FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Koga pljujemo večeras da se pridružim akšamluku 
Guardiola nije donio 4231 formaciju....skoroalen je napisao/la:Al je to moderni fudbal kojem moramo težit. Danas niko ne igra 4231 jer je šablonska, svi je čitaju bez problema. Kao što je Alf Ramsey uveo prvi put formaciju bez krila, pa Herrera catenaccio, Michels totalni fudbal, i Guardiola je donio tu 4231 formaciju kakvu danas poznajemo. Al je prošlo, isfuralo. Uvijek će nas u Evropi tovarit treneri koji su davno pročitali u svojim ligama takvu formaciju, valjda se mi moramo prilagodit svijetu a ne svijet nama.YNWA je napisao/la:4231 je najbolja formacija, i zbog toga sto se izbacuju doktori fudbala fudbal postaje sranje i ne moze se gledati, osim na najvisem nivou...
Ubija se svaka kreacija u igracima, igraci postaju roboti, pogotovo veznjaci, sve je manje igraca zbog kojih je fudbal postao ono sto i jeste...
Formacija u danasnjem fudbalu je skoro nebitna, i nije nas problem formacija, nego kvalitet igraca...
Nema te formacije koja bi sprijecila potop od Atalante, jer su oni jednostavno nekoliko klasa iznad, i nakon svega sto su prosli nakon prve utakmice, dosli su odraditi posao kako treba, mi da nismo odigrali 2:2 u prvoj, da smo npr ocekivano izgubili 3:0. Oni bi na Kosevu igrali bi na 50 %, dobili nas 2-3 razlike, ovako smo ih naljutili i osramotise nas...
4231 je formacija oko koje se vrti moderni fudbal, i onda sve ovisi o tome kakve igrace imas, i prilagođavas tu formaciju igracima, nije to klasika, dva jablana u odbranu, bekovi defanziva, jedan vezni da udara, drugi trkac, treci umjetnik, krila jedan dobar sa loptom, drugi dobar u prostoru, i naprijed jablan...
evo pogledajmo nasu 4231 formaciju, pa nikakve veze nasa igra nema sa sablonskom 4231 formacijom, kod nas je veci umjetnik sa loptom zadnji vezni nego desetka, krila su tu da se uvlace u sredu i prave prostor bekovima koji probijaju, zbog toga na krilima imamo kapitena i Tatara, oni su krila samo na papiru, na terenu obojica su vise krila u defanzivi, nego ofanzvi...
Fudbal su proslavili veliki igraci, majstori sa loptom u nogama, i bez tih igraca ova igra bi propala, samo na najvisem nivou se moze gledati trka, npr Kloppov fudbal, ali taj fudbal u sporijem tempu je smrt za gledanje...
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96
-
belosevic28
- Kontakt:
@samozdravlje, ako kazemo da ima negdje dobar trener, ne znaci da podcjenjujemo nase trenere. Ako kazemo da npr. u Mladosti DK ima dobar igrac, ne znaci da podcjenjujemo nase igrace.
Samo hocu reci da ima kvaliteta i 'pred nosom' i da mi nismo toliko dominantni pa da pricamo kako nam npr. igrac Slobode ne moze biti pojacanje.
Ako kad dozivimo da uzimamo glat ligu kao Dinamo u komsiluku (a vjerujm da to Hadzija i ekipa mogu vremenom postici) onda mozemo pricati ovakve price...
Mada eto i toliko dominantni Dinamo nadje pojacanje u svojoj ligi.
Samo hocu reci da ima kvaliteta i 'pred nosom' i da mi nismo toliko dominantni pa da pricamo kako nam npr. igrac Slobode ne moze biti pojacanje.
Ako kad dozivimo da uzimamo glat ligu kao Dinamo u komsiluku (a vjerujm da to Hadzija i ekipa mogu vremenom postici) onda mozemo pricati ovakve price...
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''
- obiteljskicovjek
- Kontakt:
Kratki osvrt glede situacije oko Adukora.
Po mom skromnom mišljenju to je možda najveća pobjeda u posljeratnoj historiji našeg kluba.
Pisao sam nekad ranije o takvim slučajevima.
Adukor i njegov menadžer vjerojatno već duži period znaju ime novog kluba.
Stvar je u novcu, produži li, njima manje a klubu pripada dio para, u suprotnom, klubu kita.
Nećeš produžiti = nećeš igrati - ciao.
Mater gladnu yebo on i svaki naredni.
Ove sezone (nadam se i u budućnosti) možemo bez takvih ostvariti ciljeve, za to je potreban novac za adekvatne zamjene ili dovoljno dobar postojeći kadar.
Nadam se da nam to neće pokvariti planove, a i da pokvari od mene halal.
Ucjenjuješ - budi spreman da ti se vrati istom mjerom.
Od ove godine FKS ispred svih.
Yebem mater svim menadžerima, umišljenim zvijezdama, bolesnim roditeljima i svim kojima je sopstveni interes iznad klubskog.
Po mom skromnom mišljenju to je možda najveća pobjeda u posljeratnoj historiji našeg kluba.
Pisao sam nekad ranije o takvim slučajevima.
Adukor i njegov menadžer vjerojatno već duži period znaju ime novog kluba.
Stvar je u novcu, produži li, njima manje a klubu pripada dio para, u suprotnom, klubu kita.
Nećeš produžiti = nećeš igrati - ciao.
Mater gladnu yebo on i svaki naredni.
Ove sezone (nadam se i u budućnosti) možemo bez takvih ostvariti ciljeve, za to je potreban novac za adekvatne zamjene ili dovoljno dobar postojeći kadar.
Nadam se da nam to neće pokvariti planove, a i da pokvari od mene halal.
Ucjenjuješ - budi spreman da ti se vrati istom mjerom.
Od ove godine FKS ispred svih.
Yebem mater svim menadžerima, umišljenim zvijezdama, bolesnim roditeljima i svim kojima je sopstveni interes iznad klubskog.
-
Samozdravlje
- Kontakt:
Postujem ja sto ti pises , ali imam neko misljenje koje se razlikuje od tvog . Ja bih recimo ovako , dogovoriti neku saradnju sa FK Buducnost (OP) i sa gospodinom na trostrano zadovoljstvo . Koliko uspjesno bude radio , toliko i nagraditi . Nisam protiv saradnje . To sto neki mladji zavrse u Slobodi ,to je do nasih skauta . Ne moze ni Akademija brojati 30 juniora .belosevic28 je napisao/la:@samozdravlje, ako kazemo da ima negdje dobar trener, ne znaci da podcjenjujemo nase trenere. Ako kazemo da npr. u Mladosti DK ima dobar igrac, ne znaci da podcjenjujemo nase igrace.
Poenta je da u buducnosti Akademci budu favorizovani , naravno od naredne sezone . I ove je dobro , ali ova sezona nam pokazuje kuda treba ici klub. Uz Akademce i 5 dobrih stranaca (ala Lazic) i eto bh dinama .
PS . Mislis da bi ga nasi strucnjaci u OP primili rasirenih ruku(postujem sto rade , ako moze bolje super). Cisto sumnjam . LP i postovanje
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
Švabu treba isklofat zbog shishe!
Yugoslavia: ★★
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆
18.05.2019. 🏆
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
-
michplatini
- Kontakt:
Nazalost,tu se pokazuje nedostatak bilo kakve vizije kad ti decko koji je po skauting izvjestajima mnogih klubova ubjedljivo najveci pitencijal ekipe a pritom je 2001 godiste sluzi za krpljenje rupa izvan svoje primarne pozicije zadnjeg veznog ,na kojoj bi svim kvalitetima i potencijalom bio prva alternativa Stanojevicu.Denchi je napisao/la:mislim da se Rahman vraća u prvih 11...benko21 je napisao/la:ide Krle u subotu od prve minute jer sada nije igrao za repku vjerovatno ga je husref stavio da igra da malo "osjeti teren" bar poluvrijeme
šta mu je Đokanović u životu uradio pa handri momka sad lijevog beka igra....
Ako pobjedimo u subotu(u 19h je utakmica) veliki korak ka tituli smo napraili. Zbog toga nas treba doci sto vise i svaku minutu teba glasno podrzavati igrace dok aBd ne pobjedimo.
Mozda neko misli da je ovo samo jos jedna u nizu tekmi, al bgmi ovo je utakmica za 6bodova..
Ako bi eventuano povjedili, to znaci da vi vilo 12 bodova prednosti, 9 utakmica do kraja...
Onda bi morali 5 utakmica dobiti (kod kuće igramo sa Celik, Siroki, Mladost, Zvijezda) plus na strani jednu pobjedu uzeti-- i to bi bila titula sigurna aBd...
Tako, dodjite na Kosevo, ne da lijecite frustracije nego da podrzite momke.
Mozda neko misli da je ovo samo jos jedna u nizu tekmi, al bgmi ovo je utakmica za 6bodova..
Ako bi eventuano povjedili, to znaci da vi vilo 12 bodova prednosti, 9 utakmica do kraja...
Onda bi morali 5 utakmica dobiti (kod kuće igramo sa Celik, Siroki, Mladost, Zvijezda) plus na strani jednu pobjedu uzeti-- i to bi bila titula sigurna aBd...
Joj nemoj da dolazi pouno raje. do 5 milja mjera.
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić
LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić
LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!
Svaka čast...Sad podržati momke,kao nikad do sad,j er pobjeda donosi titulu 90 %.Vrijeme je da proslavimo više u Titovoj.A onda se akb pojačati i nešto pokušati u Evropi.Titula nam donosi velike novce,i samim tim sigurnost,da u narednu sezonu budemo još dominantniji u Premijer ligi.Zip je napisao/la:Ako pobjedimo u subotu(u 19h je utakmica) veliki korak ka tituli smo napraili. Zbog toga nas treba doci sto vise i svaku minutu teba glasno podrzavati igrace dok aBd ne pobjedimo.
Svi na Koševo.
4000 dosta, ovo ostalo mi na živce ide
Yugoslavia: ★★
18.05.2019. 🏆
18.05.2019. 🏆
Fudbalski klub Sarajevo organizuje zajedničko druženje igrača sa navijačima.
Druženje će se održati na platou Baščaršije, u srcu Starog grada sa početkom u 18:30h.
Iskoristite priliku da se družite, razgovarate, slikate i igrate fudbal sa prvotimcima FK Sarajevo. Vidimo se u 18:30h!
Druženje će se održati na platou Baščaršije, u srcu Starog grada sa početkom u 18:30h.
Iskoristite priliku da se družite, razgovarate, slikate i igrate fudbal sa prvotimcima FK Sarajevo. Vidimo se u 18:30h!
ISTINA ZA VEDRANA!
Ovo danas?Lecler je napisao/la:Fudbalski klub Sarajevo organizuje zajedničko druženje igrača sa navijačima.
Fudbaleri Sarajeva na Koševu će dočekati Zrinjski u derbiju, a glavni sudija ovog meča bit će Elvis Mujić, dok će mu Arnel Novalić i Sreten Udovičić biti pomoćnoci..
Bordo bijeli za život cijeli!!
Da, danaszagorski je napisao/la:Ovo danas?Lecler je napisao/la:Fudbalski klub Sarajevo organizuje zajedničko druženje igrača sa navijačima.
ISTINA ZA VEDRANA!
Opet Nj.E. Elvis Mujić...
Nedostaješ, Dragane Petroviću
Nedostaješ, Dragane Petroviću
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Hajcaj raju
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
-
nukleusmember
- Kontakt:
dodje li nas ispod 3 milje pobjeda je zagarantovana,ne znamo mi igrati sa 3+
VVVBK
VVVBK
Ima u tome neke istinenukleusmember je napisao/la:dodje li nas ispod 3 milje pobjeda je zagarantovana,ne znamo mi igrati sa 3+![]()
VVVBK
Trenutno korisnika/ca: Futbol, NazorUso, ObjektivnaSApublika, OzmoodPinglewood i 27 gostiju.