FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Denchi
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Denchi » 18 mar 2019, 21:58

Samozdravlje je napisao/la:
zagorski je napisao/la:Ja sam siguran, da se Resic imao samo pola Hebibove minutaze da bi vec sada bio na nivou kojeg Hebib nece nikada dostici. Drag mi je Hebib onako kao insan, ali brate nije za standardnog prvotimca u ovom rosteru.
To sam mislio , ali se ne znam izraziti . :bow: To vazi za sve Akademce u kojima se prepozna kvalitet . Bez Akademije , nema evropskih dostignuca.
meni je frapantno koliko ljudi ne drže isti kriterij za starije igrače samo jer su stariji...
Dupovac - kikser
Bekić - no comment
Hebib - bizarno
Halil - komplet lopte fula

ali ni slučajno drugim akademcima davat minutažu dok ne budu dobri kao Mujakić,Pidro,Kovačević :D
a mogu li ova 4 hrkljuša sa po 30 kuka sjest na klupu/tribine dok ne budu ko Mujakić,Pidro,Kovačević....???????
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 18 mar 2019, 22:05

Denchi je napisao/la:
Samozdravlje je napisao/la:
zagorski je napisao/la:Ja sam siguran, da se Resic imao samo pola Hebibove minutaze da bi vec sada bio na nivou kojeg Hebib nece nikada dostici. Drag mi je Hebib onako kao insan, ali brate nije za standardnog prvotimca u ovom rosteru.
To sam mislio , ali se ne znam izraziti . :bow: To vazi za sve Akademce u kojima se prepozna kvalitet . Bez Akademije , nema evropskih dostignuca.
meni je frapantno koliko ljudi ne drže isti kriterij za starije igrače samo jer su stariji...
Dupovac - kikser
Bekić - no comment
Hebib - bizarno
Halil - komplet lopte fula

ali ni slučajno drugim akademcima davat minutažu dok ne budu dobri kao Mujakić,Pidro,Kovačević :D
a mogu li ova 4 hrkljuša sa po 30 kuka sjest na klupu/tribine dok ne budu ko Mujakić,Pidro,Kovačević....???????
Objasni ljudima kako postat igrac na klupi ili tribinama . Samo jos u BiH je talenat sa 21 god. Hrvati i Srbi pomjerili na 18 god. i eto gdje su .
Moramo prijatelji @belosevic28 i @emire79 mjenjati pristup . :thumbup:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

kosevskobrdo
Kontakt:

Post Postao/la kosevskobrdo » 18 mar 2019, 22:05

Semir Smajlagić danas evo zabio gol, ove sezone u Gorici-21 utakmica-6 golova
Hamza Čataković, u Trenčinu-31 utakmica-11 golova-7 asistencija
Elvedin Herić u Kapfenbergu-19 utakmica-2 gola-5 asistencija

Ovo su oni koji su bili u prvom timu i nisu nikad dobili pravu priliku. Je li treba da Resić, Šabanović odu kao oni pa da skontamo da su mogli igrati kod nas?
Svi ovi akademci su za jedan level iznad ovih 'starijih' po pitanju tehnike i pregleda igre. Na njima vidiš da su 'školovani' a ne 'izbi nabi' fudbaleri.
I ako nam je već cilj promocija akademije onda jedan Šabanović naprosto mora igrat ispred Hebiba...
Asim Ferhatović, Safet Sušić, Franjo Lovrić, Vahidin Musemić, Ibrahim Biogradilić, Svetozar Vujović, Želimir Vidović, Miroslav Brozović, Boško Antić, Edhem Šljivo... i još mnogi DIVOVI...FK SARAJEVO

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 18 mar 2019, 22:09

kosevskobrdo je napisao/la:Semir Smajlagić danas evo zabio gol, ove sezone u Gorici-21 utakmica-6 golova
Hamza Čataković, u Trenčinu-31 utakmica-11 golova-7 asistencija
Elvedin Herić u Kapfenbergu-19 utakmica-2 gola-5 asistencija

Ovo su oni koji su bili u prvom timu i nisu nikad dobili pravu priliku. Je li treba da Resić, Šabanović odu kao oni pa da skontamo da su mogli igrati kod nas?
Svi ovi akademci su za jedan level iznad ovih 'starijih' po pitanju tehnike i pregleda igre. Na njima vidiš da su 'školovani' a ne 'izbi nabi' fudbaleri.
I ako nam je već cilj promocija akademije onda jedan Šabanović naprosto mora igrat ispred Hebiba...
Nemoj vise , krenem da se odjavim i procitam ovo . Moram :bow:

kosevskobrdo
Kontakt:

Post Postao/la kosevskobrdo » 18 mar 2019, 22:10

Hvala druže moj dobri. Drago mi je da bar neko ima isto mišljenje kao ja po pitanju ove omladine :thumbup:
Asim Ferhatović, Safet Sušić, Franjo Lovrić, Vahidin Musemić, Ibrahim Biogradilić, Svetozar Vujović, Želimir Vidović, Miroslav Brozović, Boško Antić, Edhem Šljivo... i još mnogi DIVOVI...FK SARAJEVO

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 18 mar 2019, 22:30

Nema, Kurdić i ja smo pravo dobri haveri, samo što u slobodno vrijeme mi na djevojku nasrne. :kafa:
Svi ovdje znaju koliko ga ne volim kao fudbalera al u ovom trenutku bih glavu smio dat da je bolji izbor od Dupovca da bude treći stoper ALI uz Lazića. Ne da on i Mujakić zajedno počnu. Takođe, po meni nije stvar samo akademije, nego i Šišića i Handžića. Oni imaju strašnu hemiju na terenu, od Reggio Emilie pa do priprema uvijek njih dvojica skupa na terenu se telepatski razumiju. A nikad da krenu jednu utakmicu skupa.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 18 mar 2019, 22:31

Ja bi najsretniji na dunjaluku bio kada bi Husref osvojio duplu, da ude u historiju kao najtrofenjiji trener i prvi koji je klubu donio duplu krunu. A zatim da se povuce i da ostane upamcen kao legenda, a da nam Hadzija skonto neko moderno, kvalitetno trenersko ime za slijedeci nas korak naprijed.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 18 mar 2019, 22:35

skoroalen je napisao/la:Nema, Kurdić i ja smo pravo dobri haveri, samo što u slobodno vrijeme mi na djevojku nasrne. :kafa:
Svi ovdje znaju koliko ga ne volim kao fudbalera al u ovom trenutku bih glavu smio dat da je bolji izbor od Dupovca da bude treći stoper ALI uz Lazića. Ne da on i Mujakić zajedno počnu. Takođe, po meni nije stvar samo akademije, nego i Šišića i Handžića. Oni imaju strašnu hemiju na terenu, od Reggio Emilie pa do priprema uvijek njih dvojica skupa na terenu se telepatski razumiju. A nikad da krenu jednu utakmicu skupa.
To se dobrim drugovima oprosti
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 18 mar 2019, 22:37

MortemHz je napisao/la:
skoroalen je napisao/la:Nema, Kurdić i ja smo pravo dobri haveri, samo što u slobodno vrijeme mi na djevojku nasrne. :kafa:
Dobri drugovi ti to i ne urade. :lol:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 18 mar 2019, 22:38

skoroalen je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:
Dobri drugovi ti to i ne urade. :lol:
Imaš poentu :D

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 18 mar 2019, 22:39

ovo za Kurdića, 100% on bi bio par Laziću jer je i on dešnjak...Dupovac je najviše ispadao jer je kao dešnjak igrao lijevo(Torlak bio desno vazda, poslije Tatomirović), nije baš isto...Mujakić je lijevak i dosta mu je lakše riješti lika sa loptom na desnoj nozi....ovaj mali Bešić je isto lijevak i isti mu je menadžer ko i Mujakiću....zbog toga možda Hadžija radi na onom hrvatu....nije sve baš tako jednostavno hajd nabacaj ih na teren....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 18 mar 2019, 22:41

zagorski je napisao/la:Ja bi najsretniji na dunjaluku bio kada bi Husref osvojio duplu, da ude u historiju kao najtrofenjiji trener i prvi koji je klubu donio duplu krunu. A zatim da se povuce i da ostane upamcen kao legenda, a da nam Hadzija skonto neko moderno, kvalitetno trenersko ime za slijedeci nas korak naprijed.
Kao naprimjer Mato Neretljak

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 18 mar 2019, 22:45

MortemHz je napisao/la:
zagorski je napisao/la:Ja bi najsretniji na dunjaluku bio kada bi Husref osvojio duplu, da ude u historiju kao najtrofenjiji trener i prvi koji je klubu donio duplu krunu. A zatim da se povuce i da ostane upamcen kao legenda, a da nam Hadzija skonto neko moderno, kvalitetno trenersko ime za slijedeci nas korak naprijed.
Kao naprimjer Mato Neretljak
Dokazao je jbg., ima pozitivan skor sa buducim prvakom drzave :kafa:

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 18 mar 2019, 22:56

Da uzme duplu i da se povuce sad potpisujem, a ujedno i da vidimo koliko smo sposobni da dovedemo novog i odgovarajuceg. Jer do sad osim Cale i Husrefa ni za sta nismo bili sposobni po tom pitanju. Te Jesic, Jarni, Hurtic..., ni Kodro vala nista osim priprema.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 18 mar 2019, 23:00

Jović je imao dobre rezultate, Plisek bio jako ime i prilično solidan al igrom prilika napustio. Uvijek se može naći kvalitetan trener. Husrefu nikako ne davat otkaz, al bi njemu bilo najpametnije da se na vrijeme povuče sam. Jer sad su navijači gladni svega, ako naredna sezona ne bude blistava kao ova, na njemu se kola lome.

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 18 mar 2019, 23:01

Oj kakav Jović
ISTINA ZA VEDRANA!

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 18 mar 2019, 23:11

Lecler je napisao/la:Oj kakav Jović
Ma nisam rekao da ga treba vratit, ni slučajno. Nego, da smo imali solidnih trenera i pored Čale i Husrefa, koji su fino vodili neke generacije. Eto, taj Jović ima iza sebe onu legendarnu utakmicu sa Levskim recimo. Varešanović ima drugo mjesto sa najsiromašnijom ekipom Sarajeva ikad. Dženo ima kup i titulu, od Pliseka pamtim finu igru al prebrzo čovjek ode iz kluba. Kad skontaš kakvi igrači su se tad vrtili, ovi treneri su napravili nešta, imaju svoj dio u historiji kluba. Ni blizu promašaji kao Šener Bajramović recimo.

kosevskobrdo
Kontakt:

Post Postao/la kosevskobrdo » 18 mar 2019, 23:19

Mislim da i jeste najbolje da se ode kao pobjednik. Tako će te uvijek pamtit kao pobjednika. Govorim o Husrefu naravno, ali ako ova ekipa ostane na okupu može on i sljedeće sezone ponovit ove uspjehe siguran sam.
U našoj ligi kao jedinog perspektivnog trenera vidim onog mladog što Slobodu vodi. Imam osjećaj da bi on sa Sarajevom mogao dosta više. Svi ovi ostali su istrošeni, jednostavno ne mogu dobacit dalje od ovog blata PLBiH.

Al da mi prvo uzmemo ovu duplu krunu, da se Husref upiše zlatnim slovima u historiju FKS, tik gore uz Haseta!

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 18 mar 2019, 23:45

skoroalen je napisao/la:
Lecler je napisao/la:Oj kakav Jović
Ma nisam rekao da ga treba vratit, ni slučajno. Nego, da smo imali solidnih trenera i pored Čale i Husrefa, koji su fino vodili neke generacije. Eto, taj Jović ima iza sebe onu legendarnu utakmicu sa Levskim recimo. Varešanović ima drugo mjesto sa najsiromašnijom ekipom Sarajeva ikad. Dženo ima kup i titulu, od Pliseka pamtim finu igru al prebrzo čovjek ode iz kluba. Kad skontaš kakvi igrači su se tad vrtili, ovi treneri su napravili nešta, imaju svoj dio u historiji kluba. Ni blizu promašaji kao Šener Bajramović recimo.
Jović se nakon Zete trebao zauvijek oprostiti od trenerskog posla, Varešanović sa najboljim timom u ligi, nije ni Evropu izborio u sezoni 2009/2010.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 19 mar 2019, 03:02

kosevskobrdo je napisao/la:Hvala druže moj dobri. Drago mi je da bar neko ima isto mišljenje kao ja po pitanju ove omladine :thumbup:
Nemoj se ljutiti prijatelju . Ovo sto ti ispisa @Samozdravlje je pisao prije 6-7 mjeseci . O centarsutu Pidre , poredjenje sa centarsutom M.Fazlagica .
O tome da skola fudbala tzv. Akademija je medju 4-5 u regionu .Ocito nisi upratio i citao sabrana djela matorog @Samozdravlja.
Sa ovakvim pisanjem , ja padam u drugi plan zastite Akademaca(opsta imenica-veliko slovo),izvini ne mogu dozvoliti . :urnebes: :urnebes: :bow:

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Arma00, johntravolta123, RajvoSA03, Rule_hz, StriktnoZlo, Tarapi i 73 gosta.