ATP Tour
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: ATP Tour
cista fakta, nikakva propaganda. dosta pratim tenis. i zacudila me tvrdnja kako su svi eto jednoglasni u tome da je rafa najjaci u glavi. kako mi je to promaklo? pa sam pregledao malo i obratio vise paznje. i vidjeh da je to daleko od toga. ja sam profesor matematike i volim cifre. a volim i sport. i mislim da smo svi jako subjektivni ali da jedino cifre ne lazu. naravno ako znas kako da ih tumacis i na sta da obratis paznju. sta je relevantno a sta ne. i da vidis odredjene anomalije i da znas sta je uzrok tome. sve je to logicno na kraju krajeva. a volim i da ubijem vrijeme po malo. na ovim drugim forumima gdje sam pisao su vecinom svi saglasni, ovdje je malo vise fedalovaca nego novakovaca i interesantnije je voditi diskusije, a cinjenicama baratam odlicno. a ono i sta ne znam znam gdje mogu lako provjeriti. na srpskim forumima je jedino kada nole zapadne u kakvu krizu (2009. i 2010. nakon one 2008. 2013. pa onda i ova najveca w2016-w2018) pljuvanje i omalovazavanje, a kada sve ide ok onda se ti pljuvaci povuku u rupe. tamo sam vodio zestoke bitke najvise bas 2009. i 2010. do noletovog proboja 2011. poslije nije vise imalo smisla. sve se pokazalo... kao u ostalom i ovdje (pocetkom 2011) i na klixu gdje sam bio baniran jer sam "trolovao" da je nole na putu za top10 (a mozda i top5) open ere! iznosivsi prosto neka moja zapazanja a potkrijepljeno statistikama (tada dosta oko toga da nole nije vec prestar i da ima vremena i da njegovo vrijeme tek dolazi i da se starost top tenisera pomijera prema kasnim 20im, sto je izmedju ostalog uticalo i na moja predvidjanja da ce nole biti br1 u 2011. i/ili 2012. na serbian cafeu vec tokom 2009. kada sam tamo oko toga vodio velike internet bitke
).

nole je spasio ML i dobio meceve cak 4 puta na slemu, od cega 2 puta po 2 protiv feda u SF na USO10,11 (znamo kakva je publika tamo kada fed igra) i 4 MP protiv conge na njegovom terenu (francuska,QF RG12) + u R2 na W05-lopez (nisam siguran dal 3 ili 6). kao i 5 ML protiv mareja u finalu mastersa u sangaju. nikada nije propustio ML na najvecim (1000+) turnirima, najveci propust mu je 1 ML u TB u finalu kvinsa protiv cilica.IloveN je napisao/la: Spasavas ML u prvom kolu 250. turnira, ili se mucis i odvlacis meceve u ranoj fazi Slemova u odlucujuci set.
To ima istu vrijednost kada pogledas ciste brojeve kao da spasis ML u polufinalu Slema.
Rafin mec s USO-a 2018. protiv Thiema i neki Nisikorijev iz prvog kola imaju istu vrijednost.
A Nadalovo finale s USO-o iz 2013. ima manju vrijednost kada samo gledas kroz brojeve, nego recimo neki mec 1. kola ATP 500 turnira, u kojem neki igrac spasava ML.
nadal je 1 spasio ML protiv feda u finalu mastersa i propustio u finalu MM (doha) protiv davidenka.
fed je propustio ML i izgubio meceve cak u 5 slemova (2 puta nole + jos jedno SF, QF i 1/8F) i 2 masters finala (rafa u rimu i potro u IW). na 2 slema je i spasao ML (oba puta u QF, monfils-USO14 i cilic-vimbl16) u mecevima koje je dobio.
marej je gubio 2 finala (jedno masters, sangaj - nole) u kojima je imao ML i pobijedio 3 finala od cega jedno na mastersu, u kojima je spasavao ML.
da stvar bude bolja, nole je vecinu tih najvaznijih ML spasio nestvarnom igrom i cistim vinerima. 3/4 ML protiv feda u ona 2 SF USO su bili cisti vineri, 3/4 ML protiv conge na RGu opet cisti vineri, 3/5 protiv mareja u finalu sangaja opet vineri.
Zadnja izmjena: lucky13, dana/u 01 mar 2019, 15:37, ukupno mijenjano 3 puta.
Bolje da komentarisete kako je Nadal pizdio kad ga Kyrgios dobi neki dan nego sto se po 1000. put bakcete sa istim stvarima 

ne mogu puno da komentarisem kada nisam gledao mec. citao sam da se kirgios bunio kako ovaj odugovlaci na njegov (kirgiosov) servis umjesto da prati ritam servera, da mu je servirao ispod ruke (jer je rafa cekao lopticu kod publike) ali je lopta otisla u aut. te da se puno drao kada je pobijedio a rafa je bio hladan pri pozdravu (to sam i pogledao isjecak). pa ga je rafa prozvao na presici da nema respekt ni prema kome a ovaj mu je onda odgovarao preko drustvenih mreza za ono odugovlacenje.
a upravo je zbog komentara na rafin cokanje i propustenih vezanih ML i doslo do sve one price o klacu.
a upravo je zbog komentara na rafin cokanje i propustenih vezanih ML i doslo do sve one price o klacu.
Kakvo spinovanje, masters si togalucky13 je napisao/la:nole je spasio ML i dobio meceve cak 4 puta na slemu, od cega 2 puta po 2 protiv feda u SF na USO10,11 (znamo kakva je publika tamo kada fed igra) i 4 MP protiv conge na njegovom terenu (francuska,QF RG12) + jednom u R2 na W05-lopez. kao i 5 ML protiv mareja u finalu mastersa u sangaju. nikada nije propustio ML na najvecim (1000+) turnirima, najveci propust mu je 1 ML u TB u finalu kvinsa protiv cilica.
nadal je 1 spasio ML protiv feda u finalu mastersa i propustio u finalu MM (doha) protiv davidenka.
fed je propustio ML i izgubio meceve cak u 5 slemova (2 puta nole + jos jedno SF, QF i 1/8F) i 2 masters finala (rafa u rimu i potro u IW). na 2 slema je i spasao ML (oba puta u QF, monfils-USO14 i cilic-vimbl16) u mecevima koje je dobio.
marej je gubio 2 finala (jedno masters, sangaj - nole) u kojima je imao ML i pobijedio 3 finala od cega jedno na mastersu, u kojima je spasavao ML.

Nigdje to sto si napisao nisam doveo u pitanje ili spominjao. Napisao sam samo kada uzmes ciste brojke s papira, to djeluje isto dok ne sagledas malo siru sliku. Nije isto izvuci tijesan mec u zavrsnici Slema i u prvom kolu ATP 250 turnira.
Spasavati 0-40 kad' se lomi u finalu Majora i to raditi u 2. kolu ATP 500 turnira. To je ista stvar kada pogledas samo brojke s papira.
Isto tako si se nadovezao za Jordana i kosarku. A i to sam objasnio.
Da, odnosilo se na SK forum i nisi tamo bio uopste postovan. A tamo ima poprilican broj osoba koje poznaju tenis.
S njima si ulazio u rasprave, a fanovi ste istog igraca.
Jedna dobronamjerna kritika.
Ako ne mozes pocetak nove recenice pisati velikim slovom, barem se potrudi ime ili prezime osobe u koju se kunes da napises velikim slovom.
Jako nepregledno i nepismeno za jednog profesora.
za velika slova moram pritiskati 2 tipke istovremeno. mrsko mi. ne sjecam se da sam ulazio u nekakve rasprave a pogotovo da su me kontraargumentovali na SK. mozes rado prilijepiti link. tamo i nisam pisao ni puno ni redovno. ali gdje god da pisem svuda to radim argumentovano i prilozim uz objasnjenje i konkretne brojke!
i obrazlozi sta sam spinovao? sta nije tacno? sta je preuvelicano? sta je preumanjeno?
evo kompletnog spiska svih meceva velike 4 gdje su oba tenisera imala ML:
fedu fali jos RG pa da kompletira poraze na svim slemovima uz procerdane ML a noletu jos AUS pa da ima spasene ML u pobjedama na svim slemovima.
i obrazlozi sta sam spinovao? sta nije tacno? sta je preuvelicano? sta je preumanjeno?
evo kompletnog spiska svih meceva velike 4 gdje su oba tenisera imala ML:
Zadnja izmjena: lucky13, dana/u 01 mar 2019, 19:22, ukupno mijenjano 2 puta.
cici upada a cila ispada iz top10 od ponedeljka.
oće li babuka po treću cifru protiv onog nahajpanog grka?
Znaci ljudi raspravljaju o tome koliko je ko ml propustio u karijeri.Next level shit
Ono uz duzno postovanje,al toga se za 10-20-30-40-50-100 godina niko nece sjecat.Ocekujem dalje da se izadje sa tim koliko je bl spasio Novak Djokovic 

kako ko...
siguran sam da ce se i nole i fed sjecati onog retern vinera dok su zivi!
svi su oni u svojim karijerama imali nebrojano dobrih reterna i retern vinera, zasto se svi sjecamo bas tog jednog nakon toliko godina?
siguran sam da ce se i nole i fed sjecati onog retern vinera dok su zivi!
svi su oni u svojim karijerama imali nebrojano dobrih reterna i retern vinera, zasto se svi sjecamo bas tog jednog nakon toliko godina?
Nikog te ML ne zanimaju, cinjenica je da su i Nolo i Rafa podjednako jaki psihicki. Ipak mislim da je Nole tu malo jaci zbog nekih meceva koje je izvukao a nije npr prosipao to. Ovako na prvu se sjetim US protiv Feda kad izvuce one mec lopte i dobi na kraju. Kao i nebrojeno puta na nekim Mastersima kad zaostaje set i gubi u drugom a na kraju okrene. Ipak i on ima mrlju neku kad je konacno trebao skinuti skalp Rafi na RG u polufinalu i onako se upeca idiotski pa ga Rafa na kraju okrenu. Rafi se to desilo protiv Fedje u finalu AO. Al definitivno su jaci u glavi od bilo kojeg tenisera.
- LlullSergio
- Kontakt:
U 5 deka su Rafa i Nole po tome.
Meni je Nole jos dodatno porastao sa ovim comebackom. Bas cinio kao mrtav igrac,na stranu povreda i to, psihicki mi je izgledao totalno out sto se tice tenisa.
Meni je Nole jos dodatno porastao sa ovim comebackom. Bas cinio kao mrtav igrac,na stranu povreda i to, psihicki mi je izgledao totalno out sto se tice tenisa.
To jest al mislim da nece niko nikad prekucat Rafu po comeback-ovima tokom karijereLlullSergio je napisao/la:U 5 deka su Rafa i Nole po tome.

nole je bio u ambisu... rafini kombekovi, iliti odmori od tura, su mu redovno stanje. nesto na sta je "racunao" veci dio karijere. poput potra kojeg stalno nesto muci, mada su kod rafe skoro uvjek ta koljena, takav im horoskop, sta ces.
kako igra rodjo, strašan tenis
Arsenal FC, FK Željezničar, Damir Džumhur, Nikola "Niko" Kovač, Roger Federer
100....zivjeli forumasi koji salju u penziju 

GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
-
- Kontakt:
Tata tenisa je osvojio 100 titulu !!!
Čestitke čovjeku koji pokazuje da su godine samo broj.
Specijalan pozdrav za Srđana dubreta Đokovića , koji se prije 4 godine pitao zašto Federer još igra
Specijalan pozdrav za Srđana dubreta Đokovića , koji se prije 4 godine pitao zašto Federer još igra

Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
bombaysaphire je napisao/la:Tata tenisa je osvojio 100 titulu !!!
imas takvih sto se pitaju i na ovom forumu mali milion

nego stvarno odlazi neznalice u penziju ....sa toliko godina uzimas titule !!!
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
joja

polako, svaka cast. ipak, bar sto se ove titule tice, bez top10 pobjede. kako je direktor turnira najavio jos prije kako bi volio da rodja osvoji, ocekivano.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.