FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Stroj1946
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Stroj1946 » 27 mar 2019, 11:14

skoroalen je napisao/la:@stroj upravo to, kad se svugdje isfura dolazi nama jer kasnimo. Danas u našoj ligi 90% ekipa igra 4-2-3-1, igra se formira oko "desetke", a mediji pumpaju priču o takvim igračima, Stojčevu, Čurjuriću, Zebi, Bekriću... Tom tipu igrača. Niko da napiše da je ta pozicija u fudbalu izumrla već 3-4 godine. Koliko world class fantazista danas postoji u svijetu? Taj tip desetke, da podvaljuje lopte špicu i kreće se u krugu 30 metara od svoje pozicije? Ozil preseljen na klupu, kao i Mata, kao i Isco... Primjera je bezbroj. Milan je možda jedina bolja ekipa u ligama petice koja ima klasičnog AMF playmakera u Paketi, ovo ostalo igra druge formacije. Al nije stvar samo u formaciji, i ova isfurana 4-2-3-1 se može postavit da izgleda sasvim drugačije, al sve dok se naši treneri drže šablona i igrače guraju u taktiku, a ne da prave taktiku od onog što imaju, nema nama napretka.
Ma apsolutno. 4-2-3-1 se koristi, al je modifukuju tokom utakmice. I nije vise toliko zanimljiva. Kod nas se pogresno koristi skroz za razliku od ostalih evropskih klubova. Tamo je fleksibilna, kod nas je sablonska ko sto rece. AMF se ne koristi vise, samo kod nas na Balkanu, zastarjela pozicija. Sad je bitan Deep-lying Playmaker, ala Xavi ili Pirlo. Koji pokriva u fazi odbrane i kreira napade. Ima Crepulja on to igra sad kod nas.

3-5-2 formacija je strasna. Mozes od nje napraviti 5-3-1-1 u fazi odbrane i 2-1-5-2 u fazi napada. Juce sam bas govorio, napadas sa 7 igraca, a branis se sa 8 nekad i 9. Mozes u toku tekme prebaciti u 4-3-3, 3-4-3 ili 4-2-3-1 jer danas se gleda da igraci igraju po 2,3 pozicije. Moze se i kod nas od ove ekipe to uraditi. Imamo mi igrace, samo je pitanje koliko je trener spreman da uvede taj novitet.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 27 mar 2019, 11:16

Hoce li se Pidroni vratiti u pocetni sastav? :think:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 27 mar 2019, 11:24

Sabinho je napisao/la:Hoce li se Pidroni vratiti u pocetni sastav? :think:
Polahko, dok sanira povredu :mrgreen:

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 27 mar 2019, 11:51

O kakvim vi formacijama pricate, igraci ovdje ne znaju tri takticke postavke odraditi?
Formacija nije izaci na teren i stajati na mjestu gdje graficki prikaz to pokazuje.
Ovdje igraci su toliko takticki inferiorni i neobrazovani, da je suludo pisati o bilo kakavoj taktici.
U fudbalu na ovim prostorima, kljucne stvari su fizicka sprema i koliko je ko "nalozen". Znanje i taktike su na jako niskom nivou.
Radi toga ovdje i uspjevaju treneri tipa Amar ili Husref, koji su skromnog znanja, ali sa izrazenim autoritetrom. Mogu raditi ovdje i nigdje vise.
Neki skolovan trener iz Europe ovdje ne moze raditi, jer su to dva dijametralno razlicita sporta.

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 27 mar 2019, 12:12

Evander je napisao/la:O kakvim vi formacijama pricate, igraci ovdje ne znaju tri takticke postavke odraditi?
Formacija nije izaci na teren i stajati na mjestu gdje graficki prikaz to pokazuje.
Ovdje igraci su toliko takticki inferiorni i neobrazovani, da je suludo pisati o bilo kakavoj taktici.
U fudbalu na ovim prostorima, kljucne stvari su fizicka sprema i koliko je ko "nalozen". Znanje i taktike su na jako niskom nivou.
Radi toga ovdje i uspjevaju treneri tipa Amar ili Husref, koji su skromnog znanja, ali sa izrazenim autoritetrom. Mogu raditi ovdje i nigdje vise.
Neki skolovan trener iz Europe ovdje ne moze raditi, jer su to dva dijametralno razlicita sporta.
:tokralju: :tokralju: :tokralju:
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 27 mar 2019, 12:32

Jel ima kakve sanse da se organizuje prenos danas?
21. stoljece je.
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 27 mar 2019, 12:34

Pa onda sanjajmo iskorak u Evropi jer su nam igrači debili koji ne mogu razumjet promjenu formacije. Ni Dulja nije mogao razumjet, pa evo ga u reprezentaciji. Džeko isto, Cimirot, Višća...
Je l' iko probao išta promijenit? Je l' iko u Sarajevu u zadnjih 10 godina probao od priprema do kraja formaciju 3-5-2, 4-3-3, 4-4-2...? Nije. Jer potcjenjujemo svoje od starta, nek se oni drže ovog, oni su debili. A ti debili se prodaju i vani se prilagode, jer treneri imaju mu.da da nešta pokušaju s tim igračima. Sve dok nam je ložiona igrača glavna uzdanica, šiljit će nas po 8 razlike.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 27 mar 2019, 13:08

skoroalen je napisao/la:Pa onda sanjajmo iskorak u Evropi jer su nam igrači debili koji ne mogu razumjet promjenu formacije. Ni Dulja nije mogao razumjet, pa evo ga u reprezentaciji. Džeko isto, Cimirot, Višća...
Je l' iko probao išta promijenit? Je l' iko u Sarajevu u zadnjih 10 godina probao od priprema do kraja formaciju 3-5-2, 4-3-3, 4-4-2...? Nije. Jer potcjenjujemo svoje od starta, nek se oni drže ovog, oni su debili. A ti debili se prodaju i vani se prilagode, jer treneri imaju mu.da da nešta pokušaju s tim igračima. Sve dok nam je ložiona igrača glavna uzdanica, šiljit će nas po 8 razlike.
Pa bas na primjeru Duljevica vidis koliko je on neskolovan igrac. Ima to nesto, ali ni sam to ne zna iskoristiti. Sa lotom u nogama odlican, kretanje bez lopte kriminalno.
Sudara se sa igracem koji igra po njegovoj strani i koji bi mu trebao biti podrska i nadopuna. Jedinostavno ne zna gdje treba stajati u odredjenom trenutku.

Evo, ima ovdje ljudi koji su trenirali fudbal bar u mladjim kategorijama. Da li vam je ikad trener objasnio kad pokrivate prostor i kako, kretnje linija kad napads i kad se branis, kad se povlacite nazad, ako taj i taj igrac ode na to mjesto i slicno, kako ces uci u prostor iza protivnickog igraca i odvuci nekoga za sobom, da bi se otvoro koridor za protok lopte?
To kod nas ne postoji.
Dodje trener u mladjim kategorijama, nafura se na Juventus i kaze "ti ces biti Davids, ti cec biti Del Piero, ti si Canavaro udaras...".
P.S. Ovo karikiram samo, ali nije daleko od istine.

Generalno, boljka naseg sporta su needukovani i nestrucni treneri. Nemamo strucnjake koji ce praviti prave sportiste, jednostavno ne znaju.

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 27 mar 2019, 13:31

@Evander i kažem da je problem u trenerima, ne igračima. Nisu nam igrači debili koji ne znaju odigrat taktički, nego su nam treneri debili koji ne mogu bez vike i yebavanja majki ništa. Al ne možeš poredit trenera u Vratniku ili Pofalićkom (to što kažeš, mnogi ovdje su trenirali), i Akademiju koju mi razvijamo. Kad bi se neko sjetio da izvali lovu za dobre trenere u Akademiji, il da školujemo sadašnji kadar, imali bismo igrače koji čitaju igru i mijenjaju taktiku po potrebi.
Kod nas je u ekipi jako malo igrača koji nigdje nisu makli iz Bosne. Ne možeš reći da su Ahmetović, Stanojević, Crepulja, Rahmanović, Lazić... jednako neškolovani kao Hebibović i Bekić. To su ljudi koji su igrali u boljim ligama i radili sa boljim trenerima. E sad, drugi je par cipela što su upravo bekovi u modernom fudbalu oni koji najviše trpe promjene formacije, a nama su trenutni prvotimci na tim pozicijama "najneškolovaniji" igrači u ekipi, plus u godinama da ih ne možeš izbrusit kako treba. Šabana i Pidru bi mogao naučit 100%, ovu dvojicu ne.

benko21
Kontakt:

Post Postao/la benko21 » 27 mar 2019, 13:55

termin utakmice sa laznim je promijenjen
tekma je na rasporedu u subotu od 15h
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 27 mar 2019, 13:58

benko21 je napisao/la:termin utakmice sa laznim je promijenjen
Yebo im dan mater. :facepalm:

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 27 mar 2019, 14:01

Super odličan termin,lijepo vrijeme.Jos samo da mi navijači ispoštajemo,i da dobro popunimo Koševo.

benko21
Kontakt:

Post Postao/la benko21 » 27 mar 2019, 14:18

amypitar je napisao/la:
Super odličan termin,lijepo vrijeme.Jos samo da mi navijači ispoštajemo,i da dobro popunimo Koševo.
Ipak nije promijenjen termin. Ipak ostaje u 19h. Izvinjavam se svima koji su se ponadali i onima koji su se razočarali.
Dakle, utakmica je u 19h!!!!!
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 27 mar 2019, 14:31

benko21 je napisao/la:
amypitar je napisao/la:
Ipak nije promijenjen termin. Ipak ostaje u 19h. Izvinjavam se svima koji su se ponadali i onima koji su se razočarali.
Dakle, utakmica je u 19h!!!!!
Brate.. :D
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

f0rest1946
Kontakt:

Post Postao/la f0rest1946 » 27 mar 2019, 15:01

Početni sastav FK Sarajevo u prijateljskoj utakmici protiv ekipe TOŠK-a: Dizdarević, Šofranac, Dupovac, Resić, Djokanović, Kapić, Mustafić, Šišić, Velkoski, Cruz i Handžić.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 27 mar 2019, 15:12

Kapiten u rezerve :mrgreen:

Resa novi Hebib na beku :kafa:
Zadnja izmjena: miky_hz, dana/u 27 mar 2019, 15:14, ukupno mijenjano 1 put.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

belosevic23
Kontakt:

Post Postao/la belosevic23 » 27 mar 2019, 15:13

f0rest1946 je napisao/la:Početni sastav FK Sarajevo u prijateljskoj utakmici protiv ekipe TOŠK-a: Dizdarević, Šofranac, Dupovac, Resić, Djokanović, Kapić, Mustafić, Šišić, Velkoski, Cruz i Handžić.
Znaci kapiten protiv Zrinjskog na hoklici, Halil od prve

TamniVilajet
Kontakt:

Post Postao/la TamniVilajet » 27 mar 2019, 15:17

belosevic23 je napisao/la:
f0rest1946 je napisao/la:Početni sastav FK Sarajevo u prijateljskoj utakmici protiv ekipe TOŠK-a: Dizdarević, Šofranac, Dupovac, Resić, Djokanović, Kapić, Mustafić, Šišić, Velkoski, Cruz i Handžić.
Znaci kapiten protiv Zrinjskog na hoklici, Halil od prve
To bi znacilo da i mi igramo sa 11 igraca, i sansa da pobjedimo bi se udvostrucila.

benko21
Kontakt:

Post Postao/la benko21 » 27 mar 2019, 15:20

ide Krle u subotu od prve minute jer sada nije igrao za repku vjerovatno ga je husref stavio da igra da malo "osjeti teren" bar poluvrijeme :D
ko Šoja Stojan

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 27 mar 2019, 15:22

Ubi nas Tosk kao da je Gosk

0-1 16 min
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: PingoFTW i 32 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []