ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

Galion
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la Galion » 21 mar 2019, 23:30

bombaysaphire je napisao/la:Bez ikakve uvrede, ali koga mi što ne vjerujemo u boga da idoliziramo?
Nikog, jer nitko nije veći i važniji od tebe samog.
bombaysaphire je napisao/la:Zašto ne idolizirati ljude , u ovom slučaju igrače, koji pomažu drugima, a ponavljam ne moraju ?
Jer to je samo jedna strana medalje, često ljudi to čine zbog imidža, nikad ne znamo što se stvarno krije iza toga, onaj tko iskreno pomaže, čini to u tajnosti.

Možeš se na nekog čovjeka ugledati u nečemu, ali idolizirati nekog je besmisleno.
No idemo u debeli offtopic.
Gleda li itko Tsenga? Najavio sam ga kao nekoga na koga treba obratiti pozornost, ali igrom se bruka.
Nisam imao priliku pogledati malu Coco Gauff u prvom kolu, valjda bude prijenos protiv Kasatkine u drugom.
I moj ljubimac FAA suvereno nakon izgubljenog prvog seta :thumbup:

lucky13
Kontakt:

Post Postao/la lucky13 » 21 mar 2019, 23:33

meni je nole drag ko najrodjeniji. ali idolizirati sportiste mi je malo prejaka rijec. iskreno milioni koji se ulazu u sport bi bili korisniji recimo u toj africi koju si pomenuo. sume koje vrhunski sportisti obrcu su pervezne i to vise nema nikakvog smisla. drago mi je da se nole bori da ovi sa vrha podijele malo i sa onim losijim koji i ne zive bas isti zivot. na kraju krajeva sta mi osim zabave tipa hljeba i igara imamo od njih? zato i jesam pomenuo teslu, porediti znacaj jednog takvog lika za covjecanstvo i nekog sportiste, pa bili to i nole ili federer, je neozbiljno. a i ljudske osobine, odnos prema novcu u krajnjoj liniji ili licna zrtva za covjecanstvo. ko je upoznat sa teslinom biografijom zna o cemu pricam.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 21 mar 2019, 23:34

lucky13 je napisao/la:upravo zbog te protekcije i medijskog hajpa ce i reci federer. iskreno, da je fed uzeo sva 4 to bi bilo svrsavanje po svim novinama. kada je bio blizu bila je ogromna hajpa. a noleslem je prosao gotovo nezapazeno. vise se pisalo o konacnom kompletiranju slemova nego o 4 u nizu mada je ovo potonje neuporedivo veci ucinak. i to upravo da bi se umanjio znacaj istog a uvecalo onog drugog kojeg su vec napravili i neki drugi likovi medju kojima i fed. te godine je veca prica bio marejev uspon na br1 nego nole slem. iako je bilo 26 br1 od kojih su 17 bili i YE#1 u ATP eri tenisa a samo 1 koji je povezao sva 4. mediji stvaraju i idole i lose tipove! gebels je rekao dajte mi medije i od jednog naroda cu napraviti krdo svinja. vecina misle ono sta im se kaze.

E yebi ga sad , ako ti misliš da je samo zbog Federerovog hajpa i medija njegova veličina, a da 20GS i način njegove igre nema veza sa tim , onda baš pretjeruješ.

Gebels je i u srbijanskim medijima napravio čuvenu za Federera, veliki teniser , mali čovjek.

Što se Davis Cup ne prati u Srbiji kada ne igra Novak?
Što je Srđan Đoković upao u prostorije RTS-a i naredio da otjeraju Nebojšu Viškovića jer nije dovoljno "navijao" za Novaka u meču ja mislim protiv Federera (nisam siguran), što je "važnije" da li Novak ima bračnih problema nego rezultat karijere npr. Krajinovića?

Ono što je Novak u Srbiji , to je Federer u svijetu.
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 21 mar 2019, 23:41

Galion je napisao/la:
bombaysaphire je napisao/la:Bez ikakve uvrede, ali koga mi što ne vjerujemo u boga da idoliziramo?
Nikog, jer nitko nije veći i važniji od tebe samog.
bombaysaphire je napisao/la:Zašto ne idolizirati ljude , u ovom slučaju igrače, koji pomažu drugima, a ponavljam ne moraju ?
Jer to je samo jedna strana medalje, često ljudi to čine zbog imidža, nikad ne znamo što se stvarno krije iza toga, onaj tko iskreno pomaže, čini to u tajnosti.

Možeš se na nekog čovjeka ugledati u nečemu, ali idolizirati nekog je besmisleno.
No idemo u debeli offtopic.
Gleda li itko Tsenga? Najavio sam ga kao nekoga na koga treba obratiti pozornost, ali igrom se bruka.
Nisam imao priliku pogledati malu Coco Gauff u prvom kolu, valjda bude prijenos protiv Kasatkine u drugom.
I moj ljubimac FAA suvereno nakon izgubljenog prvog seta :thumbup:
Hvala na odgovoru , mada mislim da je tanka linija između ugledati se na nekog i idoliziranja.

Dosta više o ovim temama, idemo na tenis.
Naravno Federer najveći favorit za Majami :opaopa:
Novak enigma , mislim da nije spreman , Dominic na krilima prvog Mastersa veoma opasan.

Budalaš Nick moguće iznenađenje.
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 21 mar 2019, 23:43

bombaysaphire je napisao/la:

Kad te protivnik namjerno gađa na mreži, ovako treba da reaguješ.

Kada te protivnik namjerno gađa na mreži, ovako ne treba da reaguješ.
Ti znaš da je neko neko gađao namjerno!? :?
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 21 mar 2019, 23:44

jestamaji je napisao/la:bio sam par dana na putu ... jel to rafa otkazo miami?
Jeste , sprema sa za šljaku , bojim se da u nadolazećim godinama to će biti česta slika.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 21 mar 2019, 23:51

Mancini je napisao/la:
bombaysaphire je napisao/la:

Kad te protivnik namjerno gađa na mreži, ovako treba da reaguješ.

Kada te protivnik namjerno gađa na mreži, ovako ne treba da reaguješ.
Ti znaš da je neko neko gađao namjerno!? :?

Obično onaj ko se bavio sportom , zna da je namjerno u ovakvim situacijama. U tenisu se toleriše, jeste nesportski ali je dozvoljen udarac.

Baš u vezi ove situacije , imao sam priliku biti na treningu Amer Delića , i baš sam ga pitao za ovakve situacije , i potvrdio mi je da je u 90% slučajeva NAMJERNO.

lucky13
Kontakt:

Post Postao/la lucky13 » 21 mar 2019, 23:53

pa zahvaljujuci medijima. srpski mediji pokriju srbiju, zapadni pokrivaju svijet. da je obratno ili da je nole englez a fed srbin nole bi bio fed u svijetu a fed nole u srbiji. i isticale bi se i hajpale neke druge stvari. slemovi su recimo cjenjeniji od ye#1 upravo jer je to fedov stabilniji rekord nego jer to ima neko logicno pokrice. jer iskreno samo br1 znaci da si najbolji a ne ako si slem sampion (vava, potro, cilic itd, nikada nisu bili gledani kao najbolji dok marej jeste tek kada je postao br1). fed je produkt oko kojeg se vrte ogromne pare i kao svaki produkt mora da ima EPP. taj isti broj slemova nije bio prepreka da mareja bespogovorno ti isti mediji vide kao najboljeg tenisera 2016. iako je on imao 1 a nole 2. ali je tada neuvjerljivi ye#1 (ostvaren u posljednjem mecu u godini) imao daleku vecu tezinu nego 1 slem viska (ili duplo slemova ako cemo tako racunati). po meni opravdano ali po meni ye#1 treba uvjek da bude vece ostvarenje od slema a ne kako kada i kako kome. isto tako se hajpaju sedmice na br1 dok se ye#1 potpuno zanemaruje upravo jer su i one onaj cvrsci fedov rekord, dok se bez ikakve logike umanjuje vrijednost noleslema jer nije u kalendarskoj godini. valjda bi trebalo biti obratno. 4 slema za redom su 4 slema za redom uvjek (vlasnik si sva 4 najveca trofeja u istom trenutku). tenis ide kontinuirano u jednoj godini. a opet imamo i sezone kao u svakom sportu, na kraju sampion dobije i visemilionski bonus i lijep pehar. i stalno se prica o sezonama kada se u prica o GOATU a najednom ne pridaje znacaj godinama (iako se izredjaju isti turniri u godini i poeni su uvjek mjerilo). pa opet se pridaje znacaj samo sezonama kada pricamo o uspjesnim godinama ali nisam nigdje vidio u zapadnim medijima da navode noletovu godinu w2015-w2016 jer nije sezona. tenis jeste specifican jer ima i sezonu i ciklican period racunanja od godinu dana. ali je toliko smijesno da se gleda kako sta odgovara upravo po tome kako kome odgovara i ko je sta i kada napravio! mnogi relativiziraju da je isto kada si bio br1 a ne moze biti isto da li imas sampionsku sezonu ili nemas. ali opet je vaznije koliko si bio br1 nego koliko si puta bio sampion. a sva ta mjerila kreiraju mediji, jer ljudi (vecinom) misle onako kako procitaju i kako im se kaze i nikako drugacije.

evo recimo tipicnog primjera:

http://www.globaltimes.cn/content/1054247.shtml

pa nek mi neko sada objasni kako cenel slem moze biti vece i ultimativnije ostvarenje u tenisu od toga da drzis sve 4 titule istovremeno!?!? (2>4 samo zato jer se potrefilo da nole pocne sa W a zavrsi sa RGom) toliko se hajpa nesto sto je uspio fed, rafa, borg, lejver (uz napomenu u textu da je i marej bio blizu) i jos 6 zena a ni ne pominje se nesto sto je uradio samo 1 covjek u istoriji ATPa (namjerno kazem ATPa a ne tenisa jer se odnosi na modernu eru tenisa i slem na 3 podloge dok lejverom cenel slem nema toliko veze jer je RG uvjek bio zemlja a vimbl uvjek trava)! ali novine i neki strucnjaci tako kazu (a i fed se toga dotakao).

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 22 mar 2019, 00:29

Ana Ivanović ima broj 1 i GS.
Jelena Janković ima broj 1 , ali nema GS.
Sjećaš se kako su Carolinu "prozivali" dok nije GS osvojila,
I za 20 godina većina pratioca tenisa će se sjećati da je Ana osvojila RG , a malo ko i da je bila broj 1, a pogotovo Jelene da je bila broj 1.

GS nije zbog Federera cijenjeniji , nego zbog činjenice da ga je teže osvojiti , nego biti broj 1.
Moguće je i završiti sezonu kao broj 1 , a da nisi osvojio GS, zbog sistema bodovanja.
Navodiš Mareja za broj 1 , a ovdje većina piše da nije za BIG4, tu prednost daju Stanu , iako ovaj nije nikad bio broj 1 , a imaju isto GS-a. Naravno prednost Stana je 3 različita GS-a.

I opet ti ponavljam da pretjeruješ sa Federerom, odvadi malo , i slažem se da Novak nije adekvatno hajmo reći "ispraćen" od strane zapadnih medija, ali nije baš toliko koliko ti misliš i pišeš.
Njegov je problem što su Federer i Nadal toliko toga postigli prije 2011 , i "i rezervisali" mjesto broj 1 i 2, to je pomeni najveći razlog što mediji više "vole" Federera i Nadala.
Da je Novak umjesto Nadala, da je npr. Nadal od 2011 napravio lom, a prije toga harali Federer i Novak , isto bi bilo, Nadal ne bi bio toliko ispraćen kao Federer i Novak.

Kada pitaju tenisere , ove najbolje kakav je cilj za trenutnu godinu svi kažu prvo GS, pa tek onda broj 1 , ili ga nikako ne spomenu.

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 22 mar 2019, 01:09

Ja bih ipak da dodam da Waw nikako ne moze biti ispred Murray-a :) Murray je ta "cetvorka" u velikoj cetvorci :D Murray ima 3x vise ATP titula od Waw-a a ako cemo po GS da gledamo, Murray ima i 8 izgubljenih finala GS dok Waw samo jedno tako da iako je choker kad treba osvojiti titulu (narocito AO), njegove dobre godine ne moze niko umanjiti :) Takodje Andy ima i 14 Mastersa i jedan zavrsni masters tako da ako su vec izjednaceni po broju GS - treba pogledati i ostale aspekte :) Waw nikako ali nikako ne moze biti ispred Andy-a :)

lucky13
Kontakt:

Post Postao/la lucky13 » 22 mar 2019, 01:11

nije tacno... svi kazu br1. pogledaj sta je nole rekao u emisiji kada je bio mali.

i ovo je najveca glupost od svih!!!! ali daleko najveca- da je teze osvojiti slem nego biti br1!!!! znas li ti o cemu pricas?

pa br1 do sada je bilo samo 26!!! a ye#1 samo 17 u istoriji ATPa!! halo... a znas li koliko je bilo osvajaca slema?? to i jeste to sto lupate gluposti bez ikakvg pokrica. pa svaki br1 sa muske strane (osim riosa) je i slem osvajac! a evo samo sada imas cilica, vavu, potra koji su osvajali slemove a nikada nisu ni prismrdili br1 (a vjerovatno i nece). imas i ivanisevica (od nama poznatijih ovih iz okoline). a slicno je i na WTA!

evo ti cijela lista br1 igraca:
1 Switzerland Roger Federer
2 Spain Rafael Nadal
3 United States Jimmy Connors
4 United States Andre Agassi
5 Serbia Novak Djokovic
6 United States Pete Sampras
7 Czechoslovakia Ivan Lendl
8 United States John McEnroe
9 Sweden Björn Borg
10 Sweden Stefan Edberg
11 United States Jim Courier
12 Australia Lleyton Hewitt
13 Brazil Gustavo Kuerten
14 United Kingdom Andy Murray
15 Romania Ilie Năstase
16 Germany Boris Becker
17 Russia Marat Safin
18 Chile Marcelo Ríos
19 Sweden Mats Wilander
20 United States Andy Roddick
21 Austria Thomas Muster
22 Australia John Newcombe
Spain Juan Carlos Ferrero
24 Russia Yevgeny Kafelnikov
25 Spain Carlos Moyá
26 Australia Patrick Rafter

od njih 26 samo 1 nije osvojio slem

i ye#1 pogledaj samo ta imena (sem riosa):
1 Switzerland Roger Federer
2 Spain Rafael Nadal
3 United States Jimmy Connors
4 United States Andre Agassi
5 United States Pete Sampras
6 Serbia Novak Djokovic
7 Czechoslovakia Ivan Lendl
8 United States John McEnroe
9 Sweden Björn Borg
10 Sweden Stefan Edberg
11 United States Jim Courier
12 Australia Lleyton Hewitt
13 Germany Boris Becker
14 Brazil Gustavo Kuerten
15 Chile Marcelo Ríos
Russia Marat Safin
17 Austria Thomas Muster

sve sami veliki sampioni....

a evo liste slem osvajaca (samo od 73 recimo otkada imamo ATP tur), za mnoge mnogi nikada nisu ni culi:
Romania Ilie Năstase,
Czechoslovakia Jan Kodeš,
Australia John Newcombe,
United States Arthur Ashe
Spain Manuel Orantes,
Australia Mark Edmondson,
Italy Adriano Panatta,

United States Roscoe Tanner (Jan),
United States Vitas Gerulaitis (Dec) ††††,
Argentina Guillermo Vilas,
United States Brian Teacher ††††,
Sweden Björn Borg
United States Johan Kriek
United States Jimmy Connors
United States John McEnroe
Sweden Mats Wilander
United States Michael Chang
Czechoslovakia Ivan Lendl
Sweden Stefan Edberg
United States Jim Courier
Spain Sergi Bruguera
AUT: Thomas Muster
Germany Boris Becker
Richard Krajicek
Un CZE: Petr Korda
Spain Carlos Moyá
Australia Patrick Rafter
Russia Yevgeny Kafelnikov
Brazil Gustavo Kuerten
CRO: Goran Ivanišević
Sweden Thomas Johansson
Spain Albert Costa
Australia Lleyton Hewitt
United States Pete Sampras
United States Andre Agassi
Spain Juan Carlos Ferrero
United States Andy Roddick
Russia Marat Safin
Argentina Juan Martín del Potro
Croatia Marin Čilić
United Kingdom Andy Murray
Switzerland Stan Wawrinka
Switzerland Roger Federer
Spain Rafael Nadal
Serbia Novak Djokovic

njih 45 (od kojih znaci 20 nisu nikada bili br1)

i ti sada tvrdis da je teze napraviti nesto sto je uradilo 45 ljudi od kojih 20 nije nikada uradilo ovo drugo nego ovo drugo koje je uradilo 26 ljudi od kojih samo 1 nije uradio ovo prvo!

za ove boldane sigurno mnogi prosjecni teniski gledaoci nisu nikada culi. a mnogi od njih, poput cilica, gorana, potra da nabrojim samo neke novije i nama poznatije su mogli samo da sanjaju da budu br1!
Zadnja izmjena: lucky13, dana/u 22 mar 2019, 01:18, ukupno mijenjano 2 puta.

NadalRafa
Kontakt:

Post Postao/la NadalRafa » 22 mar 2019, 01:16

Novak nije ispracen od strane zapadnih medija kao sto se ovdje pise zbog ponasanja prije par godina. Sad kao salje srca,osvaja publiku,a prije pocne cjepat majicu,bacat lupat reket,galamit na sudije,publiku par puta sjecam se u Miamiju cini mi se.Sve se to vidi na tv-u.Neces vidjet Nadala da lupa reket il galami na publiku. Dalje mediji predstavljaju igrace uglavnom na najbolji nacin jer su realno i Fed i Rafa ispred Novaka i tako ce biti dok ih ovaj ne prestigne.Nema tu neke filozofije. Dalje Fed i Rafa su bolji marketinski trik,vise ih ganjaju,Fed igra najelegantniji tenis,Nadal fizicki najjaci i najtezi,stvorili su najveci rivalitet u istoriji sporta,donijeli neke meceve koje necemo vise gledat.2008 Wimbly najveci mec u tenisu.Novak je kasnije dolazio i samim tim nije uspio skroz da se ugura medju medije iako je i nas i njih impresionirao igrama.

Sto se tice velike cetvorke,po igri meni je DelPo za velike cetvorke.Po uspjesima je Murray svakako.DelPa da povrede nisu zezale mislim da bi brat bratu imao bar 10GS. Sto bi ga uguralo u TOP4.Wawrinka nikako ne moze bit ispred Murraya,teniser koji igra kad mu se digne.

lucky13
Kontakt:

Post Postao/la lucky13 » 22 mar 2019, 01:19

mediji diktiraju sta i kako ce se cijeniti i pratiti. samo mi objasnite po kojem to fazonu moze biti cenel slem vece dostignuce od noleslema i odmah da vam prepisem sve sto imam?!? i kako nesto sto je uradilo 45 ljudi moze biti teze ostvarljivo od necega sto je uradilo njih 26 jos znajuci da od tih 26 su svi sem jednog ostvarili i ono sta su onih 45 a od tih 45 njih 20 nije ono sta su ova 26orica?!? mada sta se i ja glupiram... vama ce uvjek biti onako kako je bbc ili cnn rekao. pa da vam kaze da je bijelo plavo. a sve zbog toga sto se ovaj rodio sa one strane drine i po defaltu ne moze biti najbolji i kada to ocigledno jeste. ajd...
Zadnja izmjena: lucky13, dana/u 22 mar 2019, 01:23, ukupno mijenjano 1 put.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 22 mar 2019, 01:22

Ne zna se jel veća glupost reć da je teže uzet slem nego biti broj 1, il da Stan ima bolji legacy od Endija, kakva diskusija :bow:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

lucky13
Kontakt:

Post Postao/la lucky13 » 22 mar 2019, 01:27

ma i ja sam budala s kim ja raspravljam. idem se samoupucat!

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 22 mar 2019, 01:40

NadalRafa je napisao/la: DelPa da povrede nisu zezale mislim da bi brat bratu imao bar 10GS. Sto bi ga uguralo u TOP4.
Odvadi malo burke :mrgreen:

Znas li ti sta je 10 slemova i da je svega 8 ljudi u historiji tenisa uzelo 10 ili vise slemova, uključujući Emersona, Lavera i Tildena...

Precjenjen je Delpo u očima teniske publike, sto zbog brojnih pehova koje je imao kroz karijeru sto zbog činjenice da je tako mlad pročepio i dobio Federera u finalu slema pa su očekivanja drastično porasla. Mnogi zanemaruju činjenicu da smo u godinama poslije 2009. koje bi marginalno značile i Delpov prime, imali dvojicu monstruma koji su igrali na najvećem vidjenom teniskom nivou do tada i podjelili haman pa sve žive slemove od 2010. do 2017. godine. Federer i Endi su zajedno u tom periodu uzeli čak 5 slemova. Koliko bi ostalo za zdravog Delpoa u tom periodu - mrvice, vjerovatno jedan. Rafa i Novak su bili svijet za sebe.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

NadalRafa
Kontakt:

Post Postao/la NadalRafa » 22 mar 2019, 01:47

bodi123 je napisao/la:
NadalRafa je napisao/la: DelPa da povrede nisu zezale mislim da bi brat bratu imao bar 10GS. Sto bi ga uguralo u TOP4.
Odvadi malo burke :mrgreen:

Znas li ti sta je 10 slemova i da je svega 8 ljudi u historiji tenisa uzelo 10 ili vise slemova, uključujući Emersona, Lavera i Tildena...

Precjenjen je Delpo u očima teniske publike, sto zbog brojnih pehova koje je imao kroz karijeru sto zbog činjenice da je tako mlad pročepio i dobio Federera u finalu slema pa su očekivanja drastično porasla. Mnogi zanemaruju činjenicu da smo u godinama poslije 2009. koje bi marginalno značile i Delpov prime, imali dvojicu monstruma koji su igrali na najvećem vidjenom teniskom nivou do tada i podjelili haman pa sve žive slemove od 2010. do 2017. godine. Federer i Endi su zajedno u tom periodu uzeli čak 5 slemova. Koliko bi ostalo za zdravog Delpoa u tom periodu - mrvice, vjerovatno jedan. Rafa i Novak su bili svijet za sebe.
Dobro eto ti spominjes mrvice. Da ti ja spomenem npr 2017 i 2018 do US. Niko nije bio dominantan,Fed i Rafa podjelili GS u 2017 jer je konkurencija ocajna bila.Dobro RG ne moze Rafi meda niko al Fed je itekako bio ranjiv.Wimbly prosle godine Djoker uzeo ne zna ni on kako. I tako jos par GS ima koje ako DelPo ne bi uzeo bar bi bio tu negdje.RG kad Stan uze,US kad uze Cilic i jos par takvih na kojim je vjeruj trebao uskocit zdravi DelPo. Dalje znas li ti ko je mogao lupat top3 pa cak i u primeu ako je zdrav?Bas DelPo. Ocekivanja nisu nikad bila prevelika jer se znalo da je staklen.Al je monstrum bio uvijek.Mi ne mozemo suditi i znati da li bi svi ti GS od 2009 na ovamo bili tako podjeljeni.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 22 mar 2019, 02:04

Federer je odigrao ako ne najbolji, onda jedan od najboljih turnira u karijeri na Australian Openu 2017. godine. Bekend nikada u životu nije bolje udarao. Uz to je bio i nenormalno svjež i odmoran. Za Rafin RG ne treba trositi riječi, dovoljno je samo pogledati onu sliku kako Stan jede lopticu. Federerov Wimbledon opet i vise nego kvalitetan, kao i Rafin nivo sa USO gdje je upravo Delpu krompiriće davao u polufinalu. Obojica su odigrali vanserijski na slemovima koje su podjelili i suludo je pričati o bilo kom drugom teniseru kao potencijalnom osvajaču bilo gdje, pa tako i o Del Potru.

Stanovo razbijanje Novaka na RG 2015. je jedan od najljepsih mečeva koje sam u životu gledao. Osim zdravog i spremnog Rafe Nadala, ne postoji čovjek koji bi mu oteo titulu te godine.

Normalno da možemo suditi i da ga nisu zadesile povrede. Uskočio bi Delpo negdje i nekad, ako nista ulazio bi poprilično konstantno u zavrsnice slemova i to niko osporiti ne može, vjerovatno i uzeo jos barem jedan slem, ali njegov plafon je kilometrima daleko od plafona Rafe Nadala i Novaka Djokovića, a razloga je milion, koji bi mu bili glavni rivali u pohodu na slem titule.

NadalRafa
Kontakt:

Post Postao/la NadalRafa » 22 mar 2019, 02:30

Ma ne poredim ja njega sa njima al kazem i siguran sam da ne bi sve ovako bilo. Imao je igru frajer za bilo koga. I po meni ti nabrojani turniri uopste nisu bili toliko dominantni.Jesu kad gledas s ovog aspekta da im niko nista nije mogao al zapitajmo se sta bi bilo da su se tu nalazili u dobroj formi i Novak i Marej i Stan pa i DelPo. Dalje i onaj roviti DelPo je dosao do polufinala s Rafom.
Stana je 2015 sralo i to dobro protiv Novaka to svi znamo.Nikad ne bi mogao ponovit ono vise.Zatim su tu neki Wimbledoni npr Murray Raonic. Mozda sam pretjerao s 10 GS al eto nekih 7 bi mogao dostici onaj stari dobri DelPo. Steta za silne povrede.

lucky13
Kontakt:

Post Postao/la lucky13 » 22 mar 2019, 07:49

ovdje je (zahvaljujuci vjerovatno medijskom hajpu slema) biti br1 postala izgleda mana (vjerovatno jer znamo ko je br1). to je recimo marejev najjaci argument, i pored osvojenih WTFa i silnih mastersa vise u odnosu na vavu ali to niko ne pominje a ovaj sto to izjavi je bas zbog toga i izjavio da bi dokazao da br1 ne znaci nista i da je eto ovaj koji je bio br1 losiji od ovog koji nije. i jos apostrofirajuci da br1 nije prioritet igracima a upravo se taj marej unistio jureci br1 te godine. vidimo gdje ga je to dovelo. vavu kada sere je pravo zeznut protivnik ali nema ni izdaleka konstantu kao marej sto je imao i upravo zbog toga nikada nije bio ni blizu br1. jer za biti br1 moras odigrati konstatno na vise od jednog turnira godisnje sto za osvojiti slem ne moras. nole je recimo 2008. osvojio slem, WTF i 2 mastersa i bio br3 a 2016. 2 slema i 4 mastersa i opet bio br2. osim sto je vavu kenjalo nole je bio i umorniji u tom finalu u kojem je i uzeo 1. set. 5 setova u SF sa marejem je ostavilo traga (kao i pritisak kompletiranja CGSa) kako god ljudi mislili da dani odmora manje i dugi mecevi njemu ne smetaju. na USO 2016. nole vec nije bio isti igrac to svi znamo (jos od RGa te godine) a i vajda je izjavio da ni sami ne znaju kako je nole uopste dosao do finala, a dosao je tako sto je imao WO i 2 predaje (od 6 meceva prije finala) i jedinog ozbiljnijeg protivnika u neozbiljnom momfilsu u SF (ni jednog top10 tenisera). dobio je vava i rafu u finalu OZIja ali ni rafa nije bio najzdraviji tada (poslije te australije nije igrao do sljake te godine). ali definitivno jedini igrac van big3 koji u finalima slema podigne kvalitet umjesto da spusti gace. potro jeste odlican teniser i jako dobar momak kojeg su ozljede satrale ali budimo ozbiljni. vidjeli smo kako to izgleda kada u finalu naleti na top noleta na USO prosle godine. inace im je h2h 15-4 za noleta i 5-0 na slemu. to sto je jednom dobio finale slema protiv big3 ne znaci da bi to mogao raditi konstantno.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []