il je 320 maraka plata mala il ja puno trosim
Gdje ti radis ako se smije znati, jel' Telekom ili Elektro?rio_Ferdy88 je napisao/la: ...
Moderator/ica: insider
il je 320 maraka plata mala il ja puno trosim
Gdje ti radis ako se smije znati, jel' Telekom ili Elektro?rio_Ferdy88 je napisao/la: ...
Gdje sam napisao da stan mora biti u Sarajevu i gdje ima gore trosoban stan za 100k da sutra kupim?rio_Ferdy88 je napisao/la: Pa u Sarajevu ti nema normalnog stana ispod 100 hiljada, neki trosoban za porodicu,i to da se udaraš u gzicu ako naletiš d aga ne treba renovirati, i još dati 20ak milja na to, i to uštediti sam za 5-10 god je nemoguće, može ako bi štedio 25-30 godina što onda i gubi smisao, taman potrošiš toliko na kiriju.
Ti još nisi počeo raditi pa misliš da je lako to uštediti, jest na papiru, vidjet ćeš kad kreneš raditi, milion troškova, plus što nije nikom cilj da živi kod roditelja i još ih ne pomaže nego uzima od njih ako radiš a oni su penzioneri, i da uz to ne gledaš kako zasnovati porodicu. Evo ja lično ne znam nikog da je uspio uštediti tolike pare, a znam bruku ljudi koji su kupili stan, i još ne piju ljudi i ne troše na gluposti
Npr ja sam dao bratu 20milja kad je on kupovao, da ga poguram, da ne mora velik kredit, stan mu bio 90 milja plus što je renovirao i još cvaju uložio, i opet je uzeo kredit 50 milja. Jer ima porodicu, počeo radit sa 26, al se odma i oženio i nema tu neke velike uštede, jer je plaćao i kiriju i režije prije toga.
Evo nađi ti meni tog da mi posudi toliku lovu bez kamate, i sutra idemo kod notara odma, imam stalni posao to i sam znaš, nema problema ti nam budi svjedok
Ovde namotaš, tamo poneseš i prodaješ im po 2€ "kutiju". Ko halva.Osim13 je napisao/la:Samo kafa i cigara
Najjaca stvar je sto poslije faksa ako se u specificnoj industriji dodjes i ponovo trebas uciti par godina da bi skontao sta se desava.Neko minimalno znanje s faxa ti treba.tuzlak1987 je napisao/la:Nemojte se uzdati odmah u dobru platu automatski ako imate zvanje, osim ako niste doktor. Svi krecu od nekog dna u firmi, ko je ing. 700 KM i uslov da te zaposle nije diploma vec ce prije zaposliti nekog ko ima znanje za stvari koje im trebaju. A na tehnickim fakultetima se drze plana i programa malo zastarjelog, tako da slabo znanje imas za posla. Meni niko ne trazi sad nista osim HTML, CSS, JavaScript, SQL. Sam ovako ucim da bih mogao izganjati kakvog posla.
Drugo sto mi i porodice nam znaju koliko je bilo tu zafrkancije ali ove sto zaposljavaju to boli briga, par stvari koje im ne odgovaraju i donji si.
Legendo palis se ali u pogresnom smijeru. Ovdje se ne radi uopste o nekoj prici oko toga ko je patriota, ko ne, ko je placenik, ko ne vec o tome ko ce kontrolisati novac i pozicije u KS. Ti ljudi koje je SDA pozaposljavala u raznim institucijama su valjda mislili da ako glasaju za SDA vlast nece nikad da se promjeni i njima ce uhljebljenim biti fino do kraja zivota kad ono gradjani ih kaznili za nerad i dodje nova vlast.Hendo je napisao/la:
U Tuzli je trenutno Dzenex Oaza 44m2 1.800 i vjerovatno gore Tom Cat u Slavinovicima 1.700. To su dvije najjeftinije opcije i realne za onog ko hoce da se uklopi za sto manje para i sa slabijom lokacijom. Tehnograd Slatina 2000, Azmir Sjenjak 1950, Tehnograd ing 2000 Stupine, Tim Gradnja 1900 Stupine-Sjenjak, a imaju one gotive Deling i Inproz sigurno da idu i do 3000 (to je ono gotiva u rangu Mellaina). Vecinom se dobije i neki popust od 5% ili ne placanje onog poreza ako nije zavrsena zgrada.kobe24 je napisao/la: Otprilike znam kako se krecu cijene stanova u Tuzli i ovdje se moze uzeti nov stan od 40-45 kvadrata za oko 75k maraka. Dok, recimo, u Zivinicama za te pare mozes kupiti 55 kvadrata, a eto ti Zivinica 10-15 minuta od Tuzle.S druge strane, za te pare se moze kupiti sasvim pristojan stan starije gradnje, koji je za sobu veci od ovog novog.
Znam provjereno za Oazu da je za gotovinu davao po 1650 KM kvadrat, a gore u onoj zgradi preko puta Hametove pijace cini mi se da je bilo 1750 KM. Rodjak mi je nedavno kupovao stan, a ja zvao i obilazio zgrade s njim. Dzenexove zgrade su boli glava (bar ove u kojima sam bio) i po meni je ta opcija skroz dobra. Moguce da je u medjuvremenu malo poskupio, jer on gore pravi kompleks i gradnja ce trajati malo duze, pa mozda cijene materijala skacu. Ovo ostalo mi je sve preskupo i nikad im ne bih dao te pare. Pogotovo je preskupa ona zgrada na trgu, gdje ljeti nemas mira jer su tad svakako svi vani, a zimi od koncerata koji traju po mjesec i po dana.tuzlak1987 je napisao/la: U Tuzli je trenutno Dzenex Oaza 44m2 1.800 i vjerovatno gore Tom Cat u Slavinovicima 1.700. To su dvije najjeftinije opcije i realne za onog ko hoce da se uklopi za sto manje para i sa slabijom lokacijom. Tehnograd Slatina 2000, Azmir Sjenjak 1950, Tehnograd ing 2000 Stupine, Tim Gradnja 1900 Stupine-Sjenjak, a imaju one gotive Deling i Inproz sigurno da idu i do 3000 (to je ono gotiva u rangu Mellaina). Vecinom se dobije i neki popust od 5% ili ne placanje onog poreza ako nije zavrsena zgrada.
Starija gradnja se moze uganjati 45 kvadrata za 70-75 hiljada, ljudi tu malo previse traze, a onda idu pregovori. Od toliko onih koji prodaju se nadje njih par koji ce da spuste.
Kakve veze ima yebena,posrana,sda,sa ovim sto je covjek podijelio.....tuzlak1987 je napisao/la:Legendo palis se ali u pogresnom smijeru. Ovdje se ne radi uopste o nekoj prici oko toga ko je patriota, ko ne, ko je placenik, ko ne vec o tome ko ce kontrolisati novac i pozicije u KS. Ti ljudi koje je SDA pozaposljavala u raznim institucijama su valjda mislili da ako glasaju za SDA vlast nece nikad da se promjeni i njima ce uhljebljenim biti fino do kraja zivota kad ono gradjani ih kaznili za nerad i dodje nova vlast.Hendo je napisao/la:
Pa eto npr. web desing,mozes nac u kratkom roku poso a mozes i samostalno radit.Penaltiky je napisao/la:Koji to IT završiš za godinu i možeš odmah počet raditi?GOAT je napisao/la:Sto idete na fakultete od 5 godina posle kojih mozda dobijete poso kad IT zavrsis za godinu i odma pocnes radit.
i ja sam glaso za kojovica i moj otac koji je predlozen za zlatni ljiljan al ga nije mogo dobit zbog sda,ranjen je ima i dokumentaciju al nema primanja nikad.Neka nama kojovica bolje da nas on J**+ nego nasi.Brcanskamalta je napisao/la:Kakve veze ima yebena,posrana,sda,sa ovim sto je covjek podijelio.....tuzlak1987 je napisao/la:Legendo palis se ali u pogresnom smijeru. Ovdje se ne radi uopste o nekoj prici oko toga ko je patriota, ko ne, ko je placenik, ko ne vec o tome ko ce kontrolisati novac i pozicije u KS. Ti ljudi koje je SDA pozaposljavala u raznim institucijama su valjda mislili da ako glasaju za SDA vlast nece nikad da se promjeni i njima ce uhljebljenim biti fino do kraja zivota kad ono gradjani ih kaznili za nerad i dodje nova vlast.Hendo je napisao/la:
Piso sam skoro,pa se svadjao sa pola foruma,i opet cu....Kojovic je izdajnik,i cetnik.....Ti bi predao mater cetnicima pod noz,samo da se rijesis sda..to znamo...A ne dao ti bog da dozivimo ovo sto nam OPET sprema Kojovic i Kojovici.....Hvala Allahu ja za sebe znam,da sav narod ide vani i bjezi ja cu nazad,ali ti...gdje ces ti....jadan ne bio...Stvarno ne razumijem tu zaslijepljenost ,istu ona koja je nase oceve kostala mladosti i zivota....Ili si zaista corav,ili namjerno trolas samo da bi ispoljio mrznju prema sda,a bogami,mjesecima i prema Islamu....ali hajde tebi tvoje,meni moje...
Nego reci ti meni....Je li tvoj otac bio u Armiji R BiH
Ja znam,i ko si,i sta si,i kada si rodjen,i ko ti je otac,i gdje ste bili....Ali de nam ti reci,pa da te pitam nesto
Jedva skontah da je ovo marlon brutalDerdiyok je napisao/la:Kraj najjači
![]()
Pa govorim ti za sebe, neću ja doć u Tz i tamo kupovati stan, isto kao što ti nećeš ovamo. Tako da odma otpada ta ideja da možeš za 50-75 milja kupiti stankobe24 je napisao/la: Gdje sam napisao da stan mora biti u Sarajevu i gdje ima gore trosoban stan za 100k da sutra kupim?![]()
I znači tih par godina ne bi se ni ženio ni planirao porodicu, samo bi bilo kuća-posao i nazadkobe24 je napisao/la:Pa nisam brate poceo raditi, ali znam kako su mi roditelji stedjeli da kupe stan koji je kostao preko 100k, a nemaju uopste velika primanja. Znam i koliko je meni mjesecno potrebno kao samcu, a s tih 600 KM (+ TO i + prevoz) koje sam spominjao u ranijim postovima bih mogao zivjeti bas lijepo.Da zivim s roditeljima tih par godina, oni bi bili svjesni da stedim za stan i bez problema bi me rijesili svih mogucih placanja. Ni oni ih svakako nemaju previse, pogotovo sto imaju neke basce na selu i tu redovno posiju nesto povrca za sebe.
Radim 5 godina, i to sam jedva sastavio, baš štedio i još nisam bio našao curu kad sam mu to dao, sad sa curom nema šanse da mogu uštediti, a ti kažeš može 50 za 5 godina, vidjećeš kako može, daj Bože da uštediš, ja ti kažem ne znam nikog ko je tako uštedio u kupio stan a znam bruku ljudi koji su kupili, i koji baš štede i muslimani su.kobe24 je napisao/la:Cuj posudio burazu 20k, pa kako si ih ti ustedio ako se ne moze, a ne radis sto godina?
Ma pomagao je i nama amidža recimo, dosta kad smo kuću pravili, a i tetka jer su oni vani bili, nismo isto nikad u kredit ušli hvala Allahu, al evo sad da ja kupujem nema šanse da bi neko dao 100 milja da kupim i da mu vraćam kao pozajmicu, bez kamata, zato ti i govorim da bih sutra potpisao to kod notara ako znaš takve da bi izašli u susret bratu muslimanu. Al nema, i onda moraš u banku, jer će ti jedino oni to dati, makar im vratio još toliko.kobe24 je napisao/la:Hahaha, pa ja kazem da sebi mogu naci te pare od rodbine i ljudi s kojima sam dobar, a ne da i drugima nudim pomoc.Isto kao sto si ti bratu pomogao s tih 20k, tako ce recimo mamin brat ili sestra pomoci njoj i mi tako jedni drugima medjusobno pomazemo. Eto recimo kad su moji roditelji kupovali stan, taj dajdza se sam javio mami i rekao joj da samo kaze ako joj zafali para, on ce uskociti koliko god bude trebalo. Btw, maksuz selam za tebe, dugo se nismo culi.
Naravno da sve ovo itekako ima veze sa kriminalnom kvazi strankom koja se odaziva na ime SDA. Sva satanizacija Peđe Kojovića dolazi od njih i ponovo udaraju tamo gdje je najosjetljivije - na patriotizam i devedesete, stara, dobra, provjerena taktika. Vidiš kako se ti savršeno uklapaš u njihovu trenutnu politiku, čim je gusto, odmah ide, hoće da nas unište, ponovo će se zaratiti, valja braniti jednu jedinu, itd, itd...Brcanskamalta je napisao/la:Kakve veze ima yebena,posrana,sda,sa ovim sto je covjek podijelio.....
Piso sam skoro,pa se svadjao sa pola foruma,i opet cu....Kojovic je izdajnik,i cetnik.....Ti bi predao mater cetnicima pod noz,samo da se rijesis sda..to znamo...A ne dao ti bog da dozivimo ovo sto nam OPET sprema Kojovic i Kojovici.....Hvala Allahu ja za sebe znam,da sav narod ide vani i bjezi ja cu nazad,ali ti...gdje ces ti....jadan ne bio...Stvarno ne razumijem tu zaslijepljenost ,istu ona koja je nase oceve kostala mladosti i zivota....Ili si zaista corav,ili namjerno trolas samo da bi ispoljio mrznju prema sda,a bogami,mjesecima i prema Islamu....ali hajde tebi tvoje,meni moje...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.