Nema tu ništa posebno za reći. Politika, nesigurnost običnog simpatizera Veleža da ode pratiti utakmicu na tom stadionu. Na kraju krajeva, BB je postao jedno RUGLO kojeg se odriču i oni koji su ga oteli prije 20 i kusur godina. Gradjevina sa atletskom stazom u užasnom stanju u koju se ne isplati ulagati.JaskoBiH je napisao/la:Pozz ljudi vidim velez se polako kuci i bas mi je drago al imam jedno pitanje za mostarce ili one koji su dobro upuceni u situaciju oko stadiona Bijeli brijeg. Iz kojeg razloga se velezu ne dopusta da igra na tom stadionu. Razumijem da je stadion posle rata otet i dat zrinjskom ali ne razumijem zasto velez ne moze dobiti dopustenje bar da igra na tom stadinu kao sto je to bio slucaj u vise gradova gdje su na jednom stadionu igrala dva kluba, primjer danas u Tuzli stadion je" navodno "slobodin al nije problem sto na njemu igra i Tuzla c. Znam da je dole situacija komplikovana i da velez danas i ne bi igrao na tom stadionu i da mu dozvole al eto ako neko ima nekih informacija oko toga bilo bi lijepo da nam razjasni.
Mi sada pravimo svoj Treći stadion u historiji koji malo pomalo, počinje ličiti na pravo zdanje na ponos ne samo nas, nego i svih Bosanaca i Hercegovaca. Nakon završetka WC-a sa pratećim sadržajima ispod centralne tribine a koji je projekat UG Mostarski "Rodjeni" u vrijednosti 100.000KM, planira se pokretanje izgradnje nove tribine koja bi se nalazila iza klupa za rezervne igrače, jednakog kapaciteta kao i centralna tribina sa svim pratećim sadržajima na njoj potrebnim za odredjeni nivo kategorizacije Uefe koji ne mogu navesti jer ne znam napamet. Na drugoj strani Uprava kluba planira postavljanje Reflektora na glavni teren do početka nove sezone Premijer lige.
Uglavnom... mnogo lijepih stvari je trenutno u planovima i samo je početak ove priče.