Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

Asteriks

Re: Chat

Post Postao/la Asteriks » 01 mar 2019, 16:20

Narod ima neotudjiv suverenitet koji, zbog funkcionalnosti drzave i demoktratije (u teoriji) izborima isti povjerava vladajucem sloju. To je osnova i polazna cinjenica.

Dalje, nezavinost je funkcionalnost naroda da sebi kroji sudbinu. Mi smo to i dobili (sto nam je i potvrdjeno od strane drugih, priznatih drzava) prije 27. godina ali nismo rijesili unutarnje probleme koje zadaje nacionalna oligarhija.

Nije problem u novcu, recemo iz licnog iskustva, bilo sporadicno ili ne, za vrijeme vanrednog studija do sada zaradio sam ok 20 000 KM, usput (strani saradnici, turisticke agencije, porodicna preporuka za nekog privatnika (polu)sezonu... I sada postoji mogucnost rada u call centru (njemacki agent za nekretnine) gdje iz stana mozes uzeti preko 1000... Problem je nesto sasvim drugo.

Kada se vec izostris diplomom, uvjerenjima o strucnom ispitu, certifikatikma... zelis da izgradis karijeru, da napredujes u normalnim uvjetima ali kao politicki neutralan. Ako postoje uvjeti (negdje) zasto ne ciljati ka visinama, traziti nesto na osnov cega ces poslije pokrenuti vlastiti biznis... te zaobic rintanje za minimalac samo eto da bi prezivio il vodio prosjecan zivot.

Hendo to ne shvaca vec je, toboze, zadovoljan onim sto mu se pruzi. :rol:

Na zapadu bi to definisali kao - americki san.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 01 mar 2019, 16:22, ukupno mijenjano 1 put.
A smooth sea never made a skilled sailor.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 01 mar 2019, 16:22

Goga Goga samo Goga
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 01 mar 2019, 16:24

Cuj vlast je drzava....znaci öde vlast gasi se drzava. ....logicno...
Svakakvih budalastinja se nacitat.Nijedna stranka nije drzava. ..
Kako god sretan dan Nezavisnosti svima koji slave.
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic

"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 01 mar 2019, 16:26

Svim državljanima BiH koji žive u BiH sretan dan nezavisnosti :bih:
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 01 mar 2019, 16:29

Brcanskamalta je napisao/la:Cuj vlast je drzava....znaci öde vlast gasi se drzava. ....logicno...
Drzavni aparat je drzava.
Madal je napisao/la:Svim državljanima BiH koji žive u BiH sretan dan nezavisnosti :bih:
Svim drzavljanima BiH koji nisu budzetski paraziti i koji nisu pobjegli iz BiH sretan dan nezavisnosti. :bih:
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 01 mar 2019, 16:43, ukupno mijenjano 2 puta.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 01 mar 2019, 16:30

Sex droga i Sekulić Goga

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 01 mar 2019, 16:32

Osim13 je napisao/la:Sex droga i Sekulić Goga

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 01 mar 2019, 16:35

Brcanskamalta je napisao/la:Cuj vlast je drzava....znaci öde vlast gasi se drzava. ....logicno...
Narod ima neotudjiv suverenitet koji, zbog funkcionalnosti drzave i demoktratije (u teoriji) izborima isti povjerava vladajucem sloju. To je osnova i polazna cinjenica.

Ako ciljas na ovaj dio, onda vjerovatno nisi shvatio neke principe uredjena drzave te cijeli koncept temeljnih prava i obaveza koje iz svega proizilaze.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 01 mar 2019, 16:37

1. mart je idealan dan da se prodube razlike. I tako svake godine, znamo ko na taj dan kupi poene. Niko se nije sjetio 20 godina da se dogovori, nedostatak dijaloga odgovara svima. Daleko je bolje da se dogovorilo pa da imas odredjen datum koji prihvataju svi, skines jedan problem i nemas istu situaciju na TV ekranima 10-15 godina.

Ali o cemu pricamo, to su ljudi koji sa sve 3 strane nisu ispostovali 90% stvari koje su potpisali u Dejtonu. Ako kome ono znaci sretan mu ovaj dan ali mislim da nikom ne znaci osim sto je idealan za odmora onima koji su zaposleni. Iduce godine ista prica, nedo Bog da se nesto rjesi. :rol:

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 01 mar 2019, 16:40

svi ste vi **** neizivljena
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 01 mar 2019, 16:41

Sarmelino je napisao/la:svi ste vi **** neizivljena
Kako se tad našao povrijeđenim, a on kad vrijeđa nečije i nešto je " :rol: "

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 01 mar 2019, 16:43

tuzlak1987 je napisao/la:1. mart je idealan dan da se prodube razlike. I tako svake godine, znamo ko na taj dan kupi poene. Niko se nije sjetio 20 godina da se dogovori, nedostatak dijaloga odgovara svima. Daleko je bolje da se dogovorilo pa da imas odredjen datum koji prihvataju svi, skines jedan problem i nemas istu situaciju na TV ekranima 10-15 godina.

Ali o cemu pricamo, to su ljudi koji sa sve 3 strane nisu ispostovali 90% stvari koje su potpisali u Dejtonu. Ako kome ono znaci sretan mu ovaj dan ali mislim da nikom ne znaci osim sto je idealan za odmora onima koji su zaposleni. Iduce godine ista prica, nedo Bog da se nesto rjesi. :rol:
Zasto bi se mjenjali kad svoju politiku grade na tome da se nece dogovorit.Nikad ne mjenjas nesto sto radi

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 01 mar 2019, 16:52

tuzlak1987 je napisao/la:1. mart je idealan dan da se prodube razlike. I tako svake godine, znamo ko na taj dan kupi poene. Niko se nije sjetio 20 godina da se dogovori, nedostatak dijaloga odgovara svima. Daleko je bolje da se dogovorilo pa da imas odredjen datum koji prihvataju svi, skines jedan problem i nemas istu situaciju na TV ekranima 10-15 godina.

Prvi mart je ok. Sad mi trebamo popustiti pred nekima kojima smeta prefiks BiH i u vrecici za supu i koji bi jedino pristali da datum ovog praznika bude dan dogovora u Daytonu. Nece moci.
Zasto smeta i 25. novembar? Kako se dogovoriti? Da izmislimo neki datum?

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 01 mar 2019, 16:58

ASD je napisao/la:
Pa postojala je drzava Bosna i prije...Imala skroz drugi "drzavni aparat ".....o cemu pricas saberi se.
Pojede te mrznja prema sda i muslimanima...Smiri se.
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic

Junije Palmotic

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 01 mar 2019, 17:02

Lažu nas da smo nezavisne, okupirale su nas strane banke i korporacije, kreditno smo ovisni i imamo marijonete na vlasti koji rade u interesu okupatora.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 01 mar 2019, 17:05

Kajzer10 je napisao/la:
Prvi mart je ok. Sad mi trebamo popustiti pred nekima kojima smeta prefiks BiH i u vrecici za supu i koji bi jedino pristali da datum ovog praznika bude dan dogovora u Daytonu. Nece moci.
Zasto smeta i 25. novembar? Kako se dogovoriti? Da izmislimo neki datum?
Ma znam to ali opet po meni bi bilo korisnije za drzavu da se napravi pritisak i uvede na teritoriju citave BIH. Datum mi nije toliko bitan, ovaj ili onaj ako bi se na taj datum primjenjivao u citavoj drzavi.
Ovako neces nigdje dogurati, pa vidi se da bez neke promjene situacija nece biti nista bolja za 1.mart i za 20 godina.

Isto tako mislim da se treba poceti distancirati od rata. Ne zaboraviti ali isto tako nije posteno prema nekom ko je rodjen nakon rata da ga maltletiras sa odredjenim stavovima u raznim sferama zivota. Svaka drzava je imala ratove pa je nasla nacin da se to ostavi iza ali ovdje se valjda misli da ratnom tematikom mozes gusiti i nekog ko je rodjen u 21. stoljecu jos 30-40 godina.
Meni je bolje da bude neki X datum samo da ne gledamo i naredne godine situaciju gdje Komsic i Dzaferovic pricaju o ratu i povezuju ga sa 1. martom, a politicari iz RS-a spominju kako su preglasani i kako je taj dan kriv za rat.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 01 mar 2019, 17:06

Brcanskamalta je napisao/la:
ASD je napisao/la:
Pa postojala je drzava Bosna i prije...Imala skroz drugi "drzavni aparat ".....o cemu pricas saberi se.
Pojede te mrznja prema sda i muslimanima...Smiri se.
Pa mijenja se i sama drzava.
Kao sto se mijenjaju granice, stanovnistvo i sta ja znam vec, tako i drzavni aparat tj. drzava se mijenja.

Fuerza
Kontakt:

Post Postao/la Fuerza » 01 mar 2019, 17:06

Ja došao da čestitam praznik, ali evo sad ne znam kome treba čestitati, kome ne!

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 01 mar 2019, 17:09

Isto tako mislim da se treba poceti distancirati od rata
Kako ces se distancirati kada agresor nece da prizna genocid il plati neku ratnu odstetu te da, u svoje udzbenike uvedu Srebrenicu il uopce, objektivnu stranu rata iz 90-ih...

Sta treba rec, ok napadnuti smo al' ono zargonski receno - ebaji ga, bilo proslo. :nene:
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 01 mar 2019, 17:11, ukupno mijenjano 2 puta.

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 01 mar 2019, 17:10

Drzavni aparat se mjenja to je tacno,ali drzava ostaje...Vlast pretstavlja zakon u drzavi a ne samu drzavu. ..
Pises nebuloze jbt.
Drzava mijenja granice,stanovnistvo vlast ...Ali drzava ili opstaje ili nestaje.
Stjepan Tomasevic

Junije Palmotic

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: kraljttbvb i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []