RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

Enigma
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la Enigma » 24 mar 2019, 21:53

Pusikurcevi iz Bijelog bara nabijem vas na qurac sve
MUSVDG

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 24 mar 2019, 21:55

Preko 3000 navijaca Veleza na Otoci. Policijska represija,zabrane,karte,nista nas nije moglo pokelabati i zabraniti nam da bodrimo nas Velez. 3000 na tribini,nekoliko stotina van stadiona :tokralju: :tokralju:
slika
slika
Gdje mi je sarkarsticar iz Vlasenice :lol: :lol: ovo ti ona sabanija iz Tuzle moze samo sanjat keru jedan :rol: nikad ovo neces dozivit ni u borbi za titulu a ne da ti klub ovoliko ljudi prati na gostovanju u drugoj ligi :zviz: :wave:

Pogledaj sukerino ovu prvu sliku i dijete na ramenima :wave:
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 24 mar 2019, 22:03

Kad nisam zaplakao danas,nedaju na tribinu sa obilježjima Veleža,dedo od 70 godina stoji i oni ga gone da se skine.****.m VAM MAJKU KLOŠARSKU FAŠISTI NEĆETE OVAJ RAT DOBITI GAMAD LOPOVSKA!
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

josipmusa2
Kontakt:

Post Postao/la josipmusa2 » 24 mar 2019, 22:08

OOoooOOoo jest neko zayebannnn, de mi kaži jesi li našao kartu zha Otoku na PIKU ili gdje drugo : )

I kako to usta žvaljava, to kao je bem ti mayku čMar

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 24 mar 2019, 22:11

emil02in je napisao/la:Kad nisam zaplakao danas,nedaju na tribinu sa obilježjima Veleža,dedo od 70 godina stoji i oni ga gone da se skine.****.m VAM MAJKU KLOŠARSKU FAŠISTI NEĆETE OVAJ RAT DOBITI GAMAD LOPOVSKA!
Brato prvo su govorili da necemo uci nikako. Pa kad sam govorio da su samo veci inat probudili onda su se smijali. Danas je preko 3000 velezovaca doslo na stadion. Onaj osjecaj kad prekucas gostovanje i kad ne mogu svi stat na stadion. Preko 500 ljudi van stadiona :ljepota: :ljepota: represije,legitimacije,pretresi :lol: :lol: pade sve u vodu :rol: :tokralju: kaze mi prije utakmice neki dedo sarajlija pili u nekom kaficu. Yebote vi velezovci niste normalni koliko vas je ko da Liverpool gostuje Olimpiku :lol: :lol: :tokralju:
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 24 mar 2019, 22:40

josipmusa2 je napisao/la:OOoooOOoo jest neko zayebannnn, de mi kaži jesi li našao kartu zha Otoku na PIKU ili gdje drugo : )

I kako to usta žvaljava, to kao je bem ti mayku čMar
Prepoznao si se...
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 24 mar 2019, 22:41

Jbga, šteta što ste prosuli 3 boda. RA :thumbup: Svaka čast. Velež sebi ne smije dozvoliti da padne na onako nizak nivo kao oni kreteni, ipak je Velež klub sa tradicijom. Sva ova hajka oko Olimpika vam je bespotrebna. Zna se šta je Velež, a zna se šta su ovi.

Samo iskreno tanko je ono danas. Realno. Fizički, taktički i psihički. Ovi igrači su vam dobri za ovu ligu, al za Premijer ligu vam treba najmanje još 5,6 igrača kvalitetnih u prvih 11. Da me pogrešno ne shvatite.

Uglavnom sretno :thumbup:

Enigma
Kontakt:

Post Postao/la Enigma » 24 mar 2019, 22:43

Reče jedan sarajlija, naš veležovac, a prenosimo vam u cijelosti:

"Danas sam imao nesreću da prisustvujem scenama koje podsjećaju na one koje su se dešavale u našoj domovini devedesetih godina prošlog stoljeća. U sred mog Sarajeva, onog kojeg volim k'o što majka voli djete, za kojeg sam kao mladić sa dvadesetak godina skočio u vatru i nisam dao na njega. Moja Bosna i Hercegovina je danas doživjela novi šamar, ovaj put od kvazi domaćina. Šamar su joj lupili neljudi koji se u sudskom registru vode kao čelnici kanalizacione firme olimpic. Možeš li zamisliti o Bosanski patrioto da je nekom mračnom umu došla ideja da neda građanima Mostara, građanima Sarajeva, građanima Donjeg Vakufa i građanima inih bh gradova ući na jedan stadion u garderobi crvene boje.Da, da, nisam pogriješio, nisu oni zabranili Veležova obilježja, oni su zabranili ulaz svima ko na sebi ima crvenu garderobu. Osjećaj koji kod čovjeka izaziva osjećaj gorčine, ono kad neko kaže fuj...ma nisam se dobro izrazio, nema riječi ili je ja ne znam kako bi se to dočaralo normalnom insanu. Neka mi oproste prijedorčani što sam tek nakon 27 godina u potunosti shvatio kako im je bilo 92-ge kad su im neki drugi neljudi stavljali bjele trake oko ruke, da ih označe. Da se zna ko je neprijatelj te tvorevine i tog sistema. Danas sam uspio dokučiti taj nelagodni osjećaj. Ne pripadaš tu..fuj, čuj veležovac ne pripada Sarajevu, fujjjjj. Gledam dedu od 70+ godina, skida dedo crvenu majicu i odlaže je na livadu da uđe na stadion u mom Sarajevu da gleda svoje Rođene. Brate možeš li sad malo jasnije dokučiti? Curica od desetak godina sa suzama u očima, valjda se boji djete malo, da se i ona mora svuči. Plači Sarajevo, plači Bosno i Hercegovino. Plači i ne prestani dok se zlo i ljudski otpad ne stavi pod nadzor. U tamnice.

PS Dragi moji mostarci, molim vas i preklinjem, nemojte nikad u životu zabraniti nama sarajlijama da hodamo po (valjda) i našem Mostaru u garderobi koja je pristojna, koja ne vrijeđa vas niti bilo koga. Nemojte nama iskrenim sarajlijama za koje vam se kunem da ih 99% voli vaš i naš Mostar prirediti horor kakav je danas vama priredio neko za koga je grehota napisati riječ čovjek. Samo dno civilazacije i ljudski otpad se sjatio u taj nesretni sportski klub. Zamisli samo dokle su otišli da su u jednom momentu čak i policajci kao branili taj anticivilizacijski čin. Kažu ljudi imaju takva naređenja, da nedaju veležovcima na stadion u crvenoj garderobi. Međutim nakon toplog i ljudskog razgovora sa ljudinama policajcima, stigla je naredba da se klošari ignorišu i da RAja Veležova ulazi onako kako se valjda ulazi na svaki stadion na svijetu. Koristim ovu priliku da se zahvalim komandiru jedinice koja je bila na tom ulazu, također želim istaknuti veliku ulogu Veležovog komesara za bezbjednost koji je uspio u razgovoru sa policijom izdejstvovati nesmetan ulaz Rođenih na onaj tužni i nesretni stadion.
Volim BIH
Volim Sarajevo
Volim Mostar
Živim Velež"
Zadnja izmjena: Enigma, dana/u 24 mar 2019, 22:51, ukupno mijenjano 1 put.
MUSVDG

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 24 mar 2019, 23:04

Enigma je napisao/la:Reče jedan sarajlija, naš veležovac, a prenosimo vam u cijelosti:

"Danas sam imao nesreću da prisustvujem scenama koje podsjećaju na one koje su se dešavale u našoj domovini devedesetih godina prošlog stoljeća. U sred mog Sarajeva, onog kojeg volim k'o što majka voli djete, za kojeg sam kao mladić sa dvadesetak godina skočio u vatru i nisam dao na njega. Moja Bosna i Hercegovina je danas doživjela novi šamar, ovaj put od kvazi domaćina. Šamar su joj lupili neljudi koji se u sudskom registru vode kao čelnici kanalizacione firme olimpic. Možeš li zamisliti o Bosanski patrioto da je nekom mračnom umu došla ideja da neda građanima Mostara, građanima Sarajeva, građanima Donjeg Vakufa i građanima inih bh gradova ući na jedan stadion u garderobi crvene boje.Da, da, nisam pogriješio, nisu oni zabranili Veležova obilježja, oni su zabranili ulaz svima ko na sebi ima crvenu garderobu. Osjećaj koji kod čovjeka izaziva osjećaj gorčine, ono kad neko kaže fuj...ma nisam se dobro izrazio, nema riječi ili je ja ne znam kako bi se to dočaralo normalnom insanu. Neka mi oproste prijedorčani što sam tek nakon 27 godina u potunosti shvatio kako im je bilo 92-ge kad su im neki drugi neljudi stavljali bjele trake oko ruke, da ih označe. Da se zna ko je neprijatelj te tvorevine i tog sistema. Danas sam uspio dokučiti taj nelagodni osjećaj. Ne pripadaš tu..fuj, čuj veležovac ne pripada Sarajevu, fujjjjj. Gledam dedu od 70+ godina, skida dedo crvenu majicu i odlaže je na livadu da uđe na stadion u mom Sarajevu da gleda svoje Rođene. Brate možeš li sad malo jasnije dokučiti? Curica od desetak godina sa suzama u očima, valjda se boji djete malo, da se i ona mora svuči. Plači Sarajevo, plači Bosno i Hercegovino. Plači i ne prestani dok se zlo i ljudski otpad ne stavi pod nadzor. U tamnice.

PS Dragi moji mostarci, molim vas i preklinjem, nemojte nikad u životu zabraniti nama sarajlijama da hodamo po (valjda) i našem Mostaru u garderobi koja je pristojna, koja ne vrijeđa vas niti bilo koga. Nemojte nama iskrenim sarajlijama za koje vam se kunem da ih 99% voli vaš i naš Mostar prirediti horor kakav je danas vama priredio neko za koga je grehota napisati riječ čovjek. Samo dno civilazacije i ljudski otpad se sjatio u taj nesretni sportski klub. Zamisli samo dokle su otišli da su u jednom momentu čak i policajci kao branili taj anticivilizacijski čin. Kažu ljudi imaju takva naređenja, da nedaju veležovcima na stadion u crvenoj garderobi. Međutim nakon toplog i ljudskog razgovora sa ljudinama policajcima, stigla je naredba da se klošari ignorišu i da RAja Veležova ulazi onako kako se valjda ulazi na svaki stadion na svijetu. Koristim ovu priliku da se zahvalim komandiru jedinice koja je bila na tom ulazu, također želim istaknuti veliku ulogu Veležovog komesara za bezbjednost koji je uspio u razgovoru sa policijom izdejstvovati nesmetan ulaz Rođenih na onaj tužni i nesretni stadion.
Volim BIH
Volim Sarajevo
Volim Mostar
Živim Velež"
Kako tuzno procitati yebem ti zivot
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

Rodjeni81
Kontakt:

Post Postao/la Rodjeni81 » 25 mar 2019, 00:04

Otoka ili Buenos Aires :hmmmmm:
:tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:

amel989
Kontakt:

Post Postao/la amel989 » 25 mar 2019, 00:25

Ovo sto je danas Velez pokazao (izuzev prvih 30-35 min) je stvarno lose. Bilo je nekih prilika, ali presudile su dvije katastrofalne greske golmana, koji je poklonio golove Velezu. Ono sto je najvise pokazalo koliko vam je ekipa linitirana je drugo poluvrijeme. Olimpik je na terenu u 2. poluvremenu imao 4 igrac koja imaju preko 32. godine, kada je prirodno da fizicka sprema dolazi do pada. Kod vas vecinom mladi momci, 4-5 igraca do 21. godine i stvarno je sramota da se fizicki nisu mogli nositi sa igracima koji su na zalasku karijere, a neko su se vratili iz penzije. Da se utakmica igrala jos 10 minuta, ubjedjen sam da bi primili jos jedan go. Realnost je da je ova ekipa, osim par izuzetnih pojedinaca, izuzetno limitirana. Po meni je Olimpik igracki mnogo jaci. Nemam simpatije ni prema jednom klubu, potpuno sam objektivno pratio danas utakmicu, tako da me neko pogresno ne shvati...

Ne znam otkud to da navijaci Veleza nisu mogli uci sa klupskim obiljezjima na tribinu, jer sam vidio na desetine mostaraca sa obiljezjima na “domacoj” tribini.

Rodjeni81
Kontakt:

Post Postao/la Rodjeni81 » 25 mar 2019, 00:40

Druze ako si bio vidio si sta se desavalo. Tek su kasnije dopustili kad su vidili koliko je sati. Na pocetku se poceli kurcit kao nece niko u crvenom na tribinu. Tek kasnije nakon razgovora sa policijom je dopusteno. Zamisli apsurda napravili tampon zonu izmedju ogradjenog dijela i ostatka tribine a sa obe strane sami Velezovci. Ali su i tu popustili i sklonili se kad su vidili koliko ulazi ljudi na tribinu.

penke
Kontakt:

Post Postao/la penke » 25 mar 2019, 00:42

Bravo Velež, kontra sarajevske umjetne tvorevine. Sportski pozdrav ;)
Samo jedno ime

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 25 mar 2019, 07:55

belosevic28 je napisao/la:Smeta vam sto je Ibro psovao a sto su njemu psovali to nista? Zeba je jedan ljigavac a i onaj ujkan Stojanovic da im treba je.bati mamu na svakom koraku.
Stanite iza igraca i Ibre jer ste trn u oku mnogima. Lakse im je sa plastikanerima nego s vama, zato ih guraju.
Budite spremni na sve ali na kraju izronite ko Stari.
Vidimo se dogodine !!!
Rođeni su uz Upravu, Ibru i igrace i nikad necemo prestati. Rezultat je realan kad se sagledaju oba poluvremena, ali smo sami sebi krivi sto je ovako zavrsilo. MUSVDG
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 25 mar 2019, 10:46

Olimpik igracki dosta jaci, 60 minuta dominacije..ne bi bilo nezasluzeno da su dali jos jedan go..
Da se kojim slucajem igralo jos 10 minuta utakmica bi zavrsila 4-2..zasto ?

Zato sto je Velez jedna od najnespremijih ekipa koju sam gledao zadnjih 5 godina.Bukvalno nisu mogli disati zadnjih 20 minuta.
Onaj centralni vezni iz Olimpika se setao i valjao po 5 igraca u nizu kako je htio..

Sudjenje vrhunsko.

Ukoliko udjete u Premijer Ligu 80 % ekipe morate mijenjati.

Sretno.

Sumnjiv mi je golman Olimpika, dva poklona za jednu utakmicu :crazy: :crazy:
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 25 mar 2019, 12:50

avenija je napisao/la: Sumnjiv mi je golman Olimpika, dva poklona za jednu utakmicu :crazy: :crazy:
Nije navikao pred navijačima i nepoznatim sudijama braniti.
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

theKuPuS
Kontakt:

Post Postao/la theKuPuS » 25 mar 2019, 14:05

penke je napisao/la:Bravo Velež, kontra sarajevske umjetne tvorevine. Sportski pozdrav ;)
Ni Sarajlije taj olimpik ne vole, nikad nisam sreo nekoga kome je sipmatičan, a ne da navija za njega.

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 25 mar 2019, 16:11

Šteta što niste dobili juče.
Prvo poluvrijeme ste ih satrali, mogo je rezultat bit i veći i odlično ste odigrali prvi dio. U drugom poluvremenu opet ste imali dvije stopostotne šanse da riješite tekmu i niste, mada i oni su imali dvije odlične neiskorištene prilike. Od 60 minute ste izgledali loše jer je Ibro loše izmjene napravio i pali ste fizički jer ste letili u prvom poluvremenu.

Vidim piše se da ste nespremna ekipa skroz što nije tačno, jeste pali, al znalo je i moje Sarajevo koje je najjača ekipa u drzavi isto tako u drugom past fizicki.

Sudija, očekivano na strani Olimpika, onakav penal nikad Veležu ne bi sviro, svaki iole jači duel je gledao da vam da žuti, a da ste bili agresivni kao par igrača Olimpika, vi bi fasovali crveni, dok su oni prolazili sa žutim ili bez kartona.

Svaka čast za brojku i ono što ste napravili juče, ono može samo Sarajevo i velež napraviti na gostovanju, i niko više, ni blizu.

Iskreno vam želim da izborite PL, to Velez zaslužuje, najjaci ste al nece bit lako jer sudije guraju ove plastične i svaku priliku će iskoristiti da vas povale. Pošteno gurate ali preporuka da premirate protivnike olimpika kako bi im neko izbio koji bod kako bi na kraju ipak prvi prosli kroz cilj.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

drakensang
Kontakt:

Post Postao/la drakensang » 25 mar 2019, 16:23

BordoSarajevo je napisao/la:Šteta što niste dobili juče.
Prvo poluvrijeme ste ih satrali, mogo je rezultat bit i veći i odlično ste odigrali prvi dio. U drugom poluvremenu opet ste imali dvije stopostotne šanse da riješite tekmu i niste, mada i oni su imali dvije odlične neiskorištene prilike. Od 60 minute ste izgledali loše jer je Ibro loše izmjene napravio i pali ste fizički jer ste letili u prvom poluvremenu.

Vidim piše se da ste nespremna ekipa skroz što nije tačno, jeste pali, al znalo je i moje Sarajevo koje je najjača ekipa u drzavi isto tako u drugom past fizicki.

Sudija, očekivano na strani Olimpika, onakav penal nikad Veležu ne bi sviro, svaki iole jači duel je gledao da vam da žuti, a da ste bili agresivni kao par igrača Olimpika, vi bi fasovali crveni, dok su oni prolazili sa žutim ili bez kartona.

Svaka čast za brojku i ono što ste napravili juče, ono može samo Sarajevo i velež napraviti na gostovanju, i niko više, ni blizu.

Iskreno vam želim da izborite PL, to Velez zaslužuje, najjaci ste al nece bit lako jer sudije guraju ove plastične i svaku priliku će iskoristiti da vas povale. Pošteno gurate ali preporuka da premirate protivnike olimpika kako bi im neko izbio koji bod kako bi na kraju ipak prvi prosli kroz cilj.
Hvala legendo, samo cu se osvrnut na ovo zadnje: pa lakse se izmaknut za dobru lovu, nego za istu ili malo vecu zapinjat :)

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 25 mar 2019, 16:24

BordoSarajevo je napisao/la:Šteta što niste dobili juče.

Ja sam rekao svoje, a sa tim ce se sloziti svako sa nama. Uz iole normalno sudenje svakoj ekipi sa onakvom igrom kao jucer u prvom poluvremenu mozemo zavaliti 3 gola, i to tvrdim odgovorno. Ne sumnjam u Ibru i nase igrace ni sekunde da ce svaku utakmicu odigrati na max, i rijesiti problem realizacije koji nas malo muci. Kad odcepi, a odcepice bice rapsodija. 1.6 aBd ulazimo ulazak u PL. Zivio
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.