FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Zagor
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Zagor » 18 mar 2019, 18:34

slika
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 18 mar 2019, 19:38

Tacno kad nemaju sta pisati onda povuku temu akademije.
Sta je to Mustafic dosad uradio da zaduzi prvu postavu? Dobijao je on i previse sansi, a nikafd nista nije pokazao.
Kurdic? Smjesno ga porediti i sa pužem Dupovcem.
Ko je kvalitet iz akademije i zauzece mjesto isto kao Mujakic, Kovacevic i Pidro(kojeg sad neki podmuklo koriste kao neki argument, a znamo sto ne igra).

Husrefu se moze samo prigovoriti sto Sabanovic ne dobija inutazu kao prije, ostalo je sve samo zaprđivanje i nista vise.
Cuj Resic bolji od Hebibivica, gluho bilo da sa takvim razmisljanjem neko sjedne na klupu Sarajeva.

Rahmanovic je ispao totalno iz forme, a znamo da je ako nije bio najbolji u jesenjem dijelu bio drugi ili treci najbolji igrac tima.

Mnogi se ustrucavaju po pitanju Kapica da kazu iskreno sta misle o njegovom ucinku do sad.

I ne vraca se Husref nikakvim starim navikama, nego neki su umislili da je svaki akademac kvalitet Mujakica i Pidre, a i corav vidi da nisu ni blizu. Samo zato sto je neko akademac, ne znaci da MORA dobiti sansu.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 18 mar 2019, 19:43

Sta Hadjija mudruje sa Tonijem Datkovicem :)

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 18 mar 2019, 19:50

Benkara21 je napisao/la:@Samozdravlje legenda jedna, cijenim te i poštujem kao svog oca iskreno ovo kažem, a znam da ima još dobre raje na ovom forumu. Samo me živcira kad kiksamo, more novih nickova bude na ovom forumu i lafo pljuju nešto. Kad je onaj rahmanovic pisao ovdje, prvi sam ga napao jer je od početka počeo da kenja, a ima takvih ovdje dosta. Odje*ite majmuni!
Hvala mladicu , znaci mi . No ja sam nebitan starac i normalno da moje fudbalsko znanje i postove zaobilazite . Normala i ja bih da sam Vasih godina :urnebes: . Ono sto mene raduje vise od "duple krune" je spoznaja da u ovom gradu i drzavi zive mladi ljudi ala @FranceskoTotti,@skoroalen, @belosevic28 ,@mortemHz(razmjenili smo PP),oni momci iz Krajine, Ti i mnogi drugi i na forumu i mimo foruma.Vi ste me inspirisali da nekako gledam mladu raju onako neofirno i dolazim do optimisticnog shvatanja omladine. Mnogo ste pametniji i obrazovaniji od moje generacije. naravno ima i negativnih primjera sto donose posasti modernog vremena. Gotivim ja i one sto me iskritikovase ,normalno iz raznih razloga drugacije misle(ubjedjenje ,familija,raja ). i ja bih neofirno hvalio Melunovica da mi je rodjak , krv nije voda :rol:
Sto se sezone tice sve mashala , +9 .Iskreno nisam se nadao povecanju prednosti , obzirom na raspored , a mi povecasmo prednost za 4 boda.Jako je bitno da nismo izgubili ni jednu od 4 utakmice. Jos deranje Plasticnih u Kupu . Sve 5 , aBd bit ce dobro i onako kako ocekujemo -LP :thumbup:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 18 mar 2019, 19:50

emir79 je napisao/la:Tacno kad nemaju sta pisati onda povuku temu akademije.
Sta je to Mustafic dosad uradio da zaduzi prvu postavu? Dobijao je on i previse sansi, a nikafd nista nije pokazao.
Ko je kvalitet iz akademije i zauzece mjesto isto kao Mujakic, Kovacevic i Pidro(kojeg sad neki podmuklo koriste kao neki argument, a znamo sto ne igra).

Husrefu se moze samo prigovoriti sto Sabanovic ne dobija inutazu kao prije, ostalo je sve samo zaprđivanje i nista vise.
Cuj Resic bolji od Hebibivica, gluho bilo da sa takvim razmisljanjem neko sjedne na klupu Sarajeva.

Rahmanovic je ispao totalno iz forme, a znamo da je ako nije bio najbolji u jesenjem dijelu bio drugi ili treci najbolji igrac tima.

Mnogi se ustrucavaju po pitanju Kapica da kazu iskreno sta misle o njegovom ucinku do sad.

I ne vraca se Husref nikakvim starim navikama, nego neki su umislili da je svaki akademac kvalitet Mujakica i Pidre, a i corav vidi da nisu ni blizu. Samo zato sto je neko akademac, ne znaci da MORA dobiti sansu.
molim te nađi mi asistenciju krilnog,bočnog i beka Hebibovića od 2000+minuta ove sezone
ovaj mali Resić je ima u 200 minuta na terenu(na kapaljku većinom)
i gol, i to kakav ga Hebib u životu neće znati dati nikom nikad
https://sportsport.ba/index.php/fudbal/ ... gri/283904
a i u ligi protiv Mladosti
http://sport.novi.ba/clanak/228212/sara ... a-atalantu

pa kako su zauzeli mjesto? Akademci? Kovačević?prst? Pidro? Bekić-ozljeda? Mujakić?prodaja Mihojevića?
MORA dobit šansu! na silu! inače neće zaigrat...kakav god da je...

NE SERI!
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 18 mar 2019, 19:50

Ajmo ako cemo realno za Kapica,vidi se da lik zna igrati lopte samo ga nece trenutno kao i Rahmanovica,Velkoskog donekle i Tatara.
Treba dati Kapicu jednu citavu tekmu na mjestu poluspica ili centralnog .Uparit ga sa Stanojevicem i Crepuljom i pustiti ga da vidimo jel moze valjati ili ne moze.do sada je igrao desno krilo i zadnjeg veznog i vidi se da to nije to
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 18 mar 2019, 19:57

HeraklitMracni je napisao/la:Sta Hadjija mudruje sa Tonijem Datkovicem :)
Šofranac vjerovatno bivši

ili (a nadam se da nije) Pidro prodat, volio bi još sezonu da odradi kod nas...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

kosevskobrdo
Kontakt:

Post Postao/la kosevskobrdo » 18 mar 2019, 20:01

Denchi je napisao/la:
Šofranac vjerovatno bivši

ili (a nadam se da nije) Pidro prodat, volio bi još sezonu da odradi kod nas...
Ma brat vidio Bekića jučer i već danas počeo da mu traži zamjenu :lol:
Asim Ferhatović, Safet Sušić, Franjo Lovrić, Vahidin Musemić, Ibrahim Biogradilić, Svetozar Vujović, Želimir Vidović, Miroslav Brozović, Boško Antić, Edhem Šljivo... i još mnogi DIVOVI...FK SARAJEVO

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 18 mar 2019, 20:05

Denchi je napisao/la:

molim te nađi mi asistenciju krilnog,bočnog i beka Hebibovića od 2000+minuta ove sezone
ovaj mali Resić je ima u 200 minuta na terenu(na kapaljku većinom)
i gol, i to kakav ga Hebib u životu neće znati dati nikom nikad
https://sportsport.ba/index.php/fudbal/ ... gri/283904
a i u ligi protiv Mladosti
http://sport.novi.ba/clanak/228212/sara ... a-atalantu

pa kako su zauzeli mjesto? Akademci? Kovačević?prst? Pidro? Bekić-ozljeda? Mujakić?prodaja Mihojevića?
MORA dobit šansu! na silu! inače neće zaigrat...kakav god da je...

NE SERI!
Previse lupetas.
Kao da su asistencije ili golovi jedino mjerilo kvaliteta nekog igraca. Kad vec spominjes znacaj akademaca u jesenjem dijelu, zaboravljas da je u tom dijelu i Hebibovic bio standardan.

Cuj Mujakic razlog prodaja Mihojevica, pa evo imamo Lazica i Dupovca, sto ga ne zakuje na klupu ionako ide. Ne budi bolan ne bio smjesan.

Zar bi iko normalan odjednom stavio 5-6 djecaka da mu cine kostur ekipe? Jesi li ti svjestan da su to djecaci bez iskustva, bez seniorske jacine i da je to sve rizik.

Mustafic, Kurdic nemaju sta traziti u prvom timu.

Resic dao gol kakav Hebibovic nikad nece? Tipicni Bosnjo koji misli da ako das gol da si bolji od onog koji nije dao. Tako gurbeti rekose da je Hodzic bolji napadac od Ibisevica jer je dao gol u ligi sampiona.

Popusti svega sa tim "djecijim bolestima", odrasli smo ljudi.

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 18 mar 2019, 20:06

Zagor je napisao/la:Meni juce samo jedan potez nije bio jasan Husrefa, zbog cega izbaci Stanoja na poluvremenu? Ako sma dobro uocio. Jedini je drzao sredinu stabilnom. A kad ipak malo bolje razmislim slazem se ipak s onima koji spominju omladinve. Pogotovo kad su u pitanju bekovi. Ako su zdravi Šaban i Pidro su morali jucer igrati.
Pa svi trube o tom umoru, a realno Stanoje je najviše pretrčao od svih igrača u nastavku sezone. Vjerovatno je trebao malo odmora..
ZZ

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 18 mar 2019, 20:11

Izgleda dobro ali

Contract until: 15.06.2021
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 18 mar 2019, 20:14

Da je sutra izvuć Slogu ili TOŠKa

Imal' istine za Datkovića il se zayebavate :D
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 18 mar 2019, 20:14

Stroj1946 je napisao/la:Hebib ako izgubi mjesto desnog beka, kao desno krilo ne moze igrati pored Tatara, koji pravi visak na terenu, predribla i zna ZABITI, za razliku od njega koji ne moze sa metar ko pogoditi i jos na to je jako nesiguran kao igrac. Znaci gubi mjesto u ekipi i ode na klupu.

Druga stvar, Velkoski, mora se priznati je totalno pao. U zadnjih par utakmica nista od njega se nije vidjelo vrijedno spomena. Iskreno ja bi volio radije onog Halilovica gledati lijevo nego njega. Onaj barem stvori priliku, dribling neki, sprint, nesto. Od ovog nista, osim setkanja i doda nekom blizu sebe. Ipak on igra jer je "stara" garda. Ne znam na osnovu cega taj lik igra vise. Ja sam ga branio dosad, al ne vidim kvalitet neki u njemu. Vjerujem da bi bio puno korisniji i efikasniji da uleti s klupe zadnjih pola sata. Daj ba nekog igraca da je prodoran tamo lijevo, da prozuja, uleti, nesto.
Bojim se da sad sljedi napad (citam sve postove ispocetka, ne znam da li je ko komentarisao). Slazem se sa tobom da ne moze igrati bocnog , trpi defanziva . No obzirom na pad Rahmanove forme ,bio bi mi prva opcija iza Ahmetovica . Cini mi se da je mnogima promakla njegova zasluga za prvi gol u Listici .Vise od pola gola je njegovo . Takodje se slazem da se nepotrebno preforsira(igra svaku minutu,sem ove zadnje 2). Imamo li sirok roster ? Cini mi se da smo se time hvalili . Iz mene govori strah , mora se rotirati da bi i Handzic, Sisic , Mustafic i neki drugi dobili po 10-20 minuta . Bojim se da ce biti neuigrani ,ako zatrebaju . No gotovo sam siguran da nam se nece desiti kao Slobodi(Kup i prvenstvo) i nista . Ipak smo mi FKS . :thumbup:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 18 mar 2019, 20:19

7 pobjeda u 10 utakmica kako bi i teoretski osigurali tituli (slučaj da svinjski sve dobije)

Ukoliko pobjedimo u sljedećem kolu svinjski potrebno je onda 5 pobjeda u 9 utakmica za teoretski završen posao, ali to bi bilo to.

Uh koliki bi nam godila pobjeda u sljedećem kolu, mogli bi smo rasterećeno odigrati ostale utakmice i okrenut se kupu maximalno

Jako važna utakmica, nadam se pobjedi i bar 10 milja na Koševu
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 18 mar 2019, 20:19

Ti si, ocigledno, zaboravio kako su akademci dobili sansu. Povredama, prodajom i bahatim odnosom pojedinaca. Da je bilo po Husrefovom, nikad ne bi zaigrali. I sad ga se sjecam poslije tekme sa Borcem (3:0) kako sav iznenađen priča o Mujakicu ko da je iz StarTreka ispo na teren. Kova nikad ne bi branio, da Pavlovic nije prst pokazivao. Da Hodzic nije obolio od kurcobolje, Sabanovic bi danas bio u nakoj Slogi iz pickica donjih. Pidro bi otvorio nargilhanu da se Bekic nije povrijedio. Ono sto Sabanovic i Resic mogu iz mjesta, to Hebibovic i Bekic ne mogu zajedno iz trka.. I ja sam navijac kao i ti. Ali da se ne ponavljam; jastrebovima se ne sijeku krila kad hoce da lete!!

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 18 mar 2019, 20:24

Daj TOŠK sutra, pa da se ne trosimo prije finala :opaopa: :opaopa:
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 18 mar 2019, 20:27

emir79 je napisao/la: Previse lupetas.
Kao da su asistencije ili golovi jedino mjerilo kvaliteta nekog igraca. Kad vec spominjes znacaj akademaca u jesenjem dijelu, zaboravljas da je u tom dijelu i Hebibovic bio standardan.

Cuj Mujakic razlog prodaja Mihojevica, pa evo imamo Lazica i Dupovca, sto ga ne zakuje na klupu ionako ide. Ne budi bolan ne bio smjesan.

Zar bi iko normalan odjednom stavio 5-6 djecaka da mu cine kostur ekipe? Jesi li ti svjestan da su to djecaci bez iskustva, bez seniorske jacine i da je to sve rizik.

Mustafic, Kurdic nemaju sta traziti u prvom timu.

Resic dao gol kakav Hebibovic nikad nece? Tipicni Bosnjo koji misli da ako das gol da si bolji od onog koji nije dao. Tako gurbeti rekose da je Hodzic bolji napadac od Ibisevica jer je dao gol u ligi sampiona.

Popusti svega sa tim "djecijim bolestima", odrasli smo ljudi.
- kao da su asistencije i golovi mjerilo kvaliteta? :urnebes: :rol: :D :tokralju: :bow:
što li postoji ljestvica strijelaca, asistenata lige? jer je nebitno u fudbalu? gleda se ko je "standardan" jel? ko više minuta nabije? imaju satić oko vrata sa pređenim KM??? lijepo te molim kani se gledanja lopte :pray: tehnika pogotka, prijema lopte, baratanja loptom, smirenost, lucidnost je očigledna kod malog Resića...

-Mujakić je bio u ekipi kad i Mihojević i nije zaigrao dok se Marko nije prodao...onda je pokazao kvalitet, i fizičke predispozicije (bolje od Marka) koje usput ima i Kurdić....što ga ne zakuje za klupu? igrača od milion eura? zbog dupovca koji se juče struni kad mu je Lazić doda?
kako su Kovačević i Pidro došli u ekipu? neko im dao šansu? ili je Pavlović usrao a Bekić se ozlijedio na duži period? NE JER JE NEKO VIDIO KVALITET PA DAO PRILIKU, nego silom prilika...e pa tako treba i ovim, jer ova djeca znaju bolje od ovih polovnjaka, zašto da strahujem zbog hebiba,dupovca,bekića kad mogu gledat našu djecu pa taman loši bili gradiš sebi igrača od kojeg ćeš imati hajra....a ne da presjede pa da igraju vani kao Herić,Kapić,Čataković....

-Kostur ti je Ahmet,Crepulja,Stanoje,Tatar,Lazić, Rahman(ako/kad se nađe), Krste, Pidro, Kovačević....Mujakić odlazi treba spremiti zamjenu...to je par igrača svega u prvu postavu oko kostura...ali izmjene ne trebaju biti 30-godišnjaci nego mladi igrači...o tom se govori....

nešto braniš a ne znaš ni šta braniš... :stop:

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 18 mar 2019, 20:36

Samozdravlje je napisao/la:
Stroj1946 je napisao/la:Hebib ako izgubi mjesto desnog beka, kao desno krilo ne moze igrati pored Tatara, koji pravi visak na terenu, predribla i zna ZABITI, za razliku od njega koji ne moze sa metar ko pogoditi i jos na to je jako nesiguran kao igrac. Znaci gubi mjesto u ekipi i ode na klupu.

Druga stvar, Velkoski, mora se priznati je totalno pao. U zadnjih par utakmica nista od njega se nije vidjelo vrijedno spomena. Iskreno ja bi volio radije onog Halilovica gledati lijevo nego njega. Onaj barem stvori priliku, dribling neki, sprint, nesto. Od ovog nista, osim setkanja i doda nekom blizu sebe. Ipak on igra jer je "stara" garda. Ne znam na osnovu cega taj lik igra vise. Ja sam ga branio dosad, al ne vidim kvalitet neki u njemu. Vjerujem da bi bio puno korisniji i efikasniji da uleti s klupe zadnjih pola sata. Daj ba nekog igraca da je prodoran tamo lijevo, da prozuja, uleti, nesto.
Bojim se da sad sljedi napad (citam sve postove ispocetka, ne znam da li je ko komentarisao). Slazem se sa tobom da ne moze igrati bocnog , trpi defanziva . No obzirom na pad Rahmanove forme ,bio bi mi prva opcija iza Ahmetovica . Cini mi se da je mnogima promakla njegova zasluga za prvi gol u Listici .Vise od pola gola je njegovo . Takodje se slazem da se nepotrebno preforsira(igra svaku minutu,sem ove zadnje 2). Imamo li sirok roster ? Cini mi se da smo se time hvalili . Iz mene govori strah , mora se rotirati da bi i Handzic, Sisic , Mustafic i neki drugi dobili po 10-20 minuta . Bojim se da ce biti neuigrani ,ako zatrebaju . No gotovo sam siguran da nam se nece desiti kao Slobodi(Kup i prvenstvo) i nista . Ipak smo mi FKS . :thumbup:
Pa o tome i govorim. Jednostavno je beskoristan Velkoski na krilu za razliku kad igra iza špica, to mu je prirodnija pozicija. Efikasniji je puno. Može podvaliti, opucat, ovako ništa.
Trebaju nam krila brza, prodorna, da odvuku odbranu sa pozicije, da ih ili razvuku da napadač ima više prostora da uleti ili da ih suze da bekovi mogu ulijetat. Ovako se forsira, umara previše. Nije više ni on u ranim 20-im da može sprint opalit, i njemu je 31. Ahmetović preumoran bio vidjelo se. Sreća pa ova pauza, taman da se dohavizaju malo. Samo mi je krivo što Handžić ne igra više, znam da bi dao više golova, ovako će samo otupiti na klupi, onda neće biti koristi od njega. Ne može Ahmetović sam iznijet teret sav. I akademcima se mora pružiti šanse.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 18 mar 2019, 20:39

Denchi je napisao/la:
- kao da su asistencije i golovi mjerilo kvaliteta? :urnebes: :rol: :D :tokralju: :bow:
što li postoji ljestvica strijelaca, asistenata lige? jer je nebitno u fudbalu? gleda se ko je "standardan" jel? ko više minuta nabije? imaju satić oko vrata sa pređenim KM??? lijepo te molim kani se gledanja lopte :pray:
Jos si ti tanak da bi preko mene mogao proci sa takvim stvarima. Kljucna rjec, a ako je ne vidis imas "Sarajevo svjetlost". Mozda ti to prođe na prepucavanju sa onim slinama. ;)

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 18 mar 2019, 20:41

emir79 je napisao/la:
Denchi je napisao/la:
što li postoji ljestvica strijelaca, asistenata lige? jer je nebitno u fudbalu? gleda se ko je "standardan" jel? ko više minuta nabije? imaju satić oko vrata sa pređenim KM??? lijepo te molim kani se gledanja lopte :pray:
Jos si ti tanak da bi preko mene mogao proci sa takvim stvarima. Kljucna rjec, a ako je ne vidis imas "Sarajevo svjetlost". Mozda ti to prođe na prepucavanju sa onim slinama. ;)
ja ću sačekat neki tvoj argument o nečemu što si htio reć
a da nije da je Hebib standardan... :kafa:

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google Adsense [Bot] i 8 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []