Chicago Bulls

dema
Kontakt:

Re: Chicago Bulls

Post Postao/la dema » 16 okt 2010, 16:57

SaltCityAttack je napisao/la:izgubismo, ali dobro je sami smo se ukopali na kraju :)
Falio je i Gibson odmaran za Orlanda.Odigrali su po meni dobru utakmicu.Nesto mislim s obzirom na prvu cetvrtinu i kako ih je islo onda je izveo petorku i ovi su se vratili onda nije htio vratit Denga iako je bio jako dobar sinoc.Jednostavno jos se ne otkrivaju sve karte.Skok opet dobar,odbrana u pojedinim dijelovima utakmice dobra pa onda bude nes slabija.Skok su popravili i to je dobro,sad je cilj smanjit broj gresaka na utakmici 21 sinoc Dallas 15.Asistencije 22 s tim sto ih je puno bilo u prvoj cetvrtini tako da inace trener kaze jos nismo 48 minuta ekipa.A da bi mogao igrat s velikim moras bit ekipa koja igra istim intenzitetom 48 minuta da je podjednako fokusirana koncentrisana i spremna se prilagodit situaciji na terenu.Bullsi to jos nisu ali su u odnosu na proslu sezonu popravili odbranu,skok ostao dobar s tim sto sad bolje zatvore ofanzivni skok protivnickih ekipa,manje oscilacija u igri,puno bolji protok lopte kretanje lopte je kudikamo bolje sto oni zovu Motion offense znaci u napadu svi trebaju dirnut loptu lopta ide unutra ili vani s tim ste se trazi najbolja opcija.Tako da nekad napad moze trajat i 5 sekundi ako se sve poslozi odmah tj ak je posebno tranzicijska igra u pitanju.Popravljena je trica i to se osjeti imamo 4-5 igraca koji mogu pogodit izvana.Jos je ova ekipa kratko na okupu trener je kratko tu sa svakom sljedecom utakmicom ce bit bolji uigraniji.Kad se vrati Boozer ova ekipa postaje opasna za bilo koga.Noah,Deng opet dobri ko i Asik.Rose nesto losiji sut ali mislim da je ovdje trener malo zelio mozda i da vidi neizvjesnu zavrsnicu da vidi kako ce se snaci i u tome,i tu Rose pogada tricu 1.6 do kraja sto ulijeva povjerenje da covjek koji ce imat cesto zadnji sut ima hrabrosti da to uradi i uspije u tome.Dobra utakmica gledao sam malo prvu cetvrtinu,ovo je dobar test protiv jedne od jacih ekipa u ligi.Imaju sirinu imaju sve potrebno da odu daleko koliko ce moci vidjecemo ali ce prijetit LAL mozda i najvise jer OKC nema jos sirinu u ekipi sve se svodi na 2 igraca u napadu ako se jedan od njih povredi mjesec samo nema ih nigdje.Prosle sezone su imali srece s povredama govorio sam da ce tesko podnijet toliko minutazu KD i RW ali izdrzali su,e sad usli su s tolikom minutazom u pred sezonu u kojoj su plus odigrali svjestko prvenstvo e sad morat ce im dozirat opterecenje da se ne bi desilo povreda ili premor koji prouzrokuje razne vrste povreda.Strasna ekipa koja mora se dobro jos pojacat.Mislim da ce Durantula odigrat losiju sezonu od prosle iz ovog razloga.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 17 okt 2010, 04:46

ubi nas Orlando :)...ebiga ne mozemo igrati sa njima ali nikako...Miami i Boston su vjerovatno bolji od njih, ali sa njima mozemo igrati, dok protiv Orlanda nas nema nigdje....dodyse Orlando je igrao skoro citavu utkamicu sa svojim starterima po 30 minuta, dok kod nas su Rose i ostali igrali po nekih 15 minuta utakmice...u ovoj utkamici nesto vecu minutazu su dobili drugi igraci, koji nisu opravdali ocekivanja
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 17 okt 2010, 16:30

Lose su odigrali startere odmarao sinoc a ja sam mislio da ce ih odmarat protiv Dallasa ma nece ovo ovako bit u sezoni ipak ce tu bit i Gibson pa poslije Boozer pa nece oni u sezoni moc sutat 60%.Bice bolje sad nek rade na ovim greskama los sut bio.ovi odigrali dobru odbranu.Skok bio los ma bice oscilacija u igri dok se sve to ne poslozi

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 17 okt 2010, 16:51

ma znam ja to sve, ali mi jedino dozivimo katastrofu protiv Orlanda, a dok smo sa Cavsima odigrali 2-2 sezonu i sa Bostonom takodjer, gdje smo se drzali u svakoj utakmici... znaci da nam ne lezi ekipa koja ima onakvog centra i mislim da smo mi ti koji su trebali dovesi Shaqa upravo zbog Orlanda
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 17 okt 2010, 16:55

SaltCityAttack je napisao/la:ma znam ja to sve, ali mi jedino dozivimo katastrofu protiv Orlanda, a dok smo sa Cavsima odigrali 2-2 sezonu i sa Bostonom takodjer, gdje smo se drzali u svakoj utakmici... znaci da nam ne lezi ekipa koja ima onakvog centra i mislim da smo mi ti koji su trebali dovesi Shaqa upravo zbog Orlanda
Ma bice to ok ubio nas je Carter i to ce se rijesit a Noah i Asik mogu u onoj situaciji kad su skupa na terenu da mu prave probleme sinoc je bila utakmice 2 noci zaredom i bilo je i umora a inace smo slabo sutali posebno izvana i jos se ton sve uigrava a kad bude Boozer tu nece Howard bit problem

maestro<
Kontakt:

Post Postao/la maestro< » 19 okt 2010, 00:09

Veliki pozdravo svim navijačima Bullsa, koliko primjetim dema i SSAttack pravo prate klub, nadam se da ce i dalje iznositi kvalitetne informacije ovdje na forumu, jer sam i ja simpatizer Bikova ;)
>Vamos Sevilla<

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 19 okt 2010, 05:47

naravno da cemo ti biti na usluzi, sa novim informacijama u vezi Bullsa :)....eto imat ces vjerovatno i video izvjestaj protiv Knicksa 4 novembra, jer cu prisustvovati toj utakmici.
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 19 okt 2010, 08:09

Dobro nam dosao ma bit cemo tu brat iz grada soli ce nam postavit slike s NY kad bude to ce bit super malo koji portal na balkanu ima tako nesto.Salt sta je s Taj-om ide li ta povreda na bolje

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 19 okt 2010, 08:47

kazu da se oporavio i da se vratio treninzima...nije nista ozbiljno, ali nisu zeljeli rizikovati tako da su ga odmarali ove dvije utakmice
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

maestro<
Kontakt:

Post Postao/la maestro< » 19 okt 2010, 13:01

Eh to braćo Bullsi :mrgreen: to mi je drago čuti, čim se dema registrovao na moj rođendan, znao sam da smo za istog topica :mrgreen:

SCAttack, de mi reci jarane koliko kostaju karte i jeli fkt tako tesko doci do njih!?
>Vamos Sevilla<

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 21 okt 2010, 11:46

Chicago -Toronto 110-103
Noah nije igrao pa je skok bio 36-45 Bullsi nadskakani ali ipak dobili.Sut za 2p 50%,za 3p 38%.Ono sto se ponavlja opet dobar protok lopte 26 asistencija sinoc bude stvarno jako lijepih akcija.
Deng 22 kosa,6 skokova,3 asista i jedna lijepa blokada.Deng igra svoju staru igru kakvu je igrao prije Del negra napada kos ulazi u reket nije vise samo da trci i odmah suta dosta svestranije igra.
Rose 20p,8 skokova,9 asista,1 ukradena i 2 blokade za 31 minutu u igri.Ovo na tragu triple doubla sto do sad nije bilo slucaj napredak Rosa ,po ovome bi nas mogao ocekivat i koji triple double od Rosa ili od Noah.
Asik 4p,9 skokova i 1 blokadu,1 ukradenu sve za 19 minuta.Scalabrine 14p,4 asista.Kurt Thomas 10p,8 skokova.
JJ 14p jedno dobro zakucavanje 1 blokada i 1 ukradena.Jos da smanje taj broj gresaka i bice bolje,nije ni Korver igrao ima oteklinu na skocnom zglobu.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 21 okt 2010, 22:47

maestro< je napisao/la:Eh to braćo Bullsi :mrgreen: to mi je drago čuti, čim se dema registrovao na moj rođendan, znao sam da smo za istog topica :mrgreen:

SCAttack, de mi reci jarane koliko kostaju karte i jeli fkt tako tesko doci do njih!?

ja sam uzao online dvije po $42.00 za utkamicu protiv Knicksa ..medjutim jos ih nisu poslali,kao te ulaznice bi mi trebale doci do 27 oktobra to jeste za par dana...i ove su ulaznice gore negdje pri vrhu, jer dole je skoro pa sve rasprodano za tu utkamicu, a cijene su nesto vece naravno.

Bullsi su sinoc odigrali dosta dobro, a posebno Rose...st ami je drago, a to je da Asik igra dosta dobro i on nam moze jako dobro doci u slucaju nekog trade u toku sezone...mnogi znaju da on brzo uci i vjerovatno ce ga neko zeljeti :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 23 okt 2010, 16:28

Konacno utakmica kakve zele Bullsi da igraju.Dobra odbrana 74 kosa samo dala Indiana ,Bullsi 102.50 skokova bez Noaha naspram 37 Indiane.Dobri procenti suta,dok su protivniku onemogucili dobar sut.23-17 u asistencijama za Bullse ,dobar skok,dobar protok lopte,dobra odbrana i sjajni Deng s 29 poena 3-5 trica i 8 skokova.Gibson 11 ,Rose 14 a Asik 10 skokova i 3 blokade ,6 poena i 1 ukradena lopta covjek je dobro pojacanje moze igrat odbranu i dobro mijenje Noaha.JJ ponovo dobar 11 poena iz igre sve pogodio.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 23 okt 2010, 17:18

ovaj Asik je odlican :)...vec sada ga ovdje gotive i jedva cekaju da ga vide na terenu, kad aulazi sa klupe :)...ma igramo jako fino to se vidi...velika je razlika u odnosu na one stare Bullse to je definitivno....vidjet cemo nadam se da cemo biti medju te cetri ekipe, jer ja zaista ne vidim da iko u nasoj diviziji moze biti prije nas...ranije smo se patili i sa ovom Indianom ebote :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Institut
Kontakt:

Post Postao/la Institut » 24 okt 2010, 13:29

jel scalabrini u rosteru i ima li ko njegovu sliku u dresu bullsa ? :D

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 24 okt 2010, 13:32

scalbrine je u rosteru , fino igra , ja sam mislio da ce samo biti maskota , al uleti s klupe , ubaci koju tricu , izmami skandiranje navijaca , solidan u odbrani .

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 24 okt 2010, 14:07

ma odigrao je dosta dobro pripremne utakmice i bice u ekipi ove sezone....ma bolji je od onih nekih koje smo ranije imali na klupi...barem ima iskustva i igra dobru odbranu, a to nam treba
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 24 okt 2010, 14:20

Furymaker je napisao/la:scalbrine je u rosteru , fino igra , ja sam mislio da ce samo biti maskota , al uleti s klupe , ubaci koju tricu , izmami skandiranje navijaca , solidan u odbrani .
jeli to jos jedan navijac bullsa

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 25 okt 2010, 15:19

dema je napisao/la:jeli to jos jedan navijac bullsa
;) aha , citao sam vase postove redovno ali mi se nije dalo logirati :D
Pogledao sam svaku tekmu bullsa u predsezoni i imam velika ocekivanja od ove ekipe.
Rose-a pratim jos od prije drafta , tako da mi je on najdrazi igrac u NBA trenutno - od njega ocekujem znatno poboljsanje u odbrani , sto je on pokazao u ovoj predsezoni .
Bogans/Brewer tu smo malo potanki , ali Bogans je dobro odradio predsezonu , ubacivao trice i dobro igrao odbranu sto se od njega i ocekuje , dok je Brewer zbog povrede dobio malu minutazu , tako da cemo njega tek viditi .
Deng/Korver/JJ - Deng me iznenadio , tj.znao sam ima potencijala , odlicno odigrao ovu predsezonu i ako ovako nastavi i ostane zdrav cijelu sezonu mozda opet bude neka luda ponuda kao ona od prije par sezona ( Kobe ) .
Korver - odlican suter , sto nam odavno fali jos od Gordona , puno se krece bez lopte i trudi se , u odbrani los , ali se trudi .
JJ - od igraca kojeg sam jednostavno mrzio , ( mislim da svi znate zasto ) pa do igraca kojeg cijenim i potajno se nadam da eksplodira i postane igrac vrijedan prve postave bullsa ( ima potencijala za to ) , uz naporad rad i trening s Pippenom mozda to i uspije , zaista me ugodno iznenadio u ovoj predsezoni.
Boozer/Taj/Kurt - Boozera jos nismo vidili , ali jedva cekam da ga vidim u pick&rollu s Derrickom .
Taj - jedan od drazih igraca Bullsa , nadam se da ce dobro iskoristiti vrijeme dok nema Boozera.
Thomas - solidan igrac , mislim da je vise tu zbog mentaliteta igraca nego da ima dobru statistiku , pokoji skok , par poena i veliki psihicki uticaj na igrace.
Noah/Asik - Noah jedan veliki ludjak , zasluzio je produzenje ugovora , i jos je to potvrdio u par utakmica sto je odigrao u predsezoni .
Asik - ugodno me iznenadio , mislio sam da on nema sta traziti u NBA i da ce odmah Bullsi vratiti u europu , ali ovaj se pokazao kao dobar i cvrst igrac , skoro double-double ucinak za nekih 20-ak minuta je odlicna stvar , jos da ubaci koji slobodni bice odlican za Noahinu zamjenu .

Jos mozda cekam da potpisu Dampiera i treceg playa , pa da u decembru naprave neki trade za dobrog shooting guarda i ja sretan :D
Igra me ugodno iznenadila , brz protok lopte , odlicne kontre i iznenadjujuce dobra odbrana - razlozi mojih velikih ocekivanja za ovu mladu ekipu bullsa.

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 25 okt 2010, 15:30

ja, koji sam ekstra ravnodusan prema bullsima, ocekujem od njih trece mjesto na istoku (ni vise ni manje). te da dodju do polufinala konferencije. sve vise od toga bi za mene bila velika velika senzacija.

amertigeru ne vidim zasto te deng iznenadio. on bi takve partije trebao/morao pruzati. sve ovo sto radi zadnjih sezona je pretanko, i daleko ispod njegovog potencijala.

malo sam skeptican oko pick'n'rolla izmedju rosea i boozera, vidit cemo hoceli me uvjerit u suprotno.

bullsi su generalno gledajuci uradili strasno dobar posao ovoga ljeta. nisu doveli superstara, ali boozer je za njih sasvim dovoljan. korver i brewer se nevjerovatno nadopunjuju, totalne suprotnosti od igraca.

jedino sto mi se ne svidja, fali im talenta na centarskoj poziciji, i to mnogo. nece pozalit sto su doveli thomasa, koji je u pick'n'popu ubitacan, barem bio.

Odgovori

Natrag na “Chicago Bulls”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.