FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Arnelv52
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Arnelv52 » 27 mar 2019, 15:23

Stadion Al Maktum u Dubaiju, 15.000 sjedećih mjesta. Za ovo se i cvaja ponekad može dat. :mrgreen:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 27 mar 2019, 15:35

miky_hz je napisao/la:Ubi nas Tosk kao da je Gosk

0-1 16 min
kuknjava
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 27 mar 2019, 15:46

Evander je napisao/la: Pa bas na primjeru Duljevica vidis koliko je on neskolovan igrac. Ima to nesto, ali ni sam to ne zna iskoristiti. Sa lotom u nogama odlican, kretanje bez lopte kriminalno.
Sudara se sa igracem koji igra po njegovoj strani i koji bi mu trebao biti podrska i nadopuna. Jedinostavno ne zna gdje treba stajati u odredjenom trenutku.

Evo, ima ovdje ljudi koji su trenirali fudbal bar u mladjim kategorijama. Da li vam je ikad trener objasnio kad pokrivate prostor i kako, kretnje linija kad napads i kad se branis, kad se povlacite nazad, ako taj i taj igrac ode na to mjesto i slicno, kako ces uci u prostor iza protivnickog igraca i odvuci nekoga za sobom, da bi se otvoro koridor za protok lopte?
To kod nas ne postoji.
Dodje trener u mladjim kategorijama, nafura se na Juventus i kaze "ti ces biti Davids, ti cec biti Del Piero, ti si Canavaro udaras...".
P.S. Ovo karikiram samo, ali nije daleko od istine.

Generalno, boljka naseg sporta su needukovani i nestrucni treneri. Nemamo strucnjake koji ce praviti prave sportiste, jednostavno ne znaju.
dobro ba malo nebuloze pišete ispade nauka jbt, šta je trebo učit u juniorima? sva kretanja u svakoj formaciji koja postoji? da li si normalan?
normalno da će učit tu po kojoj njegova ekipa igra(klub)...ne može znati kako igra bunker i te stvari, jer faktički nema te vještine neophodne za to...garant ih nema ni momče iz La Massije....isti problem(rendabilnost/učinkovitost) je imao i Robben kad je došao iz Groningena u PSV...pa je i otišao iz PSV-a u Chelsea da nikad nije po desnom krilu igrao, i nekad ga neko prešalta desno i posta čovjek top 3 krila na svjetu u tom momentu....i Zakarić isto goli **** po lijevoj strani ko i Kuzmanović, al promjeniše mu stranu ode u Partizan, repka.....da se sabere momak malo kondiciono i da traži špica češće bio bi regularno, sasvim ok krilo....ako će igdje naučiti timsku i taktičku disciplinu to je u evropi...nema ni gore u juniorima gvardiole nego prate razvoj na aparatima i ostalom ishranu, itd. jedino u jačim ekipama tipa dortmund itd. je i u juniorima stani-pani i ima neki pritisak.....

sa Kolašincem se sudara jer prvi put u životu igra s njim na istoj strani, đe su se trebali uigrat na pleyci???
svakako su treneri u op boljka al tu bi mi trebali napravit korak dalje, izedukovat sve ove naše što imamo a u međuvremenu dovest kojeg sa strane na određeno, posebno iz hrvatske se može pokupit finih trenera omladine kojima bi Akademija naša bila korak više u karijeri,cv-u,itd.

formacija seniorima(i taktički zadatci) se može bez problema mjenjat, nije preporučljivo u sred sezone, ali nekad je to iz nužde jbg, ne treba se bojat toga, pogotovo ne u ovom kurcu od lige, gdje imaš 7 dana između tekmi , možeš bacit trening-tekmu u sredini sedmice...Baka odličan primjer, čovjek ima dobre zamisli, jedino krilo je bacio u špic(jer su mu isti bili povrijeđeni i **** generalno) a mjesto krila je koristio rezervne bekove(ko Hector Cuper s Interom birvaktile)jer mu je i sredina **** stavio akcenat na bokove i vraćanje lopte u sredinu i natrčavanje na istu....da su odradili 2 tekme u toj formaciji prije nas, uzeli bi nas....

umirat u nekoj ljepoti i silovat neku formaciju po 2687. put nije preporučljivo pa ako ništa da te protivnik ne provali svaki **** put....i opet kažem hajde eto ne mora ovu sezonu....ali sljedeću možemo radit na novoj formaciji i da nam uvijek sigurica bude vraćanje na 4-2-3-1...apsolutno izvedljivo i ako nam je napravit nešto u evropi treba nam jedna ovakva "čusta" a fluidna postavka igre...pogotovo defanzivno mora bit dobra....jer ne možemo platiti kvalitet brzog defanzivca koji bi se mogao nositi sa brzim špicevima/krilima koje obožavaju koristiti sve ove istočnoevropske(a parali) ekipe.....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 27 mar 2019, 15:54

benko21 je napisao/la:ide Krle u subotu od prve minute jer sada nije igrao za repku vjerovatno ga je husref stavio da igra da malo "osjeti teren" bar poluvrijeme :D
mislim da se Rahman vraća u prvih 11...

šta mu je Đokanović u životu uradio pa handri momka sad lijevog beka igra.... :stop:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

benko21
Kontakt:

Post Postao/la benko21 » 27 mar 2019, 15:57

Denchi je napisao/la:
benko21 je napisao/la:ide Krle u subotu od prve minute jer sada nije igrao za repku vjerovatno ga je husref stavio da igra da malo "osjeti teren" bar poluvrijeme :D
mislim da se Rahman vraća u prvih 11...

šta mu je Đokanović u životu uradio pa handri momka sad lijevog beka igra.... :stop:
pa igrao je Rahman protiv Krupe od prve
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 27 mar 2019, 16:08

Kad smo kod mladih i strucnih trenera, prije par godina upoznam Igora Sliska koji je tada vodio kadete Buducnosti. Igrali su sa vrsnjacima Stupcanice i pristup igri i samom sportu kod tih djecaka iz Banovica me odusevio. O igri nisam tad razmisljao, kontam nike Stupca mjerilo...
Danas ti momci igraju za juniore i blizu su plasmana u PL BiH. Trener im je isti taj Slisko koji je fantastican trener i pedagog. Banovici su malo mjesto, Opcina ne ulaze mnogo u sport ali on sa saradnicima pravi cuda u mladjim kategorijama. Odusevilo me to da o sopstvenom trosku ide gledati djecije turnire po okolnim selima i tamo prinalazi djecu koji dovodi u Buducnost.
Jedan od primjera je mali Hasic (Dinamo), Mujaric (Zeljenicar) kojima je on bio trener.
Tako bi ga volio vidjeti kod nas u Akademiji da to nisu istine.
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 27 mar 2019, 16:14

Cruz izborio penal,Mustafic fulio.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 27 mar 2019, 16:17

50' | Nakon prekršaja nad Cruzom dosuđen je jedanaesterac za FK Sarajevo. Mustafić je bio izvođač, ali je rezultat ostao nepromijenjen.

broj6
Kontakt:

Post Postao/la broj6 » 27 mar 2019, 16:18

miky_hz je napisao/la:Cruz izborio penal,Mustafic fulio.
Fulio je onaj ko je rekao Mustafiću da šuta xD

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 27 mar 2019, 16:18

na Cruzu i Resiću se generalno napravi prekršaja ko na svim ostalim bočnim igračima zajedno, jer su niži rastom pa ih podcjenjuju a imaju odličnu tehniku i mogu čuvati loptu i onda ne preostaje ništa drugo nego da naprave prekršaj......na pripremama je Resić npr. na sve i jednoj tekmi bio fauliran...

šteta za Mustafića a čudi me da mu je Krle prepustio pucanje :hmmmmm:
Zadnja izmjena: Denchi, dana/u 27 mar 2019, 16:20, ukupno mijenjano 1 put.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 27 mar 2019, 16:19

Ma prijateljska je, što da ne

benko21
Kontakt:

Post Postao/la benko21 » 27 mar 2019, 16:36

83' | Na asistenciju Salčina, Adukor postiže pogodak za izjednačenje.
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 27 mar 2019, 16:39

:urnebes:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Benkara21
Kontakt:

Post Postao/la Benkara21 » 27 mar 2019, 16:41

Adukor hahahah
Yugoslavia: ★★
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 27 mar 2019, 16:46

Hahahahaha

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 27 mar 2019, 16:47

Denchi je napisao/la:
na Cruzu i Resiću se generalno napravi prekršaja ko na svim ostalim bočnim igračima zajedno, jer su niži rastom pa ih podcjenjuju a imaju odličnu tehniku i mogu čuvati loptu i onda ne preostaje ništa drugo nego da naprave prekršaj......na pripremama je Resić npr. na sve i jednoj tekmi bio fauliran...

šteta za Mustafića a čudi me da mu je Krle prepustio pucanje :hmmmmm:
Niko jih ne podcjenjuje, jednostavno niske igrace je tesko cuvati, eksplozivni su i brzi, jos ako imaju tehniku malo toga mozes napraviti, osim da ga cijelu tekmu pratis u stopu :mrgreen:
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 27 mar 2019, 16:51

''Adukor spasio FK Sarajevo od poraza protiv NK TOŠK''

:urnebes:

Benkara21
Kontakt:

Post Postao/la Benkara21 » 27 mar 2019, 16:54

Do izjednačenja bordo tim ipak dolazi u 83. minuti kada Adukor postiže pogodak na asistenciju Salčina.
Do kraja se rezultat nije mijenjao, a gosti iz Tešnja su utakmicu završili kao pobjednici rezultatom 0:1.
Ko je ovdje lud? :rol:
Yugoslavia: ★★
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 27 mar 2019, 17:00

Pa sta je sa ovim Adukorom,valjda održava formu.

benko21
Kontakt:

Post Postao/la benko21 » 27 mar 2019, 17:03

amypitar je napisao/la:Pa sta je sa ovim Adukorom,valjda održava formu.
nije trenirao pa su ga malo ukljucili jer je tuzio klub
moraju ga drzati kao da igra i trenira
ko Šoja Stojan

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []