ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

lucky13
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la lucky13 » 16 mar 2019, 20:14

AA23 je napisao/la:Koprcaj se, otpao ti i Rafa kao nada da Federer ne uzme novi Masters :rol:
ne znam je li ovo meni upuceno... ali vecina postova ovdje jeste. a ako je onda je ovo najveca glupost. pa ja sam i ranije naveo da cu navijati za feda u mecu. iako mi je rafa drazi iskljucivo gledam sta je trenutno bolje za noleta. i ovo je za njega najbolji scenario. ne radujem se povredi i ne svrsavam na necije muke kao vi sto ste. ali da obrazlozim. fedu je najveca zamjerka za GOAT status, za sada, h2h (negativan sa oba glavna rivala u cijeloj toj GOAT prici!). ovako je to ostalo ne promijenjeno. zatim, noletu su slemovi najveci prioriteti (pogotovo RG) a poslije toga br1. i trenutno mu je rafa veca prijetnja i za br1 (i na ulaznoj listi i na rejsu) i za RG od feda. rafina povreda mu odgovara za oba trenutno najvaznija cilja. a masters vise ili manje u konacnoj bitci za GOATa nece nista znaciti. naravno da ne volim da ovaj osvoji. ali daleko je bitnije da nole zadrzi br1. ako u nekom scenariju nole bude priblizan sa slemovima sa fedom a bude imao vise sampionskih godina i sedmica na vrhu uz pozitivan h2h, nole slem i rekorde u dominaciji nad turom (najgodina, najsezona, poen rekord, komplet svih 1000+ turnira) tu jedan masters vise manje ne mijenja mnogo!
Zadnja izmjena: lucky13, dana/u 16 mar 2019, 20:28, ukupno mijenjano 5 puta.

lucky13
Kontakt:

Post Postao/la lucky13 » 16 mar 2019, 20:17

rafa ima hronicne probleme sa koljenima vec godinama. i to nije nista novo. i imace ih dok bude igrao i bice samo gore. jedini lijek je da ne igra! tvrda podloga opterecuje vise koljena. probaj skakati po betonu i po travi ili strunjaci pa ces vidjeti ogromnu razliku. on sam vjerovatno i planira svoju sezonu koncentrisuci se za sljaku dijelom zbog svoje dominacije tamo a jednim dijelom i zbog toga sto mu beton nije bas prijatan.

kada sam jos 2009. prognozirao noletov proboj na br1 za 2011. i/ili 2012. godinu sam u kalkulacije bas uzimao noletove i rodjerove godine i rafina koljena. misleci da ce njih dvojica sve teze odrzavati vrhunski nivo tokom citave godine na svim podlogama da bi konstantno drzali br1 i da ce se noletu morati ukazati neka sansa. nisam mogao predvidjeti glutenfri dijetu i bas onakvu dominaciju ali sam bio uvjeren da ukoliko ga zdravlje posluzi da ce mu se u tom periodu ukazati prilika.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 16 mar 2019, 20:23

lucky13 je napisao/la:rafa ima hronicne probleme sa koljenima vec godinama. i to nije nista novo. i imace ih dok bude igrao i bice samo gore. jedini lijek je da ne igra! tvrda podloga opterecuje vise koljena. probaj skakati po betonu i po travi ili strunjaci pa ces vidjeti ogromnu razliku. on sam vjerovatno i planira svoju sezonu koncentrisuci se za sljaku dijelom zbog svoje dominacije tamo a jednim dijelom i zbog toga sto mu beton nije bas prijatan.

kada sam jos 2009. prognozirao noletov proboj na br1 za 2011. i/ili 2012. godinu sam u kalkulacije bas uzimao noletove i rodjerove godine i rafina koljena. misleci da ce njih dvojica sve teze odrzavati vrhunski nivo tokom citave godine na svim podlogama da bi konstantno drzali br1 i da ce se noletu morati ukazati neka sansa. nisam mogao predvidjeti glutenfri dijetu i bas onakvu dominaciju ali sam bio uvjeren da ukoliko ga zdravlje posluzi da ce mu se u tom periodu ukazati prilika.
Pa sta je ondq problem ako Federer planirq svoju sezonu? :lol:

lucky13
Kontakt:

Post Postao/la lucky13 » 16 mar 2019, 20:25

nista, niko mu ne brani.... opet kazem bolje za noleta. bas bih volio da ni ove godine ne igra sljaku (mada ce igrati). sto manje igraju on i rafa to vece sanse noletu za odrzati br1!

GOAT
Kontakt:

Post Postao/la GOAT » 16 mar 2019, 20:30

haj nek i federerr osvoji masters.Covjek je kralj 250/500 turnira.
23

NadalRafa
Kontakt:

Post Postao/la NadalRafa » 16 mar 2019, 20:45

Najsmjesnije od svega je ova konkurencija. Tri covjeka igraju tenis i samo medjusobno mogu jedan drugog zaustavit. Ovo ostalo sve otpad, ponekad tu uleti Zverev ili Kyrgios sa iznenadjenjima al sve je to kratkog maha. Vec se sad moze sa 100% sigurnoscu reci da ce RG uzet Nole ili Nadal.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 16 mar 2019, 20:46

lucky13 je napisao/la:nista, niko mu ne brani.... opet kazem bolje za noleta. bas bih volio da ni ove godine ne igra sljaku (mada ce igrati). sto manje igraju on i rafa to vece sanse noletu za odrzati br1!
Pa sta pricas bezveze unazad par stranica? Iskreno, apsurdno je i pomislit da neko od ovih vrhunskih tenisera bjezi od nekoga, a to je haman ovdje postalo uobicajeno za rec.

lucky13
Kontakt:

Post Postao/la lucky13 » 16 mar 2019, 20:55

bombaysaphire je napisao/la:
lucky13 je napisao/la:jedino sta je dobro sa ovom predajom je da ce sada federovci poceti po forumima da valjaju kako je to uradio da bi sacuvao h2h zaboravljajuci WTF finale 2014 (iako je rafa to uradio zbog ocigledne povrede a ovaj zbog umora)! i da je ovaj rafu zaobilazio 2 godine na sljaci. pa jedva cekam da mu se pocne pripisivati pobjeda u h2h sa rafom iako ti isti to ne primjenjuju i sa noletom u njihovom h2h.

Niko neće od navijača Federera ovo smatrati pobjedom, počeo si pretjerivati , smiri se malo.
Počeo si divljati , bio si normalan
.
Pošto živiš u Švedskoj , pitaj nekog doktora kakva je bolest mononukleoza, ili jednostavno googlaj.
Cijenim tvoj trud oko statistike, i podatka i pisanju na ovom forumu , ali počeo si se gubiti.
Ovo shvati kao dobronamjernu kritiku.
Sportski pozdrav.
minuta poslije (da ne idem dalje od ovog foruma):
darker10 je napisao/la:Pa hvala bogu da cemo udarit po tome, kad vi to isto govorite za Federera iako je totalno nelogicno da covjek koji je gori u h2h cuva isti :lol:
babino je napisao/la:a ja nadala shupka, citav dan cekam mec. kontam bice musko i izaci ce na megdan goatu:-)
ronaldo99 je napisao/la:Et ko koga izbjegava :kafa:
Rokoko87 je napisao/la:Nisko si pao Nadaele Rafa
Zadnja izmjena: lucky13, dana/u 16 mar 2019, 21:00, ukupno mijenjano 2 puta.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 16 mar 2019, 20:56

GOAT je napisao/la:haj nek i federerr osvoji masters.Covjek je kralj 250/500 turnira.
Haj ti na NBA stranicu , i tamo trolaj.
Yebi ga , kralj je 250/500 turnira , a bome i onih najvrednijih GS.
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 16 mar 2019, 20:58

lucky13 je napisao/la:
lucky13 je napisao/la:jedino sta je dobro sa ovom predajom je da ce sada federovci poceti po forumima da valjaju kako je to uradio da bi sacuvao h2h zaboravljajuci WTF finale 2014 (iako je rafa to uradio zbog ocigledne povrede a ovaj zbog umora)! i da je ovaj rafu zaobilazio 2 godine na sljaci. pa jedva cekam da mu se pocne pripisivati pobjeda u h2h sa rafom iako ti isti to ne primjenjuju i sa noletom u njihovom h2h.

Niko neće od navijača Federera ovo smatrati pobjedom, počeo si pretjerivati , smiri se malo.
Počeo si divljati , bio si normalan
.
Pošto živiš u Švedskoj , pitaj nekog doktora kakva je bolest mononukleoza, ili jednostavno googlaj.
Cijenim tvoj trud oko statistike, i podatka i pisanju na ovom forumu , ali počeo si se gubiti.
Ovo shvati kao dobronamjernu kritiku.
Sportski pozdrav.
minuta poslije:
darker10 je napisao/la:Pa hvala bogu da cemo udarit po tome, kad vi to isto govorite za Federera iako je totalno nelogicno da covjek koji je gori u h2h cuva isti :lol:
babino je napisao/la:a ja nadala shupka, citav dan cekam mec. kontam bice musko i izaci ce na megdan goatu:-)
ronaldo99 je napisao/la:Et ko koga izbjegava :kafa:
Rokoko87 je napisao/la:Nisko si pao Nadaele Rafa

I gdje piše da je ovo Federerova pobjeda?
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 16 mar 2019, 21:00

laki fakat puko'..
idi radi bolan sta pametno, prekidaj porodiljno.
zar nisi skontao da sam to dole naveo u zayebanciji da mi @uno ne bi samar spucao, cisto da je nesto na temu:-)

mi smo se ovdje dosli zaye....znas tu navijacku...a ti si decko dobro zaglajzo..covjek bi rekao da tebi novak placa svaki post.
nemoj mi replicirati, pls.

lucky13
Kontakt:

Post Postao/la lucky13 » 16 mar 2019, 21:02

pa pise i gore! a pisace ne brini. a obidji malo i druge forume!

pa da, svi se vi zezate malo navijacki, jedino ja puko! meni nole placa a vama ovi ne? jeli neko od vas upoznao rafu i feda? procaskao malo s njima onako opusteno uz zezanciju?

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 16 mar 2019, 21:10

lucky13 je napisao/la:pa pise i gore! a pisace ne brini. a obidji malo i druge forume!

pa da, svi se vi zezate malo navijacki, jedino ja puko! meni nole placa a vama ovi ne? jeli neko od vas upoznao rafu i feda? procaskao malo s njima onako opusteno uz zezanciju?

Nisam pričao sa Federerom , ali sam išao u Novi Sad da ga gledam.
Šteta što Novak tada nije "mogao" igrati, bilo bi vrh.
A Mirza Bašić je bio gost Federera, na njegov račun je bio kod njega, gdje je trenirao sa njim, i samo riječi pohvale ima za njega.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 16 mar 2019, 21:16

Znaci sutra titula 101 hmmm :kafa:

lucky13
Kontakt:

Post Postao/la lucky13 » 16 mar 2019, 21:20

lijepo, meni je nole poslao po sestri od moje "zene" majicu sa ogromnim potpisom i to sa prvog velikog osvojenog turnira, pise plejers onli, nema u prodaji. igrali su ping pong zajedno (i dobila ga je i to igrajuci u stiklama, nije mogao da vjeruje). poslije sam ga upoznao kada je srbija igrala dc sa svedskom 2011. dobio sam potpise cijele repke i slikao se s njim ispod plakata sa rejtingom igraca, bila prva sedmica kada je bio br1. likcina, opusten duhovit, prirodan skroz na zemlji. ziki je isto fenomenalan kao lik. tipsa i viki nisu htjeli ni sekundu popricati, nasvrljli neke "potpise" za sek. obradovic je isto bio extra ljubazan, uveo nas bekstejdz kod tenisera. oni iebi ga, igrali kosarku iza zatvorenih vrata. inace mi se "zena" znala kao mladja i sa njim i sa jos nekim nasim teniserima (ziki, bozoljac, trenirao je i nju obrad malo). u svedskoj je bila dosta bliska jedno vrijeme sa vasom (bosanskom) najboljom teniserkom.

https://tt.tennis-warehouse.com/index.p ... ss.639592/
https://www.menstennisforums.com/2-gene ... dards.html
Zadnja izmjena: lucky13, dana/u 16 mar 2019, 21:44, ukupno mijenjano 5 puta.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 16 mar 2019, 21:21

ronaldo99 je napisao/la:Znaci sutra titula 101 hmmm :kafa:

Favorit jeste, ali je finale , manji pad koncentracije i "ode" titula.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 16 mar 2019, 21:39

ronaldo99 je napisao/la:Znaci sutra titula 101 hmmm :kafa:

Favorit jeste, ali je finale , manji pad koncentracije i "ode" titula.
Tesko da Theim moze tu nesto, al ima ono svoje nikad ne reci nikad.

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 16 mar 2019, 22:19

lucky13 je napisao/la:pa pise i gore! a pisace ne brini. a obidji malo i druge forume!

Jest moj stari, čovjek se slikao sa njim i dobio dva autograma, i dan danas mi je žao što nisam imao pasoš gotov 2013te godine.

Vidi prijatelju, ovdje ima provokatorskih postova, ali to je ona ofirna zajebancija, niko ne misli da je Rafa cheater ili lazov, to je ono " podjebavanje ".

Ti podjebavaš na drugačiji način, u svakom argumentu ističeš samo Novaka, rekao sam ti već ima tema Novak Đoković i tamo možeš pisati do mile volje, ali.. valjda nema raje da replicira jel tako?

Ovdje se piše valjda o Touru i igračima koji su još uvijek na turniru, pa čak ima i tema Najbolji itd za takve postove.

Niko od nas ne zasipa temu brojnim rekordima gdje Rafa i Roger imaju "edge" u odnosu na Novaka, znači uživaj, raspravljaj ali ovo nije tema za individualne uspjehe Novaka, imaju već teme za igrače i njihove uspjehe. Ovdje bi trebalo da se piše samo šta je aktuelno.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 16 mar 2019, 22:24

Bravo babuka, trece finale IW zaredom. Da li ce recimo Novak (32) za 6 godina igrati finale IW? Pa tesko.

Prvo u peMziju idu Nadal, pa Novak pa tek onda babuka.
27.10.2020

NadalRafa
Kontakt:

Post Postao/la NadalRafa » 16 mar 2019, 22:29

Roger nafakaski kao i vecina titula jer je konkurencija slaba. Tesko da ce moci ista Thiem. Jedva cekamo ovog jakog Fedju na vreloj sljakastoj podlozi da pokazuje svoj talenat sa ubojitim servama koje ce mu bit od znacaja haha.. Bit ce bruke bit ce Cekinata Ramosa Vinolasa Souse i tih ****. Yebo tenis ovaj negledljivi na betonu.. Talenat i znanje se na sljaci vidi.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []