Postao/la AlfredNobel » 15 mar 2019, 00:41
@belosevic
Naravno da nije. Opet kažem, imaš raje koje stvarno nema, ono teška socijala, ali takvima tekma ni nije na pameti. Glupe su mi te priče da neko nema para, ima para nego im se ne ide jednostavno. Ako imaš para za auto (svaka porodica ima barem jedno), ako imaš za iPhone i mobitele od 500-600 KM pa na gore, ako imaš za kutiju cigara svaki dan, ako imaš za kafe svaki dan, nargile, ručkove, izlaske, ljetovanja i zimovanja, onda imaš i pišljivih 8 ili 10 KM za utakmicu Kluba kojeg voliš, pogotovo Kluba koji se piša svako kolo i u kojem je fenomenalno stanje u svim aspektima poslovanja.
Znači, ne mogu više tih šupljih priča da se nema. Nije bajno stanje u državi, naprotiv, ali da se nema za hljeba, isto tako naprotiv. Kralju, smanji kafe i cigare, pa ćeš da vidiš kako se ima. Ali, i da to konzumiraš svaki dan, opet se ima za tekme.
Ja ću se opet ponoviti po ko zna koji put, stvar je mentaliteta. Milion raznih faktora igra ulogu, a o kojima se može pisati par sati. Tu ti ni marketing ne igra ulogu, šta god da uradiš, neće pomoći. Zato i kažem da marketing neće ništa puno pomoći, iako je tačno da nam taj segment kaska. Narod će prije ostati da gleda City, Barcu, Liverpool i slične ekipe, još ako je neki derbi, nego što će doći da gleda viktoriju s seljačkom ekipom kakav je Radnik, Krupa i slični. I to je činjenica.
Ovo naravno ne vrijedi za ljude koji žive u drugim gradovima u BiH, već isključivo za ove guzonje iz glavnog grada. Ljude koji moraju doći potrošiti dosta para na gorivo i sve te neke takse usput potpuno razumijem i žao mi je što ne mogu dolaziti. Hadži draže dati 5-6 KM za ebenu šnjuru od onog **** koju dudla svaki dan, nego za tekmu koja se igra jednom u heftu dana. Ebo im nargila svu familiju, kako bih ih fino zabranio, pa da vidim kako bi ih pušio u Njemačkoj nasred ulice.
Zadnja izmjena:
AlfredNobel, dana/u 15 mar 2019, 00:46, ukupno mijenjano 2 puta.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka