kobe24 je napisao/la:Tuzlak, ma sve je do karaktera. Ti imas osobe koje zaradjuju 2k mjesecno, a nista nisu ostvarile. S druge strane, imas one koji sa 600 maraka izdrzavaju cijelu porodicu. Ljudi koji su karakteri zavrse jak fax s 22-23 godine i do 30. godine zarade ogromne pare. Skladne porodice u kojima i muz i zena rade su u stanju ustedjeti dosta novca. Strpis se 5-6 godina, bez ljetovanja, zimovanja i ostalih fazona i onda si na konju. Problem je sto ljudi hoce da zive maksimalno lagodnim zivotom, da mjesecno popiju, popuse i prokockaju sve zivo, da se gotive po elitnim restoranima i onda kaze ne mogu nista da ustedim, a moze se itekako.
Pa u Sarajevu ti nema normalnog stana ispod 100 hiljada, neki trosoban za porodicu,i to da se udaraš u gzicu ako naletiš d aga ne treba renovirati, i još dati 20ak milja na to, i to uštediti sam za 5-10 god je nemoguće, može ako bi štedio 25-30 godina što onda i gubi smisao, taman potrošiš toliko na kiriju.
Ti još nisi počeo raditi pa misliš da je lako to uštediti, jest na papiru, vidjet ćeš kad kreneš raditi, milion troškova, plus što nije nikom cilj da živi kod roditelja i još ih ne pomaže nego uzima od njih ako radiš a oni su penzioneri, i da uz to ne gledaš kako zasnovati porodicu. Evo ja lično ne znam nikog da je uspio uštediti tolike pare, a znam bruku ljudi koji su kupili stan, i još ne piju ljudi i ne troše na gluposti
Npr ja sam dao bratu 20milja kad je on kupovao, da ga poguram, da ne mora velik kredit, stan mu bio 90 milja plus što je renovirao i još cvaju uložio, i opet je uzeo kredit 50 milja. Jer ima porodicu, počeo radit sa 26, al se odma i oženio i nema tu neke velike uštede, jer je plaćao i kiriju i režije prije toga.
Evo nađi ti meni tog da mi posudi toliku lovu bez kamate, i sutra idemo kod notara odma, imam stalni posao to i sam znaš, nema problema ti nam budi svjedok

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..