Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: insider
Re: Chat
ja cu u vojsku jedino ako ce i baustelci
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi
puške pucaju lete duhovi
Jasno vidljive su oblasti u kojima je obavezno raditi rezove kako bi smanjili ogromne izdatke.
Opcinski - gradski, kantonalni i federalni nivo FBiH ima preko 7100 uposlenih drzavnih sluzbenika. Tu nije uracunat Posavski i ZHK kanton... Ovdje se izbije i preko 130 miliona godisnje.
Onda, finansiranje politickih stranaka gdje samo iz budzeta ode par miliona po sezoni a Vlada ne trazi obrazlozenje za svrhu i nacin koristenja tih sredstava. Boga pitaj koliko se upumpa za vrijeme predizborne kampanje.
To su paraziti naseg drustva i samo dio ovog novca da je preusmjeriti, mogli bi pokriti masu stvari, pocev od vojnog roka.
Opcinski - gradski, kantonalni i federalni nivo FBiH ima preko 7100 uposlenih drzavnih sluzbenika. Tu nije uracunat Posavski i ZHK kanton... Ovdje se izbije i preko 130 miliona godisnje.
Onda, finansiranje politickih stranaka gdje samo iz budzeta ode par miliona po sezoni a Vlada ne trazi obrazlozenje za svrhu i nacin koristenja tih sredstava. Boga pitaj koliko se upumpa za vrijeme predizborne kampanje.
To su paraziti naseg drustva i samo dio ovog novca da je preusmjeriti, mogli bi pokriti masu stvari, pocev od vojnog roka.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 06 mar 2019, 00:18, ukupno mijenjano 1 put.
A smooth sea never made a skilled sailor.
Ja izgleda dzaba proso za boracku stipendiju
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
puške pucaju lete duhovi
koliko zemlje u metrima ti je otac oslobodio? mislim da ispod 150m geht nicht tamo piseSarmelino je napisao/la:Ja izgleda dzaba proso za boracku stipendiju
ljudi biću sarmi asistent na faxu 60% sig, ne treba ti veci motiv da se prebacis na germanistik
Zarathustra
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Gdje su ovi dežurni bobaši, niko da oda počast Kitu
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Zna li neko koliko će se čekati na rezultate javnog poziva Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo vezano za sufinansiranje zapošljavanja 700 pripravnika?

- akisarajevo92
- Kontakt:
Od vojnog roka nema nista, sviđalo se nekome ili ne, ogromna su to sredstva.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."
- alan_kardec
- Kontakt:
Upravo tako.
I ova profesionalna vojska je teret državi, fali novca za neke osnovne stvari da bi se vojska zvala vojskom, a kao uvešće sad i obavezan vojni rok. Nema ništa od toga, po meni.
Msm, može se pokušati al brzo će vidjeti da je to preskup eksperiment.
I ova profesionalna vojska je teret državi, fali novca za neke osnovne stvari da bi se vojska zvala vojskom, a kao uvešće sad i obavezan vojni rok. Nema ništa od toga, po meni.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
- Fantasista
- Kontakt:
Ma kakva vojska jbt
Drzava se raspada a oni o takvoj gluposti pricaju. Ljudi zavrse skolu i odose vani, eto jedva ceka neki klinac od 20 god. da se zayebava time.
Bolje da obuku i nahrane likove koji su u oruzanim snagama. Znam ih kamaru koji su napustili, smanjili plate a oskudjevaju sa hranom i odjecom.
Drzava se raspada a oni o takvoj gluposti pricaju. Ljudi zavrse skolu i odose vani, eto jedva ceka neki klinac od 20 god. da se zayebava time.
Bolje da obuku i nahrane likove koji su u oruzanim snagama. Znam ih kamaru koji su napustili, smanjili plate a oskudjevaju sa hranom i odjecom.
Puno je dan života a kamoli 6 mjeseci ili godinu na takve gluposti izgubiti
Šit bi loš, a sudžuk žilav...
- Barbarossa
- Kontakt:
Moze vojska
1000 € neto za svaki mjesec i staž da mi bude upisan jer cu otkaz dobit kod poslodavca sto sam napustio posao
1000 € neto za svaki mjesec i staž da mi bude upisan jer cu otkaz dobit kod poslodavca sto sam napustio posao
Svugdje u svijetu droga stvara zavisnost , samo na Kosovu nezavisnost.
Vojska - neRigoletto je napisao/la:Vojni rok - ne
Rat - da
Ratno profiterstvo - da
Ruka ruciPenaltiky je napisao/la:Vojska - neRigoletto je napisao/la:Vojni rok - ne
Rat - da
Ratno profiterstvo - da
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka
- Fantasista
- Kontakt:
Ako je rat jedini nacin da odem iz ove yebene zemlje onda neka sutra pocne. Ja sam za sat na granici.Rigoletto je napisao/la:Vojni rok - ne
Rat - da
Nismo turci.Rigoletto je napisao/la:Ruka ruciPenaltiky je napisao/la:Vojska - neRigoletto je napisao/la:Vojni rok - ne
Rat - da
Ratno profiterstvo - da
Joj da se hoće zaratit da izađemo ko gospoda, ugledni graDŽani i nosioci najvećih priznanja i makar kantonalnih lista
Teret koji se mora podnijeti radi stabilnosti zapadnog Balkana, uostalom ja bih ovo nazvao više administrativnom nego ofanzivnom ili defanzivnom vojskom.alan_kardec je napisao/la:Upravo tako.
Vojna sprema se može postići kroz razne organizacije i udruženja i to kvalitetnije nego što bi postigao sa dužnosti u kantini i sličnim stvarima.
Ovi što kažu da je vojska glupost i slično, mnogi od vas nisu ni sposobni da budu dijelom toga, bezveze pjenite, dezertera je bilo uvijek. Neko baš na vas računa, jah.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."
osime, jel virto ima nase drzavljanstvo i da li je zainteresovan da obuce nas sveti dres ?
Zarathustra
Ima, vučemo porijeklo iz istog mjesta koje Ljegenda nastanjuje.Moggi je napisao/la:osime, jel virto ima nase drzavljanstvo i da li je zainteresovan da obuce nas sveti dres ?