ne smeta. Vjerovatno mu se svidio grad, dobro je primljen, upoznao nove ljude. Ne cini mi se da je neki debil koji ce spiskat pare na nocne izlaske i koku. Racuna da ce na sljedecem ugovoru, naplatit sve sto nije uzeo na ovom prvom i to je to.
Sto se tice manjka lopti. On nema nikakvu konstantu u igri. Evo odigra 7-8 vrhunskih meceva, pa ce sad zaredat 3-4 uzasna, i sve tako u krug. Taman ga i navijaci i osoblje pocnu gledat kao safe zone u igri, pored nedodirljivog Damea, znaci igraca na kojeg mozes igrat svaki 2-3 napad i on onda ispadne iz ritma. Da igra ovako kao zadnjih mjesec dana, imao bi sigurno 15 suteva po mecu. On igra u ekipi koja ce se grcevito borit za PO ove godine, te niko nema namjeru da njega forsira ako ga ne ide. Morat ce uvijek sam nabijati taj momentum. Koliko ga oni cijene i ovaj ugovor najbolje dokazuje. Pripreman je bio Zach da uskoci tu umjesto Juke, ali decko je mnogo losiji od onoga sto su oni vidjeli. Juka sa slomljenom nogom ima veci impact od njega, na oba kraja parketa. Kad stabilizira FG iznad 50% bit ce i lopti. Sto je najgore on ove najlakse stvari uspije promasit, a ubacuje mid range redovno.
S druge strane, njemu to izgleda ne smeta. Vjerovatno mu se svidio grad, dobro je primljen, upoznao nove ljude. Ne cini mi se da je neki debil koji ce spiskat pare na nocne izlaske i koku. Racuna da ce na sljedecem ugovoru, naplatit sve sto nije uzeo na ovom prvom i to je to.
Evo odmah tekst na blazersedge gdje se pita: " da li će Scott dati šansu u tjesnoj završnici colinsu da pokaže sta zna" ili ti se suflira da treba dobiti šansu.
Ma juka treba naći m.... Gdje su mu usput ispala od Denvera do Portlanda i tražiti akcije za njega i 15 šuteva po tekmi ili trejd, sa iole pristojnim defanzivno bekovima bi se zacementirao kao jedan od top3 odbranbena centra plus bi ofanzivno došao na svoje sa igračima koji igraju timski.
Mislim kao što neko reče Lahko bi mogao završiti u kingsima ili Dallasu a oboje bi mu leglo ko budali šamar.
Pa da je u Denveru pristao biti backup nikoli dobio bi 15 milja po sezoni + mu izašli u susret sa trejdom.
Sad uzeo kakvu takvu lovu osigurao se i umjesto stava on skinuo gace pred lilarda, cj i scota i još uživa u tome.
Ma juka treba naći m.... Gdje su mu usput ispala od Denvera do Portlanda i tražiti akcije za njega i 15 šuteva po tekmi ili trejd, sa iole pristojnim defanzivno bekovima bi se zacementirao kao jedan od top3 odbranbena centra plus bi ofanzivno došao na svoje sa igračima koji igraju timski.
Mislim kao što neko reče Lahko bi mogao završiti u kingsima ili Dallasu a oboje bi mu leglo ko budali šamar.
Pa da je u Denveru pristao biti backup nikoli dobio bi 15 milja po sezoni + mu izašli u susret sa trejdom.
Sad uzeo kakvu takvu lovu osigurao se i umjesto stava on skinuo gace pred lilarda, cj i scota i još uživa u tome.

- BosniaBoston
- Kontakt:
Veceras protiv cavsa kuci.To se mora sibati
#Punoljetstvo
Da se ne lazemo, nisu njega nesto vele forsirali ni kad je uvezao ovih 7-8 odlicnih tekmi,dosta njegovih poena dolazi nakon ifanzivnog skoka ...cak bih rekao da je samo zbog ekipe i bezobzirnih suigraca u par navrata zadrzan ispod 30 poena, koje bi kao od sale presao da je vise forsiran(Sac,Hou i jedan GSW mec)
Nisam gledao mec s Den pa ne znam je li on forsirao lose suteve ili ga je ekipa htjela forsirat...Protiv Sac ovu zadnju sam gledao i imao je sramotno mali broj posjeda...5 asista su pravo cudo kad vidis koliko je malo dodira imao
kako rekoh, Portlandu mora biti prioritet da se Juka vrati na beast mode kolosjek...nece valjat ako izgubi sampozdanje
Nisam gledao mec s Den pa ne znam je li on forsirao lose suteve ili ga je ekipa htjela forsirat...Protiv Sac ovu zadnju sam gledao i imao je sramotno mali broj posjeda...5 asista su pravo cudo kad vidis koliko je malo dodira imao
kako rekoh, Portlandu mora biti prioritet da se Juka vrati na beast mode kolosjek...nece valjat ako izgubi sampozdanje
- StevieFranchise
- Kontakt:
Brat je hladno dobio 3 lopte za poluvrijeme protiv Cavsa.

“America has only three cities: New York, San Francisco, and New Orleans. Everywhere else is Cleveland.”
Četvrtina do kraja i dalje na tri šuta 

- BosniaBoston
- Kontakt:
Evo sad onu dvojicu krampa uveli ma bjezi.Juka asistentOikamid je napisao/la:Četvrtina do kraja i dalje na tri šuta

#Punoljetstvo
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.