FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

dino lj
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la dino lj » 25 okt 2010, 19:21

Navijaci sada svi tastaturu u ruke i na zvanicni E-mail kluba napisite zahtjev upravi da zastiti ugled,dostojnstvo i sve ono sto su generacije prije njih uradile i stvorile najpopularniji i najuspjesniji klub u BiH.Ne trazamo od njih da sa nama navijaju i da nam se ulizuju ali im je obaveza zastititi nasu svetinju.Njihova obaveza prema svim tim generacijama a i prema navijacima je da snimak sa stadiona Kosevo gdje se upucuju rasisticke poruke pojedinaca prema nasem klubu koji jos nisu bili ni rodjeni kada je ovaj klub ponosno sticao svoju slavu obavezno dostavi Fifi i Uefi.Ako to ne urade neka im je na cast.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

1921
Kontakt:

Post Postao/la 1921 » 25 okt 2010, 19:25

Vec je pokrenuta prica o tome, vjerovatno ce i sudski proces.

Disciplinski paravilnik...

Vrijeđanje i klevetanje
Član 64.
Klub, igrač ili nogometni/fudbalski radnik koji:
- vrijeđa, ponižava, omalovažava, kleveta ili širi neistine o klubovima,
pojedincima ili nogometnom/fudbalskom rukovodstvu;
- diskriminiše klubove, pojedince ili nogometna/fudbalska rukovodstva, a
posebno po osnovu religijskog, nacionalnog (etničkog), ili rasnog porijekla;
- vrijeđa ili omalovažavadržavne simbole (grb, himna, zastava)
- neovlašteno daje izjave za medije
će biti kažnjen:
• igrač i nogometni/fudbalski radnik – novčanom kaznom od 500 do 2.000 KM
• klub – novčanom kaznom od 1.000 do 5.000 KM
a u ponovljenom, ili težem slučaju, će biti kažnjen:
• igrač – zabranom igranja od tri mjeseca do jedne godine
• nogometni/fudbalski radnik –zabranom vršenja funkcije od tri mjeseca do
dvije godine
• klub – oduzimanje od tri do 12 bodova, ili kaznom od tri do 12 negativnih
bodova

Posebne odredbe o kažnjavanju u skladu sa FIFA Disciplinskim pravilnikom
Član 74.
Izuzetno od odredbi ovog Pravilnika, a u cilju provođenja zahtjeva FIFA-e
za primjenu posebnih sankcija, utvrđuju se slijedeće odredbe o kažnjavanju:
Ko javno uvrijedi, diskriminira ili ocrni nekoga na klevetnički način zbog
rase, boje, jezika, religije ili etničkog porijekla, ili počini neki drugi diskriminirajući
ili uvredljiv čin, biće predmet suspenzije od najmanje pet utakmica na svakom
nivou. Nadalje, počinilac će dobiti zabranu pristupa stadionu i novčanu kaznu od
najmanje 20.000 CHF, u protivrijednosti KM. Ukoliko je počinilac neki zvaničnik,
novčana kazna će biti najmanje 30.000 CHF, u protivrijednosti KM.

Ako neki igrač, zvaničnik asocijacije ili kluba ili gledalac počini bilo koji od
diskriminirajućih ili uvrjedljivih aktivnosti opisanih u stavu 1. i/ili 2. ovog člana, od
predmetnog tima će se automatski oduzeti tri boda, ukoliko se to identifikuje,
nakon prvog prekršaja. U slučaju drugog prekršaja, automatski će se oduzeti
šest bodova, a za naredni prekršaj tim će biti prebačen u niži stepen takmičenja.
U slučaju utakmica bez bodova, predmetni tim, ukoliko se to identifikuje,
biće diskvalifikovan.

Blekic je na jucerasnjem javnom okupljanju kao predsjednik predstavljao njihov klub "...ovdje ce sjediti ljudi iz opstine, ispred naseg kluba gospodin Blekic..." vidjeti na 0:17

Zadnja izmjena: 1921, dana/u 25 okt 2010, 21:26, ukupno mijenjano 1 put.
Iz daleka gledam ulice tvoje
tamo su slike, djetinjstva moga
tamo je sve što je moje.

tik-tak
Kontakt:

Post Postao/la tik-tak » 25 okt 2010, 19:39

Zagor je napisao/la:
nookey je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la:Jos jednom molim vas da se sklonimo od Blekica, Zuje i drugih. Ni jedan tu nije nevin i doista je jadno da je njima dvojici pripao derbi, a ne igracima na terenu.
A ne stvarno ovo što su skandirali je dno dna i toliko o tome!
Kao vi ne skanidrate, bježi bolan ! :roll:
a sto je opravdanje vama to i oni su pjevali pa nemoj ti pjevati pokazi da si gospodin a ne ofucana seljacina svi
MOJA MISIJA JE DA NONAME DOBIJE BAN

plava_pruga
Kontakt:

Post Postao/la plava_pruga » 25 okt 2010, 19:50

Svi objavljuju kako je igra Želje bila loša skroz. A da je kojim slučajem pao go iz nekog od oni SILNIH nesretnih napada. Da je kojim slucajem sudija znao da odsvira cist penal, da nisu dizali onoliko ofsajda, danas u novinama bi gledali kako Amar Osim postavio taktiku sjajnu, Željo briljirao. Falila nam je samo završnica i odjednom nismo nista pokazali. Iskreno ZGU.ZILI SMO IH!
I na terenu i na tribinama, samo sto lopta nije htjela uci u go. Nisu 2 puta presli centar ni za onih 30 min koliko su i imali podjednako igraca, tako da se pricaju gluposti.
Sad uzet Zrinjski za dobar nastavak sezone, za malo optimizma u nasim redovima. Bit ce Željo opet šampion.
G A Z I
Željo sve do pobjede

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 25 okt 2010, 19:53

aleksandar_veliki je napisao/la:Jos jednom molim vas da se sklonimo od Blekica, Zuje i drugih. Ni jedan tu nije nevin i doista je jadno da je njima dvojici pripao derbi, a ne igracima na terenu.
Ne interesujeme ni Zujo ni Blekic,vec intersuje samo svetinja Zeljo i preko ovakvih izjava se nesmije preci.Klub i njegov ugled niti je stvorio Zujo niti ja niti ti,vec generacije koje su se odupirale i ratovima i rezimima.zar u vrijeme kada treba da slavimo 90 godina postojanja treba dozvoliti da se pljuje po njemu.Za klub,Grbavicu i ovaj grad dali su mnogi zivote,hoces reci dzaba a da negovorim o onim generacijama uglednim gradjanima,igracima,trenerima i svima ostalim koji stvorili od Zelje ono sto jest,to je moje misljenje i moje pravo,a svako radi i misli sta hoce to je njegovo pravo,ali uprava je obavezna da reaguje na ove dogadjaje.Pozdrav
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

baresi
Kontakt:

Post Postao/la baresi » 25 okt 2010, 19:57

jučer je samo jedna ekipa gledala. kakva šteta što se onolike silne prilike nisu iskoristile što zbog sebičnosti što zbog nespretnih reakcija. navijanje manijaka za čistu desetku ni igra nije bila loša i imao sam osjećaj da je sarajevo imalo 4 igrača manje a ne jednog. i kako kolega gore spomenu do crvenog nisu pošteno centra prešli.
Il club più titolato al Mondo.

tenk
Kontakt:

Post Postao/la tenk » 25 okt 2010, 20:16

šta je sa ovim dresovima. haj što su ruzni, al što su nam fulili boju :D isto ko da slaviju gledam.
a i bilo je priče da su nam uvalili fuš, pa šta je oko tog pitanja uradjeno?
Da bi zdravi i jaki bili jedite hrenovke Pili

nookey
Kontakt:

Post Postao/la nookey » 25 okt 2010, 20:22

tenk je napisao/la:šta je sa ovim dresovima. haj što su ruzni, al što su nam fulili boju :D isto ko da slaviju gledam.
Do polu sezone ih trpimo... :)

Moram se osvrnuti na slijedeće dvije tekme koliko sigurno neće Lazo igrati.
Ne znam... ja bih dao šansu onom malom Omaru Baljiću, bar liči na igrača, a ono što sam vidio na treninzima, trudi se pravo i rutinski daje golove, plus iskreno što ni Lazo osim borbenosti ne posjeduje nikakav drugi kvalitet.
Vidjećemo hoće li se uspjeti nametnuti Amaru...
I KRV SVOJU ZA PLAVU BOJU!

plava_pruga
Kontakt:

Post Postao/la plava_pruga » 25 okt 2010, 20:25

Pod hitno dovoditi igrace na ovom prelaznom roku, pogotovo napadace. Nebih se slozio sa Amarovom konstatacijom s tim da smo imali podjednako igraca da bi izgubili, bas suprotno, da smo imali Lazara na terenu dobili bi 90%. Najvise me iznervirala Bešlijina prilika. Stvarno neznam zasto glumi Ronalda, pa jedan iskusan igrac poput njega treba da zna kada šala prestaje, ali nije mi jasno kako je mogao da dribla u onoj situaciji. Opet ponavljam jedan od najiskusnijih igraca u PLBIH. Pa za reprezentaciju je nastupao. Ono bi igrac sa njegovim iskustvom bez razmisljanja "pospremio".
Također nesreća je pratila i Zebu u onoj 100%-noj prilici kada je mogao da rijesi sve i da rasplace curice. Ali opet pitarska sreća, što bi ovi moji u komšiluku rekli: Meleci na golu. Dva sa strane i jedan lezi na prečci. Ćulumova prilika je bila mozda i najbolja na utakmici, kada je sutirao glavom u prvom poluvremenu ja mislim. Kad onda nije uslo....
O Višći da ne pričam nije ga htjeo sut nikako, 2-3 puta imao je cistu priliku za sut ali je svaka isla pored gola. Nekako neuobicajno za njega, on bas zna pogodit okvir. Treba i reci da je njihov golman bio mozda i najzasluzniji sto nisu otisli sa "tricom" kuci ( pored meleka na golu :mrgreen: ), njegova izlijetanja su ih spasila mnogo puta, i intervencije pogotovo kod ove vec sponenute Ćulumove prilike.
G A Z I
Željo sve do pobjede

BlueIsTheColor
Kontakt:

Post Postao/la BlueIsTheColor » 25 okt 2010, 20:29

nookey je napisao/la:
tenk je napisao/la:šta je sa ovim dresovima. haj što su ruzni, al što su nam fulili boju :D isto ko da slaviju gledam.
Do polu sezone ih trpimo... :)

Moram se osvrnuti na slijedeće dvije tekme koliko sigurno neće Lazo igrati.
Ne znam... ja bih dao šansu onom malom Omaru Baljiću, bar liči na igrača, a ono što sam vidio na treninzima, trudi se pravo i rutinski daje golove, plus iskreno što ni Lazo osim borbenosti ne posjeduje nikakav drugi kvalitet.
Vidjećemo hoće li se uspjeti nametnuti Amaru...
Lazo je beton... tek kad je izasao zbog kartona vidjelo se da ne mozemo bez njega... Sto se mene tice BORBENOST je broj 1... Lazo mozda i nije neka igracina, ali cini toliko za ekipu, troosi se, trudi, bori, ali vecina to ne primijeti.. svi ocekuju od njega golove, jer je napadac, mada kod nas, malo cudno svakako, to nije njegova primarna zadaca iako je najistureniji u napadu... Mozda bacit u vatru malog Baljica il Sabana, ali mladisu i mogu podleci pritisku i izgorit od prevelike zelje da se dokazu... ali ne sumnjam da ce sir Amar nesto skontat vec... :D

I mislim da trebamo podrzat Lazu, jer covjeku nije lako, cak se i izvinio javno svim navijacima... Ljudina je to...

HAJDE LAZARE, HAJDE LAZARE, HAJDE LAZARE, HAJDE LAAAAZARE!
...ni države, ni vlasti sve, nisu mogle da te ugase, jer stojimo, prkosimo, u srcima te našim nosimo..

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 25 okt 2010, 20:46

Ne očekujem puno od sljedećeg gostovanja, Zrinjski će dati 100 % da pobijedi, zadnje tri tekme izgubili. Možda i sa dva špica da krenemo, ali nešto se treba promijeniti. Što da ne i Baljić, pa ako ne može sam, ubaciti i još jednog napadača. Uglavnom, pobjeda nam napokon treba u gostima. Uvijek nam je malo falilo zadnjih par gostovanja

Grbavica moj zivot
Kontakt:

Post Postao/la Grbavica moj zivot » 25 okt 2010, 20:51

Omar500 je napisao/la:Ne očekujem puno od sljedećeg gostovanja, Zrinjski će dati 100 % da pobijedi, zadnje tri tekme izgubili. Možda i sa dva špica da krenemo, ali nešto se treba promijeniti. Što da ne i Baljić, pa ako ne može sam, ubaciti i još jednog napadača. Uglavnom, pobjeda nam napokon treba u gostima. Uvijek nam je malo falilo zadnjih par gostovanja
prosle godine smo poslje loseg rezultata na derbiju krenuli prema tituli,tako ocekujem da ce se aBd i ove godine desiti.I da ce nam prekipit u tom mostaru on nam je u zadnje vrijeme kolko tolko sretan :D
svoj ti pos'o !

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 25 okt 2010, 20:53

Grbavica moj zivot je napisao/la:
Omar500 je napisao/la:Ne očekujem puno od sljedećeg gostovanja, Zrinjski će dati 100 % da pobijedi, zadnje tri tekme izgubili. Možda i sa dva špica da krenemo, ali nešto se treba promijeniti. Što da ne i Baljić, pa ako ne može sam, ubaciti i još jednog napadača. Uglavnom, pobjeda nam napokon treba u gostima. Uvijek nam je malo falilo zadnjih par gostovanja
prosle godine smo poslje loseg rezultata na derbiju krenuli prema tituli,tako ocekujem da ce se aBd i ove godine desiti.I da ce nam prekipit u tom mostaru on nam je u zadnje vrijeme kolko tolko sretan :D
Ma kontam što više da se nafata bodova do kraja polusezone. Dva poprilično teška gostovanja, protiv Borca i Zrinjskog. Bio bi zadovoljan sa dva boda. A kući imamo lagan raspored

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 25 okt 2010, 20:56

Samo da kazem da smo prosle godine nakon 15 kola, odn. prve polusezone imali 25 bodova, a sada u 11 kolu imamo 19 bodova.. Znaci moglo bi to biti to opet.. :D
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 25 okt 2010, 21:04

Baja_Zvjerka je napisao/la:Samo da kazem da smo prosle godine nakon 15 kola, odn. prve polusezone imali 25 bodova, a sada u 11 kolu imamo 19 bodova.. Znaci moglo bi to biti to opet.. :D
Budućnost i Rudar kući dobijemo i imamo 25, kao i prošle. Ali, trebala bi tu još bar dva poena, da budemo sigurniji malo na pauzi :)

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 25 okt 2010, 21:07

Omar500 je napisao/la:
Baja_Zvjerka je napisao/la:Samo da kazem da smo prosle godine nakon 15 kola, odn. prve polusezone imali 25 bodova, a sada u 11 kolu imamo 19 bodova.. Znaci moglo bi to biti to opet.. :D
Budućnost i Rudar kući dobijemo i imamo 25, kao i prošle. Ali, trebala bi tu još bar dva poena, da budemo sigurniji malo na pauzi :)
Pa eto mlatnemo Borca u p'o Banja Luke, ionako nam leže drama, a i vrijeme je da izgube kući, davno je bilo 1.kolo..
I onda imamo 28, samo sto cemo mlatnuti i pitare na Kosevu za osvetu, i da im unistimo Evropu.. :D :D
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

rtm86
Kontakt:

Post Postao/la rtm86 » 25 okt 2010, 21:07

Jel moguce kakvo rijesenje prije Zrinjskog na eventualnu zalbu za onaj crveni karton Lazi, posto je svima jasno da ga nije zasluzio. A mnogo ce nam faliti ako dobije punu kaznu za direktni crveni karton :(

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 25 okt 2010, 21:10

Sve je to fino i lijepo, ali za titulu ili kup nama treba napadac i to podhitno. Samo sa Lazarom i neuvjerljivim Rovcaninom koji nikako da uđe u formu - definitivno ne ide.
Treba nam dobar špic koji ce zabijati golove...sad odmah na pauzi polusezone, pokušati dovesti ovog Tusunovica iz Zvijezde, lik zabija svaku tekmu.

BlueIsTheColor
Kontakt:

Post Postao/la BlueIsTheColor » 25 okt 2010, 21:17

Mandrak je napisao/la:
Sve je to fino i lijepo, ali za titulu ili kup nama treba napadac i to podhitno. Samo sa Lazarom i neuvjerljivim Rovcaninom koji nikako da uđe u formu - definitivno ne ide.
Treba nam dobar špic koji ce zabijati golove...sad odmah na pauzi polusezone, pokušati dovesti ovog Tusunovica iz Zvijezde, lik zabija svaku tekmu.
Mozda Amar ipak odluci da angazuje Stojanovica Purketa... on je ionako potpisao na pola godine sa Leotarom... Mozda je ova polusezona samo onako da udje u takmicarsku formu, pa da ga onda potpisemo do penzije... ne bi on bio los... iskusniji igrac tipa Alena...
...ni države, ni vlasti sve, nisu mogle da te ugase, jer stojimo, prkosimo, u srcima te našim nosimo..

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 25 okt 2010, 21:23

BlueIsTheColor je napisao/la:
Mandrak je napisao/la:
Mozda Amar ipak odluci da angazuje Stojanovica Purketa... on je ionako potpisao na pola godine sa Leotarom... Mozda je ova polusezona samo onako da udje u takmicarsku formu, pa da ga onda potpisemo do penzije... ne bi on bio los... iskusniji igrac tipa Alena...
Ne znam baš koliko bi ti bila mudra opcija, pošto nije u nekoj formi....nekad je bio baš rasan strijelac i igracina. Koliko on sad ima godina??

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Levin, Lokomotifa, Meshko91, zeljooo13 i 39 gostiju.