FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Denchi
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Denchi » 04 mar 2019, 11:47

ado-hz je napisao/la:Kad smo slavili titulu protiv Slobode, istok je bio pun, sjever pun.....zapad manje od pola je bio popunjen....ZASTO????
jel tesko doci na zadnju tekmu 30.000 ljudi....izgleda da jest!!!!
Zapad je I najskuplja tribina usput :kafa:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 04 mar 2019, 11:51

Denchi je napisao/la:
ado-hz je napisao/la:Kad smo slavili titulu protiv Slobode, istok je bio pun, sjever pun.....zapad manje od pola je bio popunjen....ZASTO????
jel tesko doci na zadnju tekmu 30.000 ljudi....izgleda da jest!!!!
Zapad je I najskuplja tribina usput :kafa:
Onda trebamo pisati molbu klubu da zadnju utakmicu koju budemo igrali na Kosevu i aBd proslavu titule na Kosevu bude dzaba ulaz, jer je skupa karta za vecinu ljudi, pa da vidimo koliko ce nas tada doci.
Ako tada ne bude pun stadion onda je ova tema zauvijek zavrsena

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 04 mar 2019, 12:01

Ali fakat bedast termin obzirom da i mi i oni igramo kup u srijedu.
Da li se to moze ikako promijeniti?

ShofaII
Kontakt:

Post Postao/la ShofaII » 04 mar 2019, 12:08

Po automatizma uvjek neko nezadovoljstvo. Megalomanski pristup ne donosi nikad nista dobro. Al jok daj sve odma i rezultate i igru i posjetu

Kad preberemo sve godine poslije rata vidjecemo da ovaj period do sredine marta i nije neka posjeta. Bilo je situacija kad se hajcala raja al onda bi nas obicno pucalo nezadovoljstvo. Za dobrim konjem se prasina dize a mi tek u laganom kasu.
A ja bih sada smanjio cijenu karte i u zadnjoj utakmici kad bude proslava titule uduplao.

Al nebitne su to stvari, opustite se malo i uzivajte u trenutku. Imamo 9 bodova prednosti i bitnu utakmicu kao i nas prvi prarilac. Realno ulazak u treci krug sa 6 bodova prednosti je nije los. Ostaju jos mogucnosti ulaska u treci krug od 7,8,9,10,11 i 12 bodova razlike. Znaci sve od7 i vise bodova razlike nakon ovog kola je dobitak.
U ovom kolu nasa ekipa moze potvrdit klasu i dokazat sebi da vrijedi, da ima kvalitet da osvoji ovu ligu.
Siroki ne moze kalkulisati kao mi, oni moraju ici na pobjedu. Kup im nije garant izlaska u evropu a trece i cetvrto mjesto klimavo i sa direktnim konkurentima mogu izgubiti evropu. Samo trebamo igrati hrabro, jako i bez nepotrebnog nadigravanja jer samo mozemo dobit.
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 04 mar 2019, 12:08

zagorski je napisao/la:Ali fakat bedast termin obzirom da i mi i oni igramo kup u srijedu.
Ako se klubovi dogovore, a s obzirom da im je uprava u ostavci dabogda ceri...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 04 mar 2019, 12:24

Tema o ulaznicama je dosta široka ali eto i u tom kukanju se je ponudilo dosta riješenja. Prvo i osnovno što bih ja uveo je elektronska kupovina ulaznica. Kupiš ulaznicu i isprintaj je sebi kod kuće. Tu bi se mnogo novca moglo uštediti.

A vjerovatno i ne samo to... budući da bi se mnogo ljudi prisililo da ima master karticu vjerovatno bi se mogao sklopiti neki unosan ugovor sa bankama jer bi se potražnja za uslugama elektronskog poslovanja povećala. Na elektronsko poslovanje bi bili prisiljeni ne samo oni koji žele dolaziti na sve utakmice nego i oni koji žele makar jednom u toku sezone doći. Ako bi se desila Atalanta (a nama je jedna velika domaća utakmica svakako zagarantovana kroz derbi) 20.000 do 30.000 ljudi bi bilo prisiljeno preći na elektronsko poslovanje.

Nemam svih podataka, a mrsko mi je tražiti bilo kakav, ali evo jedna prosta (netačna i samo ilustrativna) računica koristeći posjetu iz prethodne sezone: u prošloj sezoni je na našim domaćim utakmicama bilo ca. 63.000 ljudi, ako je prosječna cijena karte bila 5KM to bi značilo da bi se ostvario promet od 315.000KM.

Da se razumijemo ovo je samo nova vrijednost koju bi FK Sarajevo stvorilo bankama. Ovo ne znači da bi Sarajevo zaradilo 315k maraka na godinu. Sarajevo bi iz toga moglo istržit ugovor o saradnji sa nekom bankom (pomognemo nekoj banki dobiti čim veći dio ovog kolača). Kako rekoh nemam podataka i mrsko mi je tražiti ali bismo ovde na primjer trebali znati koliki je "lifetime value" novog kupca za banku. Trebalo bi se i izmeriti koliki procenat korisnika bi počela koristiti usluge te banke. I iz toga bi se dalo izvući kolika je ukupna korist banke i posljedično kolika je korist FK Sarajeva.

To je prvi način kako iz "siromašne Bosne" istržiti više. Klubovi imaju tu moć da šire nove ideje i nove pristupe jer imaju bazu korisnika koju pružaoci novih usluga trebaju.

Neko reče "dok plati gorivo...". To su sve problemi koje treba riješavati. Nalazimo se u realnom svijetu sa realnim problemima. Sarajevo ima svoje karakteristike. Da se klub nalazi u Londonu imali bi drugačije probleme. To što neko potroši dosta goriva da dodje na utakmicu meni samo govori o tome da bi FK Sarajevo kao klub trebao promovisati korištenje javnog prevoza. I iz toga je moguće napraviti unosan posao. I to je drugi način kako iz "siromašne Bosne" istržiti više.

Evo jedan prijedlog: kada se kupuje članska kartica ili kada se kupuje ulaznica mogla bi se dodati opcija kupovine autobuske ili tramvajske karte. I iz toga se onda da izračunati koliku vrijednost bi mi stvorili GRASu i koliko više para bi zaradili.

Mogao bi ovako do jutra, ionako sam se raspisao, poenta je da postoji puno tržnih segmenata i za svaki tržni segmenat ti moraš malo optimizirat svoju ponudu. Ne možeš tek tako paušalno cijena je tolika, tolika i tolika i izvolite ko hoće kupit. Mislim možeš ali nije najučinkovitije.

Zašto se ne bi godišnje ulaznice prodavale na rate? Ti ionako moraš poslovati 12 mjeseci pa ti je svejedno kad dobiješ 1/12 godišnje ulaznice da li odmah ili u prethodnom mjesecu. Bolje malo skuplja ulaznica a osigurati sebi konstantne prilive u toku svih 12 mjeseci i olakšati onima kojima je puno najednom dati veći iznos nego ko može neka plati pristup.

To je jedna strana medalje - optimizirati poslovanje. Druga strana medalje je povećati kvalitet.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 04 mar 2019, 12:49

22 hiljade ljudi na toj utakmici i nije toliko loše
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 04 mar 2019, 13:04

Arnelv52 je napisao/la:Tema o ulaznicama je dosta široka ali eto i u tom kukanju se je ponudilo dosta riješenja. Prvo i osnovno što bih ja uveo je elektronska kupovina ulaznica. Kupiš ulaznicu i isprintaj je sebi kod kuće. Tu bi se mnogo novca moglo uštediti.

A vjerovatno i ne samo to... budući da bi se mnogo ljudi prisililo da ima master karticu vjerovatno bi se mogao sklopiti neki unosan ugovor sa bankama jer bi se potražnja za uslugama elektronskog poslovanja povećala. Na elektronsko poslovanje bi bili prisiljeni ne samo oni koji žele dolaziti na sve utakmice nego i oni koji žele makar jednom u toku sezone doći. Ako bi se desila Atalanta (a nama je jedna velika domaća utakmica svakako zagarantovana kroz derbi) 20.000 do 30.000 ljudi bi bilo prisiljeno preći na elektronsko poslovanje.

Nemam svih podataka, a mrsko mi je tražiti bilo kakav, ali evo jedna prosta (netačna i samo ilustrativna) računica koristeći posjetu iz prethodne sezone: u prošloj sezoni je na našim domaćim utakmicama bilo ca. 63.000 ljudi, ako je prosječna cijena karte bila 5KM to bi značilo da bi se ostvario promet od 315.000KM.

Da se razumijemo ovo je samo nova vrijednost koju bi FK Sarajevo stvorilo bankama. Ovo ne znači da bi Sarajevo zaradilo 315k maraka na godinu. Sarajevo bi iz toga moglo istržit ugovor o saradnji sa nekom bankom (pomognemo nekoj banki dobiti čim veći dio ovog kolača). Kako rekoh nemam podataka i mrsko mi je tražiti ali bismo ovde na primjer trebali znati koliki je "lifetime value" novog kupca za banku. Trebalo bi se i izmeriti koliki procenat korisnika bi počela koristiti usluge te banke. I iz toga bi se dalo izvući kolika je ukupna korist banke i posljedično kolika je korist FK Sarajeva.

To je prvi način kako iz "siromašne Bosne" istržiti više. Klubovi imaju tu moć da šire nove ideje i nove pristupe jer imaju bazu korisnika koju pružaoci novih usluga trebaju.

Neko reče "dok plati gorivo...". To su sve problemi koje treba riješavati. Nalazimo se u realnom svijetu sa realnim problemima. Sarajevo ima svoje karakteristike. Da se klub nalazi u Londonu imali bi drugačije probleme. To što neko potroši dosta goriva da dodje na utakmicu meni samo govori o tome da bi FK Sarajevo kao klub trebao promovisati korištenje javnog prevoza. I iz toga je moguće napraviti unosan posao. I to je drugi način kako iz "siromašne Bosne" istržiti više.

Evo jedan prijedlog: kada se kupuje članska kartica ili kada se kupuje ulaznica mogla bi se dodati opcija kupovine autobuske ili tramvajske karte. I iz toga se onda da izračunati koliku vrijednost bi mi stvorili GRASu i koliko više para bi zaradili.

Mogao bi ovako do jutra, ionako sam se raspisao, poenta je da postoji puno tržnih segmenata i za svaki tržni segmenat ti moraš malo optimizirat svoju ponudu. Ne možeš tek tako paušalno cijena je tolika, tolika i tolika i izvolite ko hoće kupit. Mislim možeš ali nije najučinkovitije.

Zašto se ne bi godišnje ulaznice prodavale na rate? Ti ionako moraš poslovati 12 mjeseci pa ti je svejedno kad dobiješ 1/12 godišnje ulaznice da li odmah ili u prethodnom mjesecu. Bolje malo skuplja ulaznica a osigurati sebi konstantne prilive u toku svih 12 mjeseci i olakšati onima kojima je puno najednom dati veći iznos nego ko može neka plati pristup.

To je jedna strana medalje - optimizirati poslovanje. Druga strana medalje je povećati kvalitet.

:thumbup:

Medjutim, jedan mali problem.
Kada sam planirao uzimati godisnju kartu prije 2 godine, zelio sam to uraditi putem soping kartice.. Medjutim, to nije moguce. Kao razlog su naeli da se klub vodi kao udruzenje gradjana, pa je to kao neka caka. Sad ne znam koliko to pije vode, ocito da ima neka fore pa ne mogu instalirati pos terminale.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 04 mar 2019, 13:08

Denchi je napisao/la:
zagorski je napisao/la:Ali fakat bedast termin obzirom da i mi i oni igramo kup u srijedu.
Ako se klubovi dogovore, a s obzirom da im je uprava u ostavci dabogda ceri...
A valjda imaju nekoga s kime bi se moglo razgovarati, trebali bi nasi pokusati.

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 04 mar 2019, 13:16

Ko ima dva kartona kod nasih? Bilo bi dobro da se to malo očisti u tekmi protiv lištice kako bi protiv Zrinjskog bili u fullu, mislim da protiv Krupe možemo ponovo bez par standardnih.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 04 mar 2019, 13:19

FKS : Handžić Haris 2 Dupovac Amer 2 Pidro Selmir 2 Mustafić Alen 2 Mujakić Nihad 2 Šabanović Halid 2 Velkoski Krste 2 Šofranac Aleksandar 2

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 04 mar 2019, 13:23

Zukanovic je napisao/la:FKS : Handžić Haris 2 Dupovac Amer 2 Pidro Selmir 2 Mustafić Alen 2 Mujakić Nihad 2 Šabanović Halid 2 Velkoski Krste 2 Šofranac Aleksandar 2
Hvala Zuka.
Ne bi bilo loše u sljedećoj utakmici da kapiten i Mujakić da dobiju kartone, bolje da su tu protiv Zrinjskog nego protiv Krupe.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

Dofu
Kontakt:

Post Postao/la Dofu » 04 mar 2019, 13:35

Priča o posjeti i kartama će se vriti još dugo vremena jer je tu bućkuriš razloga koji utiču na mali broj ljudi na Koševu. Ne znam procentualno koliko koji dio utiče, ali znam iz ličnog iskustva (kao neko ko skoro 25 godina automatski ide na utakmice) da je mentalitet ljudi vrlo bitna stvar. Meni je bio pun **** previranja u klubu i ligi prošle godine toliko da jednostavno nisam htio više da dolazim i da se sekiram oko svega: igrača, uprave, navijača, trenera, terena, sudija, itd. Ovo je jedna od najgorih liga u svijetu s obzirom da smo dio Evrope i da su standardi svuda oko nas minimalno dva puta veći i više. Pa mi smo uspjeli od dolaska Tana (nešto što je neviđeno u BiH, možda i malo šire) i ogromne finansijske injekcije osvojiti titulu i onda odmah sljedeće godine ne izaći ni u Evropu. Kako, miša mu? I onda se čudimo što neko ko gleda fudbal na TV-u neće da dođe, a tamo vidi sve što želi maltene. Mene su opet "natjerali" i godišnja je tu, ali ako sam se ja zasitio, onda ne mogu 'a' reći ljudima koji ne dolaze, samo zbog tog razloga.

A razloga ima previše. Kreneš na istok, obavezno zaobilaziš lokvu i blato od prošle godine. Komfor je već davno opjevan, a cijena za isti je povelika za mentalitet naših ljudi, pogotovo mladih koji bi radije u dudlaoni da sjede i tamo troše markice. To je već stvar kućnog odgoja i tu ne vjerujem da ikakav marketing kod nas može pomoći. Ne pomaže ni to što je stadion haman na kraju grada, uvjeren sam da se tu "gubi" koja stotina ljudi jer nije usput. Naši ljudi su lijeni i bezobrazni.

Pored infrastrukture, bitan je i rezultat jer Sarajevo je u očima mnogih po automatizmu veće od svih u ovoj državi, iako objektivno i nije i slabo to pokazuje. Ali džaba, tako je. Očekivanja su nerealna, potpomognuta TV iluzijom.

Ništa od navedenog meni ne smeta toliko da ja prestanem dolaziti, ali ovakvih kao ja ima vrlo malo. Ja sam naučen da dolazim, a ostale treba naučiti. Problem je prilično kompleksan i nisam optimista da će ikad biti nešto značajno bolje zbog cjelokupne situacije u društvu, ali ako mislimo sa 7 KM animirati ljude da dođu gledati Krupu (jer očito ne dolaze prventsveno radi Sarajeva) uz sve navedeno, nećemo ni taj mali pomak napraviti. Za početak valjda može biti "studentska" karta, ostalo traži ozbiljniju analizu.

keno83
Kontakt:

Post Postao/la keno83 » 04 mar 2019, 13:40

Sve se moze uradit samo je potrebna volja. Pocet lagano sa jednom tribinom pa se sirit, kao sto Velez sada radi, ali tu trebaju i akcije navijaca, Velez radi pola navijaci pola uprava i sve se stize i stadion izgleda kao bombonica, kad ga skroz zavrse garantujem da ce biti bas funkcionalan i prelijep. Isto tako treba pocet i Sarajevo dio po dio svake godine akcija i napravit do 15 000 milja stadion sa 4 jednake tribine i krovom preko cijelog stadiona kao sto Velez zeli da zavrsi i to je za nase uslove strasno.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 04 mar 2019, 13:44

Pametno bi bilo premirati Mladost, da lazne klepi ili bar nerijeseno da odigraju, sto bi znacilo da bi minimum sa 8 bodova prednosti usli u poslednjih 11 kola, sto je zaista puno.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 04 mar 2019, 13:47

esprit24 je napisao/la:Msm da se ovdje i prije pisalo o cijenama ulaznica al eto lijepo je prodiskutovati ponovo. Po meni su realno skupe ulaznice na utakmicama Sarajeva, a msm da je ista takva sitiacija i kod kona. Obzirom da sam ja od Sarajeva udaljen oko 180 KM ja kad dodjem na utakmicu meni ne znaci hocel karta biti 5, 7, 10 ili 15 KM jer sam ja prije polaska halalio 50 do 80 KM sa troskovima puta i ostalim troskovima. Hocu reci da uprava mora imati malo vise sluha oko karti. Stanje u drzavi je sve gore(mada ja za vas Sarajlije msm da zivite ko kraljevi :lol:) ako savez placa kotizaciju sudjenja, ne znam koja se svrha da se pokusa zaraditi sa kartama. Po meni bi optimalne cijene bile 3, 5 i 7 KM kad su recimo utakmice za vecim klubovima dok bi sa ovim selima bile 2, 4 i 6 KM. @laznjak ja ti se divim kako prezivljavas sa 800 KM u Sarajevu, ja u Gradaccu sa hiljadom(doduse 200 KM kredita) jedva kraj skrajem krpim :kafa:
Isti sam, što se mene tiče tad može i 20 km bit :lol:

Amca007

Post Postao/la Amca007 » 04 mar 2019, 13:49

Evo na Grbavici jucer 4 milje, a imao sam osjecaj da grmi sve na tv-u. Nas protiv Zrinjskog 5 milja ni blizu atmosfere. To je nas najveci problem. Garantujem kad bi igrali na stasionu od 20k mjesta a da je pokriven, da bi bili bolji za 30%. Ovo vise nije bezveze prica, ovo se mora pokrenut pa makar od nas navijaca, jer cekajuci investitore i opstinu da nam nesto zavrsi, mozemo samo uvenut. Ako hocemo naprijed, odma nakon zavrsene sezone traziti da se pod hitno sledece godine pocne raditi, jer ovo nema vise smisla.. Sva ulaganja u Kosevo su bacanja para, ili remont komplet ili novi stadion
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 04 mar 2019, 13:49

"Legla" nova dukserica. Strašna je. :opaopa:
Evo Amar, Crepulja i Tatar u Aquariusu na Vilsu na kafi. Raja prilazi, slika se. :lol:
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 04 mar 2019, 14:01

Amca007 je napisao/la:Evo na Grbavici jucer 4 milje, a imao sam osjecaj da grmi sve na tv-u. Nas protiv Zrinjskog 5 milja ni blizu atmosfere. To je nas najveci problem. Garantujem kad bi igrali na stasionu od 20k mjesta a da je pokriven, da bi bili bolji za 30%. Ovo vise nije bezveze prica, ovo se mora pokrenut pa makar od nas navijaca, jer cekajuci investitore i opstinu da nam nesto zavrsi, mozemo samo uvenut. Ako hocemo naprijed, odma nakon zavrsene sezone traziti da se pod hitno sledece godine pocne raditi, jer ovo nema vise smisla.. Sva ulaganja u Kosevo su bacanja para, ili remont komplet ili novi stadion
Sve preko 10-12 hiljada, previse je.
95% utakmica koje igras su ispod 5000.

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 04 mar 2019, 14:16

Kao što reče Evander 10-12.000 idealno!
Nama 20.000 ne treba, jer ni derbi ne okupi taj broj navijača.
Veće zemlje poput Mađarske naprimjer se ne stide ako imaju stadione od 10-15.000 mjesta, a nama kao treba stadion od 20.000+ mjesta! Totalna glupost za Dejtonsku BiH je imati prevelike stadione. Da je ona Bosna od prije rata pa dobro, jer bilo je skoro 40% više naroda. Nadam se da neko iz Uprave ovo čita.
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Hardzavi, SilaMoc1946, trunks1946 i 81 gost.