Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

kobe24
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la kobe24 » 14 mar 2019, 16:04

harden je napisao/la:Jedno pitanje za vas ovdje: u slucaju rata nekog ( ne daj Boze ), da li bi ostali tu i borili se za ovu drzavu ili bi pobjegli ( recimo da imate priliku )?
Normalno da bih ostao. Boris se za sebe, svoju zemlju i svoj narod, a ne za politicare. Nasa vjera nas duzi da se borimo za nju i za svoja ognjista. Radije bih poginuo prvi dan rata, nego da imam milione u Njemackoj, a svaki dan na TV-u gledam i slusam kako moj narod gine.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 14 mar 2019, 16:05

Otišo bih vani i smijo se debilima što su ostali ratovat i nagovaro bi strance da ne prikupljaju nikakvu pomoć psihički oboljelim osobama i šizofrenicima.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 14 mar 2019, 16:08

Matu treba na ulici ili pljunut ili spucat nogom i samo nastaviti svojim putem.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 14 mar 2019, 16:08

harden je napisao/la: Jedno pitanje za vas ovdje: u slucaju rata nekog ( ne daj Boze ), da li bi ostali tu i borili se za ovu drzavu ili bi pobjegli ( recimo da imate priliku )?
Kakav izbor imam ? Otici i ostaviti mater, oca i ostalu rodbinu i familiju da se snalaze pod četničko-ustaškom agresijom,.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 14 mar 2019, 16:09

harden je napisao/la:Jedno pitanje za vas ovdje: u slucaju rata nekog ( ne daj Boze ), da li bi ostali tu i borili se za ovu drzavu ili bi pobjegli ( recimo da imate priliku )?
Boljeg odgovora od ovog nećeš pročitat'.
zizu1991 je napisao/la:Ćaća mi se Borio i dobio kurcinu, prvom prilikom bih otisao vani, ko vas ****.
:salut:

Barbarossa
Kontakt:

Post Postao/la Barbarossa » 14 mar 2019, 16:10

Nadam se da i ako i do cega dođe ,da cu to gledati negdje iz Triera(DE) i pratiti to sve na netu(informisat se kako pomoci finansijski i materijalno narodu dole i tako)
Znači da vec prije bilo cega budem vani , da se ne bi reklo pobjegao.Ne bih mogao podnijeti da mi sin vlasnika lokalne trgovine bude komadant i slične travestije s poluobrazovanom nazovi lokalnom elitom
Svugdje u svijetu droga stvara zavisnost , samo na Kosovu nezavisnost.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 14 mar 2019, 16:11

Otac ostao borio se, amidža poginuo, i danas jede **** u ovoj ofucanoj raspaloj državi.

Tako da, kao što bi me i on savjetovao, naravno da bih otišao. Želim najbolje svojoj djeci, tako da će svakako odrastati negdje vani, bilo ovdje rata ili ne.

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 14 mar 2019, 16:13

Nisam siguran da li čitam "slavicnet" ili sportsport.ba !?
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 14 mar 2019, 16:16

Samo da pitam ove što bi zapalili preko grane dal bi i mater, oca, tetku, amidžu poveli sa sobom ili bi ih ostavili na milost neprijatelju,.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 14 mar 2019, 16:18

Moralna duznost je braniti svoje ognjiste. Medjutim, prirodno pravo covjeka pored slobode je i pravo na dostojan zivot, porodicu i zaradu.

Od pomenute slobode per se ne mozes ziviti, bez ostalih faktora. Ipak, posljeratna oligarhija je dokrajcila cijeli prosperitet tako da jednostavno nemas izbora.

Vjerovatno bih se angazovao slanjem pomoci humanitarnim organizacijama ali to je sve.

Prosla su vremena junastva.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

cadillac
Kontakt:

Post Postao/la cadillac » 14 mar 2019, 16:19

Borićemo se za bosnu do posljednjeg zeničanina

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 14 mar 2019, 16:21

Oni koji misle otići u slučaju rata bolje neka idu odmah, prosto kad bude rat neće moći. Najjača stvar, neću se boriti za Bakira, Dodika i ostale političare, znači zbog 4-5 osoba koje će biti vlasti 10-15 god i otići, cijelu državu prodati ali dobro to je valjda razlog što je država ovakva.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 14 mar 2019, 16:22

Nije problem dezertirati, naravno, samo se treba prvo dobrovoljno odreći imovine. Jer ako glumimo poštenje nije lijepo da neko brani tvoje, pa da se poslije rata vratiš kao da ništa nije bilo, pa makar i na "ferije". Ako smo već velike poštenjačine i časni ljudi.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

bambus
Kontakt:

Post Postao/la bambus » 14 mar 2019, 16:22

Napravio bi podrum ispod podruma.Unutra bi stavio mali frizider i na njemu mala elektricna plata za kuhanje,solju,tus kabinu malu,neki ofucali kauc,televizor i plejku i jedan mali pistolj.Na zid bi stavio sve visece i unutra potrpao hranu sa kojom bi prezivio visegodisnji rat.Tako da bi u malom prostoru imao sve.Uzeo bi sve vrste punjaca i pokupovao kartice za dopunu kredita.I tako bi se spojio na internet i nastavio pisati po forumu.Kad bi procitao da je rat zavrsio izasao bi sa svojim pistoljem i rekao da sam jedva prezivio i da sam dobio nadimak Tihi od svojih kolege iz korpusa.Naravno dobio bi zlatni ljiljan i vratio se u podrum zivjeti.
!

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 14 mar 2019, 16:23

Barbarossa je napisao/la:.
Tvoj potpis se kosi s tvojim razmisljanjem. :think:
O vjernici, kada se s nevjernicima sukobite, a njih nastupa mnogo, leđa im ne okrećite. Onaj ko im tada leđa okrene – osim onog koji se povuče s namjerom da se ponovo bori ili drugoj četi pristupi – vratit će se natovaren Allahovom srdžbom; prebivalište njegovo bit će Džehennem, a užasno je on boravište. (El-Enfal, 15-16)
Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, je spomenuo sedam upropaštavajućih grijeha koji vode svoga počinioca u džehennem u vjerodostojnom hadisu kojeg bilježe Buharija i Muslim: „Čuvajte se sedam upropaštavajućih grijeha.“ Mi smo rekli: „Koji su to grijesi, Allahov Poslaniče?“ On je rekao: „Širk, sihr, ubistvo osobe koju je Allah zabranio da se ubija, osim kada to zahtijeva šerijat, jedenje imetka jetima, jedenje kamate, bježanje s bojnog polja i potvora čestite, nevine žene.“
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 14 mar 2019, 16:24

Unofficialpage je napisao/la: Oni koji misle otići u slučaju rata bolje neka idu odmah, prosto kad bude rat neće moći. Najjača stvar, neću se boriti za Bakira, Dodika i ostale političare, znači zbog 4-5 osoba koje će biti vlasti 10-15 god i otići, cijelu državu prodati ali dobro to je valjda razlog što je država ovakva.
Ma nije problem zapaliti preko grane za onog koji ne ostavlja u Bosni nikog svog,.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 14 mar 2019, 16:27

Unofficialpage je napisao/la:Oni koji misle otići u slučaju rata bolje neka idu odmah, prosto kad bude rat neće moći. Najjača stvar, neću se boriti za Bakira, Dodika i ostale političare, znači zbog 4-5 osoba koje će biti vlasti 10-15 god i otići, cijelu državu prodati ali dobro to je valjda razlog što je država ovakva.
Prebaci se to sve na familiju, samo se ceka da sazriju i onda ih ubace u igru. Eto ti primjera porodice Ljubic, oni su svi zaposleni u institucijama od 1992.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 14 mar 2019, 16:30

Hajde Tuzlak, izjasni se i ti, bas me zanima tvoj stav. Da li za tebe bjezanje s bojnog polja predstavlja patriotizam i da li su ovi koji bi otisli preko grane patriote?

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 14 mar 2019, 16:32

kobe24 je napisao/la: Hajde Tuzlak, izjasni se i ti, bas me zanima tvoj stav. Da li za tebe bjezanje s bojnog polja predstavlja patriotizam i da li su ovi koji bi otisli preko grane patriote?
Ma nije problem što bi neko pobjegao od rata nego što takvi nazivaju budalama ove koje bi ostali,.Mene interesuje ako ostave u Bosni mater i oca jel ocekuju od ovih budala da ih brane ili bi ih oni zaštitili iz Austrije i Njemačke,.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 14 mar 2019, 16:33

Naravno da bih otisao, a ti?

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 71 gost.