Champions League 2018/2019
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
Re: Champions League 2018/2019
Ja bih volio kad bi, u ovom slučaju Liga prvaka, nakon utakmica i nekih sumnjivih situacija, naredni dan objavila neki članak ili bar tweet sa izjavama sudija gdje se detaljno i sa nekim screenshotovima "pravila iz knjige" obrazlaže zašto je donijeta ta i ta odluka.
Koga boli k šta su rekli Owen i Ferdinand, poenta je da negdje postoji knjiga fudbalskih pravila i šta treba raditi u ovakvim situacijama. Sigurno da su se i Skomina i Cakir pridržavali istih. Ali bi bilo lijepo da obojica, ili bar neki sudijski vrh ili kako se već zove naredni dan u par rečenica sa odlomcima pokažu da je donijeta ispravna odluka. I tu bi sva priča završila. Nema tumačenja, moglo je ili nije moglo, ovako piše i to je to.
Koga boli k šta su rekli Owen i Ferdinand, poenta je da negdje postoji knjiga fudbalskih pravila i šta treba raditi u ovakvim situacijama. Sigurno da su se i Skomina i Cakir pridržavali istih. Ali bi bilo lijepo da obojica, ili bar neki sudijski vrh ili kako se već zove naredni dan u par rečenica sa odlomcima pokažu da je donijeta ispravna odluka. I tu bi sva priča završila. Nema tumačenja, moglo je ili nije moglo, ovako piše i to je to.
Zadnja izmjena: Finn, dana/u 07 mar 2019, 13:48, ukupno mijenjano 1 put.
naci proso ajax , totenhem, man utd ,porto,atletiko,bayern ,prcelona i shity
parovi 1/4:
man utd Vs porto
totenhem Vs Atletiko
bajern vs barca
ajax vs shity
parovi polufinala:
bajern VS man utd
atletiko VS city
Finale:
Bajern VS atletiko
patetiko vodi vecim djelom tekme golom razlike lewandovski pred sam kraj u 89 zabija glavom za 1:1
ide se u produzeteke .Produzetci zavrsavaju bez golova i krece penal serija u kojoj bajern uzima pateticare 5:4 i po 6 put postaje prvak evrope

parovi 1/4:
man utd Vs porto
totenhem Vs Atletiko
bajern vs barca
ajax vs shity
parovi polufinala:
bajern VS man utd
atletiko VS city
Finale:
Bajern VS atletiko
patetiko vodi vecim djelom tekme golom razlike lewandovski pred sam kraj u 89 zabija glavom za 1:1
ide se u produzeteke .Produzetci zavrsavaju bez golova i krece penal serija u kojoj bajern uzima pateticare 5:4 i po 6 put postaje prvak evrope
Zadnja izmjena: Jup, dana/u 07 mar 2019, 13:49, ukupno mijenjano 1 put.
Pravda za Tyson Furya
- JohnCleese
- Kontakt:
Ocekuju da od sudija, ljudi od krvi i mesa, dostignu kosmicku pravdu uvodjenjem pomagala zvanog VAR-a u igri koja se zove fudbal. Nemoguce!
Ako se VAR nastavi na ovaj nacin korsititi (teznja ka totalnoj pravdi) fudbal ce polako tonuti u samo vecu dubiozu ( vjerovatno je istina da sve ovo rade iz najboljih namjera, ali put do pakla poplocan je dobrim namjerama
)
Sinoc da nije bilo VAR-a Cakir sigurno ne bi svirao penal Portu, niti bi poslije toga svirao za Romu nakon saplitanja Schicka koji btw nije ni dosudjen
Sagledano u globalu, sve bi ispalo pravednije nego sto je jedan penal na intervenciju VAR-a isao pogledati i dosuditi ( bilo je elementa, ali onaj sto je malo povucen nikad loptu ne bi stigao... gubi se osjecaj za igru, sudije se debilizuju i robotizuju ), a eventualni drugi za Romu koji imao jednako "teske elemente prekrsaja" nije isao ni pogledati.
Dakle, mozemo govoriti da sudije i dalje direktno odlucuju utakmicu kao i u nekim proslim vremenima prije uvodjenja pomagala, samo se sada odgvornost razvodnjava na sudiju i VAR sobu i sudije su za svoje procjene zasticenije.
Zbog slicnih stvari sve vise ce fokus biti na VAR sobi i i glavnom sudiji, a ti likovi bi trebali biti najmanje primijeceni ( kao sto su stariji spikeri imali uzrecicu ) jer se fudbal nikako ne igra zbog njih, niti je kao takav nastao.
Ako se VAR nastavi na ovaj nacin korsititi (teznja ka totalnoj pravdi) fudbal ce polako tonuti u samo vecu dubiozu ( vjerovatno je istina da sve ovo rade iz najboljih namjera, ali put do pakla poplocan je dobrim namjerama
Sinoc da nije bilo VAR-a Cakir sigurno ne bi svirao penal Portu, niti bi poslije toga svirao za Romu nakon saplitanja Schicka koji btw nije ni dosudjen
Sagledano u globalu, sve bi ispalo pravednije nego sto je jedan penal na intervenciju VAR-a isao pogledati i dosuditi ( bilo je elementa, ali onaj sto je malo povucen nikad loptu ne bi stigao... gubi se osjecaj za igru, sudije se debilizuju i robotizuju ), a eventualni drugi za Romu koji imao jednako "teske elemente prekrsaja" nije isao ni pogledati.
Dakle, mozemo govoriti da sudije i dalje direktno odlucuju utakmicu kao i u nekim proslim vremenima prije uvodjenja pomagala, samo se sada odgvornost razvodnjava na sudiju i VAR sobu i sudije su za svoje procjene zasticenije.
Zbog slicnih stvari sve vise ce fokus biti na VAR sobi i i glavnom sudiji, a ti likovi bi trebali biti najmanje primijeceni ( kao sto su stariji spikeri imali uzrecicu ) jer se fudbal nikako ne igra zbog njih, niti je kao takav nastao.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Znaci po tebi VAR unistava fudbal? Car igre je zabiti gol iz ofsajda ili biti ostecen drasticno? VAR je najbolja stvar koja se desila fudbalu!
Evo ja sam igrao fudbal jako dugo. I svejedno bih svirao ondje penal i da je obrnuta situacija bila. Jednostavno ruka je bila daleko od tijela i sprijecila put lopte ka golu, bilo je u 16 i apsolutno nikakve dileme nema. Nije bas da tebe zaboli za ishodom tekme, ne moramo se pretvarati sada nesto.Jack je napisao/la: Kaže 'gledao naprijed pa se okrenuo'. Pa jbte jeste ikad igrali lopte?
Zadnja izmjena: Rooney88, dana/u 07 mar 2019, 13:54, ukupno mijenjano 1 put.
R.I.P
MIRZA RASCIC
Željezničar za život cijeli!
MIRZA RASCIC
Od silne dragosti što je PSG ispao ljudi ne mogu realno sagledati tu situaciju.
Kaže 'gledao naprijed pa se okrenuo'. Pa jbte jeste ikad igrali lopte?
Mislim, boli me kita za PSGom i za Unitedom ali brate svirati penal za ono, fakat svaka čast bratu Skomini. Kasnije je pokušao dati PSGu još 30 minuta nadoknade jer je i sam znao da je ono sumnjivo no nije pomoglo te je tako pobjednički mentalitet Uniteda završio stvar hehe
Mislim, boli me kita za PSGom i za Unitedom ali brate svirati penal za ono, fakat svaka čast bratu Skomini. Kasnije je pokušao dati PSGu još 30 minuta nadoknade jer je i sam znao da je ono sumnjivo no nije pomoglo te je tako pobjednički mentalitet Uniteda završio stvar hehe
"My wife doesn't like football. One day she called me 10 minutes before a game to find out where I was."
Varu jos samo treba dodat da trener nekad moze natjerati sudiju da gleda a ne da bude nesto hoce gledat nesto nece
Uvest jos challenge i super
Uvest jos challenge i super
- tuzlak1987
- Kontakt:
Problem je priroda covjeka, covjek vidi ono sto zeli da vidi.JohnCleese je napisao/la:Ocekuju da od sudija, ljudi od krvi i mesa, dostignu kosmicku pravdu uvodjenjem pomagala zvanog VAR-a u igri koja se zove fudbal. Nemoguce!
Ako se VAR nastavi na ovaj nacin korsititi (teznja ka totalnoj pravdi) fudbal ce polako tonuti u samo vecu dubiozu ( vjerovatno je istina da sve ovo rade iz najboljih namjera, ali put do pakla poplocan je dobrim namjerama)
Isto tako psiha sudije jer ako sudija dosudi nesto previse na stetu jedne ekipe uvijek tezi da napravi kompenzaciju iako kompenzacija mozda nije ni potrebna posto je odluka opravdana.
mora nekonaslijediti halase po lopovluku ipak su sotone najbogatiji klub na svetuJack je napisao/la:Od silne dragosti što je PSG ispao ljudi ne mogu realno sagledati tu situaciju.
Pravda za Tyson Furya
E čuj mišljenje Owena se uzima ko neki faktor, lik ne zna koliko je 2+2 lol:
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Objavljivali su dosad.Finn je napisao/la:Ja bih volio kad bi, u ovom slučaju Liga prvaka, nakon utakmica i nekih sumnjivih situacija, naredni dan objavila neki članak ili bar tweet sa izjavama sudija gdje se detaljno i sa nekim screenshotovima "pravila iz knjige" obrazlaže zašto je donijeta ta i ta odluka.
Remember, remember the 5th of November.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
Penal je glup ali je penal, lik je drzao ruku dalje od tijela i skrenula sut koji je isao prema golu, cist penal to sto je stoper PSGa glup da ide u blok sa rukom odvojenom od tijela nadajuci se da ako ga pogodi u ruku da ce biti nenamjerno je njegov problem ono je penal.
To bi znacilo da se sudijska odluka dovodi u pitanje, dakle to je nemoguce. VAR pomaze, ali na kraju sudija donosi odluku. To je i bit sudije jel.Finn je napisao/la:Ja bih volio kad bi, u ovom slučaju Liga prvaka, nakon utakmica i nekih sumnjivih situacija, naredni dan objavila neki članak ili bar tweet sa izjavama sudija gdje se detaljno i sa nekim screenshotovima "pravila iz knjige" obrazlaže zašto je donijeta ta i ta odluka.
27.10.2020
Kakva ce to samo da bude karinana od sudjenja i vara kad se uvede ovo pravilo da je bilo kakva ruka penal. Mislim sve ok, al to samo retardirana osoba moze uvesti. Naravno ne smije se igrati rukom al pobogu ona je dio tijela i sta god bilo ne moze se iskljuciti iz igre. Ja bih sad samo napucavo igrace u ruku, ne bih ni sutao na gol.
Kimpembe je mogao okrenuti leđa i ruke spustiti naprijed ka m**ima, ako mu je već bio plan da okrene leđa, i nema teorije da bi ga pogodila u ruku. Nije to uradio, ali opet, i razumljivo je, trebaće fudbalerima mnogo vremena da krenu razmišljati VAR-ovski i da defanzivci kod blokiranja obavezno moraju skloniti ruke pozadi, ili naprijed, zavisno od situacije.
Nova pravila navodno će kažnjavati svako igranje rukom, bilo namjerno ili nenamjerno, i mislim da će sve ekipe dodatnu pažnju na treninzima posvetiti upravo ovom segmentu pozicioniranja ruku kod ubačaja, blokiranja i sl.
Nova pravila navodno će kažnjavati svako igranje rukom, bilo namjerno ili nenamjerno, i mislim da će sve ekipe dodatnu pažnju na treninzima posvetiti upravo ovom segmentu pozicioniranja ruku kod ubačaja, blokiranja i sl.
Nije samo Owen rekaoOsim13 je napisao/la:E čuj mišljenje Owena se uzima ko neki faktor, lik ne zna koliko je 2+2 lol:
Za mene ono nije penal ni za sto godina i to je to. Mislim, nebitno sada ali eto samo kaemRooney88 je napisao/la:Znaci po tebi VAR unistava fudbal? Car igre je zabiti gol iz ofsajda ili biti ostecen drasticno? VAR je najbolja stvar koja se desila fudbalu!
Evo ja sam igrao fudbal jako dugo. I svejedno bih svirao ondje penal i da je obrnuta situacija bila. Jednostavno ruka je bila daleko od tijela i sprijecila put lopte ka golu, bilo je u 16 i apsolutno nikakve dileme nema. Nije bas da tebe zaboli za ishodom tekme, ne moramo se pretvarati sada nesto.Jack je napisao/la: Kaže 'gledao naprijed pa se okrenuo'. Pa jbte jeste ikad igrali lopte?
I nisam jedini koji tako misli ali eto izgleda pretvaraju se svi. Ko god misli da nije penal on je protiv Uniteda, jbte grob i logika
"My wife doesn't like football. One day she called me 10 minutes before a game to find out where I was."
Toga ce uvijek biti ali puno manje nego inace jer ovo je sport gdje ce uvijek biti JESTE i NIJE zavisno od kriterija svake osobe ali VAR je ako nista rijesio jedan problem za sva vremena OFSAJD sto je samo po sebi veliki pomakL-Train je napisao/la:Nisam napisao "dzaba var" u smislu da ne treba,nego i da bez obzira na var bice onih koji ce vjerovati da su pokradeni,offside je jedina stvar u fudbalu koja mora 100% da funkcionise tacno jer imas mogucnost da povuces liniju i da stvar bude jasna.Penali,crveni,faulovi prije gola (slucaj Morata),tu cemo cesto imati situacije 50:50 kao sto se desilo sinoc pa se podjeli citava evropa da li je bio penal ili nije.Policeman je napisao/la:Zivio VARne zbog penal situacije sinoc nego zbog ovih ofsajd situacija gdje je PSG zabio 2 gola iz ofsajda jednom na OT i jednom sinoc i da nije VARa oba bi bila priznata
Oni koji kazu "dzaba VAR" ocito ne mogu podnijeti da ce od sad biti sve puno postenije ne savrseno ali postenije koliko toliko
Prije su situacije bile lik ti svira penal pa se ti hvataj za glavu koliko hoces iako je npr igrac pao bez ikakvog kontakta(Sterling ranije ove sezone u LP) i sl.
Ofsajd rijesen 100%
Penal situacije recimo da su sudije imale uspjesnost bubam 70% sad ce imati 90% itd crveni kartoni isto tako
Saurman je napisao/la: I vidim spominje se kao "bio je okrenut leđima" kao to ga treba osloboditi odgovornosti što maše rukama po 16cu.

Ocito je ovo onda dozvoljeno kad si okrenut leđima imas punu slobodu
Zadnja izmjena: Policeman, dana/u 07 mar 2019, 14:04, ukupno mijenjano 1 put.
"I am who I am:confident, arrogant, dominant and honest"
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
We are Manchester United:Hated, adored, never ignored.
MrUnited,OfficialAgent.
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
We are Manchester United:Hated, adored, never ignored.
MrUnited,OfficialAgent.
Jeste, ali sa priloženim materijalom i pravilnikom svaka sumnja bi se otklonila i vremenom bi i javnost konačno počela shvatati pravila, bilo bi manje pre*eravanja protivničkih igrača, trenera i vlasnika, pošto ogroman broj nema pojma, a pravi se da zna.leorey je napisao/la:To bi znacilo da se sudijska odluka dovodi u pitanje, dakle to je nemoguce. VAR pomaze, ali na kraju sudija donosi odluku. To je i bit sudije jel.
dikembe nije imo namjeru i tu sva prica stajeFinn je napisao/la:Kimpembe je mogao okrenuti leđa i ruke spustiti naprijed ka m**ima, ako mu je već bio plan da okrene leđa, i nema teorije da bi ga pogodila u ruku. Nije to uradio, ali opet, i razumljivo je, trebaće fudbalerima mnogo vremena da krenu razmišljati VAR-ovski i da defanzivci kod blokiranja obavezno moraju skloniti ruke pozadi, ili naprijed, zavisno od situacije.
Pravda za Tyson Furya
Ejs, nije imao namjeru izbaciti svoj tim iz LP u zadnjoj minuti? Sokiran sam.Jup je napisao/la:dikembe nije imo namjeru i tu sva prica stajeFinn je napisao/la:Kimpembe je mogao okrenuti leđa i ruke spustiti naprijed ka m**ima, ako mu je već bio plan da okrene leđa, i nema teorije da bi ga pogodila u ruku. Nije to uradio, ali opet, i razumljivo je, trebaće fudbalerima mnogo vremena da krenu razmišljati VAR-ovski i da defanzivci kod blokiranja obavezno moraju skloniti ruke pozadi, ili naprijed, zavisno od situacije.
R.I.P
MIRZA RASCIC
MIRZA RASCIC
- JohnCleese
- Kontakt:
Da, ali uvodjenjem VAR-a i nacinom trenutnog koristenja ( a to je teznja ka kosmickoj pravdi) fudbal ce tonuti u jos vecu dubiozu.tuzlak1987 je napisao/la:Problem je priroda covjeka, covjek vidi ono sto zeli da vidi.JohnCleese je napisao/la:Ocekuju da od sudija, ljudi od krvi i mesa, dostignu kosmicku pravdu uvodjenjem pomagala zvanog VAR-a u igri koja se zove fudbal. Nemoguce!
Ako se VAR nastavi na ovaj nacin korsititi (teznja ka totalnoj pravdi) fudbal ce polako tonuti u samo vecu dubiozu ( vjerovatno je istina da sve ovo rade iz najboljih namjera, ali put do pakla poplocan je dobrim namjerama)
Isto tako psiha sudije jer ako sudija dosudi nesto previse na stetu jedne ekipe uvijek tezi da napravi kompenzaciju iako kompenzacija mozda nije ni potrebna posto je odluka opravdana.
Ti si upravo sinoc predlozio nesto rezonski, a to je mogucnost korsitenja VAR-a kao challengea ( prigorvor od strane trenera ili kapitena ekipe naprimjer 1 po poluvremenu)
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Trenutno korisnika/ca: L-Train, Shategabri i 13 gostiju.