Virtu4l je napisao/la:Ne znam, moja iskustva sa stadiona u Italiji (Olimpico, San Siro, San Paolo, A. Franchi...) mi govore da nema zajebancije kada su gostujući navijači u pitanju. Biće ID kontrola i sa našim pasošima se neće moći ući, tako da nam ostaje dijaspora koja ima druga državljanstva, ako i to puste.
Nedavno kad sam bio na Roma - Inter, lik je proslavio prvi gol Intera (samo stisnuo šaku, nije skočio i nešto slično), desetak njih ga je napalo, sreća pa je obezbjeđenje brzo reagovalo i izbacilo ga sa stadiona, zajedno sa ženom. Kad gledam ligu šampiona ili EL, svaki put kad im se obratim na engleskom, pitaju me jesam li "away fan", bez obzira što mi je Romin šal oko vrata, ili šal Lazija (po potrebi

), tako da su stvarno rigorozni.
Ja sam bio na Roma Real 2016. Jakna i ispod dres Reala sa šalom.Prosao sve kontrole najnormalnije i usao na tribinu. Sektor je cak i bio ok, znam da sam za kartu dao oko 120 eura,ali vise pomaknut prema onom sektoru gdje su gostujuci navijaci. Elem na neke sanse sam par puta skocio,a i na golove najnormalnije. Neki stariji cica nas upitao jesmo' Spanci, jaran se prepo govori ne ne Bosna,Dzeko,Pjanic,Zukanovic
Mada kad Real dade oba gola dosta je ljudi poskakalo, msm dosta,sigurno 15-20 ljudi je bilo tu na tom dijelu tribine.
Mada ima fora, da su bili neki momci iz Bosne(isli smo sa Sol Azurom), bilo je njih 4-5, ponijeli salove, zastave, dresove Reala i krenuli na utakmicu.Sol Azur je dao karte logicno za ove domace sektore i kad su ih vidjeli ovi pred stadionom redari nisu im dali da udju na taj sektor za koji su kupili kartu vec ih poslali na sektor za gostujuce navijace
Msm na kraju im ispalo super realno, jedino sto nije valjalo je sto su tu morali ostati dodatnih sat i po,a bus ih nije cekao(za povratak u hotel) pa su se pjeske vracali u hotel