To zavrsavaju tan i ovaj medjusobno... u realnosti samo prebaci broj upravljackih glasova...bar mi je to tako logicnohlive je napisao/la:Sorry na upadu. Citam za ovog Vijetnamca i sto pisete. Zanima me jedno:
Kako ce prodavati i kupovati dionice FK Sarajeva i neka vlasnicka prava ako nema privatizacije u BiH za klubove i FKS funkcionira kao Udruga? To mi nije bas jasno
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Evo Pantelija ti je odgovorio prijatelju. Rasteretili se visokih ugovora, imamo jake sponzore, bukvalno okosnicu tima nam čine akademci za čije usluge plaćamo "minimalno", itd. Kapić je na posudbi i mi ga minimalno plaćamo, Rahman nije svakako imao malu platu a sumnjam i da je sad dobio ekstremno visoku, Lazić kao i svaki free agent iz okoline, i prije smo ih dovodili, nije baš da smo Vidića kupili pa da smatramo da je bio preskup. Sumnjam da je iko išta uložio u zadnjih godinu-dvije, van sponzora koji svakako daju svoj doprinos po ugovoru.Samozdravlje je napisao/la:Mladicu sta su zaradili ? Mislis da su mogli finansirati Akademiju . Privoliti Rahmana , dovesti Lazica,Kapica mozda produziti Adukora ? Placati plate ,ugovore , troskove priprema , poreze i plate rezijskim radnicima . Po mom skromnom sudu neko je prije 5-6 mjeseci uletio fine pare . Zato i jeste harmonija u svlacionici i ono htjenje na terenu. Na kraju za to i jesmo +9 .skoroalen je napisao/la:Ma nisam ni mislio na rekonstrukciju Koševa. Za onaj stadion nas veže tradicija itd, al realno, puno više minusa ima nego pluseva. Lagano počet gradit novi stadion do 15.000 sjedećih mjesta i to je to. Naravno, ako ovi uvale te pare.
A i treba bit oprezan, i stara uprava je bila odlična dok nisu došle velike pare u klub, pa su počeli muljat. Ovi ljudi sad su došli za vrijeme jednog režima gdje su mogli koristit samo ono što zarade. Sad treba dobro pazit da i oni ne postanu pohlepni. Imamo pouku od prošlog puta, nadam se.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
Pa pisu dionicama i vlasnistvu sto je po mom mizernom znanju tih pravnih stvari u BiH nemoguce. Znaci on moze samo "kupiti" broj svojih ljudi (ruku) u Upravi, NO-u ili tako nesto. A realno svako ulaganje nema povrata. Tj nema opcije da ulozis npr 3 mil € i da se plasiras u EL pa da zaradis. To je u ovoj strukturi u BiH nemoguce. Klub da ali ulagac ne.Pantelija je napisao/la:To zavrsavaju tan i ovaj medjusobno... u realnosti samo prebaci broj upravljackih glasova...bar mi je to tako logicnohlive je napisao/la:Sorry na upadu. Citam za ovog Vijetnamca i sto pisete. Zanima me jedno:
Kako ce prodavati i kupovati dionice FK Sarajeva i neka vlasnicka prava ako nema privatizacije u BiH za klubove i FKS funkcionira kao Udruga? To mi nije bas jasno
Mozda se varam jer stvarno nisam upucen ali mi djeluje ovako
P.s. znaci dođes i ulozis 3 mil€ i na skupstini te skinu sa odbora ili mjesta predsjednika itd (sto nije nemoguce) i prakticki si bacio pare. Bez privatizacije mi svako ovo kupovanje i ulaganje neko veliko ne djeljuje realno
It's better when it's live
nema dionica nego kupuje upravljačka pravahlive je napisao/la:hlive je napisao/la:Sorry na upadu. Citam za ovog Vijetnamca i sto pisete. Zanima me jedno:
Pa pisu dionicama i vlasnistvu sto je po mom mizernom znanju tih pravnih stvari u BiH nemoguce. Znaci on moze samo "kupiti" broj svojih ljudi (ruku) u Upravi, NO-u ili tako nesto. A realno svako ulaganje nema povrata. Tj nema opcije da ulozis npr 3 mil € i da se plasiras u EL pa da zaradis. To je u ovoj strukturi u BiH nemoguce. Klub da ali ulagac ne.
to mu daje skupštinu i UO i NO
dakle postavi svoje ljude u NO da paze na finansije(kao što je Tan)
a UO i skupštinu opet svoje da osigura da njegovo prolazi(kao i dosad)
on može opet prodati upravljačka prava, prema novoj vrijednosti kluba(ukoliko bude radio na razvoju istog) i zaraditi ili vratiti uloženo
ili da u međuvremenu bude usvojen novi zakon o sportu i pređemo u d.d. pa tako može s dionicama regularno raditi...
i mislim da ima jedan period od 5 god. nakon kupovine tih prava u kojem ih ne može prodati...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Na ovaj nacin kako funkcionira sve regularnog vracanja ulaganja i zarade nema. Barem koliko ja znam. A kazem opet da mi je skromno znanje ovih pravnih pitanja.Denchi je napisao/la:nema dionica nego kupuje upravljačka pravahlive je napisao/la:hlive je napisao/la:Sorry na upadu. Citam za ovog Vijetnamca i sto pisete. Zanima me jedno:
Pa pisu dionicama i vlasnistvu sto je po mom mizernom znanju tih pravnih stvari u BiH nemoguce. Znaci on moze samo "kupiti" broj svojih ljudi (ruku) u Upravi, NO-u ili tako nesto. A realno svako ulaganje nema povrata. Tj nema opcije da ulozis npr 3 mil € i da se plasiras u EL pa da zaradis. To je u ovoj strukturi u BiH nemoguce. Klub da ali ulagac ne.
on može opet prodati upravljačka prava, prema novoj vrijednosti kluba(ukoliko bude radio na razvoju istog) i zaraditi ili vratiti uloženo
ili da u međuvremenu bude usvojen novi zakon o sportu i pređemo u d.d. pa tako može s dionicama regularno raditi...
Dobar primjer je vjer Dinamo i Mamić
Ovo sto kazes s.d.d. Ili d.d. tj privatizacija je nesto drugo.
Po mom misljenju nece ni biti napretka u bh nogometu bez toga
Zadnja izmjena: hlive, dana/u 07 mar 2019, 22:43, ukupno mijenjano 1 put.
To je nas pravnik sa šarafcigerima i to zlatnim šarafcigerima dobijenim od novog vlasnika kluba...Denchi je napisao/la:nema dionica nego kupuje upravljačka pravahlive je napisao/la:hlive je napisao/la:Sorry na upadu. Citam za ovog Vijetnamca i sto pisete. Zanima me jedno:
i mislim da ima jedan period od 5 god. nakon kupovine tih prava u kojem ih ne može prodati...
pa može vratiti uloženo a može i zaraditi ali pljačke kluba nema, samo u slučaju da klub ostane u statusu quo ili ako klub se razvija ima povrata za njega nakon nekog perioda, vjerujem da je Tan vratio uloženo u klub i zaradio sa ovom prodajom a ima još 30% u klubu....hlive je napisao/la: Na ovaj nacin kako funkcionira sve regularnog vracanja ulaganja i zarade nema. Barem koliko ja znam. A kazem opet da mi je skromno znanje ovih pravnih pitanja.
Ovo sto kazes s.d.d. Ili d.d. tj privatizacija je nesto drugo.
Po mom misljenju nece ni biti napretka u bh nogometu bez toga
naravno taj način je puno bolji i laganijii za investitore i sviju, zato i lobiramo, i naši su radili na tom zakonu...
opstruiraju naravno ovi sa dugovanjima državi jer bi im klubovi bili na prodaji prvi dan prelaska u d.d.
Zadnja izmjena: Denchi, dana/u 07 mar 2019, 22:48, ukupno mijenjano 1 put.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Dovedes 8 stranaca npr,I dovedes najbolje domace sto mozes,u prvenstvu koristis tj rotiras te extra strance,I sa domacim najboljim osvojis ligu I kup I sve,a kad dodje evropa onda ubaciis svih 8 stranaca ako to zasluzuju u prvi tim onda nema ogranicenja,I et to je nacin za iskorak u evropu ako bas mislite da u domacim snagama nema dovoljno snage za iskorakzagor1987 je napisao/la:Bice ovo dobronama problem predstavlja broj stranaca,sa 7 igraca domacih tesko se sta moze napraviti,nadati se da ce povecat broj stranaca. Tan nece izac iz kluba,vec ovaj vise voli fudbal,bolje se razumije i voli da se posveti fudbalu
Samo Sarajevo
Znamo sta je bilo sa Dinamom i Mamićem. Situacija ti je ista. Zato mislim da nema vraćanja ulozenog jer iz Udruge nemozes imati zaradu niti izvlaciti novac. Opet kazem mozda se varam.Denchi je napisao/la:pa može vratiti uloženo a može i zaraditi ali pljačke kluba nema, samo u slučaju da klub ostane u statusu quo ili ako klub se razvija ima povrata za njega nakon nekog perioda, vjerujem da je Tan vratio uloženo u klub i zaradio sa ovom prodajom a ima još 30% u klubu....hlive je napisao/la: Na ovaj nacin kako funkcionira sve regularnog vracanja ulaganja i zarade nema. Barem koliko ja znam. A kazem opet da mi je skromno znanje ovih pravnih pitanja.
Infrastruktura i privatizacija je jedini spas bh nogometa.
da ali vrijednost udruge se može mjenjati npr. koliko nekretnina klub ima itd. i onda posebna stavka je tu upravljačka prava, koja sa uvećanjem vrijednosti kluba mogu se prodavati za više novca i tako da npr. danas uložiš 1 milion za 10%, ako klub dobije na vrijednosti možeš prodati 3% za milion i ostane ti još 7% .....to je moguće, gdje ti ne iznosiš novac koji ti dobiješ za upravljačka prava...samo se prvi put unijeli novci...ako me pratiš?hlive je napisao/la:Znamo sta je bilo sa Dinamom i Mamićem. Situacija ti je ista. Zato mislim da nema vraćanja ulozenog jer iz Udruge nemozes imati zaradu niti izvlaciti novac. Opet kazem mozda se varam.Denchi je napisao/la:pa može vratiti uloženo a može i zaraditi ali pljačke kluba nema, samo u slučaju da klub ostane u statusu quo ili ako klub se razvija ima povrata za njega nakon nekog perioda, vjerujem da je Tan vratio uloženo u klub i zaradio sa ovom prodajom a ima još 30% u klubu....hlive je napisao/la: Na ovaj nacin kako funkcionira sve regularnog vracanja ulaganja i zarade nema. Barem koliko ja znam. A kazem opet da mi je skromno znanje ovih pravnih pitanja.
Infrastruktura i privatizacija je jedini spas bh nogometa.
@Denchi,imam jednu parnicu...Tužio sam @Lažnjaka ,jer mi je prijetio da ce mi doci na vrata ako Vijetnamci ne udju u klub,pa da vidim koliko tražis da me zastupas...

Kad mastate o nekim grupama, jakoj ekipi i slicno, evo jedan podatak, pa skontajte gdje smo mi i koliko daleko od Europe.
Borjan sad prodizuje ugovor sa Zvezdom. Mjesecna plata 40 000 eura.
-
Samozdravlje
- Kontakt:
Nadam se da sa Emirom Hadzicem ni baliluk nema sansu . Ali razumio sam sta pises Totti .FrancescoTotti je napisao/la:Kolko znam u tom filmu pobise bruku vijetnamacaskoroalen je napisao/la:Noćas ću radi fazona pogledat Apocalypse Now.
@zagorski ne sumnjam ja u vijetnamce vec u nasa 'balijska posla' koja su i Tana odvukla od nekih vecih ulaganja.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
Istog tog smo mi dogocorili za 8 000 eura platu. Ali liverpool i branjenje na njihovom stadionu je bilo jace.... a bilo sve dogovoreno... nije stvar u lovi, nego u tome koliko si sposoban.Evander je napisao/la:Kad mastate o nekim grupama, jakoj ekipi i slicno, evo jedan podatak, pa skontajte gdje smo mi i koliko daleko od Europe.
Plzen ima 11 od 15 igraca iz ceske/slovacke u ekipi ...tj onih koji igraju i par samk stranaca
Imas onda bate borisov i jso dost ekipa koje niti daju cifre, niti kupuju neke igracine ....ali imaju sistem, infrastrukturu i to traje godinama.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Ko i onaj Dudelange iz Luksemburga,cini mi se,pa se nosaju sa Milanom...Pantelija je napisao/la:Istog tog smo mi dogocorili za 8 000 eura platu. Ali liverpool i branjenje na njihovom stadionu je bilo jace.... a bilo sve dogovoreno... nije stvar u lovi, nego u tome koliko si sposoban.Evander je napisao/la:Kad mastate o nekim grupama, jakoj ekipi i slicno, evo jedan podatak, pa skontajte gdje smo mi i koliko daleko od Europe.
Plzen ima 11 od 15 igraca iz ceske/slovacke u ekipi ...tj onih koji igraju i par samk stranaca
Imas onda bate borisov i jso dost ekipa koje niti daju cifre, niti kupuju neke igracine ....ali imaju sistem, infrastrukturu i to traje godinama.
- obiteljskicovjek
- Kontakt:
Begić večeras hitno sazivao sastanak u savezu.
U ponedjeljak odluka o smanjenju broja stranaca u klubovima PL.
Odluka o financijskim ograničenjima prilikom ulaganja u infrastrukturu klubova.
Ukidanje akademije.
Oduzimanje bodova FKS zbog nedoličnog oblačenja na klupi i glasnog kašljanja rezervnih igrača tijekom domaće utakmice u prošlom kolu.
Dodjela bodova NK želješčaru iz nagradne igre "Coca cola" - ono na čepu.
Stavljanje sudačke organizacije na raspolaganje gore navedenim u punom obimu i kapacitetu bez ograničavanja (kao i prošlih sezona)
Stroga zabrana učešća igrača FKS u reprezentativnim selekcijama sa akcentom na mlađe uzraste.
Vraćanje ekipe Leotar u PL po hitnom postupku itd.
R E P L I C I R A M.
Ukidanje akademije.
Oduzimanje bodova FKS zbog nedoličnog oblačenja na klupi i glasnog kašljanja rezervnih igrača tijekom domaće utakmice u prošlom kolu.
Stavljanje sudačke organizacije na raspolaganje gore navedenim u punom obimu i kapacitetu bez ograničavanja (kao i prošlih sezona)
Stroga zabrana učešća igrača FKS u reprezentativnim selekcijama sa akcentom na mlađe uzraste.
R E P L I C I R A M.
- AlfredNobel
- Kontakt:
Pa šta ćemo sad? Daj link..obiteljskicovjek je napisao/la:Begić večeras hitno sazivao sastanak u savezu.
Ukidanje akademije.
R E P L I C I R A M.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka
-
Samozdravlje
- Kontakt:
Mislim da je Tanu upravo ovo sto sad imamo bio njegov cilj . Kamp,Akademija i samoodrziv klub i to je to.Motiv je bio prijateljstvo Malezija-BiH . Da nije bilo pohlepe i sitnih dusa bili bi mi vec u grupama EL . Jesic je vrh ledenog brijega, covjek shvatio gdje je dosao(Tan) i povukao rucnu . Zna on da ce izvuci ulozeno i ostaviti klub na zdravim tmeljima. Biznismen njegovog nivoa ne moze pasti pred balilukom malih ,stnih dusa. Pa samo onih 0,5 millKM za poplavljene govori o njegovoj velicini. Drago bi mi bilo da Tan ostane vezan za FKS(neko rece 40% ,sto je ok). Naravno da treba pozdraviti ulazak kapitala,ali padne li Gosp. iz Vijetnama prvo ce se odreci nas (prodati sto moze), a onda cistacice u Vijetnamu.Nasa sreca je da statut kluba stiti FKS od nekog potopa vlasnika . Priznam nisam siguran u ovo sto napisah.KrajisnikBosnjak je napisao/la:I Tan je imao ambicije da od nas napravi veliki klub, tako da moramo biti oprezni i ne najavljivati ogromne rezultate, titule, kupove, duple krune. Želim dobrodošlicu Vijetnamcima u klub, al' sabura.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
- KrajisnikBosnjak
- Kontakt:
Daj brate prepao sam se kad sam počeo čitati. Gledam sta je ovo...obiteljskicovjek je napisao/la:Begić večeras hitno sazivao sastanak u savezu.
Ukidanje akademije.
R E P L I C I R A M.
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪
Nas je Tan digao na lijepe oci,imo je samo dug par miliona i u ime da ulozi,sagradio akademiju,klub se nebi mogao sam finansirat,jedan od rijetkih klubova bez duga itd to mu je cilj bio,ovaj to malo drugacije gleda al Tanu hvala do neba,treba cijenit te stvari kad su virsle spominjali. Tih 40 milja koje su lazne tj nema toliko da je Tan mislio ulagat to mu je sitnicaEvander je napisao/la:Kad mastate o nekim grupama, jakoj ekipi i slicno, evo jedan podatak, pa skontajte gdje smo mi i koliko daleko od Europe.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.