Ostale lige
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers
Re: Ostale evropske lige
6-Ruska
7-Portugalska
8-Holandija
9-Ukrajinska
10-Grcka
7-Portugalska
8-Holandija
9-Ukrajinska
10-Grcka
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡
po mom misljenju najveci problem ukrajinske lige je preglomaznost...da imaju 10 ili 12 klubova u ligi definitivno bi rekao da su jaci ovako,nemogu basMonolog je napisao/la:Po meni je jača ukrajinska liga od švicarske. A, u svakom slučaju bih portugalsku stavio ispred njih.
Ruska liga je svakako posle liga petice najjaca a za dve godine verujem da ce biti jaca od Francuske.U poslednje vreme ogromne pare se vrte,i svaka ekipa ima poprilicno novca jer vecinu klubova drze ruski milijarderi.
Ukrajinska liga i nije preterano kvalitetna,dosta jacih liga ima od njih po meni i Svicarska i Austrijska pa sto da ne i Belgijska jer osim Shaktara i Dynama nemas pravu ekipu da kazes da je ekipa,poslednjih godina tu se prikljucuje Metalist ali je on ipak srednji stalez kao npr Dnipro koji je vec 10-15 godina iza velikog dvojca.
Poslednjih godina pokusavaju prikljucak da uhvate Karpaty i Metalurg D.ali je to veoma tanko i iole ozbiljnija ekipa ih dobija.Karpaty su samo pukom srecom dosli u grupnu fazu i odmah lete napolje.
Ukrajinska liga i nije preterano kvalitetna,dosta jacih liga ima od njih po meni i Svicarska i Austrijska pa sto da ne i Belgijska jer osim Shaktara i Dynama nemas pravu ekipu da kazes da je ekipa,poslednjih godina tu se prikljucuje Metalist ali je on ipak srednji stalez kao npr Dnipro koji je vec 10-15 godina iza velikog dvojca.
Poslednjih godina pokusavaju prikljucak da uhvate Karpaty i Metalurg D.ali je to veoma tanko i iole ozbiljnija ekipa ih dobija.Karpaty su samo pukom srecom dosli u grupnu fazu i odmah lete napolje.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Ma kakvi ukrajinci, tolike pare a ne mogu grupe u LP proci, djaba dominacija u domacem prvenstvu
po meni poslije liga petice, Rusi i Holandjani imaju jake lige, i Portugalci osim ona 3 kluba nemaju nista posteno, mozda Braga u posljednje vrijeme, Turci su negdje tu sa njima
mislim da ce ovi Izraelci u buducnosti imati jaku ligu, Svicarci isto napreduju, Cesi su mi malo pali
po meni poslije liga petice, Rusi i Holandjani imaju jake lige, i Portugalci osim ona 3 kluba nemaju nista posteno, mozda Braga u posljednje vrijeme, Turci su negdje tu sa njima
mislim da ce ovi Izraelci u buducnosti imati jaku ligu, Svicarci isto napreduju, Cesi su mi malo pali
"Smatram hrabrijeg onog koje prevlada svoje želje, nego onoga koji pobijedi svoje neprijatelje; jer najteža bitka je nad sobom samim." - Aristotel
ja nemislim da ce prestic francusku rusija ali mislim da ce prestic italiju...a sto se metalista tice pa ova godina izgleda obecavajuca doveli su za 6 i po miliona taisona iz internacionala ,ljudi uzeli copa libertadores ove godine a taison je bio standardan...mlad i odigrao je preko 15o tekmi u brazilskoj ligi...plus sto uzese sampdoriju ,uljepsase mi dan.,.dnipro obicno kupi otpatke iz saktara i dinama ...to su vecinom ukrajinski igraci koji nemogu igrati za navedeni dvojac zbog silnih brazilaca koje dovode,,,inace pola ukrajinske repke su igraci dnipra...a svica realno ima 2 kluba koja su iznad prosjeka ,ovo ostalo u rangu dinama i hajduka...grashopers ce biti pravo jak sljedece godine dok ovi mladzi stasaju imaju najmanje 15 igraca mladzih od 22 godine jedan od njih je i nas hajrovic koji je nadomak prvog tima...glavni igraci su im salatic ,steven zuber,steven lang i cabanas...ako zadrze ovu ekipu jurisat ce na tituli sljedece god...zurich je pao nakon titule,luzern je bljesnuo ove sezone a nadam se da ce belinzona i neuchatel ispast a umjesto njih uci servete i lausane(koja bi i u prvoj ligi se borila za top 5)..ocekujem od lausane da se prosetaju drugim dijelom sezone jer nece biti opterecenja evropa lige...jel neko primjetio od vas ogroman broj albanaca u svicarskim reprezentacijama...pa vise njih ima nego svicaraca...
Pa jel' jaca Francuska ili Italijanska?
Sto se tice Metalista imaju oni odlicnog stopera Villagru nekadasnjeg igraca River Platea,pa je tu Trisovic za ukrajinske prilike veoma dobar bek i igrac koga oni izuzetno cene,zatim je tu Fininho igrac koji je igrao u Lokomotivi,pa Vorobey,Marko Devic,Disljenkovic,predvodjena jednim trenerom koji zna da napravi ekipu Markevychem,ali oni dobro igraju u Evropi u ligi ne mogu da naprave iskorak i pobede Dynamo i Shaktar.Oni ovako i izgledaju veoma dobra ekipa ali nista vise od toga,ukrajinska liga nije toliko ni medijski pokrivena kao Svicarska i Austrijska,stadioni im nisu na nivou navedenih izuzev par stadiona,i meni stvarno nisu neka liga.

Sto se tice Metalista imaju oni odlicnog stopera Villagru nekadasnjeg igraca River Platea,pa je tu Trisovic za ukrajinske prilike veoma dobar bek i igrac koga oni izuzetno cene,zatim je tu Fininho igrac koji je igrao u Lokomotivi,pa Vorobey,Marko Devic,Disljenkovic,predvodjena jednim trenerom koji zna da napravi ekipu Markevychem,ali oni dobro igraju u Evropi u ligi ne mogu da naprave iskorak i pobede Dynamo i Shaktar.Oni ovako i izgledaju veoma dobra ekipa ali nista vise od toga,ukrajinska liga nije toliko ni medijski pokrivena kao Svicarska i Austrijska,stadioni im nisu na nivou navedenih izuzev par stadiona,i meni stvarno nisu neka liga.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Ne zaboravite Grcku ligu Paok,Aris,PAO Olimpiakos,Aek sve su to dobri klubovi .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
pa iskreno sad ,tu su negdje ali italijani su u nenormalnom padu...francuzi trebaju da smanje ligu na 18 klubova jer 20 je previse..a u ukrajini sve vise debilnih klubova ulazi u ligu mislim cernomorets odesa ispade prosle godine a velikan metalurg zaprozya ce izgleda ove...sto se infrastrukture tice jbg metalurg donesk igra na livadi maltene,isto kao i obolon kyev...dyanamo nemoze stadion od 17ooo da napuni jedva tj ,a young boysi iz 5 puta manjeg grada igraju pred minimalno 20 000 ljudi...isto vazi i za basel a uskoro i luzern(dobijaju novi stadion)...austrijska je po meni puno slabija od svicarske lige,a u svici samo 2 kluba imaju posjetu manju od 10 000 to su belinzona i neuchatel dok je thun tu na granici...kad bi usli lousane i servete imali bi minimalno po 15tak hiljada...a u rusiji mi ovaj dynamo nikako nije jasan...pokupili 30 miliona za dannya i nista,haman ni jednog vrijednog pojacanja u zadnjih par godina sve neki limitirani igraciDevil je napisao/la:Pa jel' jaca Francuska ili Italijanska?![]()
![]()
Kakva grcka liga, sve pokazuju redovnim blamazama u evropi, slicno kao i glupi turci.juznjak> je napisao/la:Ne zaboravite Grcku ligu Paok,Aris,PAO Olimpiakos,Aek sve su to dobri klubovi .
Rusi najbolje pokazuju kako se pametno ulaze u fudbal
nema potpisa
Slazem se za Ruse, sve su jaci sa Zenitom, Rubinom, Spartakom, CSKA...
Ovi timovi su jaci od vecine iz Njemacke i Francuske,Zenit i Cska bi se tamo borili za tituleJoppex je napisao/la:Slazem se za Ruse, sve su jaci sa Zenitom, Rubinom, Spartakom, CSKA...

Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
a za italiju da negovorimo...u spaniji bi bili iza velikog 2ca...u engleskoj oko 5 mjesta i nize..Dylan Dog je napisao/la:Ovi timovi su jaci od vecine iz Njemacke i Francuske,Zenit i Cska bi se tamo borili za tituleJoppex je napisao/la:Slazem se za Ruse, sve su jaci sa Zenitom, Rubinom, Spartakom, CSKA...
6- Portugal
7- Rusija
8. Holandija
9. Grčka
10- Belgija
Kakvi crna Švicarska kakva Ukrajina.
Porto i Benfica su stalni učesnici Lige prvaka i skoro uvijek prođu grupnu fazu, Rusi tek nadolaze. Holandija je dosta pala u posljednje vrijeme, pogotovo otkako su počeli navijači praviti nerede.
Grčki timovi i Belgijski su uvijek u grupnim fazama, ali to je njihov vrhunac. S tim, ono što je prije bio arapski svijet gdje su igrači išli da završe karijeru, sada je to Grčka liga. Djibrill, Luis Garcia, Raul Bravo, Silva, Galleti, Govou ...
7- Rusija
8. Holandija
9. Grčka
10- Belgija
Kakvi crna Švicarska kakva Ukrajina.
Porto i Benfica su stalni učesnici Lige prvaka i skoro uvijek prođu grupnu fazu, Rusi tek nadolaze. Holandija je dosta pala u posljednje vrijeme, pogotovo otkako su počeli navijači praviti nerede.
Grčki timovi i Belgijski su uvijek u grupnim fazama, ali to je njihov vrhunac. S tim, ono što je prije bio arapski svijet gdje su igrači išli da završe karijeru, sada je to Grčka liga. Djibrill, Luis Garcia, Raul Bravo, Silva, Galleti, Govou ...
There got to be something for Liverpool big number nine ...
jbg brate ko nebi htio igraca sa oko 30tak godina koji ima preko 400 tekmi u nogama...
jes kad nebi bilo Seville,Atletica,Valencie,Villareala mozda 6-7gruezi je napisao/la:a za italiju da negovorimo...u spaniji bi bili iza velikog 2ca...u engleskoj oko 5 mjesta i nize..Dylan Dog je napisao/la:Ovi timovi su jaci od vecine iz Njemacke i Francuske,Zenit i Cska bi se tamo borili za tituleJoppex je napisao/la:Slazem se za Ruse, sve su jaci sa Zenitom, Rubinom, Spartakom, CSKA...

Ma šta je Sevilla ove godine uradila u EL ?! Gdje je VIllareal, izgubi od jednog Dinama, gdje je Atletico ?! Jedva dobiva, vuku se svi po EL-u. Jedino Valencia je od ovih što si nabrojao ove godine je dobra.juznjak> je napisao/la: jes kad nebi bilo Seville,Atletica,Valencie,Villareala mozda 6-7
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž
Sevilla dobije jednu Borusiu u Dortmundu trenutno 2 su ako se ne varam Villareal izgubio nije mu igralo 5-6 standarnih igraca opet je vodeci u grupi
a sampion se lagano dize
uvijek je bilo kalkulacija i grupnim fazama prava snaga se pokazuje knock out fazi 
a sampion se lagano dize

Zadnja izmjena: juznjak>, dana/u 26 okt 2010, 13:10, ukupno mijenjano 1 put.
Koliko znam šampion igra u LP a ne u EL... Hehe, dobro ti mjerilo, Sevillu svi kantaju u Primeri ove godine... Al dobro, tek je krenulo vidjet ćemo kasnije...
Sampion Atletico de Madrid
ove sezone vazniji je Kup Kralja al opet Evropa je Evropa ja bi volio tu da se odbrani titula 

Hehe, nećete vi doć do polufinala kamol' do finala
Al živi bili pa vidjeli 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.