Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

majestic24
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la majestic24 » 14 sep 2010, 11:33

Dylan Dog je napisao/la:Imali ko da mi hitno objasni kako da uradim ovo:
Imam neke fajlove na kompjuteru i hocu da ih prebacim na CD.
Pokrenuo sam "Nero StartSmart" ali sve je na engleski i nemam pojma na koju opciju da idem :(
Odi na opciju "Data" i onda "Make Data CD"...Zatim idi na Add files,izaberi sta zelis. Kad odradis to ide na zelenu strelicu "next" a zatim i "Burn".

P.S Nemoj zaboraviti ubaciti prazan CD u CD-ROM :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

guber_90
Kontakt:

Post Postao/la guber_90 » 14 sep 2010, 11:37

Dylan Dog je napisao/la:
Pokrenuo sam "Nero StartSmart" ali sve je na engleski i nemam pojma na koju opciju da idem :(
Ima li iko :(
Nemam neru instaliranog trenutno pa ti mogu ovako "napamet" reci, pa ako pomogne dobro i jest.
Evo na netu sam naso sliku :), ako hoces snimiti CD, a ne DVD gore imas da odaberes CD :)(Oznaceno na drugoj slici).

slika
slika
"Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju."

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 14 sep 2010, 11:40

majestic24 je napisao/la:
Odi na opciju "Data" i onda "Make Data CD"...Zatim idi na Add files,izaberi sta zelis. Kad odradis to ide na zelenu strelicu "next" a zatim i "Burn".

P.S Nemoj zaboraviti ubaciti prazan CD u CD-ROM :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Hvala jarane :D
Guber takodje ;)
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 09 okt 2010, 01:26

evo i ovde pa gdje prije odgovor stigne
T-MAC je napisao/la:slika
mozel mi ko pomoc....u cemu je ovde problem,zasto nece da se pokrene instalacija ;)
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

bosanac035
Kontakt:

Post Postao/la bosanac035 » 10 okt 2010, 13:58

Evo raja da zamolim i ja za pomoć oko PC-a jer sam totalni laik što se toga tiče.

Radi se o tome da jedino što na mom PC-u radi bez problema je Google Chrome. MSN mogu se prijaviti ali moram odma zatvoriti prozor jer u suprotnom mi pokaže kako ima greška u Messingeru i da se mora zatvoriti. Isto tako Media Player i Winamp, u oba slučaja krene pjesma i zaštopa ponavljajući riječ jednu :D . Mozzilu ne mogu uopšte otvoriti opet izbaci grešku, niti mogu ukloniti MSN sa računara kako bih instalirao novi. Znači 90% progrma zaštopa. E sad pošto ne mogu antivirus pokrenutu, da li se radi možda o nekom jakom virusu ili je HDD otišao??

Eto ko može pomoći i ko zna do čega je nek napiše šta kako trebam uraditi. Hvala unaprijed ;)
I Love this game !!!

drH
Kontakt:

Post Postao/la drH » 10 okt 2010, 14:00

bosanac035 je napisao/la:Evo raja da zamolim i ja za pomoć oko PC-a jer sam totalni laik što se toga tiče.

Radi se o tome da jedino što na mom PC-u radi bez problema je Google Chrome. MSN mogu se prijaviti ali moram odma zatvoriti prozor jer u suprotnom mi pokaže kako ima greška u Messingeru i da se mora zatvoriti. Isto tako Media Player i Winamp, u oba slučaja krene pjesma i zaštopa ponavljajući riječ jednu :D . Mozzilu ne mogu uopšte otvoriti opet izbaci grešku, niti mogu ukloniti MSN sa računara kako bih instalirao novi. Znači 90% progrma zaštopa. E sad pošto ne mogu antivirus pokrenutu, da li se radi možda o nekom jakom virusu ili je HDD otišao??

Eto ko može pomoći i ko zna do čega je nek napiše šta kako trebam uraditi. Hvala unaprijed ;)
Ma citav sistem ti je razje.ban. Preporucujem da formatiras disk i instaliras frisku verziju Windowsa!

bosanac035
Kontakt:

Post Postao/la bosanac035 » 10 okt 2010, 14:19

drH je napisao/la:
bosanac035 je napisao/la:Evo raja da zamolim i ja za pomoć oko PC-a jer sam totalni laik što se toga tiče.

Ma citav sistem ti je razje.ban. Preporucujem da formatiras disk i instaliras frisku verziju Windowsa!
Hvala brate ;)
I Love this game !!!

guber_90
Kontakt:

Post Postao/la guber_90 » 12 okt 2010, 18:58

drH je napisao/la:

Standardna preporuka u 90% slucajeva kada se postavi pitanje koje je vezano za probleme sa programima :D, ali za razliku od inace moram se sa "doktorom" sloziti, izgleda da si ti kojekakvih virusa pokupio, a moze biti i kakvih fajlova pobrisao koje nisi trebao itd. i da bi najjednostavnije bilo lagani format uraditi :mrgreen:.

zenicanin
Kontakt:

Post Postao/la zenicanin » 23 okt 2010, 23:38

ee ljudi znali iko od vas zbog cega mi dvd citac nemoze ocitavat dvd-ove koje je prije mogao???tacnije neke hoce a neke nece ocitat,mogu oni sto se na njima nalazi malo zauzetog prostora,a oni sto imaju nekoliko gb zauzetog prostora nemoze????? u cemu je problem?

guber_90
Kontakt:

Post Postao/la guber_90 » 24 okt 2010, 11:15

zenicanin je napisao/la:ee ljudi znali iko od vas zbog cega mi dvd citac nemoze ocitavat dvd-ove koje je prije mogao???tacnije neke hoce a neke nece ocitat,mogu oni sto se na njima nalazi malo zauzetog prostora,a oni sto imaju nekoliko gb zauzetog prostora nemoze????? u cemu je problem?
Ovako, prvo pogledaj da li su ti DVD-ovi prljavi ili osteceni. Pretpotsavljam da si ovo provjerio ali eto da i to napomenem :D, ono sto je vjerovatnije da se desilo jeste da ti se DVD-ROM zaprljao, odnosno njegov laser. Ovo mozes rijesiti tako sto odes do najblize prodavnice kompjuterske opreme te kupis CD za ciscenje DVD i CD- ROM-a, on kosta nekih cirka 5 KM :), jedostavan je za koristenje, samo ubacis i on ce fakticki sve sam odraditi :D.

zenicanin
Kontakt:

Post Postao/la zenicanin » 24 okt 2010, 13:30

guber_90 je napisao/la:
zenicanin je napisao/la:ee ljudi znali iko od vas zbog cega mi dvd citac nemoze ocitavat dvd-ove koje je prije mogao???tacnije neke hoce a neke nece ocitat,mogu oni sto se na njima nalazi malo zauzetog prostora,a oni sto imaju nekoliko gb zauzetog prostora nemoze????? u cemu je problem?
Ovako, prvo pogledaj da li su ti DVD-ovi prljavi ili osteceni. Pretpotsavljam da si ovo provjerio ali eto da i to napomenem :D, ono sto je vjerovatnije da se desilo jeste da ti se DVD-ROM zaprljao, odnosno njegov laser. Ovo mozes rijesiti tako sto odes do najblize prodavnice kompjuterske opreme te kupis CD za ciscenje DVD i CD- ROM-a, on kosta nekih cirka 5 KM :), jedostavan je za koristenje, samo ubacis i on ce fakticki sve sam odraditi :D.
Imam ja taj cd kod sebe,ubacivao ga,cistio je al opet nece

-Barcelona-
Kontakt:

Post Postao/la -Barcelona- » 24 okt 2010, 14:46

kontam uzeti novi procesor jer ovaj nije nizasta(amd samprom 2600+ 1,4 ghz) al posto se ja slabo razumijem u to ako moze neko da mi preporuci kakav i ima li veze maticna ploca s tim,treba li i to mjenjati :) :?:
DŽEKO, KONAČNO, POTPISAO ZA CITY!

guber_90
Kontakt:

Post Postao/la guber_90 » 24 okt 2010, 17:04

zenicanin je napisao/la:
guber_90 je napisao/la:
Imam ja taj cd kod sebe,ubacivao ga,cistio je al opet nece
Eh onda je ocito dao svoje :D.

guber_90
Kontakt:

Post Postao/la guber_90 » 24 okt 2010, 17:10

-Barcelona- je napisao/la:kontam uzeti novi procesor jer ovaj nije nizasta(amd samprom 2600+ 1,4 ghz) al posto se ja slabo razumijem u to ako moze neko da mi preporuci kakav i ima li veze maticna ploca s tim,treba li i to mjenjati :) :?:
Itekako ima veze maticna ploca. Ja nisam bas neki expert oko sastavljanja konfiguracija ali slijedece ti mogu reci, da li ces mijenjati plocu ili ne zavisi od toga da li je ploca stara i podrzaje li novije procesore. Ali imas tu novi problem, da li ce ta nova ploca podrzavati tvoji graficku karticu, jer postoje dvije vrste grafickih, to su AGP i PCI- expres te su im slotovi razliciti, ukoliko koristis sada AGP karticu, te kupis maticnu koja podrzava PCI-expres odma moras novu graficku kupovati :D.
Zadnja izmjena: guber_90, dana/u 25 okt 2010, 12:09, ukupno mijenjano 1 put.

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 24 okt 2010, 17:14

valjda agp ne vga.

guber_90
Kontakt:

Post Postao/la guber_90 » 25 okt 2010, 12:06

Wolverine je napisao/la:valjda agp ne vga.
Ma haj bitno je da se skonta o cem se prica :D, al u brzini dok sam kucao pogrijesih :D, uglavnom ispravljeno.

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 25 okt 2010, 16:02

-Barcelona- je napisao/la:kontam uzeti novi procesor jer ovaj nije nizasta(amd samprom 2600+ 1,4 ghz) al posto se ja slabo razumijem u to ako moze neko da mi preporuci kakav i ima li veze maticna ploca s tim,treba li i to mjenjati :) :?:
nemoguce da ti je taj procesor tako spor. Kod mene je amd athlon 2200 i radi na 1.5 ghz. Mislim da to mozes ubrzati u biosu, jer je moj jedno vrijeme radio na 0,9 kad su mu se resetovale postavke u biosu, onda sam ga povecao na 1.5. Koliko sam upoznat sa tim procesorom trebao bi raditi na 1,8 ili vise.
Sto se tice maticne, za svaku maticnu ima odgovarajuci procesor. Trebas provjeriti koji ti je socket na maticnoj i koji procesor odgovara tom socketu, ali mislim da neces za tu maticnu neces naci bolji procesor, jer ti odgovara samo amd-ov, a noviji amd-ovi procesori koriste drugaciji socket.
Ako budes mjenjao maticnu onda trebas paziti i na slot za graficku, jer ces morati promjeniti i graficku ako ti je drugaciji slot.

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 25 okt 2010, 16:04

moraces pazit i na ddr maticne.

-Barcelona-
Kontakt:

Post Postao/la -Barcelona- » 25 okt 2010, 19:18

Bilal je napisao/la:
nemoguce da ti je taj procesor tako spor. Kod mene je amd athlon 2200 i radi na 1.5 ghz. Mislim da to mozes ubrzati u biosu, jer je moj jedno vrijeme radio na 0,9 kad su mu se resetovale postavke u biosu, onda sam ga povecao na 1.5. Koliko sam upoznat sa tim procesorom trebao bi raditi na 1,8 ili vise.
Sto se tice maticne, za svaku maticnu ima odgovarajuci procesor. Trebas provjeriti koji ti je socket na maticnoj i koji procesor odgovara tom socketu, ali mislim da neces za tu maticnu neces naci bolji procesor, jer ti odgovara samo amd-ov, a noviji amd-ovi procesori koriste drugaciji socket.
Ako budes mjenjao maticnu onda trebas paziti i na slot za graficku, jer ces morati promjeniti i graficku ako ti je drugaciji slot.
nije 1.4 vec 1.84ghz jbg pogrjesio sam,aaaa sta sve treba za mjenjanje procesora,isplatnije mi je zamjeniti komp :D
DŽEKO, KONAČNO, POTPISAO ZA CITY!

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 25 okt 2010, 19:21

kolko ja znam za mjenjanje procesora treba samo socket da se podudara, nek me neko ispravi ako grijesim (a velike su sanse za to). i zavisi kakve ti maticna ploca podrzava, amd, intel, ili oba.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Quartararo i 8 gostiju.