Champions League 2018/2019
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
Re: Champions League 2018/2019
Pa iskreno uvijek kada se napravi sansa je plod neke greskeAsteriks je napisao/la:Sve sto PSG napravi je plod errora u postavci Uniteda, koji su ipak ispravljeni ulaskom Dalota u 36. min. Znaci u tih nekih pocetnih 20 min, pritiscuci prostor izmedju desnog wb-a i stopera (Baillya).PSG igrao, kontrolisao mec, stvarao sanse koje su igraci promasivali;
Od tada, samo ona nesmotrenost Smallinga i prodor Mbappea u 83... Znaci fakticki jace od sat vremena nisu stvorili izglednu priliku.
Trebam li pominjati bez klupe i 5 prvotimaca...
A sad ozbiljno, u prvom poluvremenu Bernat je promasio mat poziciju i Mbappeova sansa koju si spomenuo kasnije u drugom. Dalje, postojala je i odlicna situacija u prvom poluvremenu kada je Mbappe glumio i petom pokusavao a kad a je odbrana Uniteda pukla i trebalo se pametnije odigrati jer je bilo prostora. U drugom poluvremenu se svakako islo da se tempo smiri i da se igra na siguricu (sto se ispostavilo kobnim jer je opet individua zeznula) i to je greska, ali ne da se nije pokusavalo. Odbrana se ipak pokusavala probiti (koja je ipak nakon toga odlicno igrala) pasovima na bok i povratnim u sredinu, sto su stoperi ipak uspijevali ocistiti i zaustaviti sut iz opasnih situacija. Ali vidjelo se da igra usmjerena vise na kontrolu sto je i davalo rezultate dok "genijalac" nije kao prepalo dijete okrenuo tijelo da mu ne bi slucajno ogrebotinu na licu lopta ostavila. Dakle igra je postizala ono sto se trazilo i United se neutralizirao, a tokom cijele utakmice nije imao smislene akcije.
Da nije bilo pola ekipe, to stoji. I ovo sto je ucinjeno je fantastican preokret, niko ne spori. Moje nije upuceno tome kako je United prosao ili zasto je prosao. To je do PSG-ovih gresaka koje su se desile i koje je opet, naravno, legitimno iskoristiti. United je iskoristio svoje, ovi nisu. Ja sam samo naglasio to da se ovaj poraz ne moze toliko svaliti na trenerova pleca, koliko na nedostatke igraca koji su pravili amaterske greske, jer je sistemski PSG stajao stabilno i nije zbog toga izvisio. To zasto je odabrao te igrace i zasto igraju posljedica je okolnoati i same ekipe. Dobro, mogao je malo mozda i hrabrije igrati, ali tesko je kada zamisli puknu na pocetku zbog greske i kasnije kad se ustabilis opet se uprska. Bilo je tu i nervoze i straha, sto je i uspio smiriti, ali mozda je trebao hrabrije u drugom igrati (ali s obzirom na iskustva od ranije i razumijem ga). Meni je smjesnije to sto neko PSG smatra vrhunskom ekipom na osnovu jakog napada. Ovaj momak koji "lijepi" smajlije koji se smiju (a koji ce tugovati zbog ispadanja Liverpoola sljedece sedmice) zna da sam mu govorio da ova ekipa nema kapacitet jos u augustu, te sam zaista bio iznenadjen rezultatom iz prve utakmice posto sam mislio da ce Englezi rutinski to odraditi. Pricamo o ekipi kojoj stoper mora igrati zadnjeg veznog i ekipi u kojoj trener nije igrao veliku ulogu u sastavljanju ekipe jer je to sastavljanje onemoguceno ranijim investicijama. Frajer je plakao za veznim igracem, a treba tu jos dosta posla. Sljedece sezone ocekujem bolju organizaciju ekipe, te onda kada trener koji zivi od stabilnoati veznog reda i sigurnosti na lopti ispadne kada to dobije (i kada bude imao u odbrani dva normalna stopera) onda cu ga proglasiti prevarom.
Spamm
Ovo je greska sistema, tacnije greske iz kojih su nastale pukotine. Bailly se nije snasao kao ta potpora Youngu, koji se i sam pogubio. Kada kazem plod, u ovom kontekstu msm na rezultat postavke...
Ta izmjena u 36. i guranje Dalota na krilo, dalo je Youngu drugu zadacu i od tada, Parizani nisu stvorili izglednu priliku.
Ole je rookie i ne smeta mu taj status.
Ta izmjena u 36. i guranje Dalota na krilo, dalo je Youngu drugu zadacu i od tada, Parizani nisu stvorili izglednu priliku.
Ole je rookie i ne smeta mu taj status.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 07 mar 2019, 19:28, ukupno mijenjano 1 put.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Ha'?FCBAYERN je napisao/la:[ Ovaj momak koji "lijepi" smajlije koji se smiju (a koji ce tugovati zbog ispadanja Liverpoola sljedece sedmice) zna da sam mu govorio da ova ekipa nema kapacitet jos u augustu.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Ma mislio je na mene.Osim13 je napisao/la:Ha'?FCBAYERN je napisao/la:[ Ovaj momak koji "lijepi" smajlije koji se smiju (a koji ce tugovati zbog ispadanja Liverpoola sljedece sedmice) zna da sam mu govorio da ova ekipa nema kapacitet jos u augustu.
Pusti ga, vidiš da se gubi, ispao mu Tušel pa kuka kuknjava . On očito to neko pucanje odbrane Uniteda gdje je Mbappe umjesto pete trebao "pametnije" odigrati smatra nekom super šansom.
"I wouldn't say I was the best manager in the business. But I was in the top one" - Brian Clough
Spamm
Spamm
A United je golove postizao iz izrađenih akcijaAsteriks je napisao/la:Sve sto PSG napravi je plod errora u postavci Uniteda, koji su ipak ispravljeni ulaskom Dalota u 36. min. Znaci u tih nekih pocetnih 20 min, pritiscuci prostor izmedju desnog wb-a i stopera (Baillya).PSG igrao, kontrolisao mec, stvarao sanse koje su igraci promasivali;
Od tada, samo ona nesmotrenost Smallinga i prodor Mbappea u 83... Znaci fakticki jace od sat vremena nisu stvorili izglednu priliku.
Trebam li pominjati bez klupe i 5 prvotimaca...
Budi makar jednom realan kad je United u pitanju. Ne tražim ništa previše, samo napiši da je PSG totalno nadigrao Uniteda i ispao tako kako je ispao.
I PSG-u su falili Neymar i Cavani.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
U prvoj tekmi odlicna pol pozicija za prolaz.
Sinoc, nakon drugog gola Lukakua, PSG imao svega jednu ozbiljnu priliku, tj. u preostalih 60 plus min...
Bez Andera, Lingarda (bez presinga) i najjaceg driblera tima. Takodjer, bez Pogbe.
...Na svom terenu. Kontrola...Khm..
Sinoc, nakon drugog gola Lukakua, PSG imao svega jednu ozbiljnu priliku, tj. u preostalih 60 plus min...
Bez Andera, Lingarda (bez presinga) i najjaceg driblera tima. Takodjer, bez Pogbe.
...Na svom terenu. Kontrola...Khm..
Gledajuci igru PSG totalna dominacija i kontrola lopte a gledajuci izgledne prilike nista posebno pa samo se treba sjetiti DDG koji nije imao nekog posla sinoc kao sto zna inace imati odbranio onaj sut Bernata i jos par sitnih intervencija i to je to
Ono sto je Tottenham nedavno odigrao kad je DDG cupao sve zivo za ono mozemo reci da su nas "totalno nadigrali" ovo sinoc daleko od toga kazem opet ljudi su imali totalni posjed pa se na prvu cini da su nas razvalili ali kad se pogleda detaljnije...
I da ona velika prilika Mbappea kad je isao sam na DDG
Ono sto je Tottenham nedavno odigrao kad je DDG cupao sve zivo za ono mozemo reci da su nas "totalno nadigrali" ovo sinoc daleko od toga kazem opet ljudi su imali totalni posjed pa se na prvu cini da su nas razvalili ali kad se pogleda detaljnije...
I da ona velika prilika Mbappea kad je isao sam na DDG
Zadnja izmjena: Policeman, dana/u 07 mar 2019, 20:05, ukupno mijenjano 1 put.
"I am who I am:confident, arrogant, dominant and honest"
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
We are Manchester United:Hated, adored, never ignored.
MrUnited,OfficialAgent.
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
MrUnited,OfficialAgent.
mirgerr je napisao/la:
Ma mislio je na mene.
Pusti ga, vidiš da se gubi, ispao mu Tušel pa kuka kuknjava . On očito to neko pucanje odbrane Uniteda gdje je Mbappe umjesto pete trebao "pametnije" odigrati smatra nekom super šansom.
Nego, hoces li uzivati kada pragmaticni dzempermen izbaci Kloppa ne znajuci ni sam kako je to ucinio?
A sto se tice "...khm kontrola", kako onda objasniti da je United, ganjajuci gol za prolazak, uspio preci centar dva puta i proci zahvaljujuci gluposti odbrambenog igraca, koji je ne tako izglednu priliku pretvorio u poklon penal? Zar to sve nije islo u prilog PSG-u, da protivnik ne moze postici taj gol, protivnik koji je stajao iza lopte i cuvao gol (ili hajmo reci radije natjeran na to) i opet spasen zahvaljujuci umjetnickom klizacu Mbappeu (valjda od Neymara puno uci simulirati pa preslo u naviku). Sve kako je i bilo PSG je opet probio odbranu, dok je United nije probio vec je sansa poklonjena. Mozda je Ole sracunao to na poluvremenu i odlucio sprovesti u 90-toj? Pod kontrolom se misli da je United bio neutralizovan i da sve sto su dobili dobili su zbog nedostataka igraca Pariza koji su, ne mogli, nego morali reagovati bolje.
Spamm
Naravno da da.FCBAYERN je napisao/la:mirgerr je napisao/la:
Ma mislio je na mene.
Nego, hoces li uzivati kada pragmaticni dzempermen izbaci Kloppa ne znajuci ni sam kako je to ucinio?
Jedva čekam da Klopp namjerno ispadne iz LP, da bi se mogao posvetiti neosvajanju lige poyy
"I wouldn't say I was the best manager in the business. But I was in the top one" - Brian Clough
Spamm
Spamm
Plagijator. Pokusaj biti originalan poyy.mirgerr je napisao/la:Naravno da da.FCBAYERN je napisao/la:mirgerr je napisao/la:
Ma mislio je na mene.
Jedva čekam da Klopp namjerno ispadne iz LP, da bi se mogao posvetiti neosvajanju lige poyy
Spamm
Znaci desetkovani United (bez 5 prvotimaca i klupe), koji vodi od 30. minute i kojem fali 1 pogodak za prolaz dalje...Pod kontrolom se misli da je United bio neutralizovan i da sve sto su dobili dobili su zbog nedostataka igraca Pariza koji su, ne mogli, nego morali reagovati bolje.
S druge strane, mocni PSG koji od tog vodstva do kraja meca stvori jednu pravu priliku. Kontrola lopte, na foru guraj do sesnestreca, vracaj nazad, cuvaj posjed..
Pa United u dvije utakmice nije presao pola terena kako treba, bukvalno jedne jedine sanse nisu stvorili.
I opet prosliEpidaurus je napisao/la:Pa United u dvije utakmice nije presao pola terena kako treba, bukvalno jedne jedine sanse nisu stvorili.
Zamisli sta bi bilo da igraci krenu malo igrati
Neka ovako je zanimljivije
"I am who I am:confident, arrogant, dominant and honest"
MrUnited,OfficialAgent.
MrUnited,OfficialAgent.
U prvoj utakmici itekako niste bili toliko desetkovani, a i tu ste bili nadigrani i neutralizovani. Ovo navodim na to da je PSG kontrolu utakmice drzao i kad ste bili kompletniji. Ovo samo navodim kao primjer kako kontrola nije rezultat samo vase desetkovanosti. Opet kako su onda izgubili? Po ko zna koji put kazem radi individualnih gresaka. Koncepcija igre je svakako u pocetku bila poljuljana, a kasnije se zbog okolnosti koje su se izdesavale islo i na ziherasku igru. Nije pomoglo ni to sto je United sa cijelom ekipom bio 30 m od svoga gola. Dobro su se branili, a ovi nisu srljali jer nisu imali potrebe. Nisu srljali, opet ponavljam, ni zato jer je rizik bio ogroman. Itekako bi se moglo ostavljati prostora za kontru, a prava na gresku se vise nije imalo. Kazem, tu je mozda i pogrijesio sto nije agresivnije isao, ali opet ne mozes ga toliko kriviti s obzirom na koji nacin je ekipa postavljena u neugodan polozaj. Sta je u konacnici bilo? United se branio dok su ovi "samo" imali kontrolu nad loptom koja je vodila do prolaska. I ono sto je najbitnije, gol koji su primili nije posljedica pucanja, greske na sredini, Solskjerovog taktickog "navlacenja" , akcije vec NESMOTRENOSTI I GLUPOSTI individualca. Da je ostalo 1-2 pricalo bi se kako je PSG ipak fino smirio utakmicu (sto zapravo i jeste) a golovi su rezultat gluposti. Poenta je, oni kako su igrali je njima odgovaralo i vasa pasivnost im je isla na ruku, a oni su tu pasivnost i proizveli. Nisu oni trebali srljati, vec je njima "status quo" odgovarao. Ne znam po cemu to nije kontrola ako se balans na terenu uopce nije za narednih 45 minuta ugrozio osim kada je jedan od saigraca nepotrebno kardinalno pogrijesio, ali to nije do koncepcije? I u prvom poluvremenu je ista prica, sem golova koje su vlastitim greskama primili, jedino je Rashford imao opasan sut. Igra kakva je bila je njima odgovarala, takticki je postavljena da donese rezultat, druga je stvar sto je neki nisu iznijeli, ali to nije do trenera. Samo kad pomislis, da nije bilo igre rukom, tim koji bi kao trebao juriti gol nije bukvalno nista napravio niti imao mogucnost....Da, sta bi bilo da su krenuli, ako su uopce mogli krenuti? Eto, napokon su i krenuli i nesto ucinili pa su iz poluprilike dobili poklon koji se ne smije dati, ali nije to do njih, vec do prilicno nesmotrenih i kukavickih reakcija, koje su bukvalno od nicega proizveli veliku stvar. Nastaviti necemo, jer ovako mozemo do sutra. Postujem razmisljanje, ne dijelim ga. Pozdrav.Asteriks je napisao/la:Znaci desetkovani United (bez 5 prvotimaca i klupe), koji vodi od 30. minute i kojem fali 1 pogodak za prolaz dalje...Pod kontrolom se misli da je United bio neutralizovan i da sve sto su dobili dobili su zbog nedostataka igraca Pariza koji su, ne mogli, nego morali reagovati bolje.
S druge strane, mocni PSG koji od tog vodstva do kraja meca stvori jednu pravu priliku. Kontrola lopte, na foru guraj do sesnestreca, vracaj nazad, cuvaj posjed..
Spamm
United je prosao na ludu srecu i luzerski mentalitet PSGa.Realno za klasu jaca ekipa je Pariz i bez Neymara odnosno Cavanija.Prva utakmica demonstracija kvaliteta,druga utakmica -apsolutna vladavina terenom.
Ovakva 3 gola dati iz ni jedne prilike je luda sreca i nidtw vise.180 minuta United nije kreirao ozbiljan napad.Drago mi je sto su prosli,ali su i pokazali ogromnu limitiranost.
Ovakva 3 gola dati iz ni jedne prilike je luda sreca i nidtw vise.180 minuta United nije kreirao ozbiljan napad.Drago mi je sto su prosli,ali su i pokazali ogromnu limitiranost.
Kako komentarišeš činjenicu da će EPL imati više timova u 1/4 CL od primereJoeBleck je napisao/la:United je prosao na ludu srecu i luzerski mentalitet PSGa.Realno za klasu jaca ekipa je Pariz i bez Neymara odnosno Cavanija.Prva utakmica demonstracija kvaliteta,druga utakmica -apsolutna vladavina terenom.
League winners
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
Desava se.Iako kao dva najozbiljnija kandidata smatram ekipe iz Primere koje bi trebale proci Lyon i Juventus.Mokes je napisao/la:Kako komentarišeš činjenicu da će EPL imati više timova u 1/4 CL od primereJoeBleck je napisao/la:United je prosao na ludu srecu i luzerski mentalitet PSGa.Realno za klasu jaca ekipa je Pariz i bez Neymara odnosno Cavanija.Prva utakmica demonstracija kvaliteta,druga utakmica -apsolutna vladavina terenom.
City je vrhunska ekipa koja moze nanijeti stetu i pobiditi se sa svakim rivalom,ostali timovi iz EPLa su tu spletom okolnosti.
Fiktivno dizanje Engleza , prestupni rezultati su tu .Krajnje ne vjerujem da ce imati.
Cudna sezona.1/8 finala a mozes biti bez 3 od 5 favorita.
Gefufna je napisao/la:sta kaze plod errora![]()
![]()
pa **** ti kamilu na kojoj je pejgamber vozacki polago
"My wife doesn't like football. One day she called me 10 minutes before a game to find out where I was."
Kakav god Real, 3 titule LP u nizu. Neki od pojedinih se mogu pohvaliti samo fildžan titulama.Lillard je napisao/la:Jedni izbace Dortmund sa 4-0, drugi Madrid razbiju u 2 utakmice, nedovoljno konkurentniCaptain4 je napisao/la:Ajax, Porto, Spursi, United, Barca, City, Live/Bayern, Atletico.![]()
Samo da ne dođe do nekog epskog kuglanja u vidu Ajax-Porto, Ajax-Tott, Porto-Tott.. Nešto mi se ne gledaju nedovoljno konkurentne ekipe u polufinalu.
Ajax mi je simpatičan, mlada ekipa i definitivno osvježenje, ali imali su i sreće sa nikad gorim Realom u zadnjih 5 godina.
A Tott je smiješna ekipa samo po sebi
"We need to suffer. And we need to fight."