FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

themaniaks
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la themaniaks » 25 okt 2010, 12:31

Ma mislim da treba zavrsiti ovo oko derbija...sljedeca stanica nam je zapadni mostar ;)
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili

prigoda
Kontakt:

Post Postao/la prigoda » 25 okt 2010, 12:40

pile87 je napisao/la:
prigoda je napisao/la:Ruka jeste bila. Ne znam jeli vani ili unutar 16 bilo ( i meni se čini da je unutra bilo, rećićemo da je unutra). Sudija je pogriješio što je uopšte svirao ruku. Hame fula loptu, ona se od zemlje odbija u njegovu ruku. Kakav crni penal.
Vidi naše sudije pojma nemaju, nemaju osjećaja za igru. Ja se recimo sjećam jedne scene sa derbija na grbavici, čini mi se da je rezultat 1:1 bio. Tada nam sudija ne svira čist penal, baš ono očigledan. Nakon desetak minuta, gužva u 16 metara, vaš odbrambeni izbija loptu koja igrača želje ni krivig ni dužnog pogađa u ruku negdje 15 metar od gola. Dakle, lopta ide van 16, jaka, napucana, i sudija svira penal koji niko nigdje ne bi sudio. Takve su ti naše sudije, em pojma nemaju, em se useru, neke kompenzacije i onda idu iz greške u grešku. Kaplan nije nikoga oštetio, ali je zato usrao utakmicu!
Bila je i ruka bilo je i u 16 metara, e sad je li za sviranja ili nije diskutabilno je ali liniski je mahnuo i on je svirao ako je vec svirao onda je morao pokazati na krec.Pravila su jasna, s tim da jos jednom kazem ono je slobodno uvjerenje sudje je li za penala sto se mene licno tice vise nije nego jeste ali ne bi bilo prvi put da je svirano i u ozbiljnim ligama od nase ali ako je vec svirao a jeste ono je morao biti penal.Meni je utakmica i bila zanimljiva dok sudija nije poceo da kaki a vecina nasih sudija navlaci na X u derbiju cisto da bi imali oni licno manje problema.
Duel dvije sakate ekipe, nakon sudiskog umjeca.
Slažem se sa jednim dijelom koji si napisao. Samo me nervira ovo pisanje pojedinih "čist penal". Ne mislim da je sudija navlačio na x, jednostavno je bio loš, i ne kažem da nas je oštetio. Završavam pisanje na ovoj temi, samo još da dodam čemu više noževi! Stop Noževima!
KO NAM ZLO MISLIO NA ..... NAM VISIO

kole78
Kontakt:

Post Postao/la kole78 » 25 okt 2010, 12:41

Dosta više brisanja postova, kada štrumfovi pišu svakakve nebuloze to je ok a kada ja napišem samo istinu onda to odmah brišete.ZNAM DA BOLI ONA NEMOĆ NA TERENU ALI AKO IKO TREBA DA SE BRINE ZA TO ONDA SU ŠTRUMFOVI A NE ADMINISTRATOR OSIM AKO I TI NISI SMRDULJAK.

make
Kontakt:

Post Postao/la make » 25 okt 2010, 12:44

by vjecnobordo on Mon Oct 25, 2010 11:42 am
Meni samo nisu jasni ovi koji Kaplana krive za nešto i koji kukaju na suđenje.
Čovjek Ledetu progledao kroz prste 2 minute prije crvenog, a trebao mu tad dati. Lede pravi start za drugi žuti, on opet ne daje, ali reakcija pomoćnika i šta je, tu je.
Ruku džakmića je signalizirao pomoćnik i možemo samo zahvaliti Kaplanu jer je ono bilo metar u šesnaestercu.
Treće, faula nad Hamzićem ondje i nije bilo. Usput, valjda se nije povrijedio ozbiljno, iako je izgledao kao da ga je kamion pregazio.

Hamzića treba naučiti da izbija lopte, a stopere da se lopta nikad ne vraća u okvir gola. Isto tako, Hamzićevo istrčavanje kod šuteva Ćuluma i Mešića glavom je za infarkta. Ovdje su svi veliki pobornici djela i lika Dine, ali ovo su ogromne greške, koje samo njihovom debilnošću, nisu iskorištene.
S obzirom na "neprirodne" uslove u kojima smo igrali, odlična partija naših i bod ko kuća. Avdić
Por que ? Por que somos los mejores...

Normalan
Kontakt:

Post Postao/la Normalan » 25 okt 2010, 12:55

Montaža :mrgreen:

Ispade sad da se nikad penali ne sviraju za nenamijernu ruku :roll: Ja stvarno ne znam gledati li ikad ikakve fudbalske utakmice. Ondje je Džakmić doslovno ispucao loptu rukom. Otklonio opasnost. Nije namijerno, ali pogledajte ponekad neku utakmicu. Sviraju se nenamijerne ruke i kad se ne ostvari prednost, a kamoli kad intervenišeš. Imam i snimak utakmice i nema ni mrva sumnje da je bilo unutar 16.

Jad od pomoćnog koji je bio u savršeno lošoj poziciji da procijeni je li bio penal, je odlučio da nije :roll: Iako je Kaplan i bio bliži. A levat ni drugi žuti Muharemovića nije vidio, što cijeli stadion jeste. Već mu je trebalo 5 minuta konsultacija sa pomoćnicima. Tako da ne treba zamijeriti Kaplanu, on nije ni sudio, pomoćnici su.

samo sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la samo sarajevo » 25 okt 2010, 13:03

Avanes je napisao/la:Neka mi samo neko kaze da je ono od juce vrijedno toga da padaju mrtve glave, da se mi izmedju sebe mrzimo, a rat smo zajedno predeverali, da jedne drugima nazivamo ciganima ili kako sve ne, da pucamo jedni na druge, da se mrzimo, da se jednoj legendi kao sto je Ivica Osim pjeva ono sto se pjevalo (ja niti napisati nemogu), da itd itd itd.

Da li je vrijedno???

A onog malog frustriranog debilcica sa salom Videotona koji je vodio da se navija sta je vodio ne treba prebijati, mrziti, treba ga pustiti da zivi sa svojim frustracijama i bolesnim mozgom to mu je najveca kazna.
Jeli vrijedno da cijela Grbavica skandira Svi u napad mrtav je Hase,da psuju Susica jer je igrao za Sarajevo,trazili ste prvi i dobili ste neznam sta se sad cudite,ja licno sam precutao tu pjesmu ali ko je pjevao nemam razloga da ga krivim jer sam u zemlju propao kad sam cuo na tv ovo za Haseta!Dzildu i ostale legende krada ja postujem pa nemogu to da prevalim preko usta to da prevalim,mada su samo rijetki to pjevali,a ako je neko retardiran zbog sala Videotona,sta reci za ove sa juga koji su prvi poceli sa svim ovim kad povedu pjesmu ovu za Haseta!

prigoda
Kontakt:

Post Postao/la prigoda » 25 okt 2010, 13:08

Normalan je napisao/la:Montaža :mrgreen:

Ispade sad da se nikad penali ne sviraju za nenamijernu ruku :roll: Ja stvarno ne znam gledati li ikad ikakve fudbalske utakmice. Ondje je Džakmić doslovno ispucao loptu rukom. Otklonio opasnost. Nije namijerno, ali pogledajte ponekad neku utakmicu. Sviraju se nenamijerne ruke i kad se ne ostvari prednost, a kamoli kad intervenišeš. Imam i snimak utakmice i nema ni mrva sumnje da je bilo unutar 16.

Jad od pomoćnog koji je bio u savršeno lošoj poziciji da procijeni je li bio penal, je odlučio da nije :roll: Iako je Kaplan i bio bliži. A levat ni drugi žuti Muharemovića nije vidio, što cijeli stadion jeste. Već mu je trebalo 5 minuta konsultacija sa pomoćnicima. Tako da ne treba zamijeriti Kaplanu, on nije ni sudio, pomoćnici su.
Rekao sam da završavam s pisanjem na ovoj temi ali ne mogu da odolim. LAŽEŠ!
Postavi snimku da vidimo kako je to Lede doslovno ispucao loptu rukom i otklonio opasnost!

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 25 okt 2010, 13:14

prigoda je napisao/la:Postavi snimku da vidimo kako je to Lede doslovno ispucao loptu rukom i otklonio opasnost!
Postavicu ja veceras kad dodjem kuci, pogledao sam sinoc 10 puta i apsolutno sam siguran u to da je bio u 16 !!!
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

drug

Post Postao/la drug » 25 okt 2010, 13:23

samo sarajevo je napisao/la:
Avanes je napisao/la:Neka mi samo neko kaze da je ono od juce vrijedno toga da padaju mrtve glave, da se mi izmedju sebe mrzimo, a rat smo zajedno predeverali, da jedne drugima nazivamo ciganima ili kako sve ne, da pucamo jedni na druge, da se mrzimo, da se jednoj legendi kao sto je Ivica Osim pjeva ono sto se pjevalo (ja niti napisati nemogu), da itd itd itd.

Da li je vrijedno???

A onog malog frustriranog debilcica sa salom Videotona koji je vodio da se navija sta je vodio ne treba prebijati, mrziti, treba ga pustiti da zivi sa svojim frustracijama i bolesnim mozgom to mu je najveca kazna.
Jeli vrijedno da cijela Grbavica skandira Svi u napad mrtav je Hase,da psuju Susica jer je igrao za Sarajevo,trazili ste prvi i dobili ste neznam sta se sad cudite,ja licno sam precutao tu pjesmu ali ko je pjevao nemam razloga da ga krivim jer sam u zemlju propao kad sam cuo na tv ovo za Haseta!Dzildu i ostale legende krada ja postujem pa nemogu to da prevalim preko usta to da prevalim,mada su samo rijetki to pjevali,a ako je neko retardiran zbog sala Videotona,sta reci za ove sa juga koji su prvi poceli sa svim ovim kad povedu pjesmu ovu za Haseta!
Ma nemoj, Jug počeo. Eto pjevalo je svih 5 hiljada ljudi na Jugu. Ja na sjeveru bio na toj tekmi (protiv Borca) i nisam mogao razumjeti šta se pjeva... a svaka se pjesam na Grbavici odlično čuje. Eto toliko o tome koliko je ljudi pjevalo na Grbavici za Haseta. Što se Sušića tiče, poštujemo i mi njega svi, ali po nekoj priči medju rajom, više pitara ga kudi što je selektor nego manijaka. Da je Meša tu, garant bi svi navijači fks davali njemu ogromnu podršku :roll:

Kazes sinoc samo rijetki pjevali... Pogledaj onaj vaš klip koji ste postavljali po forumima. Znači neki pokušaj od vodje uzme mikrofon i povede Mama ti je **** (samo zato sto mu je mama i zato što je žensko), Ivicu prozivate zbog bolesti (molite Boga da vam se ne vrati to, čovjek nikad ništa loše nije rekao protiv vašeg kluba, uvijek je stajao uz ovaj grad i drzava. Mogao je lagodnije i s manje stresa ove dane provoditi u Austiriji ili negdje drugo odakle vaši "prate" BiH)... ma bra'o glupani. Svaka čast onima koji nisu pjevali, ali po onome što sam ja vidio i čuo, premalo ih je.

prigoda
Kontakt:

Post Postao/la prigoda » 25 okt 2010, 13:25

pile87 je napisao/la:
prigoda je napisao/la:Postavi snimku da vidimo kako je to Lede doslovno ispucao loptu rukom i otklonio opasnost!
Postavicu ja veceras kad dodjem kuci, pogledao sam sinoc 10 puta i apsolutno sam siguran u to da je bio u 16 !!!
Bilo je unutra (opet kažem 99%)! Ali lik je napisao ovo: "Ondje je Džakmić doslovno ispucao loptu rukom" a to je laž!
Znam ja da boli remi nakon najavljivanog deranja ali sada alibi tražiti u suđenju je ne smiješno nego jadno!

Normalan
Kontakt:

Post Postao/la Normalan » 25 okt 2010, 13:28

Pa dobro, prigoda, previše si bukvalan. Ali je jeste smečirao do svog igrača. Izbacio je iz 16 rukom. Dodao rukom svom igraču.

Ja sam na jugu bio kad se skandiralo to za Haseta i mislio sam da je vođu prenijelo, jer su oko mene pjevali "jedan je Hase" :mrgreen: Tek na forumu sam čuo šta se pjevalo. I onda neko kaže cijela Grbavica :roll: Ja ne bih to pjevao ni u ludilu i napadao sam ovdje neke koji su to i pisali. I takve osuđujem najoštrije. A ono za šlagiran je čini mi se i još veće dno. Negdje u rangu sa tim pjesmama o Vedranu, koje isto tako nikad nisam čuo, a redovan sam na jugu.
Zadnja izmjena: Normalan, dana/u 25 okt 2010, 14:45, ukupno mijenjano 3 puta.

Batistuta
Kontakt:

Post Postao/la Batistuta » 25 okt 2010, 13:29

Super je sve to derbi,rivalitet ali ovo je postalo previše,ljudski životi su u pitanju.Danas je neko koga ne poznajete a sutra zbog revanšizma,ideje nekog balavca da se dokaže ni krivi ni dužni to može biti neko od nas. Jb fudbal više,rat me naučio nekim stvarima ali izgleda da nama nije bilo dovoljno

samir_tm87
Kontakt:

Post Postao/la samir_tm87 » 25 okt 2010, 13:32

kako ja nisam cuo to svi u napad mrtav je hase , nisam cuo cak i da je poveo al nema veze :S

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 25 okt 2010, 13:45

Batistuta je napisao/la:Super je sve to derbi,rivalitet ali ovo je postalo previše,ljudski životi su u pitanju.Danas je neko koga ne poznajete a sutra zbog revanšizma,ideje nekog balavca da se dokaže ni krivi ni dužni to može biti neko od nas. Jb fudbal više,rat me naučio nekim stvarima ali izgleda da nama nije bilo dovoljno
Predsjednik Sarajeva nas navijace Zelje naziva ciganima.

Prvi covjek jednog kluba zakuhava i dize tenzije na jos visi nivo vise se uopste necu zacuditi izbodenim upucanim i tako dalje. To je javno huskanje poziv na neprijateljstvo medju navijacima.
Zadnja izmjena: pile87, dana/u 25 okt 2010, 13:56, ukupno mijenjano 1 put.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 25 okt 2010, 13:48

Najveca greska foruma je pisanje pod nickom,kad ljudi budu pisali a da im se zna pravo ime i prezime onda ce forumi imati smisla.Ovo je samo zabava za budale ciji je smisao zivota nula.Ne raspravljajte vise bez razloga sa raznim imbecilima,ne polemisite o kretenskim komentarima nekoliko primitivaca.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

sekula
Kontakt:

Post Postao/la sekula » 25 okt 2010, 13:58

Preispitajte o cemu se prepucavate, " jel bio penal ili nije, jel ga svirao ili nije" itd...... Ako se vec odlucio da svira ono kao prekrsaj, onda je penal, jer je bilo u kaznenom, sto je vise nego ocigledno.... Znaci, Zeljo je zakinut.... O tome da li je bilo namjere ili nije, nebitno je, to je trebao procijeniti u tom trenutku..... Problem je sto je svirao faul.... Posto je bilo u 16, cisti penal......Sto se tice toga da li se to svira ili ne svira, to je drugi par cipela, ali jbg svirao je....... Sudija je inace ukakio utakmicu, jos u prvom poluvremenu...... Niko ne bio bio sretniji od mene da je Zeljo pobijedio, ali da ne bih volio da je pobijedio iz penala, zato sto bi pitari sve svalili na sudiju, iako realno je i objektivno da je Zeljo zakinut bas zbog gore pomenutih razloga..... A da ne govorim sta bi se desilo u gradu da nam je sviran penal i da smo dobili 1:0, tako da je najbolje sto je sve ovako zavrsilo.....
ovo sve treba zaboraviti sto prije, jer su stvari definitivno izmakle kontroli vec odavno......nista nije vrijedno ljudskog zivota, nista.....vidjecete to kad budete imali svoju djecu.......
Na kraju, molba za sve forumase, nemojte kuhati bez veze i trsiti se preko tastature, mozda je decko koji je nastradao bio aktivni clan ovog foruma kao i onaj drugi koji ga je izbo.......puno je teskih rijeci i negativnog naboja izaslo zadnjih nekoliko dana......zamislite da tu energiju iskoristimo u neke bolje, pozitivnije stvari.....jbt, valja nam zivjeti zajedno i dalje......
Moj glas je mek, al' je zato toljaga tvrda.....

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 25 okt 2010, 13:58

Sada sam preslušao navijanje piatara sa Koševa. Šta reći? Ne znam tačno koliko krivičnih prijava ima "gospodin" Blekić, ali očito da ih treba uz već postojeću dokumentaciju još podići za ono što taj "čovjek" čini. Ne ustručava se javno širiti međuljudsku netrpeljivost, zavodeći mahom malodobnu dječurliju. To što se stidi svoga oca to je njegova moralna strana, ali bi se prije svega trebao stidjeti sebe, svojih postupaka i riječi koje taj "insan" izgovori.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 25 okt 2010, 14:09

Ne brini za Blekica, idola pitara...neko ce mu vec nayebati majke seljacke uskoro ;)

samo sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la samo sarajevo » 25 okt 2010, 14:12

Sto se tice pjesme o Osimu starijem pogledaj da kad se to pjevalo jedva se culo tj. barem 80 posto ljudi to nije ni pjevalo!

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 25 okt 2010, 14:14

O derbiju necu trositi rijeci,ali neko u ovoj zemnlji bi se najzad morao zapitati sta se ovdje desava pa da se djeca zbog navijackih frustracija bodu i ubijaju.Nije ni cudo kada se celnici klubova ovako ponasaju.Predsjednik FK Sarajeva kluba sa velikom tradicijom,javno svoje rivale naziva ciganima i magarcima i kaze da se stidi rodjenog oca sto je navijao za Zelju.Pa sta da ocekujemo onda od djece kada predsjednik kluba siri mrznju i da je rasisticke izjave.Sramota za tako veliki klub.doticni gospodin bi trebao znati da su nekada rijeci ubojiti od oruzja,pa ni Slobodan Milosevic i Radovan Karadzic nisu pucali iz haubice po Sarajevu i BiH a oni su najveci krivci za svo zlo koje se desilo nama u ovome gradu i nasoj drzavi.Da Bog dragi sacuva.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], bhfanatic14, Lecler i 32 gosta.